Dolaylı yoldan evet. Benim sinir bozucu ve “Yahu, bunu nasıl yapıyorsun?” dedirtici özelliklerim vardır. Aslında bu tuhaf değil; bu bir eşleştirme ve koşullanma. İstediğim zaman irademi nasıl bükebileceğime de bir örnek... Neyse, geleceğiz o konulara, direğe çıkacağım direğe. Aziz Simon işine baksın.
İçki içtiğim zamanlar sigarayı hiç söndürmem ve bazen 3, bazen 4 paketi açarım; içki içmediğim zamanlar ise sigarayı hiç aramam, içmem; canım istemez ve lüzumsuz görürüm. Geçen hafta çarşambadan pazara bağladık, torbaya koyduk. Pazartesi, salı ve çarşamba içki içmedim; zaten salı-çarşamba Mor Efrem okuyordum, tam da içilecek vakitti ama perhizdeydim. 1 tane bile sigara içmedim.
Şimdi soruya geliyoruz: Evet. Çünkü ben içkiyi aç karnına içerim; dolayısıyla içki olduğu an sigara yakmamdan mütevellit sigarayı da aç karnına içerim. Bazen o kadar çok sigara-içki yapıyorum ki açlıktan üzülüyorum, bir şeyler yesem, şöyle çiğnesem, yutkunsam diyorum. Özellikle 36–48 saatlere bağladığım zamanlar, bir çocuk gibi etrafa “Acıktım ben.” diyorum.
Ozamammmm, ben kazandım çitoooss.