4. Münazara Konusu : Denetimli Serbestlik Doğru Bir Karar Mı Yanlış Bir Karar Mı?

Z
  • Kullanıcı Z3yn3P
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Münazara
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mavi gruptan HayaL , krmızı gruptan Külkedisi diskalifiye edilmiştir.

sizinm o kadar çok şeyi söylemeniz gibi gereksiz evet;) ki bu 3,4 defa bana yaptığınız yorumun gereksiz olduğunu kabul etmek gibidir biz burda yasayı tarışıyoruz işini iyi yapmayan kamu görevlilerini değil;)

Peki yalçıncım bu yasa çıktıysa işlemesi için kamu yardımı olmadıkça neden yasa çıkıyor boşluğa yasamı bırakılıyor biz kamu görevlileri hatalı demedikkkkkkkkkk neden anlatamıyoruz:) biz dedikki alt yapı eksik bu yüzdende bu kanunu kabul etmiyoruz eğer alt yapı sağlamlaşırsa bu kanunun başımızın üstünde yeri var biz kamu görevlilerine dil uzatmadık ya yanlış anlıyorsunuz yada savunma eksik olduğu için ki bunu kendin belirttin kendi grubun için işte yada bu yüzden yanlış yerlerden tutuyorsun ama bizim demek istediğimiz bence genel olarak anlaşıldı :) Gereksiz bir cümlede ben grubumda kimsede göremedim :) Gerilmeden yapılsa bu münazara daha keyifli olucak kii biz örneklere sabit elle tututlur kaynaklara bağlı şeyler sunduk :)

sizinm o kadar çok şeyi söylemeniz gibi gereksiz evet;) ki bu 3,4 defa bana yaptığınız yorumun gereksiz olduğunu kabul etmek gibidir biz burda yasayı tarışıyoruz işini iyi yapmayan kamu görevlilerini değil;)

yasayı uygulayan kamu görevlileri olmazsa yasanın ne anlamı kalır ki yasayı tartışırken ek faktörleride unutmamak lazım

İş başı yaptığım için fırsat bulup giremedim, Arkadaşlarım kolay gelsin.

Kaldiki hangi münazara hangi konu üzerinde oldugu yada kimin saplatigi da degil..

Bz mavi grup olarak denetimli serbestligi onaylamiyoruz cünkü türkiyenin kontrol sistemi bunu kaldirabilicek bir kapasiteye sahip degil

Konu bayağı ilerlemiş şaşı kaldım yahu :kiki:
Denetimli serbestliği onaylayın veya onaylamayın ama ben onaylıyorum. Sonuçta bu yasa gerekli çokta iyi düsünülmüş. Sonuçta hergün imzalar atılıyorsa,şehir dışıne girişler çıkışlar bildiriliyorsa ve devletin yönetiminde sürüyorsa ben bu olayı onaylarım! Zaten bu yasa içerisine geçenki sohbetlerdeki katiller tecavüzcüler vs, kapsamıyor! Onaylamayacak bir durum yok :icon_wink:

Denetimli serbestliği onaylayın veya onaylamayın ama ben onaylıyorum. Sonuçta bu yasa gerekli çokta iyi düsünülmüş. Sonuçta hergün imzalar atılıyorsa,şehir dışıne girişler çıkışlar bildiriliyorsa ve devletin yönetiminde sürüyorsa ben bu olayı onaylarım! Zaten bu yasa içerisine geçenki sohbetlerdeki katiller tecavüzcüler vs, kapsamıyor! Onaylamayacak bir durum yok :icon_wink:

Hergün Kontrol diye birsey yok sehir disina cikmak isteyen elbet bir yolunu buluyor sonucta 24 saat kimsenin pesinden takip etmiyorlar kaldiki sehir disina cikmadi hadi hergün imzada atti, ki kontroller ayda bir defa, icinde varsa o firsatda verildiyse kesinlikle yine yapar ..

tecavüzcülere katilere verilmiyor demissin

daha öncede alinti yapmistim

İstanbul'da 12'si çocuk 20 kadını taciz edip 1 kişiyede tecavüz eden sapık emniyet birimlerince yakalandı. Denetimli serbestlik yasasından faydalanarak cezaevinden çıkan neşterli sapık peşpeşe suçlar işlemeye devam etti.....

(kaynak RTHABER | Neşterli tecavüzcü dehşeti!.. )

ve basaginda söyledigi gibi alt yapi eksik oldugu sürece biz kesinlikle denetimli serbestligi dogru bulmuyoruz.

bide şunu cvblarmısın 20.000 serbest adamın hepsimi hırsız hiç biri tecavüzcü ve katil değilmidir :D ???

Devlet oradan bakınca okadar salak veya umursamazmı gözüküyor ?
Tecavüze uğrayan bir çok kişi korktuğu için zaten pasifleşif ve polise ihbar etme gereği bile duymuyor! Bizim milletimiz bu kadar cahillese biliyor.

Devlet oradan bakınca okadar salak veya umursamazmı gözüküyor ?
Tecavüze uğrayan bir çok kişi korktuğu için zaten pasifleşif ve polise ihbar etme gereği bile duymuyor! Bizim milletimiz bu kadar cahillese biliyor.

Şimdi bi önceki yorumunda katil tecavüzcü yararlanamıyor dedin şimdide halk cahil haber bile veremiyorlar diyosun sence her iki yorum arasında büyük çelişki yokmu :) ayrıca konu halkın bilinç seviyesi değil kırmızı grup gene konuyu dağıtıp mavi grup dağıttı demesin mümkünse:D

Hayir anlamadin anlatamadim yada. Oyle diyelim. Balim bak simdi demek istiyorumki. Tecavuze ugrayan kizlarin diyeyim henuz resit olmayan bir kizi dusun tecavuze ugruyor ve korkulari yuzunden polise veya bir buyugunr bile anlatamiyor. Ee sonuc o kimseye soylemedigi icin tecavuz edenin kim oldugu bilinmiyor. Bu cahiller varkende tecavuzculer tabi kol gezer. Yani birazda buna sebeb insanimiz oluyor. E ne oluyor tecavuzcu bidaha girisimde bulunuyot hadi yakalandi diyelim. Ee devlet buna ne yapar sen soyle. Sonucda devletin bildigi vukuat bir tane? Hadi onuda gectim zaten tecavuzcuye denetimli serbestlik olmaz diye biliyorum.

İşini yapmayan kamu gorevlılerı aslında konumuzun bı parcası cunku otomatık olarak bu soyledıgın tartıstıgımız yasanın ne kadar dogru ne kadar yanlıs oldugunu gosterıyor bıze: )

Hayir anlamadin anlatamadim yada. Oyle diyelim. Balim bak simdi demek istiyorumki. Tecavuze ugrayan kizlarin diyeyim henuz resit olmayan bir kizi dusun tecavuze ugruyor ve korkulari yuzunden polise veya bir buyugunr bile anlatamiyor. Ee sonuc o kimseye soylemedigi icin tecavuz edenin kim oldugu bilinmiyor. Bu cahiller varkende tecavuzculer tabi kol gezer. Yani birazda buna sebeb insanimiz oluyor. E ne oluyor tecavuzcu bidaha girisimde bulunuyot hadi yakalandi diyelim. Ee devlet buna ne yapar sen soyle. Sonucda devletin bildigi vukuat bir tane? Hadi onuda gectim zaten tecavuzcuye denetimli serbestlik olmaz diye biliyorum.

işaretlediğim yere kadar halkın bilinç düzeyini alakadar eden bi olgudan bahsediyoruz peki bitanem saygı duyuyorum lakin ülkemizin bilinç seviyeside bu kadar yerlerdeyken hazır yakalanmış tecevüzcünün yada katilinde salıvermesi bu bilincin daha çok bastırılmasına sebeb olmazmı? Sonuçta desem ne değişiyor hükümet gene salıveriyor demez mi ? :) Gene diyorum konumuz ile kesinlikle alakası yok bu durumun lakin devlet yakaladıktan sonra salıvermicek emin ol Smyrnanın ve benim verdiğim örnekleride incelersne somut şekilde yararlandıklarına şahit olacaksın :) yani bunlara denetimli serbestlik var :) Ama devletin bildiği bir vukuatsaaa ve devlet bunun bir daha olmayacağını garantileyebiliyorsa biz bu yasaya karşı değiliz lakin gördüğümüz üzre bunların hiç bir garantisi olmadığındna çıkanlar bide suçlarını ikiye katlıyor:) bu durumdan ötürü biz bu yasaya karşıyız:)
,

anlatamamak ya anlatmak önemli degil sanirim cünkü konu bu degil sonra mavi saplatiyor demeyin yine :D

Denetimli Serbestlik kavramı, Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezleri ile
Koruma Kurulları Yönetmeliginde
“Mahkemece belirtilen kosullar ve süre icinde,
denetim ve denetleme planı dogrultusunda süpheli, sanık veya hükümlünün toplumla
bütünlesmesi acisindan ihtiyac duydugu her türlü hizmet, program ve kaynakların
saglandıgı toplum temelli bir uygulamayı, ” olarak tanımlamaktadır.

birde bu yönden bakalim olaya, bir Suclu denetimli serbestligi elde etti , toplumdan gelebilecek olumsuz sosyal
tepkilere karsi basa cikamaz.

Denetimli serbestlik elde etmek icin piskolojik destege ihtiyac var, bunun disinda kontroller daha farkli olmali elektronik ayak kelepceleri mesela yada GPRS kontrolü ama ne yazikki türkiye bu konuda gelismis bir ülke degil, ki aslinda gelismisde denetimli serbestlikte bunlara önem verilmiyor.

ve bir alinti daha yapmak istiyorum senin icin

SAMSUN’DA DAMLA’NIN ÖLÜMÜNE NEDEN OLAN DÜĞÜN MAGANDASI SERBEST
SAMSUN’da, 10 Temmuz 2010 tarihinde düğünde ateşlenen tabancadan çıkan kurşunun başına isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren 8 yaşındaki Damla Karadağ’ın ölümüne neden olduğu suçlamasıyla 5 yıl hapis cezasına çarptırılan 22 yaşındaki Harun Kılıç, cezası 2 yıldan az kaldığı için Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında serbest bırakıldı.

(kaynak SAMSUN’DA DAMLA’NIN ÖLÜMÜNE NEDEN OLAN DÜĞÜN MAGANDASI SERBEST )

Daha öncede Tecavüz misali vermistim buda bir katilin misali..

Bu yasa nekadar dogru olabilirki..

birde bu yönden bakalim olaya, bir Suclu denetimli serbestligi elde etti , toplumdan gelebilecek olumsuz sosyal
tepkilere karsi basa cikamaz.

bu kısımda en önemli yere değinmişsin bitanem diyolardı ya kırmızı grup herkesimi karanlığa iticez hiçmi kimseyi kurtarmicaz:) Evet arkadaşlar bide şu açıdan bakın katil tecavüzcü veya hırsız yakınlarınızda denetimli serbestlikle salıverildi hayatına devam ediyor iki sokak ötenizde siz bağrınıza bastınız diyelim hani bilinç seviyesi düşük dediğiniz ülke bunu kabullenip bağrına basacak mıdır? Yoksa dahamı çok karanlığa itilecektir o vatandaş? Bakın belirtiyorum ülke için bilinç seviyesinden cehalet kavramına kadar siz girdiniz biz sadece örneklerle tezinizi çürütüyoruz:)

Kırmızı gruptan hiç cevap gelmiyor konuya az duyarlı olsak ya :)

Kırmızı gruptan hiç cevap gelmiyor konuya az duyarlı olsak ya :)

valla kardeşim haklısın tek başıma şahsen bunu yapmayı istemiyorum arkadaşlar buraya kimse laf olsun diye girmesin artık ya ilgilenmeyecekseniz boşuna Münazaracı olmayın bu kadar basit!!!

valla kardeşim haklısın tek başıma şahsen bunu yapmayı istemiyorum arkadaşlar buraya kimse laf olsun diye girmesin artık ya ilgilenmeyecekseniz boşuna Münazaracı olmayın bu kadar basit!!!

Fikirleri belirtmek çok başka ama şahsen ben katılımın bu kadar düşük olacağını ummuyordum

Fikirleri belirtmek çok başka ama şahsen ben katılımın bu kadar düşük olacağını ummuyordum

kesinlkile bende çok şaşırdım böyle bir duruma herkesin işi gücü olabilir ama bende boşta olan bir insan değilim ama işinin hakkını vermeli insan şimdiden mavi gurubu kutluyorum çok ilgili ve güzel yorumlar yaptınız iyi savundunuz taktir ettim:)

kesinlkile bende çok şaşırdım böyle bir duruma herkesin işi gücü olabilir ama bende boşta olan bir insan değilim ama işinin hakkını vermeli insan şimdiden mavi gurubu kutluyorum çok ilgili ve güzel yorumlar yaptınız iyi savundunuz taktir ettim:)

Ekip ruhu :D:D lakin işi olanlar diskalifiye edildi ama daha 2 gün var belki atağa geçer kırmızı grup :)

Ekip ruhu :D:D lakin işi olanlar diskalifiye edildi ama daha 2 gün var belki atağa geçer kırmızı grup :)

inan bana benim ne şartalrda girip yazdığımı bilselerdi neyi bahane ederlerdi bilemiyorum işi olan münazaraya girmesin açık ve net:D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri