46. Haftanın Tartışma Konusu; Eşininizin bebek sahibi olamayacağını öğrendiğinizde tavrınız/tutumunuz ne olur?

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Anne olmak için evlenmedim, sevdiğim aşık olduğum ve hayatı onunla yaşamak için evlendim.
Çocuk nasibimizde varmış, emanete değer görülmüşüz ki sahip olduk.
Çocuğunun olmayacağını bilsem de evlenirdim.

Bebek dusunmedigim icin mutlu ve icin rahat bi sekilde .p yani.

Bir insanı, severek evlenmek onu ve ondan gelecek olan her şeyi kabullenmektir. Her ne kadar erkeklerin genlerini aktarma, çoğaltma gibi durumları olsa da, evli olduğu eşini sırf rahatsızlıklardan ötürü çocuk sahibi olamadığı için yarı yolda bırakması mantıklı değildir. Bunu istemek de akıllıca değildir. İnsani seçimler diye hafifletilmez. Bu genele karşı tutumum.
Kendi kişisel açımdan başıma gelirse eğer, konuşarak, uzlaşarak bir şekilde yol buluruz, çocuk olmuyorsa illa ki başka seçenekler de vardır. Lakin, yol ayırımı, yahut dışlamak, sindirmeye çalışmak asla bir seçenek değildir. Onu bırakmazdım, çocuk için asla, kusur ise ortak kusur olsun gerçekçi olmak gerek.
O bana emanet..

Bu hayattan anne olmadan gitmek istemiyorum, çocukları çok seviyorum ve gerçekçi olmam gerekirse sanırım boşanırım :)

Bu hayattan anne olmadan gitmek istemiyorum, çocukları çok seviyorum ve gerçekçi olmam gerekirse sanırım boşanırım :)

Çocuk konusunda kararlı olan bir insanın, bu yönde adım atması bence çok doğal ve dürüstçe bir tavır. Bazı insanlar ilk başta kabullenmiş gibi yapsa da ilerleyen süreçte bu taleplerini sürekli yineliyor hatta kavgalarda bile gündeme getirebiliyorlar.

İnsan birini seviyorsa onun hayattaki hedeflerine ya da isteklerine de saygı duymalıdır. Evlilik, bir insanın tüm hayatı ve seçimleri üzerinde hak iddia etmek değildir. Taraflardan birini mutsuz edecekse bu çocuk konusu, yolları ayırmak en doğrusudur fakat iki kişi de 'problem etmem' diyorsa zaten ortada bir sorun yok demektir.

Son düzenleme:
Hiçbir zaman çocuk hayalim olmadı.Çocukları cok severim.Yine de çocuk düşünmedim.Evlenmek gibi bir arzum olsaydı benim için sorun olmazdı.
Kişiye göre bu değişir.Bu da gayet anlaşılır bir durum.

zahide yetişteki sakallı ablayı hatırlatan konu..... kocası, seni çok seviyom aşkım, ölüyom canım, sonsuza kadar bitanem diyodu, çocuk olmuyo diye terk etmiş kadını..... şrfszzzzzz.....

3-5 tane kedi sahipleniriz nabalim....

• Beğen
Tepkiler: W
Herkesin evlilikten beklentisi farklıdır. O nedenle başkalarının tercihlerini yargılamak kimsenin haddi olmadığı gibi, duyar kasmak da son derece anlamsız. Örneğin mutsuz bir beraberliktense mutlu bir ayrılığı tercih etmek neden olağan dışı olsun ki... Ben baba olmayı çok istiyordum. Olduğum için de çok mutluyum. Olamasaydım ne olurdu bilemiyorum. İnsan bazı şeyleri yaşamadan, o psikolojiye sahip olamadan bilemiyor. Bahsettiğimiz şey nihayetinde bir ömür.

Yorumların bir çoğu iyi niyetli ama fazla romantik ve gerçeklikten uzak.
Hiçbirimiz bu tarz bir şeyle karşı karşıya kalmadık bu yüzden sınanmadığımız bir günahında masumu sayamayız kendimizi.
Evet iki kişi kendi arasında böyle bir durumu aşabilir ancak olaya aileler, toplum ve çevre,bilinçli ve ya bilinçsiz bir şekilde dahil olacak.İnsanlar için bununla mücadele etmek hiç kolay değil.
Şöyle izah edeyim böyle bir durumla karşı karşıya kalan bir insan kadın / erkek fark etmez kendi içinde bunun savaşını verecek. Siz ne kadar onun yanında olursanız olun o bu savaşı kendi içinde kazanamadığı sürece sonuç hep mutsuzluk olur ne yazık ki.O yüzden böyle bir durumda kalmak ya da gitmek kararı veren kimseyi suçlayamayız.Çünkü bazı kadınlar anneliği kendi çocuklarını kendi karnında hissederek yaşamak ister çünkü temel bağ böyle kurulur ve ne yazık başka bir çocukla bu bağı kuramaya bilir ve bu annelik duygusundan mahrum kalmak istemeyebilir o yüzden gitme kararı vermesi normaldir,aynı şey erkek içinde geçerli.

Evlat edinirim konusuna hiç girmiyorum.

Cevabım ; yaşamadan bilemem

Son düzenleme:
Gecen bir haber okudum.
Derya isimli bir kadinin rahmi yok.
Bu hanima bir "kadavradan" dogru mu bilmiyorum..haberde kadavra diye belirtiliyordu,rahim nakl edilmis.
On sene evvel.Bu dünyada ve Türkiye de ilkmiş.
Kadin o rahimle 10 sene sonra hamile kalip cocugu doguruyor.
Kullanilmis rahmi de aliyorlar sonra Derya hanimdan.
Etik acisindan tartisilir fakat vurgulamak istedigim su,cocuk isteme arzusu bir kadinda ne denli yüksek olusu.Neleri göze aliyorlar..o tüp bebek uygulamalarin psikolojik stresi ve astronomik paralar harcanmasinin tek amaci cocuk sahibi olmak icin.
Benim gözümde kadin cocugu ile daha da güzellesiyor.Bu sahsi fikrim.Bir sonsuza dogru yol almis bir amaci var en azindan.Tabii herkes anne olsun mu o baska bir konu ama biyolojik acidan cocuk arzusu kadinin genlerine islenmis bir faktör.Bazilarinda hortlamiyor bazilarinda obsesif bir hal aliyor.

Basliktaki Soru kisisel fikrimizi merak etmis.
Ben cocuk isterim.Esim olacak istemezse bosanirim ki bu konuyu evlenmeden önce aciga kavustururum.
Bosuna yol almanin alemi yok.
Ask sevgi ortak düsünce vb unsurlarinda bir sonu var.

Bir aile dostumuz sorunu ikinci bir eş bularak çözdü. İkinci eşi ilk eşi seçti ve beraber yaşıyorlar. İkinci eşinden çocukları da var ve her iki eş çocuklar için anne rolünü beraber üstleniyorlar. Acaba herkes için bir çözüm olabilirmi bu yöntem?

Bir aile dostumuz sorunu ikinci bir eş bularak çözdü. İkinci eşi ilk eşi seçti ve beraber yaşıyorlar. İkinci eşinden çocukları da var ve her iki eş çocuklar için anne rolünü beraber üstleniyorlar. Acaba herkes için bir çözüm olabilirmi bu yöntem?
Tabi tabi 4'e kadar yolu var nasılsa :))

Bir Seriatciyi aile dostunuz yapmaniz beni sasirtti melnur bey.

Tabi tabi 4'e kadar yolu var nasılsa :))
4 e kadar yolu var meselesi çocuk sahibi olup olmamakla değil bildiğim kadarıyla. Ama dünya erkekler üzerine kurulduğuna göre olmayacak diye de bir şey yok. Yeni bir ayet dahi inebilir ve 6 ya da çıkabilir

Bir Seriatciyi aile dostunuz yapmaniz beni sasirtti melnur bey.
Şeriatçı değiller ama "dini bütün" bir aile. Özellikle seçmedim babamdan kalan bir dostluk ama gene de değişik inanç ve görüşten insanlar dost olabilir.

Son düzenleme:
Başka hayatlar üzerinden yorum yapmak kolay, başlıkta bizlerin tavrı ve tutumu ne olur diyor. İnsan değişken canlı, o psikolojiyi yaşamadan şuan net şu olur demek biraz saçma olur. Evlenmeden önce bu tür konuları konuşmak, fikir alışverişinde bulunmak önemli. Ülkede ki evliliklerin büyük bölümü cinselliği meşrulaştırmak için yapıldığı için herkesin üremesine izin verilmemelidir. Bu ayrı bir tartışma konusu gerçi.

Başka hayatlar üzerinden yorum yapmak kolay, başlıkta bizlerin tavrı ve tutumu ne olur diyor. İnsan değişken canlı, o psikolojiyi yaşamadan şuan net şu olur demek biraz saçma olur. Evlenmeden önce bu tür konuları konuşmak, fikir alışverişinde bulunmak önemli. Ülkede ki evliliklerin büyük bölümü cinselliği meşrulaştırmak için yapıldığı için herkesin üremesine izin verilmemelidir. Bu ayrı bir tartışma konusu gerçi.
Konudan bağımsız“ İnsan değişken canlı“ burası iyiydi. (Ne bu bukalemun mu? :))

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri