Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Çok güzel çalışmalarınız var. Çok emek gerektiren bir iş olmalı. Bir kaç sorum var cevaplarsanız sevinirim :rolleyes: Kaç senede bu hale geldiniz. Photoshop corel ve diğer vektörel programları kullanıyorum öğrenmem kolay olur mu ? Hangi iş ortamlarında işimize yarar bu blender programı ? autocad in mimarlık mühendislik gibi bir çok yerde iş gördüğünü biliyorum. Autocad ile blender arasındaki fark nedir ?
Lydia teşekkür ederim. Grifikir Ben 1 seneye yakındır kullanıyorum. Photoshop da ingilizce bir program file open gibi basit şeyleri blenderda görünce o konuda yabancılık çekmezsiniz. Blender diğer 3d programlara nazaran düşük sistemli pclerde bile rahat çalışıyor. Rahat dediğim çok kalabalık olmayan sahnelerde çalışabilirsiniz. 3ds max maya gibi lisans sorunu yoktur. Blender tamamen ücretsiz ve açık kaynaklı bir modelleme ve oyun motorudur. Evet içinde birde oyun motoru var. Ben blender her kullandığımda dahada çok seviyorum. Nedeni ise Blender da başlıca şu özellikler var
Modelleme
sculpt mode burada heykel yapabilirsiniz.
video edit özelliği
animasyon render alma gibi sayamayacağım bir çok özelliği var.
bu saydıklarım daha başlangıç
3ds max gibi ayrıyetten render motoru almanıza gerek yok. İçinde 2 adet render motoru var blender render ve cycles render . Cycles render vray kadar kaliteli bir render motorudur. 3ds max gibi çok sistem de istemez blender. Autocad kısmına gelirsek ben autocad te kullanıyorum. Autocad daha çok mimari gibi çizim işlerinde kullanılıyor. 3d desteği var ama bilmeyenler için biraz zor olabiliyor. İlk kullandığım zamanlarda autocad 3dsi bana az çektirmemişti Kısacası Autocad 2d plan çizimlerinde kullanılır. blender ise yukarıdaki saydıklarımdan daha çok özellikler ile modelleme yapabilirsiniz.
Blenderin alanları sınırsız diyebilirim nerede kullanacağınıza bağlı yanış hatırlamıyorsam spiderman 1 de blender kullanılmıştı. Bunun dışında animasyon film yapmak için modelle yapmak için video edit gibi bir çok alanda kullanılıyort
yolcu teşekkür ederim Grifikir başlarsan bana özelden yaz istersen bizim face de gurubumuz var Türkiye,deki bütün blender kullanlar orada toplandık. Bir birimize yardım ediyoruz. gurup linkini yollarım