Adana kebap

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Kebap çeşitleri çok sevilir ancak Adana kebabın yeri ayrıdır. Turistlerin genelde ilgi gösterdiği iki yemek vardır; birisi Adana kebap diğeri de döner.
Ekmek tüketimi olmayanlar bile Adana kebabı ekmeksiz tercih etmez.
Adana kebap sadece Adana'da ya da yakın çevresinde yenmelidir çünkü her yerde aynı lezzette bulmak mümkün olmuyor.

Bu aralar çok sık tüketiyorum ve sanırım sıkılma ihtimalim olmayan yemekler arasında ancak tabii ki lezzetini iyi ayarlayan yerleri tercih etmek gerekiyor.

Van da da çok güzel yapan yerler var ve bayılarak yediğim bir yemek
Bir keresinde 1/5 ppsiyon istemiştim garson şaşkınlıkla durup şey demişti hepsini yiyebilecek misiniz ? Getir sen
“ seni bile yiyebilirim “
dedim (içimden ) tabi kjkjkj

Adana dışında yapılanların hiçbirisi Adana kebab değil, Adana'da da belirli yerlerde yenir. Usulüne uygun yapan çok fazla yer yok, şimdi yer şey hileli maalesef.
Aynı lezzeti başka yerde almak mümkün değil, çünkü buranın nemi önemli :) ayrıca pide ekmeği başka hiçbir yerde yapılmıyor.

Adana'da yiyecekseniz, Adana'nın yerlisi bir tanıdığın tavsiye ettiği kebapçıda yiyin. Aksi halde Adana Eşek Kebabı yeme ihtimaliniz hayli yüksek.
Yolumuz düşerse Run kardeşimiz rehberimiz olur neyse ki.

Ve Giresun'a gidip de fantastik bir hamle ile Adana Kebap yemeyin tabii.

Adana dısında Giresun’da yedim ve hiçbir yerde o tadı alamadım.
Giresunlu bir pizzacı abi var fena pizza yapar.
Adana'da yiyecekseniz, Adana'nın yerlisi bir tanıdığın tavsiye ettiği kebapçıda yiyin. Aksi halde Adana Eşek Kebabı yeme ihtimaliniz hayli yüksek.
Yolumuz düşerse Run kardeşimiz rehberimiz olur neyse ki.

Ve Giresun'a gidip de fantastik bir hamle ile Adana Kebap yemeyin tabii.
Giresunlu pizzacıda yerin hazır ahahhaa

@Blackheart hoş geldin kardeşim.. sen bu forum için bedel ödemiş adamsın, mapus damlarında çürüdün.. sana feda olsun Adana kebap, ne zaman dersen hazırım. Yiyecek yemeğin de var, yatacak yatağında. Sen gel yeter ki :)

İşte bu.. Hoş gördüm Run Eksik olma, bir gün çalacağım kapını.

Adana'da et yiyecekseniz güvendiğiniz bir kasaptan ve dahi mümkünse gözünüzün önünde kesilip verilen bir yerden alıp, hijyenik şartlarda yapıldığını gözünüzle görebileceğiniz bir eşiniz, dostunuz, akrabanızın evinde yeyin zira dışarıda ne eti yiyeceğiniz tamamen muammadır.

Dipnot: Her firma, her marka için geçerlidir.

Turistik yerlerde Adana kebap ustalarının maaşı yüksek oluyor ve yine aynı lezzet, kalitede bulma imkanınız vardır. Tavsiye ile gitmek en doğrusu çünkü Adana kebap ustası mutlaka Adana'da yaşayacak diye bir kural yok fakat bilmeden gidince de paranıza yazık oluyor.

Adana ise bu konuda tartışmasız en doğru adrestir.

Kaos başlatalım ;

Adana kebabını “Urfa kebabı veya Sade kebab” dediğimiz versiyonu ile urfalılar daha güzel yapıyor.

Biri de çıkıp yolunuz düşerse şurada yiyin dememiş. Ayıp be.

Geri