7 Günde 7 Farklı Kahvaltı Fikri

• Kullanıcı Gül
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Yemek Tarifleri
🕒 Konu sahibi 15 saat önce aktifti
Tüketiyorum ama yazın onunda kokusu ağır geliyor.
Benim sıkıntım aslında kırmızı etin de kokusuyla. Koku hassasiyetim çok fazla.

güzel bir marinasyon ile o kokuyu çözersin bence
yaz kış ilkbahar sonbahar hiç farketmez et olsun yeterki bana jsjsjs

güzel bir marinasyon ile o kokuyu çözersin bence
yaz kış ilkbahar sonbahar hiç farketmez et olsun yeterki bana jsjsjs
Of inanır mısın bi gün o kadar çok canım çekti ki kırmızı eti 32 yaşındayım beni kimse öyle görmemiştir. Ramazandı bide anneme diyorum yemek yapma gelince ellerimle et yapacağım, bastım kekiği kokusunu alsın diye.. Sonra bi baktım et bozulmuş. Ağlaya ağlaya kalkmıştım masadan hdksjs

Of inanır mısın bi gün o kadar çok canım çekti ki kırmızı eti 32 yaşındayım beni kimse öyle görmemiştir. Ramazandı bide anneme diyorum yemek yapma gelince ellerimle et yapacağım, bastım kekiği kokusunu alsın diye.. Sonra bi baktım et bozulmuş. Ağlaya ağlaya kalkmıştım masadan hdksjs

marinasyon için tarif verebilirim ama ızgara da yapman lazım eti tavada da olur ama ızgarada alırsın asıl lezzetini :d

Izgara mangal yapamıyoruz maalesef yasak apartman yönetimi mızıklıyo. Tava ya da airfyer uyarsa alırım tarif

airfryer da denemedim hiç bu tarifle ama olur herhalde denemek istersen
1 borcama etleri yatır içine süt koy etler tamamen sütün içinde kalsın
1 su bardağı zeytinyağı
1 bütün soğanı rendele suyunu sık suyunu ekle
6-7 diş sarımsak ezilmiş
taze kekik
taze biberiye

bunların hepsini etlerle karıştır, streçle borcamı kapat güzelcene minimum 6 saat dolapta beklet sonra etleri marinasyondan çıkart üzerindeki sütü süzülsün sonra ızgara ya da airfryer da denersin.

airfryer da denemedim hiç bu tarifle ama olur herhalde denemek istersen
1 borcama etleri yatır içine süt koy etler tamamen sütün içinde kalsın
1 su bardağı zeytinyağı
1 bütün soğanı rendele suyunu sık suyunu ekle
6-7 diş sarımsak ezilmiş
taze kekik
taze biberiye

bunların hepsini etlerle karıştır, streçle borcamı kapat güzelcene minimum 6 saat dolapta beklet sonra etleri marinasyondan çıkart üzerindeki sütü süzülsün sonra ızgara ya da airfryer da denersin.
Haftaya deneyeceğim, teşekkür ederimm

Leftyyy yulaftan pankek gibi lavaş yapıyorlar minik minik. Bir yesen beyaz ekmeğin düşmanı olursun ya da diğerlerinin kfjfjkf
Tarifine baktım ve hatta omlet de yapılıyormuş. Ekmekle pek aram yoktur ancak yine de alternatif olarak düşünülebilir.

Siz Cemal Süreya'ya bakmayın, kahvaltı & mutluluk filan ilişkilendirmiş, geç, sabah uyanırsın Allah'ın belası gün dersin sigara yakarsın, belki bir çorba, devam, öyle büyük uzun masalara lüzum yok.

Ben hayatımda yumurta filan yiyince mutlu olduğumu hatırlamıyorum ya, ezine yiyince göbek attığımı filan, yeşil zeytinden dolayı yüzümde güller açtığını... Kursağa bir şey düşsün yeter işte, büyütmeye gerek yok.

Buradaki porsiyonlar şu an bana çok fazla geliyor. Ekmek yiyemez oldum nadir zamanlar dışında. Yiyince tıkanıyorum.

Geri