3 Ağustos 2019 Sigaraya Zam. Pardon Düzenleme.

Konu sahibi son olarak 201 gün önce görüldü
3 TL oranında sigaraya zam geliyor. Ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında ?

Konuyu takip etmek isteyenler için link <=

Edit: Kent grubu yeni fiyat listesi için tıklayın.

Edit2: Philip Morris gurubu ( Aynen öyle batmak anlamında kullanılan "gurup" kelimesi ) Zamlı fiyat listesi:

sigara-liste_6758.jpg

Son düzenleme:
Ya içen insan 10 tl de zam gelse yine içecektir. Devlet kaçak sigaraya yol açıyor haberi yok. Yahu ben uzun zamandır chesterfield içiyorum yine aynısını içecem. Ama evli ve durumu olmayanları kaçak sigaraya zorluyor bu durum. Yazık..

Validem tütün sarıp içiyordu. Artık ben de o kervana katılırım. Gider elektronik sigara alırım, yine de bu hükümete vergi vermem şu konu için. Nah toplarlar milletten bu fiyatlarla milyarlarca lira vergi...

Validem tütün sarıp içiyordu. Artık ben de o kervana katılırım. Gider elektronik sigara alırım, yine de bu hükümete vergi vermem şu konu için. Nah toplarlar milletten bu fiyatlarla milyarlarca lira vergi...

Günde 3 paket parliament tüketen kuzenim var. Adam 20 tl de olsa alacam diyor. Bu kafayla giden çok insan var. Böyeleleri sayesinde hükümetin sırtı yere gelmez rahat olalım biz.:cool:

Günde 3 paket parliament tüketen kuzenim var. Adam 20 tl de olsa alacam diyor. Bu kafayla giden çok insan var. Böyeleleri sayesinde hükümetin sırtı yere gelmez rahat olalım biz.:cool:

Ben büyük bir düşüş bekliyorum kullanımda. 18-20 lira bir paket sigaraya para veremeyecek insan dolu memleket. Örneğin ben veremem. Devlet bir paket sigaradan 5 lira vergi kazanıyor minimum. 10 milyon paket sigara satılsa günde vergi geliri günlük 50 milyon tl, aylık 1,5 milyar TL ediyor. Bu zamlar ile kafadan kullananların %30'u kaçak sigara veya tütüne göçse, vergi kaybını düşün. Zamlı fiyattan sigara içmeye devam edecek sayısı 10'da 5'i geçeceğini sanmıyorum. Umarım da geçmez. 4 yıl seçim yok. Bakarlar " her türlü satın alıyorlar zaten " derler. Geçirirler de geçirirler. Bugün sigaraya gelir, yarın mazota, öbürgün ambalajlı gıdaya.

Ben büyük bir düşüş bekliyorum kullanımda. 18-20 lira bir paket sigaraya para veremeyecek insan dolu memleket. Örneğin ben veremem. Devlet bir paket sigaradan 5 lira vergi kazanıyor minimum. 10 milyon paket sigara satılsa günde vergi geliri günlük 50 milyon tl, aylık 1,5 milyar TL ediyor. Bu zamlar ile kafadan kullananların %30'u kaçak sigara veya tütüne göçse, vergi kaybını düşün. Zamlı fiyattan sigara içmeye devam edecek sayısı 10'da 5'i geçeceğini sanmıyorum. Umarım da geçmez. 4 yıl seçim yok. Bakarlar " her türlü satın alıyorlar zaten " derler. Geçirirler de geçirirler. Bugün sigaraya gelir, yarın mazota, öbürgün ambalajlı gıdaya.

Sigara alımı düşecek zaten. Marlboro, Parliament içip bütçesini zorlayanlar zorlayamayacak artık. Ufacık örneği; iş arkadaşım Parliament içiyor ne zaman sigara alacak olsa kanka 50 kuruş versene der ahaha.:D o daha da içmez bu sigarayı. Bu tür zamlar yerli sigaraya insanları itmek için aslında bir nevi.

Son düzenleme:
Normal şartlarda zam geçişinde ilk zammı yapan piyasa lideri olurdu philips morris marlboro grubu ilk geçer ardına diğer firmalar yapardı. O yüzden sağlam bir kaynaktan teyit ettirdim sosyal medya trolu olmasın diye. Ciddi ciddi geçmişler zamma. Emeği katkısı olanların abv.

Tütün için. Alışkın değilseniz veya zor geliyorsa hatta şekliniz bozuluyorsa açın dila hanımı izleyin. Rahmetli erol taş kuzuyu gömdükten sonra sarıp içiyordu. Acayip özendiriyor. ;D

Samsun, maltepe, 2000 falam 14 lira olmuş. 2000 eski 2000 olsa 50 lira bile verilirde. Diğerlerine nooluyo???

Ben sigaraya başladiğimda sigara 3 lira idi şimdi 15,500 Lira Zam Gelsede Bırakmam .

Geri