8. Ev

P
  • Kullanıcı Phoibos
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Üye Günlüğü
Lars and the Real Girl (2007)
Gerçek Sevgili

1sa. 46dk. - Komedi, Dram - ABD
Yönetmen: Craig Gillespie
Senarist: Nancy Oliver

61d9f5602f.jpg

5007.jpg

7004e2943862add70f80e89c9b6dd7b9584196f2.jpg

lars_0634.jpg

Yıl 1919. İzmir'in Yunanlılar tarafından işgali ABD'de bulunan Rumlar tarafından gösterilerle kutlandı. Bu arada kimi Rumlar taşkınlık yaparak Türk bayrağına hakaret etmeye ve yakıp yırtmaya başladı. Dersimli Çermu'nun torunu İsmail belindeki silahına davranıp, Türk bayrağını ayakları altına alan yedi Rum'u öldürdü, ikisini yaraladı. Amerikan polisinin elinden kurtulup Meksika'ya kaçmayı da başardı.

No (2012)

1sa. 58dk. - Dram - Şili, Fransa, ABD
Yönetmen: Pablo Larrain
Senarist: Pedro Peirano

NO-29.jpg

no-filmdoktoru3-700x467.jpg

f773391c68713ca2c8e7dcd4ff0437b6.jpg

Dünyanın jeopolitik satranç tahtasının en önemli oyuncularından biri: Zbigniew Kazimierz Brzezinski.

Fransız dergisi Le Nouvel Observateur'ün, Brzezinski ile yaptığı uzun söyleşisini özetliyorum:

Soru: CIA'nın eski yöneticisi Robert Gates anılarında, ABD gizli servisinin Afganistan'daki mücahitleri, Sovyet işgalinden 6 ay önce desteklemeye başladığını yazıyor. Bu sırada siz ulusal güvenlik danışmanıydınız. Sizin bu olayda bir rol oynadığınız doğru mu?

Brzezinski: Evet. Resmi tarih yazılımına göre, CIA'nın mücahitlere yardımı Sovyet ordusunun 24 Aralık 1979 tarihinde Afganistan'a müdahalesiyle başladı! Ama, bugüne kadar gizli tutulan gerçek bundan tamamen farklı: Gerçekte Başkan Carter, Kabil'deki Sovyet yanlısı yönetime karşı savaşanların desteklenmesi yönündeki ilk direktifini 3 Temmuz 1979 tarihinde vermişti ve ben aynı gün Başkan Carter'a yazdığım notta bu yardımın Sovyetler Birliği'nin işgal etmesine neden olacağını açıklamıştım.

Soru: Sovyetler'in Afganistan'ı işgal etmesini istediniz ve bu nedenle Sovyetler Birliği'ni provoke ettiniz.

Brzezinski: Tabii ki işgal olasılığını yükseltmiş olduk!

Soru: Sovyetler Birliği ABD'nin gizli operasyonlarına karşı Afganistan'a müdahale ettiğini açıkladığında kimse buna inanmamıştı. Demek doğruymuş. Peki, hiç pişmanlık duyuyor musunuz?

Brzezinski: Pişmanlık duymak mı? Bu gizli operasyon mükemmel bir fikirdi. Ruslar Afganistan'a sıkışıp kaldı. Bunun için pişman olmamı mı bekliyorsunuz? Sovyet ordusu sınırı geçtiği gün Başkan Carter'a not yazdım: 'Artık Sovyetler'e kendi Vietnam'ını hazırlama imkanına kavuştuk.' Sonuçta Sovyetler'in çöküşüne yol açan sorunu başlarına yıktık.

Soru: Radikal İslamcıları desteklediğiniz, eğitip silah verdiğiniz için hiç mi pişmanlık duymuyorsunuz?

Brzezinski: Dünya tarihi için hangisi daha önemlidir; Taliban-el-Kaide mi, yoksa Sovyetler'in çökmesi mi? Kışkırtılmış birkaç Müslüman mı, Orta Avrupa'nın özgürleşmesi mi?

Yaptıkları işin doğruluğuna inanan insanlar, çalışmalarının denetlenmesinden, karşı fikirler ortaya atılmasından ve tercihleri üzerinde münakaşa yapmaktan zevk alırlar.

atam168.jpg

Geri