Meshur bir sozu var, diyorki ; dusunmekten utanmiyorsan, dusundugunu soylemekten de utanmamalisin. Bence cok dogru bir soz. Cunki adam yuregi dilinde biriydi. Aklindaki ne ise o an cikarmasi gerekiyordu. Ama kaba bi dil ama degisik bir tarZ o tartisilir dan dun konusuyordu. Bugun savundugu seyler alenen yapiliyor ve Ahmet Kaya'ya tepki gosteren insanlar bunlari alkisliyor. Bi gun canli yayini arayan biri Ahmet Kaya icin sevmiyorum sakalini dedi. Ahmet Kaya tabi sasirdi "neyini sevmiyorsun,dini bakimdan biraktigim icin mi yoksa rengini mi hangi manada"dedi. Adam "sevmiyorum iste hem sen bidi bidi konusuyon ssk hastanelerine niye yardim etmiyorsun" deyince bende gulme krizi tuttu. Hayir adami sevmeyebilirsin, ideolojisini de benimsemeyebilirsin ama aptalca elestiriler niye ? Olaylardan sonra hatirladigim bir goruntu vardi demisti ki beni her turlu hatirlayin ama vatanini sevmeyen biri olarak hatirlamayin. Kimine gore vatan haini, kimine gore patavatsiz, kimine gore sanatci, ortada bir gercek var o da Ahmet Kaya icinde buyutemedigi anarsist cocukla goctu gitti bu ulkeden.