Adana Demirspor - Galatasaray ( 1 - 5 )

🕒 Konu sahibi 7 saat önce aktifti
Dries Mertens: "Reaksiyon göstermemiz gerekiyordu"

Ligdeki 5-1’lik Adana Demirspor galibiyetimizde şık bir gole imza atan Dries Mertens, mücadelenin ardından yayıncı kuruluşa değerlendirmelerde bulundu.

Dries Mertens, “Bu maç önemliydi. Young Boys maçının ardından bir reaksiyon göstermemiz gerekiyordu. O maçta hayal kırıklığı yaşamıştık. Şimdi odaklanıp önümüzdeki maçlara bakmamız gerekiyor.” diye konuştu.

Her yıl aynı motivasyon ve hedeflerle sahaya çıktıklarını vurgulayan Belçikalı yıldız, “Motivasyonumuz her yıl aynı. Galatasaray için her zaman ve her yerde hedef kazanmaktır. Her kulvarda başarılı olmak istiyoruz. Şampiyonlar Ligi’nde hayal kırıklığımızın sebebi buydu. Şimdi Avrupa Ligi’ne odaklanmamız gerekiyor. Her şey bizim elimizde. Transfer dönemleri her zaman zorlu geçiyor. Takım içindeki hisler daha güçlü olabiliyor. Transfer döneminin geç kapanıyor olması bu anlamda bir dezavantaj diyebiliriz. Bizim sadece odaklanmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Sen izledin mi, nasıl oynadılar? Ben izlemedim.
Transfer yasağı olduğu için transfer yapamayan, kalede 15 yaşındaki çocuğu oynatmak zorunda olan bir takımı yendiler. Kötü bir takımdı, kötü bir oyundu. Yenilen goller de halı saha maçlarında olacak cinsten. muhtemelen bu yıl küme düşerler. Neticede sevmesem de rakipleri Galatasaray. Güzel futbol oynamasalar da yenmeleri olağan, rakibin bulunduğu durumdan kaynaklı. Nitekim iyi oynadığını da düşünmüyorum gsnin. Açıkçası ben sevindim bir açıdan. Okan’ın kredisi oluyor bu sayede. Kalmaya devam eder bir süre daha. Maçın oynandığı saatlerde Hermoso’nun Roma’yı tercih etmesi de ayrı bir trajedi oldu. Ve bu rakibe karşı icardi sakatlığı da üzerine geldi. Young Boys faciasını da üstüne katarsak(konu sadece elenmeleri değil, oynadıkları rezil futbol) çoğu Galatasaraylının bu galibiyetten heyecan duyduğunu zannetmiyorum.

Transfer yasağı olduğu için transfer yapamayan, kalede 15 yaşındaki çocuğu oynatmak zorunda olan bir takımı yendiler. Kötü bir takımdı, kötü bir oyundu. Yenilen goller de halı saha maçlarında olacak cinsten. muhtemelen bu yıl küme düşerler. Neticede sevmesem de rakipleri Galatasaray. Güzel futbol oynamasalar da yenmeleri olağan, rakibin bulunduğu durumdan kaynaklı. Nitekim iyi oynadığını da düşünmüyorum gsnin. Açıkçası ben sevindim bir açıdan. Okan’ın kredisi oluyor bu sayede. Kalmaya devam eder bir süre daha. Maçın oynandığı saatlerde Hermoso’nun Roma’yı tercih etmesi de ayrı bir trajedi oldu. Ve bu rakibe karşı icardi sakatlığı da üzerine geldi. Young Boys faciasını da üstüne katarsak(konu sadece elenmeleri değil, oynadıkları rezil futbol) çoğu Galatasaraylının bu galibiyetten heyecan duyduğunu zannetmiyorum.

Geçen sezon da oynadıkları doğru düzgün bir futbol yoktu ancak bu sezon daha kötüye gittiler. Ellerinde iyi oyuncular var ancak o oyuncuları oynatmayı başaramıyorlar, bu tamamen yönetimsel ve teknik bir sorun.

Livakovic çok eleştirildi geçen sezon biliyorsun ve ona hemen önlem alıp Sandro Zufic ile çalışmalara başlandı ve performansında iyileşme var. Galatasaray da acilen oyuncularını toparlayacak önlemler almalı yoksa Avrupa Ligi maçlarında en zayıf takımlara karşı bile zorlanacakları ortada.

Adanademir’ e ne olmuş ya böyle Gs’ den bile 5 yediklerine göre gerçekten durum vahim demektir.

Sadece gollerden, oyundan ve transferden bahsetmiştiniz. Hakem ? Başkalarına yapıldığında yaygara kopuyor . Sonra TFF, hakem, Lobi diye bangır bangır . Skordan bağımsız bir şekilde hakemin ve VAR ın kararlarında bir yorum yapmanız gerekirdi.

Geri