5 yaşındaki çocuğa içki içirilmesi...

Konu sahibi son olarak 2388 gün önce görüldü
nasıl bir zihniyettir ki
7sinden gül aldığında bonzai cekmeside caiz olur bu zihniyet'e göre :D

Çocuklar büyüklerinden ne görürse onun doğru olduğuna kanaat getirir.
Bu yüzden büyüklerin ona alkol vermesinde de doğruluk vardır diye düşünebilir.
Tamam benim yorumum biraz fazla Türk filmi tadında oldu.Yeni nesil çok uyanık herseyın farkında.
Alkolün zararı her bünyeye aynı orandadır.

Abartıya gel arkadaş abartıya :heyoo:

Kaçınız anılarınızda 5 yaşınızda olduğuna eminsiniz,
Kaçınız 5 yaşında yediğiniz herhangi bir yiyeceğin tadını hatırlıyorsunuz?
Belki içtiği su idi olamaz mı?
Yanlış hatırlıyor olamaz mı?
Videosu da var Ülkü hanımın, öldü gerçi artık cevap hakkında yokta sonuçta ne olursa olsun geçmiş geçmiştir.

Ya o değil de, Atatürk'ün bu davranışı yüzünden kınayan insanların kaç tanesinin annesi babası sigara içiyorsa çocukların yanından kaçarak içer?

Sigara da zararlı değil mi?

İllaki içki illaki içki. Neymiş efendim kuranda uyuşukluk veren her şey. Sigaranın kafanıza uyuşukluk verildiği hiç araştırılmıyor ama değil mi?

Verilmez tabi ki, şimdi gidip 10 yaşındaki çocuğa da sorsan günahtan önce zararlı der!
Ama benim tanıdığım (içki içmeyen insanlar) bile biranın taşı düşürdüğünü söylüyor. Geçmişten gelen bir durum aslında öyle bir şey de yok

[YOUTUBE]gJZGrF1z_Z4[/YOUTUBE]
[YOUTUBE]txpo-mvl2XQ[/YOUTUBE]

Ben daha 7-8 yaşlarda iken anne ve babam ile alkollü içkili mekana gitmişligim vardı. Babanın karşısına dikilen dansozu bile hatırlarım hala:p hatta yılbaşında bi gün mutfakta ki bira sisesinden bi yudum içip tadını merak etmişim ile oldu kuzenim ile beraber : p
Bu benim alkolik yetiştiğimi göstermiyor.
Babamı ya da annemi örnek aldığımı da.

Ben daha 7-8 yaşlarda iken anne ve babam ile alkollü içkili mekana gitmişligim vardı. Babanın karşısına dikilen dansozu bile hatırlarım hala:p hatta yılbaşında bi gün mutfakta ki bira sisesinden bi yudum içip tadını merak etmişim ile oldu kuzenim ile beraber : p
Bu benim alkolik yetiştiğimi göstermiyor.
Babamı ya da annemi örnek aldığımı da.

Çocuk meraktır.
Ona bakılırsan bize de Almanya'dan dayım gelirdi elinde viski. Hatta yıllar sonra araştırdığım da viskinin üstünde kovboy resmi olduğunu hatırlıyordum. Ben de tadına bakmıştım, diyorum ya meraktır. İğrenç gelmişti tadı :p Hala hatırlarım :D

Bu benim içkiye olan düşkünlüğüm değil çocuk aklıyla ilgili. Meraka düşündür yeni yeni şeyler öğrenmeye.

Olay ama şu. Baban ya da annen emziğine içki batırıp uyuman için davranıyorsa bu sorundur.

Evet ben de karşıyım çocuklara alkol sigara bulaştırılmasına. Bir de takım, din ve parti şeylerinin empoze edilmesine karşıyım.

4 yaşımdayken anamdan sigara görmüşüm ille içeceeem diye dikilmişim müdür salya sümük ağlar şekilde anamda al o zaman iç diye uzatmış içmişim bi daha uzun bi süre sigaranın olduğu ortama girmemişim. ders içerikli olabilir.

Abartıya gel arkadaş abartıya :heyoo:

Kaçınız anılarınızda 5 yaşınızda olduğuna eminsiniz,
Kaçınız 5 yaşında yediğiniz herhangi bir yiyeceğin tadını hatırlıyorsunuz?
Belki içtiği su idi olamaz mı?
Yanlış hatırlıyor olamaz mı?
Videosu da var Ülkü hanımın, öldü gerçi artık cevap hakkında yokta sonuçta ne olursa olsun geçmiş geçmiştir.

Ya o değil de, Atatürk'ün bu davranışı yüzünden kınayan insanların kaç tanesinin annesi babası sigara içiyorsa çocukların yanından kaçarak içer?

Sigara da zararlı değil mi?

İllaki içki illaki içki. Neymiş efendim kuranda uyuşukluk veren her şey. Sigaranın kafanıza uyuşukluk verildiği hiç araştırılmıyor ama değil mi?

Verilmez tabi ki, şimdi gidip 10 yaşındaki çocuğa da sorsan günahtan önce zararlı der!
Ama benim tanıdığım (içki içmeyen insanlar) bile biranın taşı düşürdüğünü söylüyor. Geçmişten gelen bir durum aslında öyle bir şey de yok

[YOUTUBE]gJZGrF1z_Z4[/YOUTUBE]
[YOUTUBE]txpo-mvl2XQ[/YOUTUBE]

sigara faklı bir tartışma konusu içki dedik diye sigara olabilir denecek diye bir şey yok Kuranda uyuşukluk veren falan içki hakkında ya en başta şu var sana emanet olan bedene zarar vermek haramdır sigarada haramdır ama o günden bu güne insan olmadığı için kesin ilan edemiyorlar ama zarar verici olduğu için bunu biz düşünebiliriz...

Ayrıca sırf Atatürk diye eleştiri yapamaz mıyız?

Allahı anlatmak yerine ilk sevgiyi anlatırım diyen insanların sevgiden önce çocuklarına içki veya sigaranın tadına baktırıyor olması çok garip öyle değil mi?

Bunu yapan babam olsun, yanlış yapmıştır. O yaşta ver meyvesuyunu içsin güzel güzel.

sigara faklı bir tartışma konusu içki dedik diye sigara olabilir denecek diye bir şey yok Kuranda uyuşukluk veren falan içki hakkında ya en başta şu var sana emanet olan bedene zarar vermek haramdır sigarada haramdır ama o günden bu güne insan olmadığı için kesin ilan edemiyorlar ama zarar verici olduğu için bunu biz düşünebiliriz...

Allahı anlatmak yerine ilk sevgiyi anlatırım diyen insanların sevgiden önce çocuklarına içki veya sigaranın tadına baktırıyor olması çok garip öyle değil mi?

Sen nasıl ki içkiyi örnek gösterdiysen ben de sigarayı gösterdim. Bir Allah'ın kulu sigara için eleştiri yapmazken içki için yerden yere vurur.

Ben içiyor muyum hayır! Hatta koyu bir Yeşil ay cı olduğumu çevrem de bilir arkadaşlarımda. Ancak eleştiri yapılırken ilk önce insan kendisine ve etrafındakilere bakar ki sonra kolunun uzadığı yere kadar gider.

O değil, benim yolladığım videoları da paylaşa bilirdiniz değil mi? Alkol ve içki diye de söyleyebilirdiniz. Bu da size olan eleştir-imdir..

Her kişi eleştirilir. Atatürk de eleştirilebilir. Nitekim bizler ki bizi doğuran ve bu yaşa getiren insanları bile (anne ve babamızdan bahsediyorum) eleştirebiliyorsak herkesi eleştirme hakkına sahibiz gibi geliyor bana.

:)
Sevginin varlığını bilmeyen Allahı nerden bilecek değil mi? Hayatı boyunca korku ile yetiştirilmiş toplamun biraz Allah sevmesi de güzel olurdu hani.

İnsanlar dinine neden bağlı kalmıyor biliyor musunuz? Böyle düşündüğünüz için işte.

Çocukken başlıyorsunuz, bu günah bu cehennemlik bu şu bu bu diye. Çocuk korkuyor korkuyor büyünce o benden korksun diye atarlanıyor.

Ergenlik çağından önce annemiz ne derse he, ergenlik çağında sanane ne anne! diye bağıran insanoğluyuz.
Biz canlıyız, düşüne bilen cesaretli insanlarız.

Düşünceler korku ile değil sevgi ile beslenir.!

5 Yaşında Çocuğa İçkimi İçirilirmiş..
Saçmalık.

Birde Face'lerde Felan Görüyoruz,
Çocuklarına İçirip Video Çekiyorlar,
Birde Çok Önemli Birşey Gibi Yayımlıyorlar..

Utanır İnsan Onu Paylaşmaya.

Sen nasıl ki içkiyi örnek gösterdiysen ben de sigarayı gösterdim. Bir Allah'ın kulu sigara için eleştiri yapmazken içki için yerden yere vurur.

Ben içiyor muyum hayır! Hatta koyu bir Yeşil ay cı olduğumu çevrem de bilir arkadaşlarımda. Ancak eleştiri yapılırken ilk önce insan kendisine ve etrafındakilere bakar ki sonra kolunun uzadığı yere kadar gider.

O değil, benim yolladığım videoları da paylaşa bilirdiniz değil mi? Alkol ve içki diye de söyleyebilirdiniz. Bu da size olan eleştir-imdir..

Her kişi eleştirilir. Atatürk de eleştirilebilir. Nitekim bizler ki bizi doğuran ve bu yaşa getiren insanları bile (anne ve babamızdan bahsediyorum) eleştirebiliyorsak herkesi eleştirme hakkına sahibiz gibi geliyor bana.

:)
Sevginin varlığını bilmeyen Allahı nerden bilecek değil mi? Hayatı boyunca korku ile yetiştirilmiş toplamun biraz Allah sevmesi de güzel olurdu hani.

İnsanlar dinine neden bağlı kalmıyor biliyor musunuz? Böyle düşündüğünüz için işte.

Çocukken başlıyorsunuz, bu günah bu cehennemlik bu şu bu bu diye. Çocuk korkuyor korkuyor büyünce o benden korksun diye atarlanıyor.

Ergenlik çağından önce annemiz ne derse he, ergenlik çağında sanane ne anne! diye bağıran insanoğluyuz.
Biz canlıyız, düşüne bilen cesaretli insanlarız.

Düşünceler korku ile değil sevgi ile beslenir.!

yorumunu gerçekten beğendim dost söylediklerin geçekten güzeldi:)

bir konu üzerine içki ile alakalı bir tartışma başlattım zaten ki zararlı olan her şeyi tabi ki söyleyebiliriz ikisini de kullanmayan biri olarak şanslıyım çocuklarıma da yaklaşımım öyle olacaktır:)

sigara faklı bir tartışma konusu içki dedik diye sigara olabilir denecek diye bir şey yok Kuranda uyuşukluk veren falan içki hakkında ya en başta şu var sana emanet olan bedene zarar vermek haramdır sigarada haramdır ama o günden bu güne insan olmadığı için
kesin ilan edemiyorlar ama zarar verici olduğu için bunu biz düşünebiliriz...

Sigara ile icki nasil ayri tartisma olabilir ki? Bak swn kendin demissib kuranda kendi vucuduna zarar vermek haram yaziyor diye olaya boyle bakarsak ayri konu olarak degerlendirmek mantiksiz :)

Sırf dine bağlanmak için açılmış konular başlığı part 1484840.
O cocuk ne anlar ickiden bunyesi icin buna gerek de var mı hayır o zaman yanlış bir harekettir bitti nesini tartısmaya sunuyorsunuz?

5 çok erken olmuş ama orta okulda bira ile başlamasında sakınca yok bana göre..

O cocuk ne anlar ickiden bunyesi icin buna gerek de var mı hayır o zaman yanlış bir harekettir bitti nesini tartısmaya sunuyorsunuz?

bunun din ile ne alakası var 5 yaşındaki bir çocuğun bünyesi nedir ki bira verilecek konudaki yorumları okursan bunu yapabilecek olanlarıda gördük her tartışma konusuna böyledir diye yazıp tamam bitti dersek ohooo her konuyu dine falan bağlamakta saygısızlıktır bitti .

iticilik yapmaya hiç gerek yok

Yorumlara istinaden söylenmiş bir yorum bu yeterince açık ifade ettim?

Yorumlara istinaden söylenmiş bir yorum bu yeterince açık ifade ettim?

ilk sarfettiğiniz cümle başlığa yapılmışken yorumlara istinaden demek yorumdan çok açılan başlığa getirilen yorum gibi yoksa ben yanlış mı görüyorum anlamadım

yorum mu başlık mı?

Geri