Adana kebap

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Bilmediğiniz yerde asla yememek gerekiyor.

En iyisini batı şehirlerinde yersiniz. Adana, Niğde, Karaman, Hatay, Osmaniye her yerde yedim. İyisini yapan çok nadir. Köfte yapıyorlar resmen. Adana dediğimiz şey çatalı vurdun mu bulgur pilavı gibi dağılmalı.

Servis hali çok güzel bencee. Ben de en lezzet tadı aldığımı Giresun’da yedim. Belki de yanımdaki kişiler güzelleştirdi bilemiyorum. Gidersem tekrar oradan yiyeceğim…

Adana kebabın nasıl olduğu hususunda bir şey yazmayacağım.

Adana kebabı bir gün şöyle yeyiniz;

Rokayı doğrasınlar, ve soğan, biraz limon, harmanlasınlar, kebabı bunun üstüne çeksinler tabakta öyle getirsinler.

Kebabı bir de rokayla tüketin bakalım.

Harika olur.

Hatay'da kebap yememiş pek çoğunuz ahah.:D Özellikle dürüm tarzı kebaplar bizim burada daha iyi yapılır. Adana sadece şişirme isim.

Bana bunlar çok boş geliyor.
Dikkatle okudum yazılanları.
Günün sonunda adana kebabin, Adana'da bile orijinal olarak yenemeyecegini anladım.

Millet aç. Tavuk kanadı sıyırıyor.
Bir yaşını doldurmayan erkek kuzunun kaburgasindan elde ettiğim eti zırhla cekecem.
O zırhın da teknik şartnamesi var.
Kuyruk yağı da aynı hayvanın olacak.
Biber bilmem ne dağının eteğinde sadece Haziran ayının ilk 12 gününde toplanacak. Nem şu kadar olacak. Şiş bu numara olacak. Közde kullanılan kömür kalorisi zaten özel. Zonguldakta eksi 2879 metreden çıkartılacak ..

Arkadaşlar hasta mısınız.

Kıyma kebabı la bu.

Simya kitabı diil

Adana'da da tabii ki her yapamaz çünkü ustanın da bu konuda ehil olması gerekir.

Kebap = Diyarbakır.

Bana bunlar çok boş geliyor.
Dikkatle okudum yazılanları.
Günün sonunda adana kebabin, Adana'da bile orijinal olarak yenemeyecegini anladım.

Millet aç. Tavuk kanadı sıyırıyor.
Bir yaşını doldurmayan erkek kuzunun kaburgasindan elde ettiğim eti zırhla cekecem.
O zırhın da teknik şartnamesi var.
Kuyruk yağı da aynı hayvanın olacak.
Biber bilmem ne dağının eteğinde sadece Haziran ayının ilk 12 gününde toplanacak. Nem şu kadar olacak. Şiş bu numara olacak. Közde kullanılan kömür kalorisi zaten özel. Zonguldakta eksi 2879 metreden çıkartılacak ..

Arkadaşlar hasta mısınız.

Kıyma kebabı la bu.

Simya kitabı diil
Adana kebabı şayet bir kere ustasından tatma şansın olursa bir sonrakileri hep o günkü lezzet ile kıyaslıyorsun çünkü İskender kebap gibi değil, kıvamı çok önemli.

Geri