5. Münazara Konusu : Kadınlar Mı Daha Çapkındır Erkekler Mi?

Z
  • Kullanıcı Z3yn3P
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Münazara
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Erkekler daha çapkın çünkü;
bayanlara göre daha fazla dış ortamda bulunabiliyorlar iş dolayısıyla bayanlar genellikle ev ortamında kaldıkları için erkeklerden daha fazla çapkın olma ihtimalleri az da olsa düşüyor,tabii ki çalışan bayanlarda var ama daha çok erkeklerin çalışma durumu yüksek olduğu için erkekler daha çok çapkın oluyor :)

Farklı bir bakış açısıyla olaya bakmışsın .Erkekler daha çok ortamda kalabilir ama aynı ortamda kadınlarda var zaten , onlar olmasa çapkınlık yapabilir mi ? :) Kadınlar erkekler gibi değildirler .Erkekler herşeyi açıkca söylerler bu yüzden kadınlar erkekler tarafından daha çok aranır .Kadınlar bekleyiş içindede ve o bekleyişte birçok erkekle tanışmış olur .Erkekler tek bir kişiye yoğunlaşırken kadınlar birden fazla kişiyle konuşabilir .

Erkekler daha çapkındır ; çünkü erkekler bu durumdan gurur duyarlar onlar için çapkınlık bir arkadaş ortamına, toplantılara, rakı sofralarına kadar konu olacak eglenceli anılardır. Bu sayededir ki belki, birbirlerini teşvik ederler aslında. Çapkınlık içinde sayamacak kadar bahaneleri vardır. Ve sonuç olarak da erkek ne yaşarsa yaşasın ' elinin kiri ' diye nitelendirilir, buyüzdende çapkınlık onlar için kaçınılmaz..

Erkekler kadar kadınlarında kendi aralarında ortamları vardır .2 bayan 1 odada kalınca kapıda kapanınca Allah bilir neler neler konuşuyorlardır :D Erkekler arkadaş ortamında bu konular pek konuşmazlar .Çünkü kıskançtırlar .Kadınlar rahatlıkla konuşabilirler fazla kıskanmazlar.Birden fazla kişiyle konuştukları için problem değildir :D

Erkekler ,bayanlardan.. anlayışta bekler bana göre. ve bayanın.. en başta kadın olarak görevi eşine güzel görünmektir, hoş kokmaktır. Bunları sağlayamayan bir bayanın eşinin başka insanlarda bunu aramasını mantıksız bulmuyorum ben. insanoğlu doyumsuzdur çünkü. Ayrıca diğer konuya dönersek.. çalışan bir bayanın eşine/cocuğuna vakit ayırabileceğini düşünmüyorum. ayırsa bile kalitesiz/verimsizdir o zaman. baştan savmadır.

Erkekler bu yüzden aldatırlar, umduklarını eşlerinde bulamadıkları için. sıkıldıkları için.. sürekli aynı sorunlardan.. ev, iş gibi sorumluluktan yoruldukları için.

Bence senin dediğin daha çok romantizm ile ilgili bir konu çünkü erkek bayanı ele geçirebilmek için yapmadık şey bırakmaz,gider çiçek alır romantik şeyler yapar bayana.
Bayanla bir ilişki kurduktan sonra veya evlendikten sonra bu tür şeyler yavaşca kesilir bunun çapkınlıkla bir ilgisinin olduğunu sanmıyorum

Seninde dediğin gibi elde edebilmek için herşey yapılır.

Bayanla bir ilişki kurduktan sonra veya evlendikten sonra bu tür şeyler yavaşca kesilir

Her zaman için şöyle bir şey geçerlidir. Nasıl alıştırırsan öyle gider. Eğer gitmemeye başlarsa kadın sıkılmaya başlar ve bu nitelikte ki insanlara doğru yavaş yavaş yönelmeye başlar.

Kadın daha çok çapkındır şöyle ki ailelerinde ve çocuk yaşlarda yaşadıkları deneyimlerle yüzleşiyorlar. Çapkın kadın profilinde baba faktörü ciddi ölçüde ağır basıyor; fazla pasif ya da etkisiz bir baba figürünün, kadının erkeklere olan güvenini azalttığı psikiyatrlar tarafından kabul edilen klinik bir durum. Annesi, babası tarafından terk edilmiş; babası alkolik ya da depresif olan kadınların, mantıklı düşünüldüğünde iki seçeneği olabilir zaten:

1- Eksik kalan baba sevgisini tamamlayacağı güvenilir bir erkek aramak ve onu bulduğunda büyük olasılıkla kaybedeceğinden endişe ettiği için sağlam bir yedekleme yapmak.
2- Erkeklerden nefret etmek. Bu seçeneklerden ilkini tercih etmek, her zaman daha sağlıklıdır.

Tabikide Erkekler Daha Çapkındır . Erkeklerin Yaptıklarına pekde Anlam Verilemez,Ve onlar Kendilerini Sürekli savunacak Bişeyler Bulurlar.Bir Erkek Neden Çapkınlık Yapar,Özgürdür,Kendine Olan Güveni sonsuzdur yada İlişkisindeYolunda Gitmeyen Seyler Vardır. Kadınların Coğu Sahiplenici Ruha Sahiptir,Sadıktır. Sabreden,Alttan Alan,Görmezden Gelendir. Erkek Mücadeleye Gelemez,Sıkıya Gelemez,En ufak kopuklukta Başka heycanlara kayar aklı. Erkeklerin Capkınlıga olan Hevesinin Geçmeyeceği Değişilmeyecek Bir Gerçektir. Çnkü Genelde Egolarını Bu şekilde Tatmin Ederler.Kadınlar Tarafından Beğenilmek Ve İstenmek onların Duygularını kabartır.: ) Eğer Kaybetme korkuları varsa ancak ozaman düzelebilirler.: )

kadınlar daha çapkındır sihirli bir cümle insan olanın etkilenmemesi mümkün değil.
çapkın kadın potansiyeli olan kadındır erkeği bilir ki onda potansiyel vardır ve kullanmamak sadece onun o anki tercihidir ama şartlara bağlı değişebilir o zaman erkek daha heyecanlı daha dikkatli olur ilişkiye ilgisi taze kalır çünkü belli belirsiz bir rekabetin soluğu sürekli ensesindedir ama ortada somut birşey de yoktur.üstelik kadın baştan seksapelini gizlemeden gelmiştir. kadın daha çapkındır çünkü YÜZ VERMESSE erkeğin çapkınlınlığı biryere kadar gider kadın çapkındır erkeği süründürebilir bile şöyle güzel bir cümleyle tezimi doğrulayabilirim ''Parmağını bile kımıldatmadan Erkekleri mahveden kadınlar gördüm.'' bu cümle kadınların erkeklerden daha çapkın olduğunu ispatlamaz mı.

' kadınlar daha çapkındır sihirli bir cümle insan olanın etkilenmemesi mümkün değil. ' demişsin, peki etkilenen hangi taraf ? İradesine sahip olamayan kadının bu tür isvesine cilvesine karşın ; bırak ilişkisini evliliğini bile düşünmeden aldatan hangi taraf bu durumda ? TABİKİ erkek.. Çünkü dayanamaz, bir bayanın hareketine hayatında sevgilimi var, eş mi unutur gider. Kadın yüz vermezse demişsin ; tüm bunlara rağmen çapkınlığı yapan kimdir ? Ben bir çok erkek bilirim, sevgilisi varken'i bırakalım karşısındaki bayanın dahi sevgilisi oldugunu bilip tavlamaya çalışan ? Sanal alemden ele alalım konuyu madem; bilirsiniz paylaşım sitelerindeki bayanların erkeklere olan tepkisini ? En ufağı İRC aleminde yada bu tip ortamlarda direk özellere dalan erkekleri , bayanların hep tepkisi aynıdır ilk önce KALKAN ? Nedeni ? çünkü alışılmış durumdur, o an bir tek o bayana değil bir çok bayana aynı şeyleri yapması, iradesine hakim olamaması. Cinsellikte bile bu böyle değilmidir ? Evli adamların sanal alemde kız kovalama cabaları.. Aynı anda bir çok bayanı idare etme doğası ? Bayanlara oranla erkeğin bilinci ve iradesi daha zayıftır. Dediğin gibi bir bayanın bir erkeği tavlaması zor değilse , ozaman hepimiz birilerini aldatalım..

Farklı bir bakış açısıyla olaya bakmışsın .Erkekler daha çok ortamda kalabilir ama aynı ortamda kadınlarda var zaten , onlar olmasa çapkınlık yapabilir mi ? :) Kadınlar erkekler gibi değildirler .Erkekler herşeyi açıkca söylerler bu yüzden kadınlar erkekler tarafından daha çok aranır .Kadınlar bekleyiş içindede ve o bekleyişte birçok erkekle tanışmış olur .Erkekler tek bir kişiye yoğunlaşırken kadınlar birden fazla kişiyle konuşabilir .

Yazdıkların biraz çelişkili aynı ortamda kadınlarda var demişsin sende,bende onu diyorum aynı ortamda kadınların olması erkekleri daha fazla çapkın olmaya iter :)
Birde erkeklerin tek bir kişiyi ararken kadınların bir çok kişiyle konuşması diye kesin bir şeyin olduğunu sanmıyorum :)
Mesela senin çevrende hiç,bi kişi ile flört edip aynı zamanda bir çok bayanla da flört etmeye çalışan erkek yok mu? :)

Erkekler ,bayanlardan.. anlayışta bekler bana göre. ve bayanın.. en başta kadın olarak görevi eşine güzel görünmektir, hoş kokmaktır. Bunları sağlayamayan bir bayanın eşinin başka insanlarda bunu aramasını mantıksız bulmuyorum ben. insanoğlu doyumsuzdur çünkü. Ayrıca diğer konuya dönersek.. çalışan bir bayanın eşine/cocuğuna vakit ayırabileceğini düşünmüyorum. ayırsa bile kalitesiz/verimsizdir o zaman. baştan savmadır.
Erkekler bu yüzden aldatırlar, umduklarını eşlerinde bulamadıkları için. sıkıldıkları için.. sürekli aynı sorunlardan.. ev, iş gibi sorumluluktan yoruldukları için.

Anlayış her iki cinsiyet içinde olmazsa olmazlardandır. Bir bayan nasıl erkeğine güzel görünüp hoş kokuyorsa aynı şekilde erkeğin de bu şekilde olması gerekir.

Annelik kutsal bir görevdir. Hiçbir anne çocuğunu ihmal etmez. Gerekli ilgiyi mutlaka gösterir bu konuyla alakasız birşeydir.

Herşey müşterektir. Kadınlar genellikle bakımlarına düşkündür. Ama her erkek için bunu söylemek imkansızdır. Seninde dediğin gibi bunu eşinden göremeyen bayan sıkılır..

Evet kazanmaktadır ama.. Bayanların iş hayatına atılma süreçleri bundan 10 en fazla 15 yıl öncesine gidebilir. Ondan önce hangi erkek izin veriyordu bayanın çalışmasına?

Ataerkil toplumda yaşıyoruz hala lütfen. Erkeğin kazandığı paranın yeri başka.. inançlarımıza bakarsak. Ve güç getirdiğine kaçınılmaz sonuç.

Bence çok yanlış bir düşünce .Çarşılarda AVMlerde heryerde bayan eleman alınır diye yazılı üniversitelerdeki bölümlerde bayanlar daha fazladır ortam konusunda para konusunda artık günümüzde bayanlar daha önde. Bazı erkekelerin evet para gücü olabilir ama bu para gücüne sahip erkek ve para ihtiyacı olan bayan çok azdır bunlar farklı konular bence .Bayanlar dediğim gibi artık erkeklerden daha çok aktif tüm konularda .Erkekler biraz daha ağır işler yaparken bayanlar diğer yapabilecekleri işlere yöneliyorlar bu yüzden kimse demesin erkekler daha çok ortamlarda bulunuyor diye :) Rahatlıktan doğan avantajıda çapkınlığa yöneltiyorlar :)

Bence çok yanlış bir düşünce .Çarşılarda AVMlerde heryerde bayan eleman alınır diye yazılı üniversitelerdeki bölümlerde bayanlar daha fazladır ortam konusunda para konusunda artık günümüzde bayanlar daha önde. Bazı erkekelerin evet para gücü olabilir ama bu para gücüne sahip erkek ve para ihtiyacı olan bayan çok azdır bunlar farklı konular bence .Bayanlar dediğim gibi artık erkeklerden daha çok aktif tüm konularda .Erkekler biraz daha ağır işler yaparken bayanlar diğer yapabilecekleri işlere yöneliyorlar bu yüzden kimse demesin erkekler daha çok ortamlarda bulunuyor diye :) Rahatlıktan doğan avantajıda çapkınlığa yöneltiyorlar :)

Senin dediğin Avrupa'da geçerli bi genelleme olabilir,ama türkiyede ben bayanların erkeklerden ekonomik yönden daha ileride olduğunu düşünmüyorum biraz gerçekci olmak gerek etrafına baktığımda ben erkeklerin bayanlardan ekonomik güç olarak önde olduğunu rahatlıkla görebiliyorum :)
Ki Avrupada da böyle olduğunu düşünüyorum

Kadının eğitiminin artması ve iş yaşamında daha aktif rol alması, aldatma konusunda erkek egemenliğinin kırılmasına yol açmıştır.

Kadın daha çok çapkındır şöyle ki ailelerinde ve çocuk yaşlarda yaşadıkları deneyimlerle yüzleşiyorlar. Çapkın kadın profilinde baba faktörü ciddi ölçüde ağır basıyor; fazla pasif ya da etkisiz bir baba figürünün, kadının erkeklere olan güvenini azalttığı psikiyatrlar tarafından kabul edilen klinik bir durum. Annesi, babası tarafından terk edilmiş; babası alkolik ya da depresif olan kadınların, mantıklı düşünüldüğünde iki seçeneği olabilir zaten:

1- Eksik kalan baba sevgisini tamamlayacağı güvenilir bir erkek aramak ve onu bulduğunda büyük olasılıkla kaybedeceğinden endişe ettiği için sağlam bir yedekleme yapmak.
2- Erkeklerden nefret etmek. Bu seçeneklerden ilkini tercih etmek, her zaman daha sağlıklıdır.

Demişssin, Peki bir durum var bilirmisin senin gittiğin örnekten yola çıkalım baba faktörü ; Bir baba kızını neden erkeklerden çok fazla sakınır bunu hiç düşündün mü ? Doğasını bildiğinden mi ? Yokssa kızına güvensizliğinden mi ? Baba'da bir erkektir ve hemcinsinin doğasını pekala iyi bilir ? Buyüzden baba faktörünün bir bayan hayatında sadece korkusu vardır, babaya benzetilip aşık olma durumu apayrı.. Nihayetinde bir baba bile hemcinslerinin daha çapkın ve güvenilirsiz olduğunu bildiğinden kızını bir çok erkekten sakınır.. Ve bir bayan böyle yetiştirildiği için çapkınlığa pek fazla cesaret edemez. Ama kimi erkek çocukları aldatmak marifetmiş gibi doldurulur, büyüdüğündede bunu uygulamak zor değil.. Bakınız ; ' Erkek adam tabiki sevecek, erkek adam tabiki ikisinle üçünle gezecek, tek sevecek değil ya' .. Bu psikolojiden bile çıkacak olursak küçüklükte süregelen yine fazlalık erkeğin olduğunu gösteriyor..

Yazdıkların biraz çelişkili aynı ortamda kadınlarda var demişsin sende,bende onu diyorum aynı ortamda kadınların olması erkekleri daha fazla çapkın olmaya iter :)
Birde erkeklerin tek bir kişiyi ararken kadınların bir çok kişiyle konuşması diye kesin bir şeyin olduğunu sanmıyorum :)
Mesela senin çevrende hiç,bi kişi ile flört edip aynı zamanda bir çok bayanla da flört etmeye çalışan erkek yok mu? :)

Sen erkekler daha fazla ortamdadır daha fazla çapkındır dedin :) En basit örnek şudur , Facebookta canım sıkıldı mesaj atın diyen bir bayanla bir erkeği kıyaslarsak bayanlar daha çok aranır .Erkeklerin tek uğraştığı kişi vardır , onunla tanışır samimi olur ...vs başka bir kadın fazla çekici olur ve erkek ona yönelmeye başlar , o kadın o erkekten başka daha çok kişiyi kendine çeker , farklı bir ego sistemi vardır .

Kadının eğitiminin artması ve iş yaşamında daha aktif rol alması, aldatma konusunda erkek egemenliğinin kırılmasına yol açmıştır.

Kadının eğitiminin artmasına gelene kadar süresi içerisinde erkeğin aldatma rekor yüzdesi kırıldığının farkında değilmisin ? Kadının eğitimi erkeğe göre yeni artıyorsa ; erkeğin aktif rol alması yüzlerce film cevirmesine yol açmıştır bile..

Unutulmamalı ki çapkınlık demek hayatında bir kadın yada erkek olması değil, daha fazlasını aramaktır. Bu durum bazı kadınlarda hastalık derecesinde olsa da erkeklerin çok büyük yüzdesinde bu durum vardır. Yani kadının çapkını tam çapkın oluyor ama erkeklerin hemen hepsi o doygunluğa bir türlü ulaşamadığından bayanlara oranla fazla bir çapkınlık durumu olur.

Diyerek erkeklerin daha çapkın olduğu konusuna giriş yapalım :)

Sen erkekler daha fazla ortamdadır daha fazla çapkındır dedin :) En basit örnek şudur , Facebookta canım sıkıldı mesaj atın diyen bir bayanla bir erkeği kıyaslarsak bayanlar daha çok aranır .Erkeklerin tek uğraştığı kişi vardır , onunla tanışır samimi olur ...vs başka bir kadın fazla çekici olur ve erkek ona yönelmeye başlar , o kadın o erkekten başka daha çok kişiyi kendine çeker , farklı bir ego sistemi vardır .

Bu Çapkınlık mı? Afedersn ama Bunu Yapanlar 15 Yaşındaki Bebelerdir.Ki bunada çapkınlık Denmez.Erkek Adam Sehirdışına İş için Çıktıgında ile,Rahat Duramıyor.Sadık Erkek olmak,yuvasına Bağlı kalmak Çok Nadir İnsanlarda Görülen Bir şey.
Genelde Kadınlar,Yuvası için,Mutluluğu İçin,Düzelir umuduyla çocukları İçin Sabreden Ve Affedendir. Ve Eğer Kadın Aldatmış Çapkınlık Yapmışsa Buna İten Tek etken Erkeklerdir.

Demişssin, Peki bir durum var bilirmisin senin gittiğin örnekten yola çıkalım baba faktörü ; Bir baba kızını neden erkeklerden çok fazla sakınır bunu hiç düşündün mü ? Doğasını bildiğinden mi ? Yokssa kızına güvensizliğinden mi ? Baba'da bir erkektir ve hemcinsinin doğasını pekala iyi bilir ? Buyüzden baba faktörünün bir bayan hayatında sadece korkusu vardır, babaya benzetilip aşık olma durumu apayrı.. Nihayetinde bir baba bile hemcinslerinin daha çapkın ve güvenilirsiz olduğunu bildiğinden kızını bir çok erkekten sakınır.. Ve bir bayan böyle yetiştirildiği için çapkınlığa pek fazla cesaret edemez. Ama kimi erkek çocukları aldatmak marifetmiş gibi doldurulur, büyüdüğündede bunu uygulamak zor değil.. Bakınız ; ' Erkek adam tabiki sevecek, erkek adam tabiki ikisinle üçünle gezecek, tek sevecek değil ya' .. Bu psikolojiden bile çıkacak olursak küçüklükte süregelen yine fazlalık erkeğin olduğunu gösteriyor..

Klasik laflar bunlar.

Senin savunmandan yola çıkarak değelendirelim peki. Bir kız düşünelim babası annesini aldatmış. Yaşadığı travma ve pskiloji.. Bu psikolojik durum insana neler yaptırır bilir misin.

Birde klasik lafla taçlandıralım bu durumu. Kadın erkeğe göre her zaman bir adım daha öndedir.

Kadının iş yaşamında önemli rol oynaması son zamanlarda yükseldi,önceden böyle bir durum yoktu ki halada erkekler iş yaşamında daha baskındır.
O yüzden kadınların evde bulunması daha fazla söz konusu ve çapkınlığın kadınlar açısından önüne geçilmesi gibi bi şey söz konusu ha birde flört etmek ile çapkınlığı ayırt etmek gerekir.
Erkekler sürekli kendilerinin yanında bir bayan ister,çapkınlık peşindedir ama bayanların erkekler kadar çapkın olduklarını sanmıyorum yani yapan var ama erkekler kadar değiller.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri