7 Günde 7 Farklı Kahvaltı Fikri

• Kullanıcı Gül
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Yemek Tarifleri
🕒 Konu sahibi 14 saat önce aktifti
  1. 1. Gün: Zeytinli Lorlu Ege Kahvaltısı
1. Gün: Zeytinli Lorlu Ege Kahvaltısı

Malzemeler:

1. Lor peyniri
  2. Siyah ve yeşil zeytin
  3. 1 domates, 1 salatalık
  4. Taze kekik
  5. Zeytinyağı, pul biber
Tarif:
Lor peynirini zeytinyağı ve baharatlarla karıştırın. Domates ve salatalığı dilimleyin. Tabağa zeytinleri, lor karışımını ve sebzeleri yerleştirin. Kekikle süsleyip servis edin.

2. Gün: Yulaflı Muzlu Smoothie Bowl

Malzemeler:
  1. 1 muz
  2. 3 yemek kaşığı yoğurt
  3. 2 yemek kaşığı yulaf
  4. 1 tatlı kaşığı bal
  5. Chia tohumu, fındık, meyve dilimleri
Tarif:
Muzun yarısını yoğurt ve bal ile blender’da karıştırın. Kaseye alın, üzerine yulaf, muz dilimleri, chia ve fındık serpin. Soğuk servis edin.
  1. 3. Gün: Menemen
3. Gün: Menemen

Malzemeler:
  1. 2 yumurta
  2. 1 domates
  3. 1 yeşil biber
  4. 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  5. Tuz, isteğe bağlı soğan
Tarif:
Zeytinyağında doğranmış biber ve (isterseniz soğan) kavurun. Domatesi ekleyin, suyunu çekince yumurtayı kırın. Karıştırarak pişirin. Sıcak servis yapın.
  1. 4. Gün: Avokadolu Yumurtalı Tost
4. Gün: Avokadolu Yumurtalı Tost

Malzemeler:
  1. 1 dilim ekşi maya ekmeği
  2. Yarım avokado
  3. 1 haşlanmış yumurta
  4. Zeytinyağı, pul biber, limon suyu
Tarif:
Avokadoyu ezin, tuz ve limonla karıştırıp ekmeğe sürün. Üzerine pişirdiğiniz yumurtayı ekleyin ve zeytinyağı ve baharat serpin. Hafifçe kızartarak servis edin.
  1. 5. Gün: Pancake
5. Gün: Pancake

Malzemeler:
  1. 1 yumurta
  2. 1 çay bardağı süt
  3. 1 çay bardağı un
  4. Yarım paket kabartma tozu
  5. Tereyağı, bal, meyve
Tarif:
Yumurta, süt, un ve kabartma tozunu çırpın. Tereyağlı tavada minik yuvarlaklar halinde pişirin. Üzerine bal ve meyve dilimleri ekleyin ve servis edin.

1. 6. Gün: Karadeniz Usulü Mıhlama (Kuymak)
6. Gün: Karadeniz Usulü Mıhlama (Kuymak)

Malzemeler:
  1. 2 yemek kaşığı tereyağı
  2. 2 yemek kaşığı mısır unu
  3. 1 su bardağı su
  4. 1 su bardağı kolot/çerkez peyniri
Tarif:
Tereyağını tavada eritin, mısır ununu ekleyip kavurun. Suyu yavaşça ekleyin, karıştırarak pişirin. Peynir ekleyip eriyene kadar karıştırmayın. Üzeri yağ kusunca ocaktan alın ve servis edin.
  1. 7. Gün: Pazar Kahvaltısı Tabağı
7. Gün: Pazar Kahvaltısı Tabağı

Malzemeler:
  1. Beyaz peynir, kaşar, tulum (karışık)
  2. Siyah ve yeşil zeytin
  3. 2 haşlanmış yumurta
  4. 2 adet sigara böreği
  5. Domates, salatalık
  6. Reçel, bal, tereyağı
Tarif:
Haşlanmış yumurta ve sigara böreklerini hazırlayın. Peynir, zeytin, sebze ve tatlıları bir kahvaltı tabağında düzenleyin. Yanına taze ekmek ve çayla servis edin.

Mıhlamayı annem çok güzel yapardı. Bi gün deneyeceğim, bakalım aynı lezzeti tutturabilecek miyim?

glutensiz granolayı yapıştır geç yanına 2 yumurta bol proteinli temiz bir kahvaltı

Hepsi hepsii bi tek YeLda ile ben severek yiyoruz yulafı. Geri kalanlar döver sizi..

Bu arada yulafı nassıl yiyeceğini bilirsen düşman olmuyorsun ya. Yemesi zor evet ama içeriğine bir kaç güzel eklenti ile gayet çekici olabiliyor

Bu arada yulafı nassıl yiyeceğini bilirsen düşman olmuyorsun ya. Yemesi zor evet ama içeriğine bir kaç güzel eklenti ile gayet çekici olabiliyor
Ben aşırı seviyorum sürekli yeni tarifler deniyorum ama ne zaman burda yulaf yiyorum desem ya da bi görsel atsam kusmuk yağmuru oluşuyor bildirimlerde :d

Ben aşırı seviyorum sürekli yeni tarifler deniyorum ama ne zaman burda yulaf yiyorum desem ya da bi görsel atsam kusmuk yağmuru oluşuyor bildirimlerde :d

Aktif spor yaparken haftının 3 günü yulaf 2 günü granola haftasonlarıda biraz esnetmeli kahvaltı yapıyordum. Başlarda ben de zor alışmıştım yulafa ama sonra ne olduysa sevmeye başladım ve kaldı öyle ya

Aktif spor yaparken haftının 3 günü yulaf 2 günü granola haftasonlarıda biraz esnetmeli kahvaltı yapıyordum. Başlarda ben de zor alışmıştım yulafa ama sonra ne olduysa sevmeye başladım ve kaldı öyle ya
Ben hala aktif spor yapıyorum. Yulafta benim can dostum :d pizzasını da yapıyorum, mantısını da tatlısını da..

internete bakıp yapamayacağım yemek yok
bazen mantar falan yapıyorum sanki mastır şef gibi oluyo fenaaaaa

Geri