5. Münazara Konusu : Kadınlar Mı Daha Çapkındır Erkekler Mi?

Z
  • Kullanıcı Z3yn3P
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Münazara
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Değerli ForumBahane Üyeleri ,

Yepyeni Bir Münazara İle Yine Sizlerle Birlikteyiz.

Uzun Bir Aranın ve Perii 'nin Yoğun Talebi Doğrultusunda Gruplar Belirlendi ve Münazara Esnasında Karışıklığın Önlenmesi İçin Grup Üyelerine Ranklar Eklendi.

Münazara Süresi 1 Haftadır.

Münazara Üyeleri Dışında Hiçkimse Yorumda Bulunamaz , Yapılan Yorumlar Silinecektir.

Desteğinizi Teşekkür Butonu İle Gösterebilirsiniz.

48 Saat Boyunca Münazaraya Katılımda Bulunmayan Münazaracı Diskalifiye Edilecek ve Bir Sonraki Münazaraya Katılma Hakkını Kaybedecektir.

5. Münazara Konusu : Kadınlar Mı Daha Çapkındır Erkekler Mi?

Kırmızı Grup : Kadınların Daha Çapkın Olduğu Fikrini Savunacak.

Mavi Grup : Erkeklerin Daha Çapkın Olduğu Fikrini Savunacak.

Mavi Grup

Em!R
Binbirinsan
heLen
NeyzeN
AtASeL
Minêl

Kırmızı Grup

kocahisar
Bâtın
Boone
Perii
OnlyDream
ide@list

Yorumların Saygı Çerçevesinde Yapılmasını Temenni Ediyoruz.

Tüm Arkadaşlarımıza Başarılar Diliyoruz.

ForumBahane Düşünce Platformu Beyin Takımı
( Z3yn3P - Remus - PROmetheUS - Fabien.! )​

Ah kadınların daha çapkın olma konusu bana geleydi varya.... :p

Erkekler daha çapkın çünkü;
bayanlara göre daha fazla dış ortamda bulunabiliyorlar iş dolayısıyla bayanlar genellikle ev ortamında kaldıkları için erkeklerden daha fazla çapkın olma ihtimalleri az da olsa düşüyor,tabii ki çalışan bayanlarda var ama daha çok erkeklerin çalışma durumu yüksek olduğu için erkekler daha çok çapkın oluyor :)

Erkekler daha çapkındır ; çünkü erkekler bu durumdan gurur duyarlar onlar için çapkınlık bir arkadaş ortamına, toplantılara, rakı sofralarına kadar konu olacak eglenceli anılardır. Bu sayededir ki belki, birbirlerini teşvik ederler aslında. Çapkınlık içinde sayamacak kadar bahaneleri vardır. Ve sonuç olarak da erkek ne yaşarsa yaşasın ' elinin kiri ' diye nitelendirilir, buyüzdende çapkınlık onlar için kaçınılmaz..

Erkekler daha çapkın çünkü;
bayanlara göre daha fazla dış ortamda bulunabiliyorlar iş dolayısıyla bayanlar genellikle ev ortamında kaldıkları için erkeklerden daha fazla çapkın olma ihtimalleri az da olsa düşüyor,tabii ki çalışan bayanlarda var ama daha çok erkeklerin çalışma durumu yüksek olduğu için erkekler daha çok çapkın oluyor :)

Günümüzde bayanların çalışma durumu erkeklerle hemen hemen eş değer durumdadır. Ayrıca sadece çalışmakla kısıtlamak yanlış olur. Üniversite, iş hayatı , bitmek bilmeyen misafirlikler , lüks alışveriş merkezi meraklılığı vb uzayıp gider. Gelelim en büyük ayrıntıya bayanların genelde tek erkek tiplemesi yoktur. Hemen hemen çoğu erkekte hoşlarına giden bir tarafı bulurlar. Yakışıklılık,tatlılık,konuşma tarzı,giyim tarzı vb. Evli yada ilişkileri varsa eşleri ve sevgilelerine bu beğendikleri kısımları aşılamaya çabalarlar. Kadınlar erkeklere oranla daha çapkındır.

Erkekler daha çapkındır çünkü: Ellerinde 'paranın' getirdiği bir güç vardır. Bu gücü kullanarak elde ederler çoğu şeyi. Ve yine bu paranın getirdiği güçle hayatın merkezinde olurlar.

Evet, aslında kadınları çapkın yapan, hormonları ya da genleri en iyi taşıyacak erkeği bulma güdüsünden ziyade, travmatik ilişkiler. Yani, kadınlar çapkın olma nedenleriyle, erkeklerin çapkın olma nedenleri arasında uçurumlar var. Çapkın kadınların büyük bir kısmı, ilk aşklarında ya da devamında gelen ilişkilerinde ciddi travmalar yaşamış oluyor. Erkek arkadaşları tarafından terk edilen, aldatılan, kötü muamele gören kadınların egolarını bir şekilde iyileştirme yöntemleri bu… Büyük bir ölçüde de, erkeklere tam olarak güvenemedikleri için başvurdukları bir yöntem...:D

Karşı görüşler gelmeye başlasın...:D:D

kadınlar daha çapkındır sihirli bir cümle insan olanın etkilenmemesi mümkün değil.
çapkın kadın potansiyeli olan kadındır erkeği bilir ki onda potansiyel vardır ve kullanmamak sadece onun o anki tercihidir ama şartlara bağlı değişebilir o zaman erkek daha heyecanlı daha dikkatli olur ilişkiye ilgisi taze kalır çünkü belli belirsiz bir rekabetin soluğu sürekli ensesindedir ama ortada somut birşey de yoktur.üstelik kadın baştan seksapelini gizlemeden gelmiştir. kadın daha çapkındır çünkü YÜZ VERMESSE erkeğin çapkınlınlığı biryere kadar gider kadın çapkındır erkeği süründürebilir bile şöyle güzel bir cümleyle tezimi doğrulayabilirim ''Parmağını bile kımıldatmadan Erkekleri mahveden kadınlar gördüm.'' bu cümle kadınların erkeklerden daha çapkın olduğunu ispatlamaz mı.

Günümüzde bayanların çalışma durumu erkeklerle hemen hemen eş değer durumdadır. Ayrıca sadece çalışmakla kısıtlamak yanlış olur. Üniversite, iş hayatı , bitmek bilmeyen misafirlikler , lüks alışveriş merkezi meraklılığı vb uzayıp gider. Gelelim en büyük ayrıntıya bayanların genelde tek erkek tiplemesi yoktur. Hemen hemen çoğu erkekte hoşlarına giden bir tarafı bulurlar. Yakışıklılık,tatlılık,konuşma tarzı,giyim tarzı vb. Evli yada ilişkileri varsa eşleri ve sevgilelerine bu beğendikleri kısımları aşılamaya çabalarlar. Kadınlar erkeklere oranla daha çapkındır.

Kadınların çalışma oranınn erkeklere yakın olma kısmına katılmıyorum,çünkü erkeklerin hemen hepsi çalışmak zorunda evini geçindirmek zorunda bu görev erkeğe düşüyor yani hemen her erkek çalışır ama ev hanımları diye bi tabir var seninde bildiğin gibi,ev hanımlarının nüfusu çalışan bayan nüfusundan daha fazla farkındaysan ev erkeği diye bi tabir yok yani en azından ben duymadım çünkü erkekler çalışır :)
Tatlılık,lüx alışveriş olayına gelirsek aynı şeyler erkekler içinde geçerli bunu neden sadece bayanlara yükledin anlamadım,erkeklerde tatlı bi bayan ister veya konuşma tarzı düzgün birisini ister o şeyler sadece bayanlara ait bi istek değil :)

Kadınlar çapkındırlar ama belli etmezler . Çapkınlık ilk hazırlık yaparlar , bir erkek çapkınlık yapmak için arayış içinde bulunurken kadınlar kendilerini ön plana çıkartarak erkekler tarafından aranan kişi şeklinde kendini tamamlarlar .Genelde konuşmaz kendini çok yüksekte görür .Makyajı , giyimi ,hareketleri o kadar farklı olurki herkezi kendisine çekmeye çalışır , pek yüz vermezler genelde ısrarcı kişilere , ''kaçan kovalanır '' felsefesi çapkın kızlar içindir .

Erkekler daha çapkındır ; çünkü erkekler bu durumdan gurur duyarlar onlar için çapkınlık bir arkadaş ortamına, toplantılara, rakı sofralarına kadar konu olacak eglenceli anılardır. Bu sayededir ki belki, birbirlerini teşvik ederler aslında. Çapkınlık içinde sayamacak kadar bahaneleri vardır. Ve sonuç olarak da erkek ne yaşarsa yaşasın ' elinin kiri ' diye nitelendirilir, buyüzdende çapkınlık onlar için kaçınılmaz..

Gurur duyulucak bir mesele değildir. Bahsettiğin rakı sofralarına konu olucak söz konusu değildir. Genelde erkekler mahremiyetlerini anlatmazlar kendi içlerinde tutarlar.

' Elinin kiri ' diye bir açıklama yapmışsın bunu erkek diye geçinen kişiler kesinlikle böyle bu şekilde düşünmez.

Senin bahsettiğin bayanların birlikte toplanıp dedikodu faslı olmasın.

Erkekler daha çapkındır çünkü: Ellerinde 'paranın' getirdiği bir güç vardır. Bu gücü kullanarak elde ederler çoğu şeyi. Ve yine bu paranın getirdiği güçle hayatın merkezinde olurlar.

Kesinlikle alakasız ve oldukça sığ bir düşünce. Şu zamanda bayanlarda en az erkekler kadar para kazanmaktadır.

Kesinlikle alakasız ve oldukça sığ bir düşünce. Şu zamanda bayanlarda en az erkekler kadar para kazanmaktadır.

Evet kazanmaktadır ama.. Bayanların iş hayatına atılma süreçleri bundan 10 en fazla 15 yıl öncesine gidebilir. Ondan önce hangi erkek izin veriyordu bayanın çalışmasına?

Ataerkil toplumda yaşıyoruz hala lütfen. Erkeğin kazandığı paranın yeri başka.. inançlarımıza bakarsak. Ve güç getirdiğine kaçınılmaz sonuç.

Günümüzde bayanların çalışma durumu erkeklerle eş değer durumda olduğunu sanmıyorum.. Elbette eskiye yönelik bir farklılık var oranla fakat, bu farklılık erkeklerle eş değere sahip değil.. Bakınız ; Ev hanımı sıfatına örnek nekadar bayan var dünyada ? Çalışmayan erkek sayısı bile ' Ev erkeği ' sıfatı kullanılmayacak kadar. Çalışmayı geçtik bu durumun çalışmaklada alakası olmayıp çalışmayan, boş gezen erkekler bile her an her dakika çapkınlığa gayet müsayit. Evlenir ' Eşini aşırı derecede sıkar evden çıkarmaz, herşeyi yasaklar 'fakat kendisi istediği zaman kapıyı vurup çıkar' nereye gidiyorsun sorusuna bile ya kaba kuvvet ile cevap verir, yada S'ANANE ben erkeğim sana hesap mı vericem' gibi suçluluğun üstüne çıkma duygusuyla ? Gider çapkınlığını eder, evine gelir ve esi bu duruma ses dahi çıkaramaz. NEDEN ? O erkek herşeyi yapar.. Bu dünyada eve kapatılıp markete bile gönderilmeyen bayan sayısını bile çıkarsak eminim erkeklerin çapkınlıkları duyulacak korkularından dolayı çıkacaktır yüzdeleri.. Buyüzden ERKEKLER bayanlara oranla herzaman çapkınlıkta ön sıradadır.. Bakınız en ufak örnek ; Hamile zamanlarında aldatılan kadınlar ? Neden ? Erkeklerin arayış ve istek dülşkünlüğü...

Erkekler ne kadar çapkın olursa olsun kadınlar mutlaka bir adım öndedir, her zaman...:)

Erkekler ne kadar çapkın olursa olsun kadınlar mutlaka bir adım öndedir, her zaman...:)

Neden işte? :)
Mesela az önce bi yorumda kaçan kovalanır diye bir yorum gördüm,kaçan kişi bayan oluyormuş ve çapkın oluyorlarmış,aynı düşünceye bakarsak kovalayanda erkek oluyor e o halde kovalayan erkekde çapkın oluyor :)

İlişkide sevgi, aşk,romantizm,heyecan,sürpriz arayan çoğunlukla kadındır. Erkekler için eve gelirken çiçek almak, özel günlerde hediyeler almak basit ve gereksiz gelmektedir. Erkek eşine duygusal anlamda yetemiyor demektir. Bazı erkekler seni seviyorum demeye çekinir küçülecekmiş gibi komplekse kapılır. Oysa ki bir bayan en çok duymak istediği şeydir bu.

Kadın erkeğinin eve geldiğinde kendisine sarılıp, öpmesini bekler, bazen işte iken eşini hatırlayıp telefonla aramasını bekler. İşim çok yoğun,bunca iş arasında arasın,da bunları nasıl düşüneyim, ben kimin için çalışıyorum şeklinde yanıt vermesi kadınları üzmekte ve hayal kırıklığı yaratmaktadır.

Bu duygular yok olamayacağına kadın eşini, sevgilisini aldatır.

Gurur duyulucak bir mesele değildir. Bahsettiğin rakı sofralarına konu olucak söz konusu değildir. Genelde erkekler mahremiyetlerini anlatmazlar kendi içlerinde tutarlar.

' Elinin kiri ' diye bir açıklama yapmışsın bunu erkek diye geçinen kişiler kesinlikle böyle bu şekilde düşünmez.

Senin bahsettiğin bayanların birlikte toplanıp dedikodu faslı olmasın.

Erkeklerin hayatında biri varken bile arkadaşlarına ' Abi şu kızı tavladım fıstık gibi ' kelimeleri bile gurur duyduğunun ifadesidir. Kimi erkekleri tanıyorum, sevgilisi olduğunu yada evli olduğunu bile bile bir başka insanla aralarını yapan ? Bunların sonucundada birbirlerini pohpohlayıp , ' dile benden ne dilersen ' ağızıyla konuşan ? Afedersin de bırak çapkınlık olaylarını anlatmayı namehrem saymayı, yatak hikayelerine kadar gurur duyarak anlatan erkekler bilirim..

Erkek herşeyi yapar ' elinin kiri' dir.. Bayan yaparsa ' Namussuzluk ' tur, bunu bir ben değil günümüz insanları söylüyor.. Ki bu böyledir.. Bahsettiğin dedikodu olayına gelelim ; Bir bayan diğer bayana yatak odasını yada aldattığı insanı anlatacak kadar aciz değildir sanmıyorum, neden bir utanç vardır doğlarında.. Bakınız ; Erkeğin elinden tutmaya, dudağından öpmeye bile çekinen bayanlar bile varken Hangi erkek bir bayanın dudağından değilde avuç içinden öper ? Erkeklerin sex'e duydukları ilgiyi hepimiz biliyoruz.. Bir bayan gördüğünde dibi düşen erkekleri sende bende iyi biliyoruz.. Buyüzdendir ki Erkek benim bir sevgilim var ona sadık kalayım kavramını pek dinlemez.. Canı sıkıldığında çıkar yapar çapkınlığını..

Neden işte? :)
Mesela az önce bi yorumda kaçan kovalanır diye bir yorum gördüm,kaçan kişi bayan oluyormuş ve çapkın oluyorlarmış,aynı düşünceye bakarsak kovalayanda erkek oluyor e o halde kovalayan erkekde çapkın oluyor :)

Kadın daha fazla çapkındır; kadının çocukluk dönemlerine kadar inen çeşitli sebepleri vardır yeri geldikçe buları sıralayacağım...

İlişkide sevgi, aşk,romantizm,heyecan,sürpriz arayan çoğunlukla kadındır. Erkekler için eve gelirken çiçek almak, özel günlerde hediyeler almak basit ve gereksiz gelmektedir. Erkek eşine duygusal anlamda yetemiyor demektir. Bazı erkekler seni seviyorum demeye çekinir küçülecekmiş gibi komplekse kapılır. Oysa ki bir bayan en çok duymak istediği şeydir bu.

Kadın erkeğinin eve geldiğinde kendisine sarılıp, öpmesini bekler, bazen işte iken eşini hatırlayıp telefonla aramasını bekler. İşim çok yoğun,bunca iş arasında arasın,da bunları nasıl düşüneyim, ben kimin için çalışıyorum şeklinde yanıt vermesi kadınları üzmekte ve hayal kırıklığı yaratmaktadır.

Bu duygular yok olamayacağına kadın eşini, sevgilisini aldatır.

Bence senin dediğin daha çok romantizm ile ilgili bir konu çünkü erkek bayanı ele geçirebilmek için yapmadık şey bırakmaz,gider çiçek alır romantik şeyler yapar bayana.
Bayanla bir ilişki kurduktan sonra veya evlendikten sonra bu tür şeyler yavaşca kesilir bunun çapkınlıkla bir ilgisinin olduğunu sanmıyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri