Adana

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Asfaltında yumurta kırılıp pişirilen teksası aratmayan şehir. Allahım sen koru Sjsjsj

Türkiye'nin en güzel ve eğlenceli şehri. Yaşam diğer illere göre ucuz ve bu yüzden çok fazla göç alan bir il.
Yemekleri müthiş zaten söylemeye gerek yok, tarihi yerleri de gezmelik. Yüksek kesimlerde yer alan yaylaları da çok güzeldir.
Yazları aşırı sıcak olması tek olumsuz yönü diyebilirim. Ayrıca denizi de mevcut :)

Türkiye'nin en güzel ve eğlenceli şehri. Yaşam diğer illere göre ucuz ve bu yüzden çok fazla göç alan bir il.
Yemekleri müthiş zaten söylemeye gerek yok, tarihi yerleri de gezmelik. Yüksek kesimlerde yer alan yaylaları da çok güzeldir.
Yazları aşırı sıcak olması tek olumsuz yönü diyebilirim. Ayrıca denizi de mevcut :)
Neden hiç kaoslarından bahsetmiyorsun :p

Festival tadında kavgaları var..

Yes bana bunlarla gelin efendim : D

@Ss hanım lütfen Türkiye'de ki adli suç oranları listesinde bakın ve eminim çok şaşıracaksınız. Adana çok gerilerde, sadece magazinsel duruma dönüştüğü için, televizyon kanalı denmeyecek kurumların yaptığı haberlere bakmayın.

Şalpk şalpkk diye nasıl ses çıkıyor

@Ss hanım lütfen Türkiye'de ki adli suç oranları listesinde bakın ve eminim çok şaşıracaksınız. Adana çok gerilerde, sadece magazinsel duruma dönüştüğü için, televizyon kanalı denmeyecek kurumların yaptığı haberlere bakmayın.
İllaki öyledir ama cidden kavgaları normal olmuyor şölen gibi oluyor kesin birisi ölüyor ve sallama levyesiz kavga görmedik haberler de çok şükür Sjssjsjs

Conolarla mı tanıştın kız sklks
Bence gayet güzel bir şehir sadece otogarı pis xd
Tanıyıp da keko buldugum olmadı Adanadan
Çok güzel dost olurlar ama sevgili olmayın naçizane tavsiyem .p

Conolarla mı tanıştın kız sklks
Bence gayet güzel bir şehir sadece otogarı pis xd
Tanıyıp da keko buldugum olmadı Adanadan
Çok güzel dost olurlar ama sevgili olmayın naçizane tavsiyem .p
Ben cono falan tanımam bilmem Adana`lıları da pek sevmem sözüm meclisten dışarı. Doğası harika ama çok tuhaf insanlar : D

adana'yı bilmem ama buralılar çok iyi dostturlar. reelde de burada da edindiğim adanalılardan çok memnunum dkdj bi karadenizliler bi adanalılar, sevdiklerine çok tutkunlar. yerim onları.

• Beğen
Tepkiler: ne
Otobüs şoförleri çok değişik aşırı sinirliler:d

• Beğen
Adana'nın kebabını bilirim, kızları esmer güzeli, erkekleri küfürbaz.

• Beğen
Erkekleride esmer ama kömür esmeri Sjsjsjs

Seviyorum Adana'yı. Sıcağı fenadır.
Üniversiteyi orada okudum. Az mı geçtim Küçük saatten Balcalı yoluna.
Bir yıl yurtta kaldım, sonra babam tayin isteyip geldi. Meşhur Adana adliyesinde polisti. Ne hareketli bir ortamı vardı oranın.
100. yıl - Balcalı arası iki vesait değiştirerek okula giderdim, çile gibiydi.
O sıralar dikiş dikmeye merak salmıştım. Küçük saat civarı manifaturacıları uğrak yerimdi, bol bol kumaş alır dikerdim.
Arı sineması şimdi var mı bilmiyorum, okuldan sonra sinema seansı yapardık. Adana Kebap kaçamakları, köşe başı şalgam suları olmazsa olmazımızdı.
Büyük saat dibindeki kitapçılar uğrak yerimdi, uygun fiyata her tür kitap bulabiliyordunuz.
Halk eğitimin kursuyla Seyhan Barajında halk oyunu oynamışlığım var.
Aysel Yenidoğanay o sıralar Adana'da sanat sayfası çıkarır, yazarları davet ederdi, onlarla tanışırdık. Tını Dergisi, ardından Altın Koza geldi. Altın Koza'nın ilk hazırlayıcılarından oldu Aysel Hanım.
Şair Kuzey Tangüler o sıralar yeni yeni tanınıyordu. Bana Tagore'nin şiir kitabını hediye etmişti, ben de ona Walter Kranz'ın Antik Felsefesi'ni.
İlk stajımı son sınıfta Adana Erkek Lisesi'nde yapmıştım, ilk öğretmenlik deneyimi.:)
Sonra atandım, ayrıldım Adana'dan. Babam da emekli oldu bir yıl sonra. Adana macerası böyle bitti.
Ben eskisini bilirim, bir daha da hiç gitmedim.

Seviyorum Adana'yı. Sıcağı fenadır.
Üniversiteyi orada okudum. Az mı geçtim Küçük saatten Balcalı yoluna.
Bir yıl yurtta kaldım, sonra babam tayin isteyip geldi. Meşhur Adana adliyesinde polisti. Ne hareketli bir ortamı vardı oranın.
100. yıl - Balcalı arası iki vesait değiştirerek okula giderdim, çile gibiydi.
O sıralar dikiş dikmeye merak salmıştım. Küçük saat civarı manifaturacıları uğrak yerimdi, bol bol kumaş alır dikerdim.
Arı sineması şimdi var mı bilmiyorum, okuldan sonra sinema seansı yapardık. Adana Kebap kaçamakları, köşe başı şalgam suları olmazsa olmazımızdı.
Büyük saat dibindeki kitapçılar uğrak yerimdi, uygun fiyata her tür kitap bulabiliyordunuz.
Halk eğitimin kursuyla Seyhan Barajında halk oyunu oynamışlığım var.
Aysel Yenidoğanay o sıralar Adana'da sanat sayfası çıkarır, yazarları davet ederdi, onlarla tanışırdık. Tını Dergisi, ardından Altın Koza geldi. Altın Koza'nın ilk hazırlayıcılarından oldu Aysel Hanım.
Şair Kuzey Tangüler o sıralar yeni yeni tanınıyordu. Bana Tagore'nin şiir kitabını hediye etmişti, ben de ona Walter Kranz'ın Antik Felsefesi'ni.
İlk stajımı son sınıfta Adana Erkek Lisesi'nde yapmıştım, ilk öğretmenlik deneyimi.:)
Sonra atandım, ayrıldım Adana'dan. Babam da emekli oldu bir yıl sonra. Adana macerası böyle bitti.
Ben eskisini bilirim, bir daha da hiç gitmedim.
Hayatı nasıl da dolu dolu yaşamışsın Sevgili @Asrevya öyle bir anlattın ki Adana ya yerleşesim geldi inan :)

Ama o sıcağa dayanabilir miyim bilmem :d

Hayatı nasıl da dolu dolu yaşamışsın Sevgili @Asrevya öyle bir anlattın ki Adana ya yerleşesim geldi inan :)

Ama o sıcağa dayanabilir miyim bilmem :d
Sevgili Ss, evet o sıcak çarpar. Belki bir daha gitmeme nedenim de bu, bir de çok uzak oluşu.
Ama orada hâlâ telde görüştüğüm okul arkadaşım var. Belki birgün giderim.
Hacı Sabancı Kültür Merkezi kitap aşkımın mekanıdır. Orada envai çeşit kitapla tanışma fırsatım olmuştu. Güzel sergiler de olurdu, resim sergisi denince hayalimde ilk orası canlanır.
Sevgili Ss, o günler güzeldi, hayata hazırlık, mesleğe hazırlık, potansiyellerimizin keşfiydi.
Sayende hoş bir tebessüm ile yad ettim o günleri.:emoji_rose:

• Kalp Gözler
@Asrevya çok güzel özet geçmiş, gerçekten dolu dolu zamanları geçmiş.
Arı sineması ve benzeri sinemalar kapatıldı, daha önceleri yazlık sinemalar vardı onlarda çok önceden kapatılmıştı.
Baraj yolu hâlâ öğrencilerin uğrak yeri, bizim bütün aile Adana erkek lisesinde okudu ve bizim eve çok yakın, ben 5 Ocak lisesinde okudum, ezeli rakip liseler :)
Babam, abim ve ablama karşı tek 5 Ocak liseli benim, gerçi yeni lise olmuştu ben başladığım zaman, öncesi ortaokul olarak faaliyet veriyordu.
Halk eğitim kursları hâlâ aktif ve gerçekten harika ortamı var. Sabancı kültür merkezi eskisi gibi rağbet görmüyor, şimdi belediye binası ile iç içe Yaşar Kemal kültür merkezi var.
Tekrar gelirsen Adana'ya doktorun veya göde nin sağlamından dene.
Şu aralar büyük saat çok değişti maalesef, eski hali çok güzeldi ama trafik sorunu yüzünden o karmaşık ama harika görüntüsü yok artık.
Ayrıca orada rakı festivali yapılıyor şimdilerde, yasakladılar ama çözüm bitmiyor..

Geri