4. Münazara Konusu : Denetimli Serbestlik Doğru Bir Karar Mı Yanlış Bir Karar Mı?

Z
  • Kullanıcı Z3yn3P
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Münazara
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ovv ise gittim geldim basak milleti kacirtmis helal olsun kocum :D

saka bi yana yorumlarinizi okudum arkadaslar ve birseye gözüm takildi, "tecavüze ugrayan bir kadin kendini savunup adami öldürüse, oda mi 10 yil yatsin... "

o degilde ya tecavüz eden kisi de mi denetimli serbestligi hak ediyor.. Bence asla haketmiyor elbett hakkedenler vardir ama %50 hak ediyorsa bi okadarida hak etmiyor sonucta.

milleti kaçırmış dediğin sadece ogünü kaçırdı diğerlerinden ses çıkmadı henüz =))

Kaldı ki ben evime giren 2 hırsızı dövüp bir taraflarını kırdığım için, halen mahkemem devam ediyor. Hırsız lan bunlar hırsız.
Bu herifler yüzünden benim sporcu lisansım yandı, suçlu çıkıyordum az kalsın böyle bir sistemde yaşıyoruz. Tut ki evimde çocuğum var hırsız geldi bende hırsızı fazla dövdüm öldü suçlu ben oluyorum. Haksız yere içeri giriyorum, ben şimdi niye gidip çocuklarımı görmiyeyim ? Böyle bir adalet sisteminde, denetimli serbestlik gayet normal bir şey...
Hem bu yasa yı okudunuz mu bilmiyorum ama her önüne gelene vermiyorlar.

Evet günümüzde birde böyle bir rahatlık var. Hırsız yatak odana kadar girmediği müddetce bir tane tokat bile çakamıyorsun hırsız el kol sallayara dolasır olan sana olur. Hırsız deyip geçmeyeceksin geçenlerde benim arkadaşımın başınada gelmişti senin gibi oda böyle mahkemelik oldu adını sen koy :cici:

ovv ise gittim geldim @ßaşak milleti kacirtmis helal olsun kocum :D

saka bi yana yorumlarinizi okudum arkadaslar ve birseye gözüm takildi, "tecavüze ugrayan bir kadin kendini savunup adami öldürüse, oda mi 10 yil yatsin... "

o degilde ya tecavüz eden kisi de mi denetimli serbestligi hak ediyor.. Bence asla haketmiyor elbett hakkedenler vardir ama %50 hak ediyorsa bi okadarida hak etmiyor sonucta.

Adam zaten ölmüyormu burada? Nasıl denetimli serbestliği hak edecek ?

Adam zaten ölmüyormu burada? Nasıl denetimli serbestliği hak edecek ?

Koskoca türkiyede ne yazikki birtanecik tecavüzcü yok ;)

(diger yorumuna eklemek istedigim birsey var tatlim burda kendi sahsi görüslerimiz önemli degil ben sahsen hakketiklerini düsünüyorum ama grubumu savunuyorum :D kendi görüslerimizi degil mavi grubun ise olumsuz oldugunu savunuyoruz yani tartisma amacimizda budur inanip inanmasakta savunmasini güzel yapip münazariyi kazanmak amac :p )[/SIZE][/COLOR][/FONT]

Koskoca türkiyede 1 tane tecavuzcuden veya 500'ünden bahsetmiyoruz konumuzda senin mesajına göre yorum yapıyorum önce adamı öldürdün sonra denetimli serbestlik hakkı varmı diye soran sensin !

Koskoca türkiyede 1 tane tecavuzcuden veya 500'ünden bahsetmiyoruz konumuzda senin mesajına göre yorum yapıyorum önce adamı öldürdün sonra denetimli serbestlik hakkı varmı diye soran sensin !

Adami öldüren ben degilim öyle bir yorum yapilmis bir arkadasimizdan dedim ben kimseyi öldürmedim :D

kadin kendini savunup öldürse denmis odami hakketmiyor

bende bi diger tarafini gösterdim savunmasa tecavüze ugrasa tecavüzcüde denetimli serbestlik hakkediyormu dedim alinti yapmadigim icin gözünden kacmis olabilir ama adami öldürten kirmizi grup :)

:zuha::zuha: sorry ozamn

Evet suçsuz yere yada kendini savunma adına içerde yatan bir çok mahkum var burda boş ahkam kesmekte yanlıs kimse mahkumların neler yasadıgını bilmiyor ama magdur aılelerın yasadıklarıda bilinmıyor? sonuç neden ne olursa olsun bi şekilde canlar yanıyo evet tecavuz edenler zevk ıcın cınayet ısleyenler için olmayabılır bu yasa hatta yine evet çok yerınde çok dogru bi karar da olabilir yalnız bunun için yargı sistemı olarak ne kadar uygun ve dogru bı konumdayız ki öyle olsak sucsuz yere içeride yatan mahkumlarda olmazdı zaten bu durumda böyle bişeyede gerek kalmazdı sanıyormusunuz mahkumları düşünüyorlar toplumu düşünüyorlar dıye.
adam gidiyor borcunu ödeyemedıgı için içeride yatıyor aylarca bir diğeri gidiyor alkolu bi ton alıyor kaza yapıp adam ölduruyor 4 gün sonra cıkıyor ama çıkmasada senden benden ıyı bı sekılde yasıyor zaten ee diğer ne oldu olucagı kadar magdur oldu zaten tama cıksın gıtsın bu adam ki bu adamın oraya grmesı bile yanlıstı bişeyler yapılmaya çalısılıyorsa gercekten bırseyler dusunuluyorsa bu byle denetımlı serbestlık olayı altındada olmaz olmıcakta zaten .. bi ton insan var boyle bı yasa cıkmadan bıle adam öldurmekten krkmuyordu dıyorsunuz ya zevk ıcın evet zevk ıcın adam ölduruyorlar neden krkuları yok cunku sen byle bı toplumda gidip bu yasaları cıkarırsan daha cok yok idam olsun yok ıdam olmasın yok denetımlı bılmem ne olsun yok olmasın der durursun ama hersey gene işleyecegı gibi işler. bu zamana kadar oldugu gibi.

Senin yorumuna yorum yapmak istedim, evet ortalıkta kol gezen bir sürü suçlu var, birde günümüzde lüksleşen bir durum daha var ona ne demeli ? Adam misal, bir bayanı bıçaklıyor cinayet işliyor ama içeri girmiyor para var huzur var ayağna yatıyor kalkıyor paraya muhtaç birisini yerine koyuyor ve o kişi sucsuz yere aylarca yıllarca hapis cezası çekiyor peki bune ne diyeceksin ??

Senin yorumuna yorum yapmak istedim, evet ortalıkta kol gezen bir sürü suçlu var, birde günümüzde lüksleşen bir durum daha var ona ne demeli ? Adam misal, bir bayanı bıçaklıyor cinayet işliyor ama içeri girmiyor para var huzur var ayağna yatıyor kalkıyor paraya muhtaç birisini yerine koyuyor ve o kişi sucsuz yere aylarca yıllarca hapis cezası çekiyor peki bune ne diyeceksin ??

Tamam işte aynı şeyden bahsedıyoruz zaten şuan ..bunların oldugu bi sistemde yargının bu kadar oldugu bi sistemde neyin denetımınden bahsedebilirzki? Böyle adamlar her şekilde serbest kalıyolar zaten bir de bu adamlar içerde iyi halden belki de gercekten sucsuz ınsanların yararlanması gereken bıseydenmı yararlanıcaklar.. tamam ozaman hepimiz zevkımıze duskunuz dimi hadi gidelim bizde birilerini öldürelim denetimli bilmem ne olayı olmasada nasılsa dedıgın gibi bi şekilde yırtıcaz paçamızı.. ben ne yanlış karar ne dogru karar peşindeyım aslında bizi bırak o sayın devlet buyuklerımız de bunun pesınde olmamalı karar yanlıs yada dogru gene soyluyorum senınde yorumunun destegını alarak bizim yargı sıstemımızde olması cok bısey degıstırmıcek en azından toplum duzenı aklanma vs vs adam olma dıyım hadı onun adına..

Tamam işte aynı şeyden bahsedıyoruz zaten şuan ..bunların oldugu bi sistemde yargının bu kadar oldugu bi sistemde neyin denetımınden bahsedebilirzki? Böyle adamlar her şekilde serbest kalıyolar zaten bir de bu adamlar içerde iyi halden belki de gercekten sucsuz ınsanların yararlanması gereken bıseydenmı yararlanıcaklar.. tamam ozaman hepimiz zevkımıze duskunuz dimi hadi gidelim bizde birilerini öldürelim denetimli bilmem ne olayı olmasada nasılsa dedıgın gibi bi şekilde yırtıcaz paçamızı.. ben ne yanlış karar ne dogru karar peşindeyım aslında bizi bırak o sayın devlet buyuklerımız de bunun pesınde olmamalı karar yanlıs yada dogru gene soyluyorum senınde yorumunun destegını alarak bizim yargı sıstemımızde olması cok bısey degıstırmıcek en azından toplum duzenı aklanma vs vs adam olma dıyım hadı onun adına..

Aynı şeyden bahsediyoruz ama konumuz geregi savunma yapmam gerekiyor :zuha:
Hayır efendim itiraz ediyorum! Bir insan ne kadar paraya düşkün olursa yada muhtaç diyelim katil damgasını yiyemez arkadasım bunu yapan kisi zaten herseyden vazgecmis olan bir kişidir kii günümüzde gözünü açmamaış insan sayısıda git gide düşüyor! Cahillik öncedenmiş!

Aynı şeyden bahsediyoruz ama konumuz geregi savunma yapmam gerekiyor :zuha:
Hayır efendim itiraz ediyorum! Bir insan ne kadar paraya düşkün olursa yada muhtaç diyelim katil damgasını yiyemez arkadasım bunu yapan kisi zaten herseyden vazgecmis olan bir kişidir kii günümüzde gözünü açmamaış insan sayısıda git gide düşüyor! Cahillik öncedenmiş!

O degılde cıdden savunma yapman gerektıgı ıcın yapıosun suan :D:D
evet soyledıklerıne katılıyorum ama bunun cozumu parasını verıp yerıne adam sokabılen o sucsuz adam ıcın gecerlı olucaksa ahy bu sıstemın o paralı dedıgın adam basından bunu yapıorsa zaten yemısım denetımını :D

Evet şuan savunmak için konusmus olabilirm tabiki haklısın, birde şöyle bir lükslükten bahsedeyim misal; münevver karabulut cinayeti! Adam kalktı kesti biçti çöpe attı şimdi ne yapıyor? Paşalar gibi yatıyor ama nasıl yatıyor asıl burası mühim! Normal suçlu koğusunda değil tabikide 2 kişilik bir koğuşu var gerek yiyeceği gerek içeceği gerek sosyal giderleri oldukça fazla karşılanıyor neden peki zenginliği üstün olduğu için buda bir adaletsizlik!

Evet şuan savunmak için konusmus olabilirm tabiki haklısın, birde şöyle bir lükslükten bahsedeyim misal; münevver karabulut cinayeti! Adam kalktı kesti biçti çöpe attı şimdi ne yapıyor? Paşalar gibi yatıyor ama nasıl yatıyor asıl burası mühim! Normal suçlu koğusunda değil tabikide 2 kişilik bir koğuşu var gerek yiyeceği gerek içeceği gerek sosyal giderleri oldukça fazla karşılanıyor neden peki zenginliği üstün olduğu için buda bir adaletsizlik!

neyse farklı yorumlarda gıreyım ben en ıysı cunku hala aynı seyı konusuyoruz.))
adaletsızlıgın oldugu bı ulkede denetımlı serbestlık (bana gore sucluyu sucsuzu ayırma) olayının ne kadar degerı oldugunu soruyorum ben de sana ıste..

Senin bu dediklerinde tamamen bizim anlatmak istediklerimiz cnm devletin alt yapı sorunu ve adalet sorunu varken suanda denetimli tahliye diye tahliye edilen binlerin üstünde insan var ve biz diyoruzki bunun içinde suçlusunu suçsuzunu ıslah olmuşunu olmamışını psikolojisinin düzgün olup olmayanını nasıl ayırt edipte çıkarıyorsunuz diyoruz herculeste bizim temizi doğrulayarak dediki bu sadece amerika ve avrupada var türkiyede henüz yok dedi. bizde dedikki o zaman alt yapı yoksa türkiyede suç oranını arttırmaktan başka bi işe yaramaz bu sistem dedik ve örneklerle ispatladıkki uyuşturucu örneğine kadar verdik:)?

Peki bu yorumuna göre sana bir soru para için başkasının suçunu üstlenen bir kişi ne kadar suçsuz? O bir suçlunun dışarda kalıp yeni suçlar işlemesine sebeb olduğu için suçlu değilmi ve bu yasadan yararlanıp tekrar çıktığında bunu meslek haline getirip yeni suç işleyenlerin suçunu para karşılığı kabul edip naısl olsa yasa var deyip girmeyecekmi içeri ??? Bu resmen suçlulara yardım yani sence suçluların suçunu kabullenerek içeri para için giren bri sebeb ne olursa olsun toplum huzurunda suçlu değil mi??? ve bu kişi sence denetimli tahliyeyi hakediyor mu ?

buda ayri bir münazara konusu olabilir ama o bahsettigin adam hakkedermi denetimli serbestligi bide onu düsün.

Senin bu dediklerinde tamamen bizim anlatmak istediklerimiz cnm devletin alt yapı sorunu ve adalet sorunu varken suanda denetimli tahliye diye tahliye edilen binlerin üstünde insan var ve biz diyoruzki bunun içinde suçlusunu suçsuzunu ıslah olmuşunu olmamışını psikolojisinin düzgün olup olmayanını nasıl ayırt edipte çıkarıyorsunuz diyoruz herculeste bizim temizi doğrulayarak dediki bu sadece amerika ve avrupada var türkiyede henüz yok dedi. bizde dedikki o zaman alt yapı yoksa türkiyede suç oranını arttırmaktan başka bi işe yaramaz bu sistem dedik ve örneklerle ispatladıkki uyuşturucu örneğine kadar verdik:)?

Peki bu yorumuna göre sana bir soru para için başkasının suçunu üstlenen bir kişi ne kadar suçsuz? O bir suçlunun dışarda kalıp yeni suçlar işlemesine sebeb olduğu için suçlu değilmi ve bu yasadan yararlanıp tekrar çıktığında bunu meslek haline getirip yeni suç işleyenlerin suçunu para karşılığı kabul edip naısl olsa yasa var deyip girmeyecekmi içeri ??? Bu resmen suçlulara yardım yani sence suçluların suçunu kabullenerek içeri para için giren bri sebeb ne olursa olsun toplum huzurunda suçlu değil mi???

Dediğiniz gibi tecavuzcu katıl bilmem ne hepsını gec aslında en basıt en sucsuz gibi görunen birini bı sekılde ıcerı atmıslar ve sen onu cıkarıyorsun bı sekılde ordan.. katıl bıdaha adam öldurcek tecavuzcu bıdaha tecavuz edıcek olayınıda gec bu masum sucsuz adam gene bunu yapacak kı evet dısarıda sucluların cogalmasına sebep vermesı de cabası..
sen önce o suclu adamı orda tutacaksın yerıne gıdıp sucsuz bı adamı cebındekı parasıyla ıcerı sokmasına engel olucaksın bak bakalım butun bu tantanalara gerek kalıyormu.

ßaşak şimdi sorunu pek anlamadım anladım kadarıyla cevaplıyım suçsuz bir insan para karşılığı içeriye giriyorsa yasa geregide serbest bırakılıyorsa o kişinin meslek haline getirmesi kesinlikle istisnadır sanırım sen hiç bi gece olsa nezarette kalmadın ben 4 gün ankara kaldım! Nedeni önemsiz ama o 4 gün benim rotamı bile değiştirdi kii hapishane ortamı oldukça pislik biryerdir! Adam uyurken yanındaki adamı şişleyebiliyor bu kadar geniş çaplı suclular var. Yapan yapacağını heryerde yapıyor. Ki insan korkusu cok baska birşeydir. Bu tarz şeyler hafife alınacak şeyler değil kiii zaten bir cezayı alan insan nerden baksan 10 yıl vardır! Tabiki ağırsa. eee 10yıl içinde adam misal 30yaşında 10yıl sonra 40 hhadi bida böyle birşey yaptı oda 20 yıl versek 60 eee bu adam ölecek ne olacak ? Kefenin cebimi varki nerde yiyecek o kadar parayı ? Soru şeklin zaten başlı basınca sacmalıktı :D

Denetimli serbestlik olayını kötüye kullanan örnekler sunulmuş fakat bu denetimli serbestlik hakkına sahip olup kullanan herkes için bi genelleme olamaz.Bazı kimselerde suç işleme potansiyeli doğuştan var olan bişeydir ama unutmamak lazım ki suçu toplum hazırlar,suçlu işler.Bi şekilde suç işleyip ya da birileri yüzünden hapse girmiş bir insan genellikle orada boyunun ölçüsünü alır ve tekrar oraya girmemek için tahliyesinin ardından elinden geleni yapar.Kaldı ki bu hakkı devlet önüne gelene vermiyor.Bikaç kişi bunu suistimal etti diye yasayı gözden çıkaramayız.Kişi bi hata yapmıştır,içerde cezasını çekiyodur,aklı başına gelmiştir,cezaevi yönetimi de bu kişinin genel hali neticesinde yasadan yararlanabilcekse bu hakkını kullandırır.Unutmamak lazım ki kişiye hayata yeniden başlaması için bi şans verilmeli.Denetimli serbestlik yasası da uygun mahkumlara bu şansı vermek için faydalı bi uygulama.

ßaşak şimdi sorunu pek anlamadım anladım kadarıyla cevaplıyım suçsuz bir insan para karşılığı içeriye giriyorsa yasa geregide serbest bırakılıyorsa o kişinin meslek haline getirmesi kesinlikle istisnadır sanırım sen hiç bi gece olsa nezarette kalmadın ben 4 gün ankara kaldım! Nedeni önemsiz ama o 4 gün benim rotamı bile değiştirdi kii hapishane ortamı oldukça pislik biryerdir! Adam uyurken yanındaki adamı şişleyebiliyor bu kadar geniş çaplı suclular var. Yapan yapacağını heryerde yapıyor. Ki insan korkusu cok baska birşeydir. Bu tarz şeyler hafife alınacak şeyler değil kiii zaten bir cezayı alan insan nerden baksan 10 yıl vardır! Tabiki ağırsa. eee 10yıl içinde adam misal 30yaşında 10yıl sonra 40 hhadi bida böyle birşey yaptı oda 20 yıl versek 60 eee bu adam ölecek ne olacak ? Kefenin cebimi varki nerde yiyecek o kadar parayı ? Soru şeklin zaten başlı basınca sacmalıktı :D

bak işte sorumu anlamadığın gayet ortada :D:D:D şimdi bu adam yaralama şudur budur böyle öldürücü olmayan cezalar yüzünden millet birbirinin suçunu üstlenip yatıyor iyide para alıyor ee içerdede bakıyolardır sonuçta suçunu üstlenmiş ya...Bu denetimli serbestlik olayında 2 yıl ila 5 yıl arasında karar verilmiyormu adam ömürnün sonuna kadar diyelim 4 kişinin suçunu üstlense olay tamam topluma 4 gerçek suçluyu kazandırmış olacak.. Ben sana diyorumki denetimli serbestlikte zamanöyle 10 -20 yıl olmuyor hayatım saçmalık dediğin soruyu sadece anlamamışsın o kadar :) Bu suçu üstlenme olayına girerim lakin konu ile alakası yok:) Ama şunu anlatmaya çalışıyoruz sana suçu üstlenip girip içerde iyi halden ve devamında sabıkası olmamasından 6 ayda dahi denetimli serbestlik alıp çıkabilir çıkınca gene para karşılığı gene girip diğer siciliyle birleşip suçu katlandı diyelim 2 yıl içinde denetimli serbestlik kazanıp çıktığını farzet bu adamın yaşı başı mühim değil sen uçmuşsun bu yasa ile çoookkk girer çıkarlar ve diyorumki sana sen diyosun ya bunu meslek hasline getiren nadirdir bir suçlu bir suçludur önemli olan suç oranın ıarttırmaksa bu adamda bunu bi kaç kez tekrar ederse sence bu adam bu yasadan yararlanmayı hakediyormu??? Ve sence bu adam masummu mümkünse saptırmadan cevabla :D:D

Denetimli serbestlik olayını kötüye kullanan örnekler sunulmuş fakat bu denetimli serbestlik hakkına sahip olup kullanan herkes için bi genelleme olamaz.Bazı kimselerde suç işleme potansiyeli doğuştan var olan bişeydir ama unutmamak lazım ki suçu toplum hazırlar,suçlu işler.Bi şekilde suç işleyip ya da birileri yüzünden hapse girmiş bir insan genellikle orada boyunun ölçüsünü alır ve tekrar oraya girmemek için tahliyesinin ardından elinden geleni yapar.Kaldı ki bu hakkı devlet önüne gelene vermiyor.Bikaç kişi bunu suistimal etti diye yasayı gözden çıkaramayız.Kişi bi hata yapmıştır,içerde cezasını çekiyodur,aklı başına gelmiştir,cezaevi yönetimi de bu kişinin genel hali neticesinde yasadan yararlanabilcekse bu hakkını kullandırır.Unutmamak lazım ki kişiye hayata yeniden başlaması için bi şans verilmeli.Denetimli serbestlik yasası da uygun mahkumlara bu şansı vermek için faydalı bi uygulama.

Bizde diyoruzki işte bu bir çuval pirincin içindeki 5 - 6 tane taşı bulup pat pat ayıklayacak alt yapıyı hazırlasın bu devlet o örnekler sıfrlansın o zaman bu yasa baş tacı diyoruz:) Ama bi yasa çıkıyosa ve toplum söz konusuysa önce belirterek diyoruz alt yapı olacak...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri