Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Hükümeti kıskançlıkta son nokta haber. İdeolojinizde boğulun![]()
Yav @ismail89 bu kadar naiv olma. O saydığın şirketler daha fazla kar etmek için üretimlerini Türkiye'ye aktarıyor, emek gücü çok ucuz diye,....İhracayt olmadan gelir olmaz, iş olmaz. İhracat önemli. Günümüzde İhracat yapamayan ülke ayakta da kalamaz.
Türkiye'de ilk kez de otomobil üretilmiyor. Türkiye yi bu konuda küçümsemeyin. Bir zamanlar Anadol ve Hacı Murat vardı. Tamamen iç piyasaya yönelik bir üretim olduğu için pek gelişemediler. Sonra Renault, Ford ve Toyota geldi. Bunlara Honda ve Hyundai eklendi. İngiliz BMC iflas etti ve biz bunların Türkiye'deki üretimini isim hakkıyla birlikte aldık ve Dünyaca ünlü LandRover (askeri olanlar) bizde üretiliyor. Mercedes ve M.A.N Türkiye'ye yatırım yaptılar ve Otobüs ve Askeri Kamyon üretiyorlar. Magirus ve Deutz Almanyada tamamen unutuldu, bizde Dolmuş üretiyor. Chrysler Kamyon üretiyor. Fiat Otomobil ve Traktörlerini bizde üretiyor. Türkiye bu konuda yeterince bir bilgi birikimine sahip. Bazı modeller ve motorlar sade Türkiye de üretiliyor ve yurt dışına ihraç ediliyor. Motor blokları bizde üretiliyor.
Kendimizi küçümsememize gerek yok.
Peki İsviçre de ne var? Hiç bir şey. Bir tek dağ turizmi ve karapara aklama işleri. Bi mobilet bile üretemiyorlar.
Sen de çok iyi niyetlisin @melnur. Bu Almanlar seni köle gibi çalıştırıyorlar. Peki karşılığında ne veriyorlar? Bir kol saati. Bırak başkasının Taksi sinde çalışmayı, korsan çalış. Tüm paran sana kalsın. Ben bi geleyim Köln'e, bak sana neler öğretirim. 3 yılda birer özel Jet'imiz olur.Yav @ismail89 bu kadar naiv olma. O saydığın şirketler daha fazla kar etmek için üretimlerini Türkiye'ye aktarıyor, emek gücü çok ucuz diye,....
Sen sadece onların adına onların arabalarını üretiyorsun ve kazancın o şirketlerinki ile kıyaslanamayacak kadar az. Başka hangi başka bir neden kendi ülkelerinde üretmesinler. Yav bu Akpliler gerçekten çok cahil ve hayal dünyasında yaşayan varlıklar.
Bir Suriyeli kadar olamadın. O kel Sülo sadece onlara yardım ediyor sana değil. Seni götürsün Yunanistan sınırına ve senin için seyehat özgürlüğü istesin Sülo efendi. Buraya gelince beraber zengin oluruz. Ama senin önce kendine hayrın olsun ve pasaport al. Burası kötü olsa herkes gider. Bak akpliler dahi iman parada deyip burada kalıyorlar. Senin dediğin gibi öyle az kazanç yok demekki.Sen de çok iyi niyetlisin @melnur. Bu Almanlar seni köle gibi çalıştırıyorlar. Peki karşılığında ne veriyorlar? Bir kol saati. Bırak başkasının Taksi sinde çalışmayı, korsan çalış. Tüm paran sana kalsın. Ben bi geleyim Köln'e, bak sana neler öğretirim. 3 yılda birer özel Jet'imiz olur.
Sen Yunan adaları üzerinden mi kaçmıştın? Yolu bi tarif etsene.Bir Suriyeli kadar olamadın. O kel Sülo sadece onlara yardım ediyor sana değil. Seni götürsün Yunanistan sınırına ve senin için seyehat özgürlüğü istesin Sülo efendi. Buraya gelince beraber zengin oluruz. Ama senin önce kendine hayrın olsun ve pasaport al. Burası kötü olsa herkes gider. Bak akpliler dahi iman parada deyip burada kalıyorlar. Senin dediğin gibi öyle az kazanç yok demekki.
Benimkisi büyük hikaye, senin adamların var kel Sülo mesela. O seni hem sınırda korur hem de karşıya geçişine yardımcı olur. Hadi söyle ona da sadece Suriyeli kere değil yandaşlara da biraz destek olsun. Yanıma gelince ikimizde zengin oluruz, bedavadan para alırız, kamp kurup Alman devletinden destek alırız,.... Yeterki sen gelmeyi bir becer.Sen Yunan adaları üzerinden mi kaçmıştın? Yolu bi tarif etsene.
Arkadaşlar neden biz sanki otomobil üretmeye karşıyız yada üretilmiş de begenmiyormusuz gibi davranıyorsunuz?
Yok işte araba maraba. Hayır elbette zamana ihtiyaç var ama proje de "yerli" denebilecek bir araba üretiminin alt yapılarını içermiyor ki. Tasarım bile senin değil. Hiç bir parçası için üretim bandın yok.
Bizim söylememiz şu. Olmayacak şeylerin hayalini satarak politika üretiliyor.
Bana "patent alıp araba toplayacaz" dersen eyvallah derim, alkışlarım.
@ismail89 ben de zaten bu dönemde bu teknoloji ile araba üretmenin bir marifet olmadığını, herkesin basitçe üretebileceğini söyledim. Önemli olan satabilmek. Tabii bize bu teknolojiyi kimlerin yarattığı da ayri bir konu. Bak mesela digital teknoloji ilerledi ama kim yiyor bunu kaynağını? Şöyle bir bak bakalım, Facebook, Apple, WhatsApp, Paypal,..... kimlerin elinde. Oysa bu saydıklarımı Türkiye dahi şimdiki teknoloji ile çok rahat üretir ama söylediğim gibi sorun satabilmekte. İşte marifet burada.Eskiden Gemi de yapmıyorduk, yapıyoruz.