4. Münazara Konusu : Denetimli Serbestlik Doğru Bir Karar Mı Yanlış Bir Karar Mı?

Z
  • Kullanıcı Z3yn3P
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Münazara
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Her nekadar Serbest Bırakılsada Mahkumlar,Tamanlamıyla Yine Özgür olamayacaklar Ki. Yasaların belirlemiş OLdugu Kurallar Dahilinde Hareket Edilicektir..
Örneğin ; Yurt dışına çıkmamak,hakim tarafından belirlenen yerlere belirlenen süreler içinde düzenli olarak başvurmak,hakimin belirttiği merci ve kişilerin çağrılarına ve devam niteliğindeki kontrol tedbirlerine uymak,her türlü taşıt veya bazılarını kullanamamak, sürücü belgesine el koymak vb. Gibi.
Ve İftiraya Kuban Gitmiş,Suçsuz yere Hapis Yatan Aile özlemi çeken,Hatta Pskolojik tramvalar sonucu İntihar Eden Nice İnsanlar Var. Devletin amacı Onları TekrarTopluma Kazandırmak. Hapis yatıp Cıksanda,O leke O damga Zaten Bir Ömür yakanızı Bırakmıyor.Dışlanıyorsunuz Mesela..

Devletin Denetimi Ve Gözetimi Altında,Yasaların Koymuş oldugu Kurallar Dahilinde Serbest Bırakılmalarında SAkıncaGörmüyorum.. İçerde Yatana nekadar Zor İse,Dışarda Kalanları İçindeZor..

Sen soruyu dallar budaklarsan ben tabiki anlamam :bunepeki: ee bende biçimsiz alğıladığım için konu başka dallara uzanıyor bu gayet normal. Konumuza dönersek ben niye kırmızı oldum uleyn :zuha: başlayacam böyle işe :D Neyse senin dediğine bakılırsa haklısın banane beee sucludan sucsuzdan arkadasım :D valla cok pis dalacam az kaldı zor tutuyorum kendimi :zuha:

Her nekadar Serbest Bırakılsada Mahkumlar,Tamanlamıyla Yine Özgür olamayacaklar Ki. Yasaların belirlemiş OLdugu Kurallar Dahilinde Hareket Edilicektir..
Örneğin ; Yurt dışına çıkmamak,hakim tarafından belirlenen yerlere belirlenen süreler içinde düzenli olarak başvurmak,hakimin belirttiği merci ve kişilerin çağrılarına ve devam niteliğindeki kontrol tedbirlerine uymak,her türlü taşıt veya bazılarını kullanamamak, sürücü belgesine el koymak vb. Gibi.
Ve İftiraya Kuban Gitmiş,Suçsuz yere Hapis Yatan Aile özlemi çeken,Hatta Pskolojik tramvalar sonucu İntihar Eden Nice İnsanlar Var. Devletin amacı Onları TekrarTopluma Kazandırmak. Hapis yatıp Cıksanda,O leke O damga Zaten Bir Ömür yakanızı Bırakmıyor.Dışlanıyorsunuz Mesela..

Devletin Denetimi Ve Gözetimi Altında,Yasaların Koymuş oldugu Kurallar Dahilinde Serbest Bırakılmalarında SAkıncaGörmüyorum.. İçerde Yatana nekadar Zor İse,Dışarda Kalanları İçindeZor..

biz mavi grup olarak diyoruzkiiiii o masumları ayırt edebilselerdi sayfanın başlarında verdiğim olduğum örnekler çıkmazdı şuana kadar 20.000 kişiye yakın bu yasa kapsamında tahliye edilmiş insan var bunun kaçta kaçı masum sınıfına giriyor?????

Devletin gözetimi denetimi ve yasakları evindeki karısına zarar vermesine engel olmadığı gibi örneklendirmede diğer suçlarını tekrarlamasına engel olmuyor

Tam anlamıyla özgür olduklarını asla savunmadık zaten lakin o kısıtlamalar suç işlemesine engel değil adam hastaysa kaşkar kaldırımdan geçeni öldürür yada yürürken biyerden bişey çalar yada başka bişey yapar ama bu kötülerin içinden iyileri ayırt edilebiliyormu sizce??? Ediliyorda neden denetimli serbestlikle tahliye olanlar tekrar yakalanıyor örneklere bakın göreceksiniz... Biz masumlar yatsın demiyoruz bunu ayırt edebilicek sistemi oturtsunlar çokta iyi bi yasa diyoruz:) Ama altınımı çizelm artık napalım anlamadım Alt yapı ve sistem orturmadan 20.000 kişiye yakın kişiyi tahliye edersen bu yasa kapsamına girmez toplumun güvenliğini alt üst etme kapsamına girer...?

Sen soruyu dallar budaklarsan ben tabiki anlamam :bunepeki: ee bende biçimsiz alğıladığım için konu başka dallara uzanıyor bu gayet normal. Konumuza dönersek ben niye kırmızı oldum uleyn :zuha: başlayacam böyle işe :D Neyse senin dediğine bakılırsa haklısın banane beee sucludan sucsuzdan arkadasım :D valla cok pis dalacam az kaldı zor tutuyorum kendimi :zuha:

:zuha::zuha::zuha: sen niye kırmızısın :zuha: seviyorum seni :p

biz mavi grup olarak diyoruzkiiiii o masumları ayırt edebilselerdi sayfanın başlarında verdiğim olduğum örnekler çıkmazdı şuana kadar 20.000 kişiye yakın bu yasa kapsamında tahliye edilmiş insan var bunun kaçta kaçı masum sınıfına giriyor?????

Devletin gözetimi denetimi ve yasakları evindeki karısına zarar vermesine engel olmadığı gibi örneklendirmede diğer suçlarını tekrarlamasına engel olmuyor

Tam anlamıyla özgür olduklarını asla savunmadık zaten lakin o kısıtlamalar suç işlemesine engel değil adam hastaysa kaşkar kaldırımdan geçeni öldürür yada yürürken biyerden bişey çalar yada başka bişey yapar ama bu kötülerin içinden iyileri ayırt edilebiliyormu sizce??? Ediliyorda neden denetimli serbestlikle tahliye olanlar tekrar yakalanıyor örneklere bakın göreceksiniz... Biz masumlar yatsın demiyoruz bunu ayırt edebilicek sistemi oturtsunlar çokta iyi bi yasa diyoruz:) Ama altınımı çizelm artık napalım anlamadım Alt yapı ve sistem orturmadan 20.000 kişiye yakın kişiyi tahliye edersen bu yasa kapsamına girmez toplumun güvenliğini alt üst etme kapsamına girer...?

Düşüncelerinizin%70ine Katılıyorum Zaten. Karısını öldüren,Küçüçük çoçuga tecavüz eden, yapılmaması gereken en adi suçları işlemiş olup bu kural geregı serbest bırakılan mahkum olacaksa,olmaz olsun boyle yasa kural. Ama Eminim,bunlarda göz önünnde Bulundurularak Serbestlık Durumu Sözkonusu olucaktır.. Hafif suçlardan İçeri Girmiş Birinin,Adamöldürmekten yatan adamla aynı kefeye konması kadar Adi ne olabilir Ki?

- Hapis yatıp çıkan,sonra yaırm kaldı işim diyerek Adam öldüren Nice insanlar var. Bunları Atlamıyorum,Hatta savunmuyorumbile. Fakat bu serbestlık Yasasını hafıf suçlardan yatan kişilere uygulanmasını uygun buluyorum.. hafif suç dediğim( tecavuz ve adam öldürme kapsamına gırmeyen Tüm suçlar.)

Düşüncelerinizin%70ine Katılıyorum Zaten. Karısını öldüren,Küçüçük çoçuga tecavüz eden, yapılmaması gereken en adi suçları işlemiş olup bu kural geregı serbest bırakılan mahkum olacaksa,olmaz olsun boyle yasa kural. Ama Eminim,bunlarda göz önünnde Bulundurularak Serbestlık Durumu Sözkonusu olucaktır.. Hafif suçlardan İçeri Girmiş Birinin,Adamöldürmekten yatan adamla aynı kefeye konması kadar Adi ne olabilir Ki?

- Hapis yatıp çıkan,sonra yaırm kaldı işim diyerek Adam öldüren Nice insanlar var. Bunları Atlamıyorum,Hatta savunmuyorumbile. Fakat bu serbestlık Yasasını hafıf suçlardan yatan kişilere uygulanmasını uygun buluyorum.. hafif suç dediğim( tecavuz ve adam öldürme kapsamına gırmeyen Tüm suçlar.)

Teşekkür ederim gayet mantıklı bi yaklaşım lakin şuda var adam hırsızlık yapmak amaçlı girmiş yakalanmış herneyse denetimli serbestlikten salıverilmiş gitmiş bu sefer o hırsızlık yapamadığıı kişiyi öldürmüş... Şimdi amerika ve avrupada böyle insanlar salıverilmeden önce suça yatkınlık ve psikolojik durumları inceleniyor ama türkiyede bu olmadığı için bak küçük suçla girmiş yasadan faydalanıp çıkmış :) gitmiş öldürmüş bunun örneğide ön sayfalarda:) Bizde diyoruzki tamam küçük suçlara elbette uygulansız amenna ama o küçük suçun büyüğünü işlemeye meyilliyse bu adam uygulanmasın nasıl olsa yasa var arkadaşım deyip sırtını yasaya dayamasın.. O testler işte psikolojisi ruh hali suça meyiline bakılsın adam sağlık açısındadnda normalse elbette salıverilsin :) Ama bu altyapı olmadığı içinde şimdilik bu yasaya hayır diyoruz:)

Evet kesınlıkle haklısın sonucta dedıgımız gibi bu yargı sistemınde agır suclularla aynı muameleyı goren mahkumlar var.. bu yuzden dıyorum olması gereken bı yasa belkıde ama bızım ulkemızde değil arkadas.. ayrıca bı sekılde ıcerde yatan masum ınsanların basına bıle neler gelıyor pskolojılerı bozuluyor sucsuz bıle gırse suc ıslemıcenı bılemeyız gercı evet nrmldede bılemeyız ama yınede bı sekılde bızım ıcın oldugunu düşünmüyorum bu yasanın.

Teşekkür ederim gayet mantıklı bi yaklaşım lakin şuda var adam hırsızlık yapmak amaçlı girmiş yakalanmış herneyse denetimli serbestlikten salıverilmiş gitmiş bu sefer o hırsızlık yapamadığıı kişiyi öldürmüş... Şimdi amerika ve avrupada böyle insanlar salıverilmeden önce suça yatkınlık ve psikolojik durumları inceleniyor ama türkiyede bu olmadığı için bak küçük suçla girmiş yasadan faydalanıp çıkmış :) gitmiş öldürmüş bunun örneğide ön sayfalarda:) Bizde diyoruzki tamam küçük suçlara elbette uygulansız amenna ama o küçük suçun büyüğünü işlemeye meyilliyse bu adam uygulanmasın nasıl olsa yasa var arkadaşım deyip sırtını yasaya dayamasın.. O testler işte psikolojisi ruh hali suça meyiline bakılsın adam sağlık açısındadnda normalse elbette salıverilsin :) Ama bu altyapı olmadığı içinde şimdilik bu yasaya hayır diyoruz:)

Zaten Her mahkuma bu şans verılmeyecektır. Eger Biraz GündemiTakıp Ediyyorsa Arkadaşlarda Duymuşlardır,En Az 1 yıl veya daha az kalan Hükümlülerçıkacaktır.Öncelik Hastalara ve yaşlılara Verilecektir.. üstelik İyi Halli Kişilere Verilecektir.

Örneği Kendimden vereyim. 2010 Yılında Ankara Kızılca Hamamda Ablamı Trafık Kazasında Kaybettim,AblamlaBeraber 10 Genç kız Daha Öldü.Şöförün Uyuması Sonucu..
11 ocaga Ateş Düştübabalar Gününde.Adamın Sıf Pişmanım,vizdan azabından uyuyamıyorum Dediği İçin Şuan Serbest. Adamın Yıllarca Hapis yatmasını İstermiydm,Hayır.Onunda Bir ailesi var,Aksam yolunu gözleyen kızı karısı var. Yapmış oldugu İhmal onun Zaten Bi ömür Vizdan azabı cekmesine mahkum bırakmış.. ihmale baglıolarak ıyı halden Serbest bırakıldı.benım Serbestlık yasasını uygun gordugum kişiler,ancak bu tarz olaylarla gundeme gelmış olan kişiler olması yonundedir..

Zaten Her mahkuma bu şans verılmeyecektır. Eger Biraz GündemiTakıp Ediyyorsa Arkadaşlarda Duymuşlardır,En Az 1 yıl veya daha az kalan Hükümlülerçıkacaktır.Öncelik Hastalara ve yaşlılara Verilecektir.. üstelik İyi Halli Kişilere Verilecektir.

Örneği Kendimden vereyim. 2010 Yılında Ankara Kızılca Hamamda Ablamı Trafık Kazasında Kaybettim,AblamlaBeraber 10 Genç kız Daha Öldü.Şöförün Uyuması Sonucu..
11 ocaga Ateş Düştübabalar Gününde.Adamın Sıf Pişmanım,vizdan azabından uyuyamıyorum Dediği İçin Şuan Serbest. Adamın Yıllarca Hapis yatmasını İstermiydm,Hayır.Onunda Bir ailesi var,Aksam yolunu gözleyen kızı karısı var. Yapmış oldugu İhmal onun Zaten Bi ömür Vizdan azabı cekmesine mahkum bırakmış.. ihmale baglıolarak ıyı halden Serbest bırakıldı.benım Serbestlık yasasını uygun gordugum kişiler,ancak bu tarz olaylarla gundeme gelmış olan kişiler olması yonundedir..

Öncelikle başınız sağolsun :( peki sizin düşünceniz bu yönde diyelim siz yatmasını istemezdim diyorsunuz ?? Peki diğer 9 ailenin fikri nedir?? Ayrıca adamın bi çift sözüne serbest kalması o adamı artık trafikte çok dikkatli halemi getirir sizce yoksa amaan zaten yırtıyorum bi şekilde demesinemi işte burası muamma?? Onun için ihmaller büyükse cezasıda bi sözle ödeşilmemeli :) Canı yanmalıki can yakmamayı öğrensin:)

ayrıca evet biliyoruz iyi hal ve bi zaman zorunluluğu konulduğunu ve örneklerdede hep iyi hal ve zaman zorunluluğunu atlatanlar çıkmış dışarı ve şuan ya aranıyorlar yada tekrar içerdeler :):)

yaşlı ve hastalara saygım sonsuz:)

Öncelikle başınız sağolsun :( peki sizin düşünceniz bu yönde diyelim siz yatmasını istemezdim diyorsunuz ?? Peki diğer 9 ailenin fikri nedir?? Ayrıca adamın bi çift sözüne serbest kalması o adamı artık trafikte çok dikkatli halemi getirir sizce yoksa amaan zaten yırtıyorum bi şekilde demesinemi işte burası muamma?? Onun için ihmaller büyükse cezasıda bi sözle ödeşilmemeli :) Canı yanmalıki can yakmamayı öğrensin:)

ayrıca evet biliyoruz iyi hal ve bi zaman zorunluluğu konulduğunu ve örneklerdede hep iyi hal ve zaman zorunluluğunu atlatanlar çıkmış dışarı ve şuan ya aranıyorlar yada tekrar içerdeler :):)

yaşlı ve hastalara saygım sonsuz:)

Adamın Birdaha Ehliyeti Verilmeyecek,Araç kullanması yasaklandı diye Biliyorum.Mahkeme Böylekarar almıştı. Diğer Ailelerin Ne Hissettiğini Ne Düşündüğünü Bilmiyorum..İlk zamanlar okadar Beddua Ediyorsunuz Ki sebeb olanlara,ama zamanla kendı öfkenızın ve aldıgınız kararların suçu olmayan Kişileri( ailesini)etkilediğini görmek,onları baslarında erkek olmadan yasamaya mahkum etmek sizin meşrefinizeuymuyorsa, hakımın vermıs oldugu kararıda kabullenıyorsunuz.
aDam vurmuş kaçmış ve katil sıfatını almışsa,Çürüsün.Umrumda Değil,.
- Yanı Demem oki,Gerekli araştırma ve mercilergözonunde bulunarak,denetimli Serbestlik uygulansın Derim.

Adamın Birdaha Ehliyeti Verilmeyecek,Araç kullanması yasaklandı diye Biliyorum.Mahkeme Böylekarar almıştı. Diğer Ailelerin Ne Hissettiğini Ne Düşündüğünü Bilmiyorum..İlk zamanlar okadar Beddua Ediyorsunuz Ki sebeb olanlara,ama zamanla kendı öfkenızın ve aldıgınız kararların suçu olmayan Kişileri( ailesini)etkilediğini görmek,onları baslarında erkek olmadan yasamaya mahkum etmek sizin meşrefinizeuymuyorsa, hakımın vermıs oldugu kararıda kabullenıyorsunuz.
aDam vurmuş kaçmış ve katil sıfatını almışsa,Çürüsün.Umrumda Değil,.
- Yanı Demem oki,Gerekli araştırma ve mercilergözonunde bulunarak,denetimli Serbestlik uygulansın Derim.

belirttiğim kısımdaki fikri peşindeyiz bizde çok teşekkürler:) O araştırmalar yetersiz olduğu içinde türkiyede bu yasaya hayır diyoruz ama yeterli olsun bunu bize ispat etsinler bizde sizler kadar isteriz:)

Not: Ehliyetsiz trafiğer çıkanların sayısı çoklukta ama bu konumuz değil :)

belirttiğim kısımdaki fikri peşindeyiz bizde çok teşekkürler:) O araştırmalar yetersiz olduğu içinde türkiyede bu yasaya hayır diyoruz ama yeterli olsun bunu bize ispat etsinler bizde sizler kadar isteriz:)

Not: Ehliyetsiz trafiğer çıkanların sayısı çoklukta ama bu konumuz değil :)

başağa katılıyorum zaten bizim önceliğimiz toplum araştırmalar gerekli yeterliye sahip olsa biz bu yasaya zaten muhalefet olmayız ama yeterli olmamakla kalmayıp çoğu kötü niyetli insanların ekmeğine yağ sürüyorlar resmen

idamın olmadığı bütün Ülkelerde bu bu yasa var arkadaşlar idama gericilik haksızlık diyen insanlar bu yasaya nasıl karşı çıakr bu çelişkiyi aklım almıyor hel böyle bir yasayı istemiceksin hem idamları sitemiceksin evet bu yasayı kaç kişi tamamen okudu burda karşı çıkan arkadaşlar kanunların bire bir bi kopyasını hiç okudunuz mu?? bu yasa bu tür problemli insanalrı kamu görevleri ve eğitimleriyle uzaklaştırıp artı eğitiyor kazandırıyor hapse koymadan ha güvenlikte zafiyey var falan filan ki sorarım hangi yasa tam manasıyla mükemmel işliyor bu Ülkede kaçımız bu durumla iç içe bişeyler yaşadıkta böyle yorum yapıyoruz biz gerçekten ne istediğini bilmeyen bi milletin insancıl olalım diyoruz idama karşı çıkıyoruz ee kazanalım bu insanları yok böylele bi yasayı asla kabul edemem eee yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal biz neyi istiyoruz Allah aşkına biri bana söylesin ya aydınlatın beni:)

Türkiye ne istediğini bilmeyen kadınlardan farkı yok artık;)

idamın olmadığı bütün Ülkelerde bu bu yasa var arkadaşlar idama gericilik haksızlık diyen insanlar bu yasaya nasıl karşı çıakr bu çelişkiyi aklım almıyor hel böyle bir yasayı istemiceksin hem idamları sitemiceksin evet bu yasayı kaç kişi tamamen okudu burda karşı çıkan arkadaşlar kanunların bire bir bi kopyasını hiç okudunuz mu?? bu yasa bu tür problemli insanalrı kamu görevleri ve eğitimleriyle uzaklaştırıp artı eğitiyor kazandırıyor hapse koymadan ha güvenlikte zafiyey var falan filan ki sorarım hangi yasa tam manasıyla mükemmel işliyor bu Ülkede kaçımız bu durumla iç içe bişeyler yaşadıkta böyle yorum yapıyoruz biz gerçekten ne istediğini bilmeyen bi milletin insancıl olalım diyoruz idama karşı çıkıyoruz ee kazanalım bu insanları yok böylele bi yasayı asla kabul edemem eee yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal biz neyi istiyoruz Allah aşkına biri bana söylesin ya aydınlatın beni:)

Türkiye ne istediğini bilmeyen kadınlardan farkı yok artık;)

Biz ne istiyoruz biliyomusun belki türkiyede ilk olacak ama sağlam temelleri olan bi yasa istiyoruz biz dioruzkiii bu yasaya karşı değiliz lakin bu yasada toplum düşünülmeli o salıverilme koşullarını okudum şimdi sana o kamu hizmeti örneğinide vericem adam tembelliği yüzünden hapisi tercih ediyor bunu ispatlicam sana :):) o zamand adiyebilicekmisin kazanalım bu insanları diye o kişi kendinden vazgeçmiş sen neyi kazanacaksın.. Hazır toplumdaki yokluğunu var hale getirip huzur ve güven noksanlığı olan bir ortam yaratacaksın....

ÖRNEK
Türk hukuk sistemine 5 yıl önce giren denetimli serbestlik uygulaması, cezai yaptırıma yeni bir anlayış kazandırırken, ilginç taleplere de sahne oluyor.

Hapis cezası yerine mahkumları tedavi, eğitim ve çalışmalara katarak topluma kazandırmayı amaçlayan uygulamada, en fazla 2 ya da 3 yıla kadar hapis cezası gerektiren hafif suçlar için kamu yararına belirli bir süre resmi mesai saatleri içinde çalıştırılıyor.

TEMBELLİK NEDENİYLE CEZAEVİNİ TERCİH EDİYORLAR
Malatya'da suçluların yüzde 20'si kamu yararına çalışmak yerine tembellik nedeniyle cezaevinde yatmayı yeğlediği belirtiliyor.

Malatya Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürü Cuma Sarıçiçek, şubelerine yıl başından Aralık ayı ortasına kadar mahkemelerden 994 kişinin sevk edildiğini, bu kişilere, mahkemenin verdiği denetimli serbestlik cezasının ya da yükümlülüğünün uygulanmasını sağladıklarını belirtti.

Her ay ortalama 630 kişinin bir sonraki aya devrettiğini, 12 ayda 489 kişinin infazının tamamlandığını anlatan Sarıçiçek, şöyle dedi: "Genelde mahkemeler hafif suçlar işleyen ve ilk kez ceza alan kişilere denetimli serbestlik uygulamalarından birinin yapılmasına hükmediyor. Biz sanıkların ya da hükümlülerin karakollara gidip imza atmalarını, yurt dışına çıkış yasağına uyup uymamalarını, internet kafe, kahvehane, maçlar veya eğlence yerlerine gitmeme gibi cezalarını, Etkin Pişmanlık Yasası'ndan yararlananlar ve yaşlılara yönelik konuttan çıkmama cezasının yerine getirilip getirilmediğini denetliyoruz.

Aralık ayı ortasına kadar tedavi ve denetimli serbestlik uygulaması kapsamında 226 kişi bulunuyor. Uyuşturucu kullananların çoğunlukta olduğu bu kişilere uzmanlarımız rehabilite etmeye çalışıyor. 8 hükümlü rehberlik, 15 kişi eğitim alıyor. Bunlarla birlikte 31 kişinin eğlence yerine ve maçlara gitmeme cezası bulunuyor. 3 kişiye ehliyetini alma tedbiri uyguladık. 44 kişi ise kamu hizmetinde ücretsiz olarak çalışıyor. 1 kişi konutta infaz ediliyor. 320 kişi ise adli kontrol uygulaması altında bulunuyor. Cezaya göre bir eğitim ya da çalışma programına katılıp katılmadıklarının belirlenmesini sağlıyoruz. Bazen de mahkeme, yargılama sürerken yargılamaya ara verip, sanığı denetimli serbestlik uygulamasına sevk ediyor. Sanık uygulamayı başarıyla tamamlarsa, ceza almadan beraat ediyor."

ÇALIŞMA CEZALARI TEMİZLİK YAPMA
Kendilerine gelen her sanık ve hükümlü ile bir sözleşme imzaladıklarını ifade eden Sarıçiçek, "Kişi sözleşme kurallarına uymazsa, örneğin tedavisine ya da çalışacağı yere gitmezse, 1 kez uyarıyoruz. İkinci kez tekrar ederse denetimli serbestlik hakkını kaybediyor ve durumu mahkemeye bildiriyoruz. Mahkeme de hapis cezasını uyguluyor. Çalışma cezaları, genellikle okullar, kamu kurumları, belediyeler ya da orman ve fidan müdürlüklerinde temizlik yapma şeklinde oluyor." diye konuştu.

Uygulama çerçevesinde, kamu yararına okul temizleme, resmi kurumlarda hizmetli olarak görevlendirilen hükümlülerinin yüzde 20'sinin cezaevinde infazı istediğine değinen Sarıçiçek, şöyle devam etti: "Bunlar genelde Etkin Pişmanlık Yasası'ndan yararlanarak gelen hükümlüler genelde tembel, iş yapmayı sevmeyen kişiler oluyor. Cezaevinde televizyon, gazete okuyarak infaz olmaya alışmışlar. Sonra yasadan yararlanarak cezasının bir kısmını burada çekmek için başvuruyor. Buradaki iş ortamına da mesai kavramına uymayı, fiziksel güç harcama onları bezdiriyor. Keşke cezaevinden çıkmasaydık diyorlar. Ancak tabiki uygulamadan bu şekilde başvuru ile çıkılması mümkün değil. Denetleme planına uymama sonrası dosyaları yeniden mahkemeye gönderiliyor. O zaman mahkeme cezaevine gönderebiliyor. 12 ayda 127 kişi denetimli serbestlik uygulamasından yeniden mahkemeye gönderilmiştir."

Zaman zaman, mahkemelerin ilginç cezalar ve yükümlülükler verdiğini ifade eden Sarıçiçek, "Örneğin, bazı suçlar nedeniyle birçok hükümlüye ağaç dikme cezası verildi. Kuluncak ilçesinde hükümlülerinin bir ormanı oluşuyor." dedi. (Zaman)

belirttiğim kısım bizi ilgilendiriyor ben asılsız bi kaynak denmesin diye örneği tamamen yerleştirdim :) Sizi aydınlatmak için daha elimden ne gelir bilmiyorum ama toplum yapısı ortadayken ve suçlar iştirakken milletimizde tembelken kazanmak istiyorsak insanlar daha sağlam temeller kurmalıyız önce:)

bu konunun baya dışınına çıktı aslında yani cinayet işleyene sebebi ne olrusa olsun asalım keselim yok kedelim pis mikroplarıı onlar acayip derecede adi öyle değil mi acaba biz bi anlık cinent geçirsek o anda bizim için böyle düşünseler ne yapardık direk intihar ederdik değil mi buda bi istatistik olurdu Avrupaya uyup emdeniyet isteyenlerin bile bu duruma karşı çıkması kadar gülüncünü görmezdim yaşasın ozaman şeriatı destekleyelim idam gelsin:)

bu konunun baya dışınına çıktı aslında yani cinayet işleyene sebebi ne olrusa olsun asalım keselmi yo kedelim kurtulalım bumudur yani?:D

hayır yalçınım ben sana burda diyorumki hani insanları kazanalım diyorsun ya bende diyorumki adam kendinden vazgeçmiş kamuda çalışıcağıma gider paşa paşa yatarım zihniyetini benimsemiş sen nasıl bana bu insanları kurtaralım diyorsun dedim :) yani senin savunduğun insanlardan her hangi birinin kendine yaptığı bişeyi sana örnekle açıkladım :)

bu konunun baya dışınına çıktı aslında yani cinayet işleyene sebebi ne olrusa olsun asalım keselim yok kedelim pis mikroplarıı onlar acayip derecede adi öyle değil mi acaba biz bi anlık cinent geçirsek o anda bizim için böyle düşünseler ne yapardık direk intihar ederdik değil mi buda bi istatistik olurdu Avrupaya uyup emdeniyet isteyenlerin bile bu duruma karşı çıkması kadar gülüncünü görmezdim yaşasın ozaman şeriatı destekleyelim idam gelsin:)

Şuan olayı çok yanlış yerinden tutuyorsun bak işte sen cinnet geçirdiğinde kalkıp ananı babanı doğramazsın değilmi? Kii cinnet geçirmek psikolojide geriye ket vurmaların birikim haline gelip patlaması sonucu ortaya çıkan bi olay ayrıca biz demiyorzki tüm herkes asılsın yanlış anlıyorsun :):):) İşte bu bi anlık cinnetleri yada masumları ayırt etmeyi bu ülke sağlasın bu yasa o zaman bulunmaz nimetttttttt :):) Adamın tekrar cinnet geçrmeyeceni ne biliceksin hee bana dersinki hastaneye yatırılır amatemde olanın aynısı ordada olur ki amatem örneğinide verdimMAVİ grubu yanlış anlıyorsunuz ve olayı çok başka noktalardan savunuyorsunuz biz yasa getirilmesin demiyoruz yasaya uygun zemin hazırlansın yasa ondan sonra getirilsin... Sana sormuştum cvbnı alamamıştım temeli olmayan binaya kat çıkabilirmisin?

Şuan olayı çok yanlış yerinden tutuyorsun bak işte sen cinnet geçirdiğinde kalkıp ananı babanı doğramazsın değilmi? Kii cinnet geçirmek psikolojide geriye ket vurmaların birikim haline gelip patlaması sonucu ortaya çıkan bi olay ayrıca biz demiyorzki tüm herkes asılsın yanlış anlıyorsun :):):) İşte bu bi anlık cinnetleri yada masumları ayırt etmeyi bu ülke sağlasın bu yasa o zaman bulunmaz nimetttttttt :):) Adamın tekrar cinnet geçrmeyeceni ne biliceksin hee bana dersinki hastaneye yatırılır amatemde olanın aynısı ordada olur ki amatem örneğinide verdimMAVİ grubu yanlış anlıyorsunuz ve olayı çok başka noktalardan savunuyorsunuz biz yasa getirilmesin demiyoruz yasaya uygun zemin hazırlansın yasa ondan sonra getirilsin... Sana sormuştum cvbnı alamamıştım temeli olmayan binaya kat çıkabilirmisin?

Konu dağılıyor arkadaşlar cinnet geçiren bambaşkadır ki ßaşak bu konuda çok haklı bu ülke masumu kötüyü birbirinden ayıklamıyor değil uğraşmıyor bile devletin hiç uğraşmadığı durumdan böyle bir yasa çıkıyor halbuki devlet her bir suçlu ve zanlı ile ilgilenebilse bu yasa gerçekten bulunmaz nimet ve benim dediğim gibi yine en başa geldik birinin öldürüp öldürmeyeceği cinnet geçirip geçirmeyeceğinin garantisi var mı yok.Herşeyden önce toplumun huzuru önemlidir.Devlet toplumu düşünerek topluma uygun bir alt yapı geliştirmeli ki hem toplum için hem suçlu için bir kolaylık sağlanmış olsun alt yapı olmayan bir yasa temeli sağlam olmayan bir bina gibidir deprem ve darbedelerde o bina yerle bir olur işte bu yasanın alt yapısı olmassa bu yasanın bir geçerliliği kalmaz en küçük darbede düşer.Yoksa biz yasa getirilmesin demiyoruz bina sağlam olsun ki insanlar o binada huzur içinde yaşasın işte yasa ne kadar sağlam temellerle yapılırsa insanlarda o kadar huzur bulabilirler..

yine s öylüyorum bu yasanın aynısı Avrupada var neden suçlar ağır değil genelinde ve suç oranları bize göre daha az daha az tomlumsam itmeler var geçim derdi bizimki kadar fazla değil suç işleme nedenleri Türkiyede daha fazla onlarda işliyor bu durum bizde iyi işlemiyor neden çünkü bizim nüfusumuz 75,5 milyon son sayımlara göre yani sorun yasada değil yetersizlikte ki bu elbet olacaktır yasa aslında harika ama sorun şu ki nüfusumuz fazla ama durum bu diye yasa yanlıştır demek yaramaz çocukluk işi gibi oluyor:) onu mu alayım ı ıı bunumu yapalım ı ııı gibi:D

yine s öylüyorum bu yasanın aynısı Avrupada var neden suçlar ağır değil genelinde ve suç oranları bize göre daha az daha az tomlumsam itmeler var geçim derdi bizimki kadar fazla değil suç işleme nedenleri Türkiyede daha fazla onlarda işliyor bu durum bizde iyi işlemiyor neden çünkü bizim nüfusumuz 75,5 milyon son sayımlara göre yani sorun yasada değil yetersizlikte ki bu elbet olacaktır yasa aslında harika ama sorun şu ki nüfusumuz fazla ama durum bu diye yasa yanlıştır demek yaramaz çocukluk işi gibi oluyor:) onu mu alayım ı ıı bunumu yapalım ı ııı gibi:D

hayır yanlış düşünüyorsun bence yalçınım sebebine gelince nüfusla alakası yok Amerika Rusya gibi ülkelerde neden bizim kadar aşırı suç işleme yok ve yüz ölçümlerine nüfuslarına bakarsak bizim kadar çok işleyen insan görülmemiş denilebilir çünkü o ülkelerde alt yapı var bizde bu durum yok .Bizim insanlarımızın bir kısmı ßaşak ın dediği gibi içindeki umutu sönmüş kendinden vazgeçmiş insanlardan denetimli serbestlik beklemek pek abes olur çünkü suç işleyen bir kimsenin toplumda serbest bırakılması suçlunun tekrar suç işleme riskini arttırır.Buda toplumun korunmasında tehlike teşkil eder.Buda mağdurun tekrar öç alma gibi tatmin ettirecek durumlar olduğu içinde tehlike teşkil eder.Denetimli Serbestlik rejiminde suçluya cezadan kaçma imkanı tanımakta suçlunun toplumda serbest bırakılmasıyla da toplumun korunması amacına aykırı olur kardeşim.Çünkü denetimli serbestlikte amaç suçlu davranışı yok etmekte bu başarısız olur.Çünkü suçlunun suç işlemesinde etkili olan çevreye dönmesine izin verilmektedir.Bu yasanın başarılı olması denetim memurlarının kalitesine ,iyi yetişmiş personele bağlıdır.Yani denetim memurlarının ve bu konudaki makamın bel kemiğini oluşturur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri