Abaris can sıkıntısından ne yapacağını şaşırınca sirke işine girdi.

• Kullanıcı Abaris
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Yemek Tarifleri
Konu sahibi son olarak 1740 gün önce görüldü
Ja6Yno.jpg

Malzemeler

3 Elma
1 Litre su
Bir çay kaşığı Tuz
1 çay kaşığı şeker

Yapılışı

Elmaları doğrayın,kavanozun içine elmaları atın, tuz,şeker ve suyu ekleyip kapağını kapayın iyice çalkalayıp karanlık bir yere bırakın 15 gün sonra ev yapımı sirkeniz hazır :cici:

15 gün sonra olmuş halini eklerim tabiki olursa heh heh :dyg:

Biraya baktım belki beleşe getirirm diye :s

hayırlı işler bol kazançlar, kapağı açmadan önce bıçakla ayırıp havasını alın yoksa yüzünüze çarpar. iyi forumlar.

Bir de sirke mayasi gerekmiyor muydu ? Gerekmiyosa deneyebilirim kolay gorunuyo.

hayırlı işler bol kazançlar, kapağı açmadan önce bıçakla ayırıp havasını alın yoksa yüzünüze çarpar. iyi forumlar.

Uyarı için teşekkürler :cici:

Bir de sirke mayasi gerekmiyor muydu ? Gerekmiyosa deneyebilirim kolay gorunuyo.

Tarif aldığım yerde yazmıyordu,gerek olsa yazarlardı,benim sirkem olsun kıvamı tadı nasıl olduğunu yazarım :cici:

Yapinca insan çok mutlu oluyor ben de geçen yoğurt yapmıştım bak onu da dene sirke den sonra.:u1:

Bu sirke tutmaz üstü küflenir yukarıda arkadaşın dediği gibi maya gerek..Ayrıca köy elması ile yapılıyor aslında normali bu ekşi elma ile pek sonuç alamazsınız..

İyi fikir :dyg: süt alayım da ben de yapayım:u1: bakalım nsl olacak. :u3:

Kıvamını tutturabildin mi cnm ?

Aksam yapıp sabaha kadar beklettim ve ben bile inanamadım çok güzel oldu ilk denemeye göre. Bu kez de peynir yapmaya niyetliyim.
Hindistan cevizi ve badem sütü yaptım bi de daha önce :asd:

Bak o kadar pratik ki aslında valla çok zevkli oluyor.

Aksam yapıp sabaha kadar beklettim ve ben bile inanamadım çok güzel oldu ilk denemeye göre. Bu kez de peynir yapmaya niyetliyim.
Hindistan cevizi ve badem sütü yaptım bi de daha önce :asd:

Bak o kadar pratik ki aslında valla çok zevkli oluyor.

Peynir yapamam ben yaa zordur :dyg:

Hindistan cevizi ve badem sütünü nsl yaptın :nee::nee:

yoğurdu yarın açık süt alayım yapacam ama :cici:

Bende mantar işine girdim çok pis para kazanıp zengin olmayı planlıyorum

Bu sirke tutmaz üstü küflenir yukarıda arkadaşın dediği gibi maya gerek..Ayrıca köy elması ile yapılıyor aslında normali bu ekşi elma ile pek sonuç alamazsınız..

Ya tutarsa İki nokta :trip:
Üzüm sirkesi yaparkende maya katılmıyor elmaya neden gereksin anlamadım,
sonuçu 15 gün sonra görecemm :dyg:

Ben de nişastalı muhallebi yaptım ne olmuş?.:somurt: :sırıt:

Emeğine sağlık. ))

Turşu da isteriz.d

Geri