5 yaşındaki çocuğa içki içirilmesi...

Konu sahibi son olarak 2393 gün önce görüldü
bende sürekli bakıyordum dayım al tadına bak demişti sonra küçüklüğüm boyunca bir daha yanaşmadım.

Yaprak'ın da söylediği gibi; alkol, sigara, din, ideoloji, siyasi empoze, holiganlık, şiddetin çözüm olduğu fikri vs. gibi birçok şeyden uzak tutmak gerekiyor çocuğu zihnini bulandırmamak ve zarar vermemek için. Zaten meyli varsa belli bir yaşa geldiğinde istediklerine yönelecektir o çocuk ailelik bir durum kalmayacaktır. Forseti'nin niyetinden şüphem yok ama burada bangır bangır "alkol ve sigara" konusunda çocukların savunucusu olan arkadaşlara, çocukların başının kapatılması yada "5" yaşındaki çocuğa dinin anlatılması -çoğunlukla yanlış yöntemlerle- da eşdeğer ölçüde hatta belki daha da fazla zarar verir desek bu arkadaşların birçoğu karşı çıkacaktır diye düşünüyorum.

Örneklerde gördüğümüz gibi, ben de küçük yaşta meraktan ısrar edip şarap, bira falan içmişliğim vardır ama tadı yüzünden bir daha da istememiştim babamdan. Ama anneannemin -sanırsam ben 6 yaşlarındayken- yaptığı allah ve allah korkusu tanımları yüzünden geceleri uyuyamamıştım birkaç gün boyunca. Bunun tartışacak bir tarafı yok ki, çocuk zihni gibi her şeye açık bir kara deliği akli selameti oluşana kadar bazı şeylerden uzak tutmak gerekiyor.

İnsan olamazlar. O yaşta bir çocuğun karaciğerine normal birine göre daha çok zarar verir.

Geri