Aegishjalmur ile sıcak yaz günlerine alternatif çözümler - 1

Konu sahibi son olarak 24 gün önce görüldü
Merhabalar,
hepinizi serinletme, serinletirken de zevkin doruklarına vardırma çabasına giricem bugün...
köylü Oggy gibi öğlen sıcağında sucuklu yumurtaya abanmayın diye sizi hem tok tutacak hem de serinletecek ve enerji verecek içecek tarifimi müsaadenizle arz ediyorum;

Malzemeler;
1. 1 adet muz (fakirler yarım da koyabilir)
2. 1 tatlı kaşığı kakao
3. 1,5 tatlı kaşığı fındık ezmesi (taneli ve şekerli oldugu için fiskobirlik tercih ediyorum ben, sürülebilir olanlar işe yaramaz)
4. 300ml süt
5. 2 çorba kaşığı süzme yoğurt
6. 1,5 çay kaşığı nar ve çilekli kokteyl şurubu
7. 1 shot espresso

21o6io8.jpg

Hemen tarifine geçiyorum;
öncelikle blendırımızın içine sütümüzü, yoğurdumuzu, kakomuzu, şurubumuzu, muzumuzu, şurubumuzu ve son olarak da fıstık ezmemizi dolduruyoruz

2z891xk.jpg

hu57vm.jpg

Daha sonra espressomuzu hazırlıyoruz, ben çok fazla tadını bozmasın diye orta sertlikte bir kahve tercih ediyorum.

29zpwur.jpg

Kahvemizi seçtikten sonra, memeli shot bardağımıza makineden 1 single shot espressomuzu alıyoruz. (bardağın memeli olması önemli)

2sb5r9x.jpg

Bu arada ilk hazırladığımız karışımı zaten blenderdan geçirmiştik, onu da bardağımıza alıyoruz ve espresso shotı üstüne ekliyoruz.

21bkwtv.jpg

not: espresso tadını biraz acı yapıyor, siz koymayabilirsiniz de, sonra bu neden kötü oldu diye ağlamayın bana.

not2: ergen arkadaşlar fıstık ezmesini eleyebilir, muzu da çeyrek koyabilir....

Başka bir tarfite görüşmek dileğiyle,
afiyet olsun.

bikinili bardak yakıyor. tariften çok o dikkatimi çekti.:p

biz buz gibi yoğurda şeker katıp yiyen veya kolayı plastik bardağa koyup buzlukta dondurup yiyen çocuklarız ne espressosu kokteyl şurubu kardeş :T:

İlgimi bardak çekti benimde ama tarif güzelmiş deneyeceğim :tatlı:

biz buz gibi yoğurda şeker katıp yiyen veya kolayı plastik bardağa koyup buzlukta dondurup yiyen çocuklarız ne espressosu kokteyl şurubu kardeş :T:

napalım kardeşim, siz de suya buz katıp için :D

bikinili bardak yakıyor. tariften çok o dikkatimi çekti.:p

daha çok bardak var ben de çeşit çeşit :D:D

İlgimi bardak çekti benimde ama tarif güzelmiş deneyeceğim :tatlı:

dene dene çoggzl

Haci muzu yarim koymussun :D

O bardağın takımı bozulmuş arkadaşlar heveslenmeyin. sklada

kesip koydum birader, içinde kalanı :D 1 muzu kendime 1 muzu da köpeğime ayırırım ben öğün aralarında mutlaka :hih:

ya ne bilim bende öyle bir hava yarattınız TT yokken ben vardım burda :D

Her konuya fakirler yazıyosun. Hatta dün capsini atacaktım da yanlış anlar, kızarsın diye çekindim. :D

Hadi oyle olsun :D ama kahve iyi bardagida :D

entel entel tarifler atıyorsun kim yapabilsin bunu lhkjhl
Gençler bir nazo alıyoruz. Suyla karıştırıyoruz. Bir kaba koyup buzluğa atıyoruz ve donmasını bekliyoruz. Donunca afiyetle yiyoruz.

bu arada tarife bi iki tane buz atıp şeykırla karıştırmalıydın, nasıl serinletsin bu haliyle.

buzlukları olmayan fakir arkadaşlar karın yağmasını beklesin.

Geri