3.Münazara Konusu : İdam Getirilmeli Mi Getirilmemeli Mi ?

Z
  • Kullanıcı Z3yn3P
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Münazara
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İşte idam edilmek yerine öldürmek, çoluğa çocuğa kadınlaraa tecavüze etmek gibi suçlara daha ağır cezalar verilmeli idam çözüm değil böyle suç işleyen binlerce kişi var idamla önüne geçilecebileceğini hiiiç sanmıyorum.

Olmuyor ki işte öyle,bu türlü kimde para varsa o kazanıyor mahkemeleri haksız mıyım?
Sen hiç gördün mü fakir birisi ile zengin birisinin mahkeme sonuçlarında,mahkemeyi fakir ailenin kazandığını? :) Muhakkak paraya bakacak bu türde.
Ama idamda kurallar sabit,kıssasa kıssas öldürdün mü öleceksin veya her ne yaptıysan aynısı sana uygulanacak.

Milenyumdayız arkadaş 2012 'deyiz herşeyin en ileri safhasındayız. Adam minicik çiplerle neler yapıyor. :D Böyle bir yüzyılda hala savaşlar var. Suriye'nin hali ortada Türkiye de nasibini aldı. Savaş sona erecek diyorsun. Nasıl bir bitiş bu ? Ha ama şu var 21 Aralık'ta kıyamet kopacak(mış) , Mayalar öyle diyor. O zaman savaşlar sona erer çünkü savaşılacak bir dünya kalmamış olur :D :D

Ben savaşlar bitecek diye birşey demedim.Nerden bunu cıkardın anlıyamadım doğrusu.Benim dediğim insanların keyfi yargılamalarına göre birinin idam edilmesine karşıyım.Yoksa savaşta sana roket atana sen gül atmıyacaksın herhalde ikisi cok farklı şeyler konuyu dağıtmayalım lütfen...

Ben savaşlar bitecek diye birşey demedim.Nerden bunu cıkardın anlıyamadım doğrusu.Benim dediğim insanların keyfi yargılamalarına göre birinin idam edilmesine karşıyım.Yoksa savaşta sana roket atana sen gül atmıyacaksın herhalde ikisi cok farklı şeyler konuyu dağıtmayalım lütfen...

Aynı şey BAĞIMSIZ (!) mahkemelerde de var dediğim gibi mahkemelerde iş paraya bakıyor dostum,ama diğer türlü kıssasa kıssas olayı var ne yaptıysan onu bulacaksın,sonuçdada bir cayma veya hile gibi bir şey yok mahkemelerde ise zenginsen kazanırsın mahkemeyi. :)

suç oranının düşmesi için toplum bilinçlensinmi? komik geldi yahu :D
Burda yasayı sorgulasaydıkta söylenicek çok laf vardı ama sadece idamın geri getirilip getirilmemesi hakkında konuşma yapılıcak. ne kadar bilinçlenirse bilinçlensin öyle insanlar iflah olmaz.
Tecavüz edenler mi dersin? Kiminin babası kimini evladı kiminin yar'i olan şehitlerimiz mi dersin? bunların suçlulularına en müstehak ceza budur.
İdam geri getirilsinde göreyim ben nasıl adam öldürülüyormuş.
nasıl zorla insanın ırzına geçiriliyomuş ;)
Sana komik gelebilir ama doğrusu bu ekine ip alıp asacak adam aramaktan iyidir.Şimdi İdam gelince bu sorunlar ortadan kalkacak mı sanıyorsun sen? Güldürme beni o zamanİran dünyanın en refah ülkesi olurdu sence İran öylemi?Bence değil.Bence cok yanlış düşünüyorsun ama umarım bunu anlıyacaksın zamanla...

Kısasa kısas ile idam aynı şey değil ki; benim de demek istediiğim o işte kısasa kısas olsun eğer adam eliyle birine ateş ediyorsa onun o eli kesilsin ki görsün, birine tecavüz ediyorsa o organları yok edilsin ki görsün gününü.Yoksa bende şehit olan askerin annesinin canının yanmasına razı olmuyorum ama o askeri öldüreni bulabilecek kadar teşkilatı var mı ki bizim ülkemizin?

Aynı şey BAĞIMSIZ (!) mahkemelerde de var dediğim gibi mahkemelerde iş paraya bakıyor dostum,ama diğer türlü kıssasa kıssas olayı var ne yaptıysan onu bulacaksın,sonuçdada bir cayma veya hile gibi bir şey yok mahkemelerde ise zenginsen kazanırsın mahkemeyi. :)

Senin o dediğin şekildede bir yargılama yapıldıktan sonra idama karar veriliyor ve o idam kararının ne kadar adaletli olduğuda tartışılır.Haksızmıyım?

Bireysel olarak bakmamalıyız bu konuya,toplumun refahı için getirilmeli zaten,tek bir zümre veya grup için değil.
Teröristler için ise oturulup konuşulmalı demişsin yalnız o adamlar ülkenin yarısını senden istiyor,oturup verelim mi ne dersin? :)
Şuan bir çok genç dağda ise bilinçsizlikten dağda,ama idamı getirip dağa çıkan bir kaç teröristi astın mı,idamdan korkanlar da olacaktır,ve muhakkak dağa çıkanlarda azalma görülecektir şuanki mahkemeler bağımsız mı sence dağa çıkıp o kadar kardeşimizi şehit ediyorlar ve yata yata 5-10 yıl yatıp çıkıyorlar,bir canın bedeli bu olmamalı idam ile kıssasa kıssas taktiği uygulanmalı.

Emin ol ki getirilirse şu an ki durumdan daha iyi bir noktada olmayacağız.
Terör konusuna gelince kimsenin ülkenin yarısını istediği felan yok burda sadece bazı haklar talep ediliyor o kadar o hakları verilirse bence bu sorun ortadan kalkar ama dış mihraklar buna izin vermiyor ve kendini Kürt vatandaşlarımızın temsilcisi diye gösteren kişiler onların temsilcisi değil bunu unutmayın...

Konu idamdan Teröre gelmiş :) Sizin ki Sallandırcak 3-5 tanesini bak bakalım terör kalıyor mu mantıgı Eğer öyle olsaydı idamın kalktıgı tarihe kadar terörle mücadelede basarılı olmamız gerekmez miydi? Terör 1990 yılında tavan yaptıgında idam kanunlarımızda vardı. Hic bir faydası olmadı. 12 Eylulde idam kararını onaylayanlar suan idam cezasıyla karsı karsıya kalırlardı eger hala idam olsaydı. yarının ne getircegi hic belli olmaz.. suc ne olursa olsun kimse kimsenin yasama hakkını elinden al(a)mamalı.

İdam kesinlikle gelmelidir çünkü Adalet sistemi çok aşırı derecede dışardan müdahelelerle dolu bir tecavüzcü veya bebek katilinin bir kaç sene yatıp çıkmasını düşünün bu kişiyi bir daha karşınıza çıktığını düşünün size o pis sırıtışını düşünün sizce buna adalet mi ? dersiniz ...yada bir yakınınızı katledene bir kaç sene ceza kesildiğinde o hissiyatlarla ne düşünüceksiniz adalet yerini buldu mu diyeceksiniz hayır hayır asla bunu demiyeceksiniz dışardan bakınca başına gelmeyince her insan insancıl bakar yaa yaşam hakkı var falan filan Abd Çin Japonya İran hala bu tür cezalar var çünkü olmak zorundaki burlarda hala varr sizlere bir bir örnek Moğol İmparatorluğunda en küçük suçlara bile idam cezası getirilmiştirr sonuç mu? koskoca imparatorlukta o zamanki Dünyanın 4/3 gibi bir orandan bahsediyoruz ki suç oranı 0 yanlış duymadınız 0 bir kadın altınlarını takaran bir uçtan bir uca k adar imparatorluğu geçse kimse dokunmazmış bile ibret almayan hatalarına devam eder ve Öcalan diyelim bir şehit ailesi olsanız yaşama hakkı var diyemezsiniz yani boştur yaşam hakkı falan var demek bu durum için:) saygılar

Ne Çabuk Yoruma Boğuyrsunuz yav.Yine Yetişemedim:T:
Her neyse..
Kendi fikirlerimi yazıcam..

İdamın Getirilmesini en başından istedim ben.İdam-idam-idam..
Belki Bir çok Kişinin başına gelmediği için İdam denildğinde''ALLAH'ın verdiği Canı Allah'tan başka Kimse Alamaz''diyip bu tarz düşüncelere kapılıyorlar.Başınıza gelsin bakın nasıl İDAM diye diye bağıracaksınız..Benimde başıma gelmedi velakin Diğer insanların yerine koyuyorum kendimi.Hayat Okadar acımasız ki..

Örn: Münevver cinayeti..Arkadaş çocuğun halini gösterdiler,kilo almış gayet sağlıklı bir durumda..Ne demektir bu içeride paşa paşa bakılıyor..
İdam neden getirilsin Önce bunu tartışalım bence.
İdam, Çocuklara ve genclere vs kadınlara tecavüz eden kişilere,Psikopat toplum olduğumuz için her türlü psikopatlık işlkemiş kişiye falan filan.. Üst düzeyde suc işleyen arsız insanlara idam uygulanması Laızm.
İçerde paşa paşa yatıyorlar.Biliyorlar ölüm yok,biliyorlar işkence yok..Rahat Rahat Öldürüyorlar suc işliyorlar.

İdam olan ülkelerde suc oranı daha az.
Çünkü Suç işlerse öleceğini biliyor.Diğer türlü Girip içerde yatarım sonra cıkar yine yapar yine yatarım.
Bizim toplumumuzun düşüncesi bu.

Ben mavi gruptamıydım ya:T: kırmızıyı seçmiştim:(
Bu konuya katilmicam.Çünkü idamın getirilmesinden yana oldum hep.Svunacak bir yolunu Bulamıyorum..
Herkese Kolay gelsin:)

Hiçbir şeyi tek taraflı düşünmemek gerek, tecavüz eden adam öldüren haklıdır demiyorum ama vardır elbet bir nedeni insan öyle bir ana geliyor ki gözü kararıyor,karısı adamı aldatıyor ee napsın adam tebrik ederim ne güzel de aldattın beni mi desin gözü dönüyor öldürüyor kadında da suç var bu adamı kalkıp nasıl idam edelim şimdi?.Yoksa dağda gezen teröre idama hiçkimse karşı çıkmaz. Birini öldürdü diye bir insanın canı alınamaz,ki bakarsanız hiçbi zaman eğitim durumu yüksek,yerinde olan kişiler gidipte birine tecavüz etmiyor,öldürmüyor insanlar öncelikle eğitilmeli,idam felan boş.

Mon[T]anA;602010' Alıntı:
İdam kesinlikle gelmelidir çünkü Adalet sistemi çok aşırı derecede dışardan müdahelelerle dolu bir tecavüzcü veya bebek katilinin bir kaç sene yatıp çıkmasını düşünün bu kişiyi bir daha karşınıza çıktığını düşünün size o pis sırıtışını düşünün sizce buna adalet mi ? dersiniz ...yada bir yakınınızı katledene bir kaç sene ceza kesildiğinde o hissiyatlarla ne düşünüceksiniz adalet yerini buldu mu diyeceksiniz hayır hayır asla bunu demiyeceksiniz dışardan bakınca başına gelmeyince her insan insancıl bakar yaa yaşam hakkı var falan filan Abd Çin Japonya İran hala bu tür cezalar var çünkü olmak zorundaki burlarda hala varr sizlere bir bir örnek Moğol İmparatorluğunda en küçük suçlara bile idam cezası getirilmiştirr sonuç mu? koskoca imparatorlukta o zamanki Dünyanın 4/3 gibi bir orandan bahsediyoruz ki suç oranı 0 yanlış duymadınız 0 bir kadın altınlarını takaran bir uçtan bir uca k adar imparatorluğu geçse kimse dokunmazmış bile ibret almayan hatalarına devam eder ve Öcalan diyelim bir şehit ailesi olsanız yaşama hakkı var diyemezsiniz yani boştur yaşam hakkı falan var demek bu durum için:) saygılar
O zaman adalet sistemini düzeltmeye çalışacaksın arkadaş önüne geleni asarsan her sucta insan kalmaz bu dünyada...Öcalan öldü diyelim bu akan kan durmadıkça ölse ne olacak ölmese ne olacak eğer bu akan kan duracaksa Öcalanın yaşayabilir ama altını çiziyorum eger bu sorun çözülecekse... Moğollar meselesine gelince şimdi o zamanın şartlarıyla bu zamanın şartlarını aynı kefeye koyarsan yanılırsın şimdi sen günümüzde idam geri getirilince suç oranının moğollardaki gibi 0 olacağını mı sanıyorsun? Güldürme beni.. tabiki 0 olmıyacak.Bana kalırsa o ulaştığın bilginin doğruluğu bile tartışılır...

kimi neyi nasıl idam edileceği biz değil kanun versin onu. 1 Kişiyi vurdu diye idam edilmez zaten.. İdam olsun kanunda olsun yeterki gelen geçen korksun sonunda idam edilmek var bilsin sonuçta.. Diyorsunuz ki idam yerine başka kanun koyulsun, hani nerde koydular mı ömür boyu mühebbet hapis yatıyorlar, kim rahatsız ki hapishanede yatmaktan alışkanlık yapmış.. Kimisi adamm çödürüsem ne olur hapiste yatarım diyor idam korkusu olsun ki suç oranı azalsın. Ölüm korkusuda içlerine yer etsin..

Arkadaşlar Çocuğuna Tecavüz eden Babanın hiç bir savunacak dinlenecek tarafı yok.. Örnek verdim sadece.. yeni doğan bebeklere bile tecavüz ediliyor.Yapmayın Allah Aşkınıza.Onlarıda dinlememiz gerektiğini söylemeyin.Hangi Mantığa giriyor bu..

@Z3yn3P Alırmısın beni kırmızı gruba? Çünkü Bu konuda tartışmak istiyorum:)

O zaman adalet sistemini düzeltmeye çalışacaksın arkadaş önüne geleni asarsan her sucta insan kalmaz bu dünyada...Öcalan öldü diyelim bu akan kan durmadıkça ölse ne olacak ölmese ne olacak eğer bu akan kan duracaksa Öcalanın yaşayabilir ama altını çiziyorum eger bu sorun çözülecekse... Moğollar meselesine gelince şimdi o zamanın şartlarıyla bu zamanın şartlarını aynı kefeye koyarsan yanılırsın şimdi sen günümüzde idam geri getirilince suç oranının moğollardaki gibi 0 olacağını mı sanıyorsun? Güldürme beni.. tabiki 0 olmıyacak.Bana kalırsa o ulaştığın bilginin doğruluğu bile tartışılır...

Herşeye idam gerekmez ki idamı bir araştırın bakalım kanunda vardı daha önceki kimi idam etmişler ki ilk başlarda ettiler sonra durdu neden durduruldu öcalanın asılmamsı için durduruldu bu kanun. yoksa dvem edecekti suçlarda azalacaktı.

İdamında yeri zamanı mekanı var.. Ağır Suç İşleyenlere idam getirilsin cabasındayız.

Ne Çabuk Yoruma Boğuyrsunuz yav.Yine Yetişemedim:T:
Her neyse..
Kendi fikirlerimi yazıcam..

İdamın Getirilmesini en başından istedim ben.İdam-idam-idam..
Belki Bir çok Kişinin başına gelmediği için İdam denildğinde''ALLAH'ın verdiği Canı Allah'tan başka Kimse Alamaz''diyip bu tarz düşüncelere kapılıyorlar.Başınıza gelsin bakın nasıl İDAM diye diye bağıracaksınız..Benimde başıma gelmedi velakin Diğer insanların yerine koyuyorum kendimi.Hayat Okadar acımasız ki..

Örn: Münevver cinayeti..Arkadaş çocuğun halini gösterdiler,kilo almış gayet sağlıklı bir durumda..Ne demektir bu içeride paşa paşa bakılıyor..
İdam neden getirilsin Önce bunu tartışalım bence.
İdam, Çocuklara ve genclere vs kadınlara tecavüz eden kişilere,Psikopat toplum olduğumuz için her türlü psikopatlık işlkemiş kişiye falan filan.. Üst düzeyde suc işleyen arsız insanlara idam uygulanması Laızm.
İçerde paşa paşa yatıyorlar.Biliyorlar ölüm yok,biliyorlar işkence yok..Rahat Rahat Öldürüyorlar suc işliyorlar.

İdam olan ülkelerde suc oranı daha az.
Çünkü Suç işlerse öleceğini biliyor.Diğer türlü Girip içerde yatarım sonra cıkar yine yapar yine yatarım.
Bizim toplumumuzun düşüncesi bu.
Münevver örneğini vermişsin ama o o cinayeti işlediğinde daha reşit değildi yoksa ağırlaştırılmış müebbet alacaktı.Siz sanıyorsunuz ki içerde yatanların durumu cok iyi yedikleri önlerinde yemedikleri arkalarında sanıyorsunuz ama sen hiç müebbet yemiş biriyle konuştun mu ömrünün sonuna kadar bi kodeste yaşamanın ne olduğunu sordun mu ona? Sen ömrünün sonuna kadar gün yüzü göremenin ne olduğunu bilirmisin? Soruyorum sana? Sanki o suç işleyenler keyiflerinden suç işliyor.Toplum onlara başka seçenek bırakmıyor herkes iş güç sahibi olup bir aile kurabilse bu toplumda sence hala suç işlerler mi?Toplum insanları suça itiyor çünkü...

Münevver örneğini vermişsin ama o o cinayeti işlediğinde daha reşit değildi yoksa ağırlaştırılmış müebbet alacaktı.Siz sanıyorsunuz ki içerde yatanların durumu cok iyi yedikleri önlerinde yemedikleri arkalarında sanıyorsunuz ama sen hiç müebbet yemiş biriyle konuştun mu ömrünün sonuna kadar bi kodeste yaşamanın ne olduğunu sordun mu ona? Sen ömrünün sonuna kadar gün yüzü göremenin ne olduğunu bilirmisin? Soruyorum sana? Sanki o suç işleyenler keyiflerinden suç işliyor.Toplum onlara başka seçenek bırakmıyor herkes iş güç sahibi olup bir aile kurabilse bu toplumda sence hala suç işlerler mi?Toplum insanları suça itiyor çünkü...

Bu söylediklerine kendin inana biliyormusun ?
Allah Aşkınıza Biraz mantık cercevesinden bakın Olaya..İşlemesinler Arkadaşım suc..İşleyipte girmesinler..
Reşşit yada değil.Kafasını koparan bir çocuktan nasıl bir gelecek bekliyorsunuz? İçeride gayet güzel yaşıyorlar.Aileleri acı çekiyor siz değil! Böyle birşey Allah Korusun sizin başınıza gelse bırakın idam etmeyi çıkar siz kendiniz öldürürsünüz. İdam olursa suç işlemleri daha azalır diyoruz.Ama nasıl bir anlama kabileyetiniz var anlamış değilim Acıkcası. Kusura bakmayın ben yine hep aynı örneği vericem ama yaygın bu konular. Öz kızına ya öz kızına taciz edip tecavüz eden babaya anaya siz kalkıpta haklı bir savunması var diyemezsiniz. Her adam öldüreni kalkıp idam edin demiyoruz. Suçları yüksek olan kişilere uygulansa en azından suc işlemi azalır. Haberleri okumuyormusunuz günde ölüm sayısı 10 15 üzeri. bu sadece sallamalı bir rakam..Gündeme gelmeyen nie olaylar var.
Çocukları kaçırıp organlarını alıp yakalanıp içerde yatıyorlar.Ohhh ne ala..

kimi neyi nasıl idam edileceği biz değil kanun versin onu. 1 Kişiyi vurdu diye idam edilmez zaten.. İdam olsun kanunda olsun yeterki gelen geçen korksun sonunda idam edilmek var bilsin sonuçta.. Diyorsunuz ki idam yerine başka kanun koyulsun, hani nerde koydular mı ömür boyu mühebbet hapis yatıyorlar, kim rahatsız ki hapishanede yatmaktan alışkanlık yapmış.. Kimisi adamm çödürüsem ne olur hapiste yatarım diyor idam korkusu olsun ki suç oranı azalsın. Ölüm korkusuda içlerine yer etsin..

Bende diyorum ki öyle insanlara en güzel hediye ölümdür zaten.Öylelerini öldürmeyip bir kodese tıkacaksın ki ömür boyu yaptıgı o yanlışı anlasın ve her gün kahrolsun...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri