Her ülkede iyi mesleğin varsa rahatsındır çok kasmaya gerek yok. Ben hiç mühendisin, öğretmenin bilmem neyin aç kaldığını ya da bir araba alamadık diyenini görmedim. Bir okul kapısına gidin öğretmen arabalarına bakın.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Her ülkede iyi mesleğin varsa rahatsındır çok kasmaya gerek yok. Ben hiç mühendisin, öğretmenin bilmem neyin aç kaldığını ya da bir araba alamadık diyenini görmedim. Bir okul kapısına gidin öğretmen arabalarına bakın.
Sen öğretmenin itibarına mı göz diktin? Eşekle gelsin okula istersen.
Sana göre Kıbrıs'a inen 7 uçak normaldir de okulun önündeki 7 araba normal değildir.
Öğretmenin itibarına göz dikmedim çünkü benim eşim bile öğretmen. Seninle tartışmak bile istemiyorum.
Çoğu Almancı konu başlığını anlamaz. Malesef bu bir gerçek. Utanması gerekli Osmanlı tuğrasını aşarken ama sorun zeka da abi.Alamancı arkadaşların konuyu anlamamış olması forum tabiriyle "sad". Bir de gelip "bilmem kaç yuroya nasıl almış?" demiş gariplerim... sad²
Tartışamazsın zaten.
Farz edelim tartışıyorsun. Çünkü üstteki mesajını nihayete erdirmek lazım.
Bir okula gittin, arabalara baktın; ne oldu? Neyi göstermek istiyorsun?
Sana hiç bir tartışacağım şeyin hesabını vermem.
Mesajımı okuyan herhangi bir normal beyinli insan öğretmenlerin yani mesleki açıda iyi bir seviyede kabul edilen birisinin Türkiye'de zorla, borçla harçla yaşamadığını söylediğimi anlar. Sende anladın biliyorum ama bugün işin gücün galiba yok bana sarıyorsun.
Ben seni anladım. Mesele olan bölüm, sen beni anlamadın. Espriyi anlatınca tadı kaçıyor sonra.
Hiçbir öğretmen veya mühendis, itibarından tasarruf yapacak değildir. Okul kapılarını, öğretmenin maddi itibarını öyle basit cümlelerle hedef gösteremezsin. Ben sana daha büyük hedef çiziyorum şimdi buraya: Öğretmen daha da itibarlı olup sarayda yaşayıp uçaklarla gidip gelmeli.
Merak ettim ve Almanya'daki Mercedes fiyat listesini buldum. Bir Broşür:
https://www.kunzmann.de/tiny/Marken...edes-Benz-Preisliste-S-Klasse-Limousine_2.pdf
94.000 ile 119.000 Avro arası liste fiyatı.
@ismail89 'um saçmalamanın da bir sınırı var. Doğruları konuşmak neden muhtaç olduğumu göstersin. Kimseye muhtaç değilim, alnımın teriyle paramı kazanıyorum. Öncede söylediğim gibi burada gururlanacağımız büyük çapta insan gücümüz var, mühendis, öğretmen, profesör, doktor, bilim adamı, işçi, serbest çalışan, fabrikatör,..... Bu gurur bize yeter ve senin gibileri de kıskançlıktan catlatir. Burada en az 3 milyona yakın insan var Türkiye'den, birinden biz Almanlara muhtacız kelimesi duymazsın.@melnur Almanya'da Almanlara muhtaç olduğu için Almanları savunuyor. Diğerleri hiç gidip görmemişler, bilmiyorlar, övüyorlar.
Burada da o üç milyon'dan bahseden yok. Onların hepsi vatansever. Yeri geldiğinde yardım eder, seçimlerde oyunu doğru kullanır, çalışır ve kazanır. Hiç biri kaçarak yurt dışına çıkmış değil. Hepsi zamanında seçilerek Almanya'ya alınmış kişiler. Şlk Türk kaflesi törenle karşılanmış diye duymuştum.@ismail89 'um saçmalamanın da bir sınırı var. Doğruları konuşmak neden muhtaç olduğumu göstersin. Kimseye muhtaç değilim, alnımın teriyle paramı kazanıyorum. Öncede söylediğim gibi burada gururlanacağımız büyük çapta insan gücümüz var, mühendis, öğretmen, profesör, doktor, bilim adamı, işçi, serbest çalışan, fabrikatör,..... Bu gurur bize yeter ve senin gibileri de kıskançlıktan catlatir. Burada en az 3 milyona yakın insan var Türkiye'den, birinden biz Almanlara muhtacız kelimesi duymazsın.
Ama senin mantığından yola çıkarak sana şöyle bir soru sorayım, umarım cevap verecek yürek vardır.
Benim Almanya'da Almanlara muhtaç olduğumu söylüyorsun, yani Almanlar bana bir şeyler veriyor ve ondan dolayı ben onları savunuyorum demeye getiriyorsun. Madem öyle sen Tayyibin neyine muhtaçsın da adamın her türlü yalanını, yanlışını savunuyorsun?
Sana ne veriyor da ona muhtaçsın söylermisin?
Almanya kapıyı açsa ilk gelen sen olursun Almanya'ya ama oradan boş boş sallıyorsun ve kıskançlığından ucuz iftiralar atıyorsun.
Hadi ver cevabı varsa yüreğin.