ABD’li stratejistlere göre Türkiye’nin 2050′deki Toprakları

Konu sahibi son olarak 49 gün önce görüldü
ABD’li stratejistlere göre Türkiye’nin 2050′deki Toprakları

"
ABD’Lİ STRATEJİSTLER 2050 TÜRKİYE’Sİ İÇİN NE ÖNGÖRÜYORLAR?
George Friedman, bütün dünyanın gündemine bomba gibi düşen Gelecek 100 Yıl “21. Yüzyıl İçin Öngörüler” kitabında “21. yüzyılda ihtiyarlayan Avrupa, bugün elinin tersiyle ittiği Türkiye’nin genç nüfusunu çekmek için “promosyon” yapar hale gelecek. AB -hâlâ var olacaksa- tam üyeliği Türkiye’ye altın tepside sunacak. Aynı şey ABD için de geçerli olacak. Meksika’nın genç nüfusuna “bonus” dağıtacak.” diyor. Ve 2040′lı yıllardaki Türkiye’nin dünyadaki yerini anlatmak için Türkiye’nin haritasını sunuyor.

***21. yüzyılın yeni büyükleri

Friedman “21. yüzyılın “süper devleti” gene ABD olacak. Avrupa çağı kapanıyor. Amerika çağı daha yeni başladı. Diğer büyük güç Japonya olacak.Rusya bir kez daha dağılacak. Hindistan da umut vermiyor.

Çin’in dünyaya açılışında bu bir “ilk” değil. Daha önceleri olduğu gibi gene çökecek. Ya 21. yüzyılın yeni büyükleri?.. Bunlar Türkiye, Polonya ve Meksika olacak.” diyor.

George Friedman kimdir?

1949 yılında Macaristan’da doğan Friedman, aynı yıl ailesiyle birlikte ABD’ye göç etti. City College of New York’ta siyaset bilimi üzerine eğitim alan Friedman, daha sonra Cornell Üniversitesi’nde “Devlet” üzerine doktora yaptı. Friedman, doktorasının ardından 1974-1994 arası Dickinson College’da siyaset bilimi dersleri verdi.“Amerika’nın Gizli Savaşı” ve “Savaşın Geleceği” gibi kitaplarıyla tanınan, Stratfor adlı stratejik danışmanlık şirketinin kurucusu olan Friedman, yeni kitabında Türkiye’nin balkanlar, Kafkaslar ve Ortadoğu gibi kaos coğrafyalarının ortasında bir istikrar platformu olduğunu ve Türkiye’nin ekonomik ve askeri gücü arttıkça bölgedeki etkisinin de artacağını yazıyor."

hemen gaza gelebiliriz.
osmanlı torunları bir adım öne lütfen.

komediye bak yahu.
daha elimizdekine sahip olamıyoruzda.

Harita iyi güzel hoş bi harita olmuş ama bugün şartlarına göre gerçekçilikten uzak ama

Türkiye Rusya gibi Federasyon ülke yapısına sahip olursa eğer

suriye ve ırak gibi ülkelerdeki kürt nüfüsünun yoğun olduğu bölgeleri kendi sınırlarına dahil edebilir ve azeri kardeşlerimizde bu yapıya dahil olabilir

ama haritanın geri kalanının yunanistanın ve kıbrısın türkiye sınırları içinde rusya ermenistanda toprak sahibi olmamızı 2050 yılı olarak zor görüyorum kalan 37 yılda ama ülkemini 100 yılında misakı milli sınırlarını geri kazanmış olması isterim :D

bize toprak düşürmeleride güzel bi gelişme :dusun: hayret.!

Külliyen yalan Amerika bizim güçlenmemizi isteseydi israile yardım ettiği gibi bizede ederdi.Amerika bizim asla güçlenmemizi istemeyecektir.Aksine şuanki toprakları koruyabilirsek ne mutlu bize hem Türkiyenin genç nüfusunda düşüş var ne yükselmesi :)

82 Kerbela
83 Şam
84 Kerkük
85 Erbil
86 Bağdat
87 Tehran
88 Zanjan
89 Halep
90 Humus

................... 195 Tartus

sürer gider :p

Bunlar sürekli analiz yaparlar ve tuvalete çıkar gibi harita çıkartırlar, bunun gibi 1000 tane haritaya rastlayabilirsiniz.

Geçiniz.

40 yılda bu kadar bi gelişme olacağını sanmıyorum. 40 yıl o kadar da uzun bir zaman değil

82 Kerbela
83 Şam
84 Kerkük
85 Erbil
86 Bağdat
87 Tehran
88 Zanjan
89 Halep
90 Humus

................... 195 Tartus

sürer gider :p

İnş. O günleri görürüz. :D Tabi zannetmiyorum ama :zuha:

Hayal kurmakta mı suç lan :D

Ama Musul - Kerkük bizimdir. ;)

İçenler uyuyor zaten :haha: Bana gerek yok :zuha: Ayranda sevmem ayrıca :D

Sende Kokteyle içmek istersen cacık iç... :haha:

ben tekila seviyorum.

30 tane peşpeşe içsemde bu haritaya bakıp ihtimal verecek kadar kafam güzel olmaz eminim.:icon_wink:

Kendine ait bir dış politikası olmayan,yıllardır Amerikanın kendisine sunduğu politikaları güden,Avrupa peşinden koşan bir ülkenin bu haritaya sahip olması zor,ha bir mücize olur da Milli bir lider çıkar ise,Güney Azerbaycan ve Karabağ bağımsız olur ise o zaman işte bundan daha güzel ve daha büyük bir haritamız olur,oda zor gibi görünüyor.

T%C3%BCrk%20D%C3%BCnyas%C4%B1%20Harita.gif

Haritada Türkiyenin gelecekteki sınırları belirtilmemiş, etkisi altına alabileceği ülkeleri belirtmiş sanırım. yada ben yanlış düşünüyorum. Etkisi altına alabileceği ülkeleri belirtmişse doğru olabilir. Hedef 2023 diyorum :) Durmak yok Bütün dünyayı ele geçireceğiz. :)

Geri