Sevgili phoibos, ne ala'turca ne de başka bir arkadaşımız olsun, farketmez. sizin savunmak zorunda olduğunuz şık başta kaybettiğinizi gösterdiğinden ''herhalde mavi'' dememi bana söylettirdi.
Yoksa ala'turca elinden geldiğince bu konuda katkı sağlamış olacak ki şu anda ibre bir puan sizin lehinizde görünüyor. Bunda sizin kadar bu arkadaşımızın da katkısı yadırganamaz.
Ama ne varki sizin savunmak zorunda olduğunuz şıkkın günümüzün dünya koşullarında savunulabilecek bir tarafı olmadığından hatta kadının kendisine özgür bir yaşam sağlaması açısından çalışmasının ne kadar elzem olduğu, olmazsa olmaz bir genel kabuldür.
Yaşadığım hayat tecrübelerim bana bu gerçeği acılarla öğretmiştir. cehaletin ve çaresizliğin insanları nerelere sürüklediğine en az sizde benim kadar şahitsinizdir sanıyorum. Adına töre dediğimiz eski kabile anlayışlarının hüküm sürdüğü bir coğrafyada kadının toplumumuzdaki yeri hele ki, eğitimsiz ise yok denecek kadar, adeta bir hiçtir.
Toplumda hiç bir itibarı olmayan tamamen adeta bir yanaşma gibi yaşayan bir kadından ne evladına bir fayda beklenir ne de topluma. Ayrıca kadınlarımız erkeklerden daha çok işine eşine ve ailesine bağlıdır. Evin tüm ekonomisi ondan sorulur. Sıkıştığımızda ilk ona koşarız.
İşte bu sebeple daha konu açılır açılmaz kaybettiğiniz fikrine kapıldım. Halen de aynı görüşümü muhafaza ediyor olmam bundandır. Yoksa ala'turca arkadaşımızla siyasi fikirlerimiz uyuşmuyor diye bu konuya ideolojik yaklaşım sergileyeceğimi ummazsınız herhalde..
Saygılarımla.