4. Münazara Konusu : Denetimli Serbestlik Doğru Bir Karar Mı Yanlış Bir Karar Mı?

Z
  • Kullanıcı Z3yn3P
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Münazara
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Amerika suç yok mu sen hangi dünyadasın kardeşim şmidi baktımda bizimkiler yüz binlerde tutulu taşırken adamalrda 2,3 milyon arasında değişiyor tutuklu sayısı sen enden bahsediyosun Avruapdada ilklerdeyiz suç oranında senelik yüz binlerde tecavüz sayısı var yani bizim tutuklu oranları kadar bence bazı şeyleri söylerken lütfen araştırıpta söyleyinde insanlarıda yanlış yönlendirmeyin neden bu yasalar orda iyi işlemiyor mu Amerika bizim gibi üçkağıtçı olduğundan mı bakın suç oranında nüfusun önemi nasıl olmaz Allah aşkına adamın 5 çocuğu olucak sıkışınca hırsızlık yapmıcak yok ya ne kadar iyimsersiniz her suç işleyenide tıkalım ömürlerini bitirelim gitsin istediğiniz bu mu elbette yasalar sorun olucak insanlar sorunlu olduğu için her ailenin başına güvenlik dikemezsin ki!! Avrupada polisin olmadı ülkeler var nüfus az diye biz 75,5 milyon kişiyiz bakın bakalım polis sayımızaa veya bunun için ayrılacak milli gelirden paya öyle olucak dedik olacak diyosunuz bu Memleket böyle yönetilse ohoo:D

Konu avrupalara amerikalara tasinmis :D alt yapilar üst yapilar yikilan binalar .... madem avrupaya kadar uzandiniz avrupada okadar kolay degil denetimli serbestlige ulasmak kaldi ki avrupadaki kontrol sistemi cok daha degisik ve konumuz buda degil..
İstanbul'da 12'si çocuk 20 kadını taciz edip 1 kişiyede tecavüz eden sapık emniyet birimlerince yakalandı. Denetimli serbestlik yasasından faydalanarak cezaevinden çıkan neşterli sapık peşpeşe suçlar işlemeye devam etti.....

konu bu ve bunun gibi adamlarin denetimli serbestlikten faydalanmasi ..Ve bunun kesinlikle yanlis olmasi.

Amerika suç yok mu sen hangi dünyadasın kardeşim şmidi baktımda bizimkiler yüz binlerde tutulu taşırken adamalrda 2,3 milyon arasında değişiyor tutuklu sayısı sen enden bahsediyosun Avruapdada ilklerdeyiz suç oranında senelik yüz binlerde tecavüz sayısı var yani bizim tutuklu oranları kadar bence bazı şeyleri söylerken lütfen araştırıpta söyleyinde insanlarıda yanlış yönlendirmeyin neden bu yasalar orda iyi işlemiyor mu Amerika bizim gibi üçkağıtçı olduğundan mı bakın suç oranında nüfusun önemi nasıl olmaz Allah aşkına adamın 5 çocuğu olucak sıkışınca hırsızlık yapmıcak yok ya ne kadar iyimsersiniz her suç işleyenide tıkalım ömürlerini bitirelim gitsin istediğiniz bu mu elbette yasalar sorun olucak insanlar sorunlu olduğu için her ailenin başına güvenlik dikemezsin ki!! Avrupa da polisin olmadı ülkeler var nüfus az diye biz 75,5 milyon kişiyiz bakın bakalım polis sayımızaa veya bunun için ayrılacak milli gelirden paya öyle olucak dedik olacak diyosunuz bu Memleket böyle yönetilse ohoo:D

halen beni dinlemiyorsun ki Amerika ve Rusya'nın nüfusuna göre 2 milyon kişi çok normal bir şey Amerika'nın nüfusu 309 milyon Rusya'nın nüfusu 145 milyon buna göre 2 milyon suçlu olması çok normal bir şey suç olayları her yerde var orada yasalarla alakası yok altyapı var diyorum adamlar suçlunun eğilimine bakıyor kontrol ediyor en ince ayrıntısına kadar ordadaki denetimden sorumlu memurlar dahi eğitimden geçiyor bizim burada böyle bir şey görebiliyor musun peki ? burada üniversite mezunu adamlar sokaklarda ilkokul mezunu adamlar kadroda bizde yasalar işlememezlik etmiyor zaten altyapımız yok diyorum Amerika da adamlar bina yıkma eğitimi dinamit eğitimi alıyor buradaki adamlar eğitimsiz bina yıkıyor aynı şey mi ve polis sayısına gelince polis sayısı da pek azımsanıcak gibi değil buna ilaveten güvenlik ve kolluk güçlerinide katarsak yine yetersiz kalır çünkü memurun kalitesi önemlidir

Amerika suç yok mu sen hangi dünyadasın kardeşim şmidi baktımda bizimkiler yüz binlerde tutulu taşırken adamalrda 2,3 milyon arasında değişiyor tutuklu sayısı sen enden bahsediyosun Avruapdada ilklerdeyiz suç oranında senelik yüz binlerde tecavüz sayısı var yani bizim tutuklu oranları kadar bence bazı şeyleri söylerken lütfen araştırıpta söyleyinde insanlarıda yanlış yönlendirmeyin neden bu yasalar orda iyi işlemiyor mu Amerika bizim gibi üçkağıtçı olduğundan mı bakın suç oranında nüfusun önemi nasıl olmaz Allah aşkına adamın 5 çocuğu olucak sıkışınca hırsızlık yapmıcak yok ya ne kadar iyimsersiniz her suç işleyenide tıkalım ömürlerini bitirelim gitsin istediğiniz bu mu elbette yasalar sorun olucak insanlar sorunlu olduğu için her ailenin başına güvenlik dikemezsin ki!! Avrupada polisin olmadı ülkeler var nüfus az diye biz 75,5 milyon kişiyiz bakın bakalım polis sayımızaa veya bunun için ayrılacak milli gelirden paya öyle olucak dedik olacak diyosunuz bu Memleket böyle yönetilse ohoo:D

Yalçın hem konuyu dağıyıyorsun hemde bizim dediğimiz ülkedeki temel eksikliklere değinip yasanın olmaması gerektiğini destekleyici yorumlar yapıyorsun...

Avrupa amerika dediğin yerlerde denetimli serbestlik sınırdışı falan edilerek sağlanıyor çok zor orda bizimde değindiğimiz onlar gibi alt yapısını hazırlasınlar ondan sonra yasa getirsinler..
Ama sen dünden beri yok cinnet yok idam getirilsin konuyu buralara taşıdın konumuz bunlar değil :):)

arkadaşlar konunu suçlularla olduğunu sanıyordum ben öyle değil mi:D demek istediğim bu yasaların idamın olmadığı ülkelerde suçluları geri kazandırma ve şartlı serbestlik veya kamu işlerine yöneltme çerçevesinde oluyor şimdi bu yasa yanlış diyorsunuz suçlular dışarı salınmamalı diyorsunuz peki her suçluyu içeri kapatıp geri kazanılması için bazı teşvikler yaparak serbest bırakması onların hayatı boyunca suça itmekten daha mı iyidir ???

insan psikolojisini düşünün sen hapse atıldın asla gün yüzü görmüceksin diyip kaybedicekte kaznıcakta bieşyin yok dersen ya intihar eder ya daha hırsa kapılır daha vahşet verici olabilir neden kaybedicek birşeyi yoktur peki bu geri kazanma için bu yasayı kullanırsak elbette kurtaracağımız şeyler olucaktır bir diğer tarafa bakalım biz olacaklara asla engel olamayız önceden suçları durduramayız ama olduğunda da elbet geri kazandıklarımızda olmayacak mı?? hiç mi insan kurtarmıcaz hiç mi insanlar pişman olmayacak yaptıklarından hepsini karanlığa mı gömelim sadece zevk için cinayet işleyen suçllar yok bu memlekette kurban olanlarda çok ama bizlerin umrunda mı hayır?? sanıyosunuz ki her önüne gelen suçlu bu yasadan yararlanıyor

arkadaşlar konunu suçlularla olduğunu sanıyordum ben öyle değil mi:D demek istediğim bu yasaların idamın olmadığı ülkelerde suçluları geri kazandırma ve şartlı serbestlik veya kamu işlerine yöneltme çerçevesinde oluyor şimdi bu yasa yanlış diyorsunuz suçlular dışarı salınmamalı diyorsunuz peki her suçluyu içeri kapatıp geri kazanılması için bazı teşvikler yaparak serbest bırakması onların hayatı boyunca suça itmekten daha mı iyidir ???

insan psikolojisini düşünün sen hapse atıldın asla gün yüzü görmüceksin diyip kaybedicekte kaznıcakta bieşyin yok dersen ya intihar eder ya daha hırsa kapılır daha vahşet verici olabilir neden kaybedicek birşeyi yoktur peki bu geri kazanma için bu yasayı kullanırsak elbette kurtaracağımız şeyler olucaktır bir diğer tarafa bakalım biz olacaklara asla engel olamayız önceden suçları durduramayız ama olduğunda da elbet geri kazandıklarımızda olmayacak mı?? hiç mi insan kurtarmıcaz hiç mi insanlar pişman olmayacak yaptıklarından hepsini karanlığa mı gömelim sadece zevk için cinayet işleyen suçllar yok bu memlekette kurban olanlarda çok ama bizlerin umrunda mı hayır?? sanıyosunuz ki her önüne gelen suçlu bu yasadan yararlanıyor

Biz sana neden anlatamıyoruz demek istediğimizi hala çözemedim :D:D
bak biz diyoruzki tamam diyoruz vatandaşını kazansın bu hükümet diyoruz lakinnnnn salıverdiklerini armut toplar gibi geri topluyor bu salıverilen 20.000 kişinin sence hepsimi masum buna nasıl karar verildide salıverildi sence ???20.000 kişiyi gerimi kazanacağız ben inanmuıyorum buna yalçın mantığa aykırı bu 20.000in içinde neden hiç iyi örnek çıkmıyor karşımızada hep negatifler haber olmuş.. Sence iyi bişeyler olsa bu ülke en azından gurur duymak adına haber etmezmiydi??? Kamu işlerine yöneltme diyorsun ya millet kamu işi yerine hapiste yatmayı seçiyor?? bunları iyice bir düşün sonrasında diyorsun ya hani herkese tanınmıyor bu hak 20.000 kişi azınlıkmı çok küçük bi azınlığamı tanınmış bu hak sence yada bu 20.000 kişi masumdu ülke keyfindenmi hapiste yatırıyodu bunları yada bu 20.000 kişiden hepsinin psikolojisinin iyi olduğunu nerden biliyoruz biri senin yakınındaysa kalkıp sana zarar verse ki bunu istemeyiz o zaman ne düşünürsün???

biz kimseyi karanlığa itelim demiyoruz yalçın bunu biliyorsun biz diyoruzki çaattt diye 20.000 kişiyi salıvericenize içinden seçin güvenin inanın o insanın ıslah olduğunu ıspatlayın öyle salın.. Eğer devlet toplumunun güvenliği insanlarını koruma ve mahkumlarını dışlanmama için bu kararı verdiyse o mahkumları ilk içeri girdiği günden beri takibe alacak her hapishanede bu takip bu sağlık kontrolleri son sürat devam etseydi zaten o mahkumların ruh hallerinden tut her anları ve son durumları ilerleyişleri bilinirdi ona göre bu yasa çıkarılırdı çat diye 20.000 kişi yi salı vermek akla mantığa aykırı toplumunda huzuruna aykırı....

İnsanlar pişman olmayacakmı elbet olacak.. O pişman olmayı bilenler ve kurban edilenler ayrıştırılsın sayfa başlarında verdiğim örnekler sıfırlansın biz bu yasaya karşı değiliz ama bu şekilde karşıyı artık beni anla :D

peki bu söylediklerin 20 bin kişinin bu yasaya atılması falan filan aralarında iyilerde vardır kruban oalnlarda var diyosun eyvallah böyle mantığa aykırı bir rakam oanda eyvallah ama bunlar yasayı kötü yapmaz ki konuyu saptıran sizsiniz siz açığa çıkan durumu söylüyorsunuz biz burda yasanın doğru olup olmadığını tartışıyoruz akrarlar veya kime göre karar verildiğini değil başka yere çeken siz oluyosunuz ama bende bunu bi analtamadım:)

peki bu söylediklerin 20 bin kişinin bu yasaya atılması falan filan aralarında iyilerde vardır kruban oalnlarda var diyosun eyvallah böyle mantığa aykırı bir rakam oanda eyvallah ama bunlar yasayı kötü yapmaz ki konuyu saptıran sizsiniz siz açığa çıkan durumu söylüyorsunuz biz burda yasanın doğru olup olmadığını tartışıyoruz akrarlar veya kime göre karar verildiğini değil başka yere çeken siz oluyosunuz ama bende bunu bi analtamadım:)

Siz bize masumlarda var dediğiniz için biz yasanın bu yönünü konuya dahil edip duruyoruz biz size konuyu saptırıyorsunuz derken cinnet ve idamı karıştırdığınız için işin içşine saptırıyorusunuz dediniz yoksa bu yasa zaten mahkumları alakadar ediyor sizde sadece mahkumlarla alakalı konuşsanız bu yasada bunu tartışsanız konuyu saptırıyosunuz demeyiz:)
Kuzum baksana neye sptırdığını söylemişisiz sadece idam ve cinnette konu sapıyor dedik :)
Ama senin yaptığın yorumlara verilebilicek cvbları verdim şuan sen bana konuyu saptırıyorsun dersen baştan sen saptırmışsınki benim cvblarımda onun doğrultusunda olmuş ve gene kendini çürütürsün :) Konuyu saptıran siz olmuş olursunuz:)

Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkûm edilmiş olanlar otuz yılını, müebbet hapis cezasına mahkûm edilmiş olanlar yirmidört yılını, diğer süreli hapis cezalarına mahkûm edilmiş olanlar cezalarının üçte ikisini infaz kurumunda çektikleri takdirde, koşullu salıverilmeden yararlanabilirler.

Bu cezalara maruz kalan bi suclunun ordan cıktıktan sonra kim ne yaparsa yapsın düzeleceğine gercekten ınanan ve bu yargı sistemınde mılyonlarca suclunun denetımının uygun sekılde olucagını dusunen kac kişi var acaba..

konu burda saplanmaya basladi xD

konu yasalardan çok bu kanunun gidişatı hakkında konuşmaya başladığınızdan beri sapmıştır zaten konu yasa sanıyordum sizler bu yasanın gidişiatındaki yozlaşmalardan kararlardan bahsediyorsunuz konumuz bu değil;)

konu yasalardan çok bu kanunun gidişatı hakkında konuşmaya başladığınızdan beri sapmıştır zaten konu yasa sanıyordum sizler bu yasanın gidişiatındaki yozlaşmalardan kararlardan bahsediyorsunuz konumuz bu değil;)

konu yasanın doğru yada yanlışlığı yalçın bunun farkındasın değilmi? Biz yanlış buluyoruz ama yasanın içeriğine girmeden adınımı beğenmedik diyelim yasayı neden beğenmediğimizi açıklıyoruz tekrar belirtiyorum konuuu idam ve dışlama olayından sonra koptu biz gayet içeriğe uygunuz sizin yorumlarınızla aştık belki ama cvb vermeye çalıştık :) Kii konuyu nerden tutsak elimizde kalıyor diyende kırmızı ekip demekki neymiş bu konu hakkında doğru savunma hep eksik gelmiş biz eksikleri tamamlamışız.... Biz yasayla alakalı yozlaşma dediğimiz kısım nere????? ayrıca heraldeki gidişatından bahsedicez :D:D şaka yapıyor olmalısın bu yorumu yapmış olamazsın :D Bir yasanın doğru yada yanlışlığını savunuyorsak içeriği gidişatı yararları ve zararlarını tartışıcaz neyini tartışmamızı bekliyorsun inan anlamadım :)?

madem konumuz bu degil bu gereksiz cümleyi kurmaniz da gereksiz .

Kaldiki hangi münazara hangi konu üzerinde oldugu yada kimin saplatigi da degil..

Bz mavi grup olarak denetimli serbestligi onaylamiyoruz cünkü türkiyenin kontrol sistemi bunu kaldirabilicek bir kapasiteye sahip degil

madem konumuz bu degil bu gereksiz cümleyi kurmaniz da gereksiz .

sizinm o kadar çok şeyi söylemeniz gibi gereksiz evet;) ki bu 3,4 defa bana yaptığınız yorumun gereksiz olduğunu kabul etmek gibidir biz burda yasayı tarışıyoruz işini iyi yapmayan kamu görevlilerini değil;)

sizinm o kadar çok şeyi söylemeniz gibi gereksiz evet;) ki bu 3,4 defa bana yaptığınız yorumun gereksiz olduğunu kabul etmek gibidir biz burda yasayı tarışıyoruz işini iyi yapmayan kamu görevlilerini değil;)

kisisel tartismiyoruz burada sanirim bunuda anlamis degilsiniz tartigimiz konu denetimli serbestlik ve bu konuda yaptiginiz kadinlar hakkindaki yorum yeri bile degil buna genelde gereksiz denilir "Türkiye ne istediğini bilmeyen kadınlardan farkı yok artık"

Konuya dönerseniz sanirim herkes icin en hayirlisi olucak.

Tekrar söylüyorum biz mavi grup olarak denetimli serbetligin yanlis oldugunu düsünüyoruz 15 yil ceza alan bir Tecavüzcü bir katil 2 bucuk yil sonra birakilirsa, ya nolcak birdaha yaparim 2 bucuk 3 yilda cikarim der ve yaparda bunu hergün haberlerde görüyoruz gazetelerde okuyoruz.

ayrıca kusura bakmayın tartışma dışı bieşy söyelemek istiyorum tartışma gayet güzeldi ama kırmızı guruptan hiçbir üye sağolsunlar yorum yapamdılar münazaraya girdikleri halde demekki görüntü yapmayı seviyorlar müanzaracı diye kırmızı gurubun üyeleri bu akdar vurdumduymazken birdaha yorum yapmamaya karar verdim yorum yapamyacaklarsa burda işleri nedir hala çözemedim;)

Ben geldim :)
Savunma yapmayacağım neden derseniz, öncelikle adminlere soruyorum ülkemizde okadar hak hukuk savcı hakim avukat dururken bizemi kaldı böyle bir olayı tartışmak ? Hadi bize kaldı bu part diyerek konuya giriş yapıyorum.Ben münazara seçimlerinde olayı sorduğumda kimse bana böyl böyle bir durum olarak açık net birşekilde anlatmadı tamam ben bir renk seçtim ama o renğin olumsuzluk adına savunulacağını kesinlikle bilmiyordum. Mavi takımın yorumlarına bakarak konuşmak aksini söylemek gerekiyorsa çatır çatır arsızlığımı yaparım ama kriterlere uymuyor bir kere. Adalete bakılarak yarğılarsak mavi takım sonuna kadar hakılı. Kendi takımıma göre yorum yapacaksam hayır arkadasım doğru değil bunlar katılmıyorum! Ben katilim ve bunu adalet ve benden başka kimse nereden bilecek ? Şehri terk ediyorum.. Başka bir şehir başka bir yaşam stili eee insanlar ayrı başka ? Ne oluyor sokakta beni taşlayanmı oluyor tabiki hayır! Kimsenin buna yetkisi bulunamaz. Bir arkadaş demiiş sanırım bakanlar nasıl 7/24 takib edecek diye edecek arkadaşım kimse öyle arkasına yaslanıp gerile gerile yerinte oturamaz öyle bir dünya yok onun işi oysa onu yapacak.Bir kere adaletsiz bir dünyada yaşanılıyor olayın öbür tarafından bakarsak dönelim tersine tamam bakan 7/24 bakamıyorum millet peşine koşamıyor vs, ee günümüzdede katiller vs oldukça gani ona lafım yok ancak bunu yapan biz insanlarımız bende olabilir yarın birgün en inandığın dostun bile insanlar suçlarını kendileri zaten bilirler katili tecavuzcusu manyağı,sapığını burada bizim eleştirmemiz ne haddimize? Ben katil olmuş olsam gelde öldürme bu admini şimdi :zuha: konu seçiminden dolayı :kiki: şaka bir yana diyeceklerim bu kadar saçmalamısta olabilirim ama dediğim gibi insanlar adına ki bunlar mahkumlar vb. olan kişiler adına eleştiri yapılması bile çok çirkin olur. Neden çünkü onlarda bir insan ne kadar kötü olurlarsa olsunlar ayırımcılığa karşıyımdır!
Hani derler ya böyle dostum olacağına düşmanım olsun ;)

Teşekkürler!

Münazara hakkında ayrıntılı bilgiyi aynı kategoride bulabilirdiniz. Kişiye kendi istediği konu veya düşünce verilecek olsa ne anlamı kalır ki münazaranın?

Bu ülkede yaşıyor isek süregelen herşey hakkında yorum yapmaya da hakkımız var diye düşünüyorum. Zira bu durum Türkiye'yi ilgilendirmiyor olsa idi yani bizleri eylemler yapılmazdı. ;)

Aequitas'ın da dediği gibi toplamda 12 kişi olmalı ama görülen isimler belli. Diskalifiye edilen isimler açıklanacaktır ve şu münazaradan sonra bir kez daha anlamış bulunuyorum ki kimsenin gönlü kırılmasın diye çabalamak nafile. Bu bana da haksızlık , diğer münzaracılara da yorumculara da.

Keyifli Forumlar.

ayrıca kusura bakmayın tartışma dışı bieşy söyelemek istiyorum tartışma gayet güzeldi ama kırmızı guruptan hiçbir üye sağolsunlar yorum yapamdılar münazaraya girdikleri halde demekki görüntü yapmayı seviyorlar müanzaracı diye kırmızı gurubun üyeleri bu akdar vurdumduymazken birdaha yorum yapmamaya karar verdim yorum yapamyacaklarsa burda işleri nedir hala çözemedim;)

Yalçın kimse yazmadı dıye sıtem edersen grubundan şüpheye düşmüş olursun grupta birlik beraberlik önceliklidir bizim şuanda yaptığımız gibi grubundan her biri birşeylerde katkı sağladılar hiçbiri yorum yapmadı demen yanlış olur ki ogün bile burda tek başına bayağı bir idare etmeye çalıştı ve vurdumduymaz biraz fazla kötü laf geldi bana onlar senin arkadaşın ağzından birşey çıkarken iki kere düşünmelisin yersiz yere kırgınlıklar olmasın sonra burda saygı ve sevgi çerçevesinde birşeyi paylaşıyoruz bu bir münazara elbet bitecek ve konumuzu saptırmayalım kamu gorevlılerıde yasa kadar tartısılacak bırsey denetımlı serbestlıkten bahsedıyoruz burda sana önceden dediğim gibi bu yasanın başarılı olması denetim memurlarının kalitesine ,iyi yetişmiş personele bağlıdır.Yani denetim memurlarının ve bu konudaki makamın bel kemiğini oluşturur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri