50 bin liralık alman marka sıfır arabayı vergilerle 150 bin liraya alıp arka camına osmanlı tuğrası

Konu sahibi son olarak 6 gün önce görüldü
Burada da o üç milyon'dan bahseden yok. Onların hepsi vatansever. Yeri geldiğinde yardım eder, seçimlerde oyunu doğru kullanır, çalışır ve kazanır. Hiç biri kaçarak yurt dışına çıkmış değil. Hepsi zamanında seçilerek Almanya'ya alınmış kişiler. Şlk Türk kaflesi törenle karşılanmış diye duymuştum.
Hiç brinin yalakalığa da ihtiyacı yok. Orada okuyp, öğrenip, Türkiye de uygulayanlar ve orada kazanıp Türkiye ye yatırım yapanlar sayesinde Türkiye bugünkü refahına erişebilmiş.

Onlar Teknolojiyi ve bilgiyi transfer ediyorlar.

Tabii bir de oraya gidince, çıktığı ülkeyi beğenmeyenler var.
@ismail89 gene ezbere konuşuyorsun, tabii arada bazen tutan da oluyor.
Konu başlığı ile alakalandır bu yazdıklarını.
Evet yazdığın gibi Almanya istediği işçileri kendisi seçti ve kontrol etti. Ve bizim devletimiz de buna müsaade etti, sanki mübarek koyun satıyor. Türkiye için önemli olan döviz geldin ve Almanya için genç ve sağlıklı eleman.
O bahsettiğin dönem Türkler at pazarında ki gibi dişlerine bakılarak Almanya'ya gönderildi ve senin gibi bilgisizler de bununla övünüyor. Gidenler Türkiye'de bir gelecek görmediği için o muameleye katlanıp gittiler ve amaçları para biriktirip bir kaç yıl sonra kesin dönüş yapmaktı. O vakit sadece Türkler değil, Yugoslavlar, İtalyanlar, Portekizler, Yunanlar, İspanyollar da gitmişti ve şimdi baktığımızda Türkler dışında diğer ülkelerden insanlar genelde geri dönüş yaptılar. Neden yaptılar, çünkü geleceklerini kendi ülkelerinde gördüler. Peki bizimkiler neden dönemedi?
Tüm iktidarlar gurbetçilere kazık attı, onları sadece döviz makinası olarak gördü, akrabaları ve müteahhitler de onları para kaynağı olarak gördü ve deyim yerindeyse gelen vurdu giden vurdu. Baktılar ki ekonomi gün geçtikçe kötüye gidiyor bu sefer eşlerini ve çocuklarını getirmeye başladılar. Konuya böyle baktığın zaman Türkiye açısından olumlu bir görünüm yok ve bazılarının Alman arabalarına Osmanlı tuğrası takması övünülecek bir durum değil. Evet kendi devletine güvenemediğin için gurbette ömür bitiriyorsun, onlara muhtaç oluyorsun ve birde Osmanlı tuğrası ile övünüyorsun. Çelişkili bir davranış.
Gelelim Türkiye'yi terk edip gelenlere. Bunları dört gruba ayırabiliriz, ilki 12 Eylül 80 döneminde ve ileriki yıllarda can güvenliği olmadığı için ülkeyi terk edenler.
İkincisi gene Türkiye'de kendisine gelecek görmediği için legal ve illegal yolları deneyip ( akraba evliliği, çakma evlilik,...) Avrupa'ya göçen insanlar. Üçüncü grup ülkede hukuk olmadığı için, mutlu olmadığı için,..... beyin göçü dediğimiz kesim.
Diğer son grupta memleketi soyup, bankaları boşaltan,..... hırsız siyasetciler ve onarın yalakaları ve Türkiye'de suç işleyip, eroin kaçakçılığı yapıp, ... yargılanmaktan kaçan haydutlar. Bunlardan bir tanesi mesela cumhur ittifakının yeni ortağı Çakıcı.
Gerçekler böyleyken sen hala ucuz laflar edip vatanseverlikten bahsediyorsun. Bir araştır bakalım Çakıcı devlete kaç kuruş vergi vermiş?

Son düzenleme:
"Nein anne nein istemiyoğ ben, ben zaten turkiya çok sefiozz yani anladıııın? Siz çook şanslısınız kıymat bilmior sen yani.
Biz de turkiya ya dönmek istiozz ammaaa düzen burda yani, yani kurulmuş düsen far annaadın? Efendim anneee, Noch etwas Schokolade evet gaçkez diyeceem yaaa"

25 yasinda Yüzbinlik araba nerden geldi bu para en iyisi sorma
Dumtisdumtis

@melnur sen 15 Temmuz'dan sonra yurt dışına göç edenleri unutmuşsun. Oralarda boş gezip, devlet'ten mülteci yardımı alıp, uzaktan havlıyorlar.

Çakıcı yi ağzına alma melnur
Ne oldu canımın içi, biat ettiğin "Rizeli Yezid'i" üç kuruşa satıp birden mafya bozuntusu Çakıcı'ya biat etmeye başladın.
Madem satıyorsun hadi şimdi şöyle Rizeli Yezid iktidara geldiğinde Dolar ve Benzin fiyatı kaç TL idi. Bu sorun hala cevapsız.

@melnur sen 15 Temmuz'dan sonra yurt dışına göç edenleri unutmuşsun. Oralarda boş gezip, devlet'ten mülteci yardımı alıp, uzaktan havlıyorlar.
Yoo yoo unutmadım, saymakla bitmiyor. Sen o Fetö itinin elini öptüğün dönemler de de kaçanlar vardı. Hepsini saysam Ankara'dan İstanbul'a yol olur. O yüzden nokta nokta koydum ama anlayacak zeka gerekli. Yani nereden baksan çukur bir iktidar var.

Yoo yoo unutmadım, saymakla bitmiyor. Sen o Fetö itinin elini öptüğün dönemler de de kaçanlar vardı. Hepsini saysam Ankara'dan İstanbul'a yol olur. O yüzden nokta nokta koydum ama anlayacak zeka gerekli. Yani nereden baksan çukur bir iktidar var.
Onlara aldanan kişi zaten belli. Kendini ne kadar gizlediğini sansa da, anlaşılıyor. Halâ da onların propagandasını yapıyor.

Onlara aldanan kişi zaten belli. Kendini ne kadar gizlediğini sansa da, anlaşılıyor. Halâ da onların propagandasını yapıyor.
Mesela hala Fetöcü hakimleri yerleştirerek demi.
"Rizeli Yezid'e" nasıl bir muhtaçlığın varda ölümüne savunuyorsun? Bu sorumun cevabı hala gelmedi. Yüreğin yok galiba cevap vermeye devamlı geçiştiriyorsun.

Geri