Adolf Hitler Kavgam Kitabı Yorumları

F
  • Kullanıcı Fenerbahçe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Kitap Kulübü
Kitaba biraz göz attım iki sayfasını falan okudum da bayağı çekici, sürükleyici gibime geldi.

hitler'in "über-mensch" oldugunun apacik delili.
Türkçe okudum ne yazik ki. orjinal dilinde bulabilsem hemen alacağım.
bulabilecegim yerlere dair önerileri kabul edebilirim.
adana, mersin, antalya ve ankara illeri icerisinde tabi :D

Arpes senin yorumlarını bekliyorum.

Seni kırmak olmaz, kısa bir iki bir şey yazayım.

Kitabına, konuşmalarına, fikirlerine ve uygulamalarına baktığımda gerçekten dünyada garip bulduğum sayılı insandan biri. Gerçekten tam bir lider. Yönlendirme, maniple etme, gücü kullanabilme, yönetme güdüleri son derece gelişmiş biri. Kitabında bunların arkasındaki psikolojik etmenleri de görüyoruz. Gördüğümüz tüm şeylerin bir Yahudi nefreti değil de Alman sevdası olduğuna ikna ediyor neredeyse okuyanları, tabii yersen. Şimdi bu adamın bir savaş, strateji, yönetim dehası olduğunu inkar etmenin hiç kimseye faydası yok. Hatta yaygın görüşe göre tek hatası yanlış zamanda Rusya ile savaş girmesidir yoksa bugün dünya siyaseti çok farklı bir alanda olabilirdi. Bunların dışında kitabı cazip kılan bir şey yok ama siyasetle ilgili biriyseniz yada Hitler'in hayatını merak ediyorsanız güzel bir otobiyografi. En azından öldürüp katledip "ya aslında ben öyle yapmadım" diyen yada bundan hiç bahsetmeyen lider otobiyografileri gibi değil, objektif bile sayılabilir bu nedenle.

Dünya Savaşı'nda bir cephedeyken içindeki bir sesin kalkıp başka yere gitmesini söyledikten 5 dk sonra o siper bombalanmış.
Medyumların bol olduğu bir yerde dünyaya gelmiş olması'da bu düşünceyi getirdi.

Emre onu bilmem de bu adamda normal olmayan çok derin şeyler var bazı videolar falan izledim yer altı uygarlıkları kayıp kıta Mu semboller gizli şeyler o dönem o güç normal değil fazlaca sır var adam tam bir Şeytan

Kitapta Thule adında bir örgütten ve bu örgütün Thule efsanesine Naziciliğin de bu efsaneye, örgüte dayandığı söyleniyor. Örgütün üyeleri arasinda Hitler de bulunuyor.

Kitapta Thule adında bir örgütten ve bu örgütün Thule efsanesine Naziciliğin de bu efsaneye, örgüte dayandığı söyleniyor. Örgütün üyeleri arasinda Hitler de bulunuyor.

evet böyle bir şey görmüştüm bende ve gamalı haç falanda ordan geliyormuş bir sürü sır var o konuda

Bence kitap hitleri daha iyi tanimamiz için yazılmış iyi bir otobiyografi ayrica hitlerin stratejik zekasini ve tam bi lider olduğunu daha iyi gorebiliriz après e katılıyorum tek hatası yanlış zaman da Rusya ile savaşa girmekti ayrıca ölümü ile ilgili izledigim bir belgesel vardı öldu diye düşürülmesine rağmen uzun bir zaman Ruslar tarafından ölümü kesin değil denilmis. Rusların arşivinde hitlerin siyanur içtikten sonra bahçeye gömüldüğü ve cok uzun yapılan araştırmalardan sonra Eva ile ikisinin kemiklerinin bulunduğu ortaya çıkmıştı. Sizi bilmiyorum ama kitabı okuduktan sonra bende hayatına karşı aşırı bir merak vardı ölümü ile ilgili bi çok şey okudum . Bir diğer iddaa ise 2 adet alman denizaltısi ile hitlerin uzun bir süre kanada daha sonra Norveç kıyılarında ikamet ettiği söylentisi. . Ayrıca abd nin de Hitler e yardım ve yataklık ettiği de söylemişti ki buna pek ihtimal vermiyorum komplo çok fazla..
ve kesinlikle diktatör olmasının yanı sıra izledigi stratejik tutum bugun ki almanya hitlere çok şey borçlu...
keşke hep resim yaparak hayatına devam etseymis demekten kendini alikoyamadim: )

İstanbul Gaziosmanpasa dan almıstım, bende duruyor mu bilmiyorum ama oradan temin edebilirsiniz.

he bide kitap biraz otobiyografi, biraz olayların nasıl geliştiği, biraz Hitleri tanımak vs vs.

Hitler gerçektende tarihi değiştiren bir şahıstır fakat bana kalırsa bu değişim çok olumsuz yönde.

edit: Birde Avusturya'nın Almanya ile olan kargaşası vardı kitapta, benim asıl merak ettiğim yer orasıydı, bide bu adamın resimleri niye alınmıyor bilader? Bizim resimci alırdı valla bak.

Irkçılığı kabul edilemez bir olgu olsa da bu onun muazzam bir lider olmasına engel değil. Daha çocuk yaşta idealleri olan bir adam. Babasından farklı düşünmesi ve kendi istediği şeyi yapması başarılı bir kimlik geliştirdiğinin açık göstergesi.
Kesinlikle okunmalı diye düşünüyorum bu kitap.

Bugün ki Almanya ondan nefret dahi etse de,şuan ki herşeylerini beğenmedikleri nefret ettikleri Hitler'e borçlular.Kendini masum gösteren Yahudilerin Hitler olmasa kendilerine aynı şeyleri yapabileceklerinden haberleri dahi yok..

0A49FB4E7B522E65CCB14627FD7DB77E.jpg

Geri