Adolf Hitler Kavgam Kitabı Yorumları

F
  • Kullanıcı Fenerbahçe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Kitap Kulübü
Sonunda aradığım Kavgam kitabına ulaştım. Adolf Hitler'in olay kitabı Kavgam Kitabı hakkındaki yorumlarınızı burda belirtebilirsiniz.

Yazarı : Adolf Hitler
Orijinal ismi : Mein Kampf
Ülke : Almanya
Dili : Almanca
Türü : Otobiyografi, siyaset
Yayınevi : Franz Eher Nachfolger
Anadilinde
Basım Tarihi :18 Temmuz 1925
Sayfa sayısı : 750 (Almanca)

Ağır bi kitap. kafanızı boşaltıp okuyun yoksa bi mok anlamazsınız.

Adolf Hitler kitaba önce "Yalana, Aptallığa ve Korkaklığa Karşı Dört Buçuk Yıllık Mücadele" ismini vermek istemiş; ama yayinevi sahibinin ismi uzun bulması üzerine "Kavgam" olarak basılmıştır.

bulamıyorum ki okuyayım :T:

elinde olan varsa bi zahmet kargolasın parası neyse vererik :cici:

yok reis ya ben istanbuldayım şuan :T:

en son antalyada heveslenmiştim aradım bulamadım.

Müthiş bir kafası var adamın..: ) Hayran kalmadım değil, bu onayladığım anlamına gelmez fakat azmi, inancı, direnci.. hepsi tam bir lidere yakışır düzeyde.. Bir insan nasıl bu kadar cani olabilir, sadece kan (!?) bunca insanı öldürmeyi nasıl tetikleyebilir ve bu kişinin psikolojisi nasıldır soruları ile okuduğum ve yeni bitirdiğim bir kitap.. Hiç sarsılmayan bir irade ile tüm olumsuzuklara ve başarısızlıklarına rağmen gelişen fikirleri, halkına olan eleştirileri ve ürettiği çözüm önerileri dikkate alınmalı bence.. Olayların sebepleri ya da akışlarından ziyade Hitler'in bakış açısını merak ederek okuduğumdan kişisel özellikleri benim için yukarda da dediğim gibi daha ön planda oldu..

Emre'nin de dediği kadar olmasa da ağır bir kitap, en azından kitabın geçtiği dönemler hakkında bir ön bilginiz olarak okuyun.

Müthiş bir kafası var adamın..: ) Hayran kalmadım değil, bu onayladığım anlamına gelmez fakat azmi, inancı, direnci.. hepsi tam bir lidere yakışır düzeyde.. Bir insan nasıl bu kadar cani olabilir, sadece kan (!?) bunca insanı öldürmeyi nasıl tetikleyebilir ve bu kişinin psikolojisi nasıldır soruları ile okuduğum ve yeni bitirdiğim bir kitap.. Hiç sarsılmayan bir irade ile tüm olumsuzuklara ve başarısızlıklarına rağmen gelişen fikirleri, halkına olan eleştirileri ve ürettiği çözüm önerileri dikkate alınmalı bence.. Olayların sebepleri ya da akışlarından ziyade Hitler'in bakış açısını merak ederek okuduğumdan kişisel özellikleri benim için yukarda da dediğim gibi daha ön planda oldu..

Emre'nin de dediği kadar olmasa da ağır bir kitap, en azından kitabın geçtiği dönemler hakkında bir ön bilginiz olarak okuyun.

Hitler'in psişik güçleri olduğunu söyleyebilirmiyiz?

Tabi ki hayır.. Nereden bu kanıya vardın? : )

Dünya Savaşı'nda bir cephedeyken içindeki bir sesin kalkıp başka yere gitmesini söyledikten 5 dk sonra o siper bombalanmış.
Medyumların bol olduğu bir yerde dünyaya gelmiş olması'da bu düşünceyi getirdi.

Biliyorum o hadiseyi.. Hisleri kuvvetliymiş yalnızca.. Ya da hakim genel görüşe göre "eceli gelmemiş"..: )) Tarih bunun gibi bir çok olaya muhakkak şahit olmuştur, bunların hepsini doğaüstü güçlere bağlarsak içinden çıkamayız..

Yaşadığı yerde falcılık ve büyücülük ile ilgili olaylar çokmuş. Bu yönde güçleri olduğunu yazıyordu bi yerde. 6. his gibi bir şeyler olmalı.

Kimileri'de 3 harfliler ile ilgili bir bağı olduğunu söylüyor :D

Bana Babamdan Kalan Hatıra Kitaplarından Biri. Doğrudur Ağır Bir Konusu Vardır. Ama Tarihi ve Siyaseti Sevenler İçin Okumuş Olanlara Ağır Gelmemiştir Sanırım. On Yıllarca Önce Yahudilere Karşı Olan Kini Çoğu Çevrelerce İnsanlık Dışı Olarak Hala Konuşuluyor. İnsanlık Adına Doğru. Yahudiler Kendilerinden Baska Kimseyi Sevmediklerini Hitler Çok İyi Anlamıştır. 500 Yılı Aşkın Zaman Önce Avrupa da Hiç Bir Ülke Bunlara Yer Vermemiştir Vatanları Hiç Olmamıştır. Sadece Osmanlı Devleti Kabul Etmiştir Yardım Elini Uzatmıştır. Ama Şimdiye Geldiğimizde Yıllardır Filistin`e ve Müslümanlara Yaptıkları Ortadadır.
Hitler`in Yahudilere Karşı Tutumu , O Zamanki Savaş Psikolojisiyle Dünya Görüşü ve Hissiyatı Bugüne Geldiğimizde Ne Kadar Doğru ve Tutarlı Olduğunun Haklılığının Kanıtıdır...

Seneler önce okuduğum bir manifesto, ilk zamanlarda tutulmayan, rağbet görmeyen, Hitler döneminde okunması zorunlu tutulan, sağlam bir ifade kitabı. Ben gidip almamıştım tabii ki, Buchenwald Toplama Kampı'nın ana kapısında yazan yazıyı kolunda dövme olarak taşıyan ağabeyim tarafından getirilmişti eve, halen kitaplıkta durur yanında Komünist Manifesto, büyük bir kavga içerisindeler, biliyorum.​

Seneler önce okuduğum bir manifesto, ilk zamanlarda tutulmayan, rağbet görmeyen, Hitler döneminde okunması zorunlu tutulan, sağlam bir ifade kitabı. Ben gidip almamıştım tabii ki, Buchenwald Toplama Kampı'nın ana kapısında yazan yazıyı kolunda dövme olarak taşıyan ağabeyim tarafından getirilmişti eve, halen kitaplıkta durur yanında Komünist Manifesto, büyük bir kavga içerisindeler, biliyorum.​
Komünist Manifesto bende de var.. Kırmızı kapağı ile aklımda kalmış..: )) Hiç elimi sürmedim ama..

Geri