:zuha: tamamda arkadaşım senin söylediğin söz munazara kültürü içinde hükümsüz bir söz sen bu konuyu ben anlasamda anlamasamda savunmak zorundasın amacın beni ikna etmek yada bastırmak değil ki ben sadece sen konuya dön ve fikirlerini savun diye onu dedim senin amacın sana verilen konuyu insanlara anlatmak anlat hadi de görelim bizde nasıl anlatıyorsun
Sevgili Arkadaşlar!
Biz kırmızı grup olarak munazara başından beri şunu savunuyoruz "idam" bir cezadır ve bir ceza seçeneği olarak gelmelidir yani masada bir seçenek olarak bulunması her zaman avantajdır. Yok adalet sistemi şöyle yok şu bağımsız değil yok bu dürüst kararlar veremez yok verilen kararlar şöyle böyle vs vs bunlar bizim için bir arguman değil bunlar bizim bizzat kullandığımız söylemler değil süregelen tartışma içinde bu konulara da temas ettiğimiz olmuştur olacaktır bu konu tamamen tartışma etiği kapsamındadır. Biz diyoruz ki, eminim bütün grup arkadaşlarımda bana katılacaktır, idam yargı sistemi içindeki bir ceza seçeneği olarak bulunmalı bu ülkemizdeki birçok suç için caydırıcı sebep olacaktır. Biz diyoruz ki idam cezası işlenen bazı suçlar için verilebilen tüm cezaların verildiği ama sonuç alınamadığı durumlar için tek çıkış yoldur. Çünkü mavi grubun da savunduğu gibi insan hayatı en değerliyse bu değerin elden gitmesi demek bazı şeylerin sonu demektir. Önü alınmaz bir çok suçun sonlandırılması için yapılması gereken herşey yapılsa bile idam cezası var olmalıdır ki o yapılanlarında yetersiz kaldığı durumlar karşısında toplumun suç ve suça verilen cezaya inancı tam olsun.