Ablam'a - ihaveanidea

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
Bembeyaz bir güvercine sahipsin. O kadar kusursuz ki bu güvercin, görenlerin ruhu açılıyor.

Uçtukça semada dalganan bir bayrak misali salınımlarını izliyorsun.

Kıvrılmış bir kağıt iliştiriyorsun ona. Bir kanat çırpıyor, götürüyor kağıdı özlemlerine.

Omzunda dinleniyor. Oradan eline geçiyor. Seviyorsun başını. Lakin ona sarılamazsın, dokunamazsın, öpemezsin. Çünkü sana ne kadar yakınsa bir o kadar da uzakta.

Çok farkı var diğer kuşlardan. Dimdiktir mesela. Bakışları keskin ve güven vericidir. Gözlerin gözlerine iliştiğinde yüreğine bir ürperme, bir sevgi verir.

Geceleri yanına gider ağlaşırsınız. Yaslanırsın kafesine. Kaldırırsın başını kapkaranlık gökyüzüne. Ağlayarak anlatırsın içindekileri. O konuşmaz. Dinlemeyi sever.

Bir noksanı vardır güvercinin. Çok bi' üzülür. Nedenini bilmezsin, belki de anlamazsın.

Her kanat çırpışında gözyaşını akıtır yeryüzüne. İnsanları izler, nefret eder, ağlar.

Ve bir gün... Kanatları tutmaz olur artık. Uçamaz. Mecal bulamaz kendinde. Son bir kez dener, havalanır...

Başaramaz. Son uçuşunun keyfini çıkarır. Yavaş yavaş yeryüzüne, anlayamadığı insanlara doğru düşer.

Gözlerini kapar, kanatlarının kırılışını hisseder, ağlar...

Bana, varlığını lütfeden Allaha şükürler olsun.
Kalbinle seçtiğin her kelime ruhumu sardı sardı sardı... içimi titretti bir güzel salya sümük ağlattı.

Etrafınızda onlarca insanın varlığını yokluklariyla hissediyorken Yaninda olamayan sadece varlığını bildiğiniz insanin sevgisi bambaşka bir değer, bambaşka bir güzellik, kelimelerle ifade edemeyeceğim. Kelimeler… Kelimeler bazı anlamlara gelmiyor zaten.
Bir ağlıyorum bir gülüyorum.
Kuzucum sence insanlar beni deli zannediyor olabilir mi ?

Son düzenleme:
Bana, varlığını lütfeden Allaha şükürler olsun.
Kalbinle seçtiğin her kelime ruhumu sardı sardı sardı... içimi titretti bir güzel salya sümük ağlattı.

Etrafınızda onlarca insanın varlığını yokluklariyla hissediyorken Yaninda olamayan sadece varlığını bildiğiniz insanin sevgisi bambaşka bir değer, bambaşka bir güzellik, kelimelerle ifade edemeyeceğim. Kelimeler… Kelimeler bazı anlamlara gelmiyor zaten.
Bir ağlıyorum bir gülüyorum adkjfk
Kuzucum sence insanlar beni deli zannediyor olabilir mi ?

Demiştim sana ablam. Bir kelimesine dahi dokunmadım. Yazarken boğazım düğümlendi ama durdurmadım kalemimi yazdım da yazdım.

İnsanlar vardır, tanıdığınızda size gerçeği, hakikati, amacı hatırlatır. Güven ve istikrar kazandırır size. Kimisi de vardır, çevrenizde sizin duygularınızı keşfetmenizi ve kalbinizin sesine kulak vermenizi sağlar.

Sen bende ikisinin toplamısın ablam.

Her ağlayışında peçete verip sırtını sıvazlayanın olayım ablam!

Geri