4,5 milyarlık Dünya'da AKP dönemine denk gelmek

• Kullanıcı Ocean
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🕒 Konu sahibi 7 saat önce aktifti
Adolf Hitler zamanında Yahudi olmaktan sonra karşılaşılabilecek en büyük bahtsızlık olsa gerek diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Zerre sevmiyorum ama dusununce ispanyol orta çag avrupasında dunyaya gelmis olmak hele ki hiyarcikli veba salginina denk gelmis olmak daha korkutucu olurdu. Engizisyon mahkemelerinin iskence aletleri suclu sucsuz ayirt etmeksizin iskenceleri iron maiden'lar ksndjbdhdbd ispanyol essegi vb...
Ozdeslestirebilecegim tek sey, o donem "cadi bu" diyip kolayca hasmini atese verebiliyordun. Simdi ise fetocu ve terorist bu digip basini belaya sokabiliyorsun hasmının ikiside carpik ve eksik din anlayisinin meyvesini yemek gibi..

Konuyu açan arkadaşım, Tarihi bir gözden geçirmende fayda var . :) Tarihle alakalı buraya destan yazarımda, üşeniyorum. Dua et yay burçları üşengeç . :)

birçok kişi, bu dönemde z kuşağının yaşadığı olumsuz şeyler ve mağduriyetlerinden bahsediyor ama y kuşağının da bir daha geri gelmeyecek olan gençliğinin heba olduğu unutmayalım...

birçok kişi, bu dönemde z kuşağının yaşadığı olumsuz şeyler ve mağduriyetlerinden bahsediyor ama y kuşağının da bir daha geri gelmeyecek olan gençliğinin heba olduğu unutmayalım...

Dur daha bunlar iyi günler, bu hükümet yine iktidara gelirse rejim olarak iran, ekonomi olarak venezuela gibi olacak bu ülke. bak bir gün oyşın dedi dersin. neyse ki ben gidiyorum bu ülkeden, anlıklardan bol bol ördek resmi atarım foruma.

Konuyu açan arkadaşım, Tarihi bir gözden geçirmende fayda var . :) Tarihle alakalı buraya destan yazarımda, üşeniyorum. Dua et yay burçları üşengeç . :)

çok sıkıcısın çişimi getirdin, ironiden de anlamıyor.

Yay ile konunun ne alakası var bro?

4,5 milyarlık dünyada şerefsiz, kahpe, puşt vs denk gelmek daha kötü…

Denk gelinmedi ki...
Birileri seçti ve herkes de bu seçimi yaşamak zorunda kaldı.
Teknokrasi olsaydı durum çok farklı olabilirdi ancak geçmişteki örnek de pek iç açıcı değil...Ekonomi alanında uzman olmaları da gerekiyor.

Evet isyan ediyoruz, doğru, hatta kimi zaman taşı taşa vurup ateşi yakmaya çalışsaydık da bunların dönemine denk gelmeseydik diye düşündüğümüz de oluyor. Lakin tarih diyalektik ilerler. Kıyaslanacaksa eğer kendine benzer sınıfsal karakter taşıyan dönemlerle kıyaslanabilir. Türkiye için de bu 1923 sonrasıdır. Örnek vermek gerekirse, kimse 500-1000 yıl önceki feodal koşullarda yaşamak istemez. Bir toprak ağasının yada padişahın boyunduruğu altında çalışmak istemez. Yada 2000 yıl önceki köleci toplumlarda olmayı, köle olarak bir ticaret malzemesi olmayı da istemez. Neandertal olanlar çağımızda hala var olsa da genelleyip yaşamak isteriz diyemeyiz. En azından çoğunluk için. Tarihi geniş halk kitleleri yazar, azınlık egemenler değil. Yönetenin eskisi gibi yönetemediği, yönetilenlerin de eskisi gibi yönetilmek istemediği koşullar geldiği gün değişimin kapısı açılacaktır.

4 bucuk milyar 1980 lerde idi.s.s.
2001 AKP nin gong yilinda ise, 6.2 milyar.
@No Pasaran sen de distopi gelsin istiyosun dostum.

AKP'yi suçlamak bir şeyi çözmez. AKP olmasaydı ne olacaktı? BKP ya da CKP. Mesele toplumun zihniyeti ve cahilliği. Bu iktidar olmasaydı da toplum yine aynı toplum olacaktı. İnsanlar düzeltmeye kendinden başlamadıkça, iktidarların değişmesinin hiçbir anlamı yoktur.

4 bucuk milyar 1980 lerde idi.s.s.
2001 AKP nin gong yilinda ise, 6.2 milyar.
@No Pasaran sen de distopi gelsin istiyosun dostum.

Bir distopya yazmak isteseydim eğer 20 yılda verilen tonlarca malzeme var. Sıkıntı yaşamazdım. Lakin bahsetmek istediğim şey, tarihsel karşılaştırma yaparken aynı sınıfsal karakterlerin olduğu dönemleri birbiriyle kıyaslamak gerektiğidir. Sırf bugün AKP var diye 4,5 milyar yıllık evrende tek başıma kalacağım yada orklarla yaşayacağım bir dünyada da yaşamak istemezdim :dd

Haksızlık etmeyin. Mao veya Pol Pot bence daha sıkıntılıydı.

Bir distopya yazmak isteseydim eğer 20 yılda verilen tonlarca malzeme var. Sıkıntı yaşamazdım. Lakin bahsetmek istediğim şey, tarihsel karşılaştırma yaparken aynı sınıfsal karakterlerin olduğu dönemleri birbiriyle kıyaslamak gerektiğidir. Sırf bugün AKP var diye 4,5 milyar yıllık evrende tek başıma kalacağım yada orklarla yaşayacağım bir dünyada da yaşamak istemezdim :dd
"Yönetenin eskisi gibi yönetemediği, yönetilenlerin de eskisi gibi yönetilmek istemediği koşullar geldiği gün değişimin kapısı açılacaktır."

Bu distopya minik kuşum...
Niye böyle düsünüyorum cünki tarihi acidan bakmissin olaya ve diyalektik ilerliyor demissin..
O bir yorum sadece..diyalektik ilerliyor demek icin..insanligin su an müthis bir konumda olmasi lazim ki..hani yok..

Müthis olmasi icin de,mevcut sistemlerin hepsini yok etme hayaline girmissin..maalesef bu olmuyo..
Thomas More biliyordu bunu anno 1518 de.

Geri