Soru C Affetmek enayilik mi yoksa büyüklük mü?

Konu sahibi son olarak 20 gün önce görüldü
Erdemlik ile aptallık arası bir şey. Sonuca göre değişir.

ikisi de değil hele büyüklük tasviri çok sacma

Enayilik mi bilmem ama büyük hata. Bir yapan iki de yapar on da…

Tıyneti bozuk olmayan birini affetmek büyüklük, tıyneti ve karakteri çürük birini affetmek enayiliktir. Çünkü ilkinde yaptığı yanlışın farkına varır doğru yola gelir, ikincisinde bin kere de affetsen yine aynısını yapar bu da ihanet sınıfına girer. Hain insana merhamet edilmez.

Acizliktir. Hata yapanı affetmeyin, yoksa yine yapar .

Konuya ve duruma göre değişir. Bilinçli olarak yapılmayan hatalar affedilebilir ancak bazı durumlarda geri dönüş yoktur. Kişiye kin duymak yerine uzaklaşmak ise en doğru olandır.

Çocuğunun katilini bile affedenler var çünkü bazı acıları ömür boyu taşımak, nefretle beslenmek büyük yüktür. Affetmesi de yapılanı onayladığı anlamına gelmez ancak kendini arındırmış olur.

Hangi durumda geçerli olduğuna göre sorunun cevabı da farklı olacaktır.

herkes iyi tarafta
insan duygulanıyor

Sürekli aynı hatayı yapan birini affetmekte yani, bir defa en fazla iki defa affedersin fazlası kötü

Son düzenleme:
hiç büyük insan olayım ya da affediciliğin erdeminden pay alayım gibi düşüncelerim yok. affetme olayına girmeden ben unutmam dostum bana yapılanı. eskisi gibi öfkeli hissetmem, öfkeden arınmış olmak bünyeme daha iyi geliyor ancak tutup da her şeyi de normalleştirmem anacım. o olayı atlarım, köprünün altından sular seller geçiririm. ama hiç romantize etmeyeceğim, bazıları olumsuz duygu alanımda kalsınlar. dert değil.

affetmek konusunda her zaman yapıcı olmuşumdur, bir yere kadar. ancak şu aşağıdaki repliğe de canı gönülden katılıyorum.

Bazı insanları eğitemezsiniz.Kötülüklerini suratlarına vurunca sadece inkar etmez, sizden daha da nefret ederler. Onları görmezden de gelemezsiniz. Cezalarını hak etmişlerse hak etmişlerdir. Merhamet her zaman en doğrusu değildir, en güzeli ve en ahlaklısı da değildir. Size kötülük edenleri mazur görmek, onlara anlayış göstermek, onların içindeki şeytanı ancak besler, büyütür. Affetmek belki de o insana yapabileceğiniz en büyük kötülüktür.

Israrla aynı kişi tarafından suistimal ediliyor ve yılmadan affetmeyi tercih ediyor olmak belki eleştirilebilir bir durum olabilir. Fakat haricinde affetmek eyleminin çok olgunca bir tavır olduğunu düşünüyorum.

Kötü insanlardan nefret ederim. Empati ve hayal gücünden yoksun olmalarına rağmen kendilerini birşey sanıyorlar. İyi insanlarla uğraşamam . Onlar o kötüleri affediyorlar. Affetmek çok büyük erdemmiş gibi davranıyorlar. Kusasım geliyor ...

Yıllarca çok sevdiğim insanları affetmiş gibi yapıp aslında hiç unutamadım. Daha doğrusu unutamamışım. Sonrasında bunu anladım ve affetmedim, uzaklaştım. Böylesi daha iyi oldu. Çünkü herkes bana her şeyi yapamaz, benim kendime bir saygım var.

Affettiğinizde anlarsınız enayilik mi büyüklük mü diye

Geri