29. Münazara Anket Oylaması - Kırmızı mı? Mavi mi?

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti

-

• Kullanılan toplam oy
    30
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benimde temennim o yönde
ancak
İdeolojik odaklı oy kullanıldığını
ben iddia etmiyorum

Yapmayın. "alaturka neredeyse reyim oraya" diyen bir insan sırf sizi sevdiği için oy kullanıyor. Bu insanla bilinen en büyük ortak noktanız ise ideolojik ve siyasi.

Liyakata önem verilmesi gerektiğini en iyi sizin bilmeniz gerekir. Bu kavramla bu tavır örtüşmüyor.

Yapmayın. "alaturka neredeyse reyim oraya" diyen bir insan sırf sizi sevdiği için oy kullanıyor. Bu insanla bilinen en büyük ortak noktanız ise ideolojik ve siyasi.

Liyakata önem verilmesi gerektiğini en iyi sizin bilmeniz gerekir. Bu kavramla bu tavır örtüşmüyor.

Yav
Unlucky
gibi kaç üye var forumsalda
onun böyle açıklaması
mavi gurubun sanki
Madur edildiği izlenimi
oluşturdu.
Bu bizim aleyhimize olan bişi oldu

Benim bir oy hakkım var bunu istediğim gibi kullanırım kim ne diyebilir kim karışabilir hayırdır ya

Hür irademizle oy kullandık niye oylar üzerinde bir tartışma gidiyor anlamadım birisi ben bir daha katılmam demis sizi yoksa zor kadılar mı illa katılın diye merak içindeyim

General Mobile 4G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Evet. Bu da doğru bir gözlem gibi görünüyor. Alavarez, silistre gibi isimlerin oylarının tepkisel olmadığına beni kimse ikna edemez.
Sevgili phoibos, ne ala'turca ne de başka bir arkadaşımız olsun, farketmez. sizin savunmak zorunda olduğunuz şık başta kaybettiğinizi gösterdiğinden ''herhalde mavi'' dememi bana söylettirdi.
Yoksa ala'turca elinden geldiğince bu konuda katkı sağlamış olacak ki şu anda ibre bir puan sizin lehinizde görünüyor. Bunda sizin kadar bu arkadaşımızın da katkısı yadırganamaz.

Ama ne varki sizin savunmak zorunda olduğunuz şıkkın günümüzün dünya koşullarında savunulabilecek bir tarafı olmadığından hatta kadının kendisine özgür bir yaşam sağlaması açısından çalışmasının ne kadar elzem olduğu, olmazsa olmaz bir genel kabuldür.
Yaşadığım hayat tecrübelerim bana bu gerçeği acılarla öğretmiştir. cehaletin ve çaresizliğin insanları nerelere sürüklediğine en az sizde benim kadar şahitsinizdir sanıyorum. Adına töre dediğimiz eski kabile anlayışlarının hüküm sürdüğü bir coğrafyada kadının toplumumuzdaki yeri hele ki, eğitimsiz ise yok denecek kadar, adeta bir hiçtir.

Toplumda hiç bir itibarı olmayan tamamen adeta bir yanaşma gibi yaşayan bir kadından ne evladına bir fayda beklenir ne de topluma. Ayrıca kadınlarımız erkeklerden daha çok işine eşine ve ailesine bağlıdır. Evin tüm ekonomisi ondan sorulur. Sıkıştığımızda ilk ona koşarız.

İşte bu sebeple daha konu açılır açılmaz kaybettiğiniz fikrine kapıldım. Halen de aynı görüşümü muhafaza ediyor olmam bundandır. Yoksa ala'turca arkadaşımızla siyasi fikirlerimiz uyuşmuyor diye bu konuya ideolojik yaklaşım sergileyeceğimi ummazsınız herhalde..

Saygılarımla.

Mavi grup

Berenisciğime güveniyorum :hello:

Tartismanin cogunu takip ettim, iki tarafin da guzel fikirlerini okudum. Su siralar kirmizi grubun savundugu fikri benimsiyorum. Oyumu da bu yonde kullandim.
Ama Berenis i de tebrik etmeli neredeyse tek basina mucadele etti :)

Sevgili phoibos, ne ala'turca ne de başka bir arkadaşımız olsun, farketmez. sizin savunmak zorunda olduğunuz şık başta kaybettiğinizi gösterdiğinden ''herhalde mavi'' dememi bana söylettirdi.
Yoksa ala'turca elinden geldiğince bu konuda katkı sağlamış olacak ki şu anda ibre bir puan sizin lehinizde görünüyor. Bunda sizin kadar bu arkadaşımızın da katkısı yadırganamaz.

Ama ne varki sizin savunmak zorunda olduğunuz şıkkın günümüzün dünya koşullarında savunulabilecek bir tarafı olmadığından hatta kadının kendisine özgür bir yaşam sağlaması açısından çalışmasının ne kadar elzem olduğu, olmazsa olmaz bir genel kabuldür.
Yaşadığım hayat tecrübelerim bana bu gerçeği acılarla öğretmiştir. cehaletin ve çaresizliğin insanları nerelere sürüklediğine en az sizde benim kadar şahitsinizdir sanıyorum. Adına töre dediğimiz eski kabile anlayışlarının hüküm sürdüğü bir coğrafyada kadının toplumumuzdaki yeri hele ki, eğitimsiz ise yok denecek kadar, adeta bir hiçtir.

Toplumda hiç bir itibarı olmayan tamamen adeta bir yanaşma gibi yaşayan bir kadından ne evladına bir fayda beklenir ne de topluma. Ayrıca kadınlarımız erkeklerden daha çok işine eşine ve ailesine bağlıdır. Evin tüm ekonomisi ondan sorulur. Sıkıştığımızda ilk ona koşarız.

İşte bu sebeple daha konu açılır açılmaz kaybettiğiniz fikrine kapıldım. Halen de aynı görüşümü muhafaza ediyor olmam bundandır. Yoksa ala'turca arkadaşımızla siyasi fikirlerimiz uyuşmuyor diye bu konuya ideolojik yaklaşım sergileyeceğimi ummazsınız herhalde..

Saygılarımla.

Cansınız. Rakılarınızda gözüm kaldığından olsa gerek tadamadığım her gün içten içe bozuluyorum.

Sadece basit bir soru. Bu anket münazara hakkındaki görüşler ve oylar için mi açıldı, yoksa insanların münazara hakkındaki düşüncelerini yargılamak için mi?
Münazara benim açımdan yetersizdi ve bu nedenle vasat olduğunu dile getirdim. Benim yorumum üzerinden fikir beyan etmek yerine münazara hakkında kendi fikirlerinizi beyan etmenizi öneririm zira bu daha akıllıca olur.
Normalde bu tip anlamsız bir tartışma içerisine girmem fakat iki kez Beneris mahlaslı üyeye odaklı bir yorum yapmamla itham edilince sınırlarımın dışına çıkmam gerekti. Şimdi Beneris, neden sana uyuz olmalıyım ya da sinir olmalıyım bilmiyorum, neden böyle bir görüşe kapıldığın hakkında da bir fikrim yok malesef. Şu son iki ithamına ve yorumuna bakarak söyleyebileceğim tek şey, dikkate alabileceğim bir yetiye sahip olmadığını düşünüyorum bu nedenle de sana karşı herhangi bir duygu/düşünce beslemem söz konusu dahi olamaz. Lütfen diline pelesenk ettiğin bu saçma düşüncelerini bir kenara bırakıp konunun asıl amacıyla ilgilen.

Konu dışı bir yorum olması nedeniyle silinmesi gerekiyorsa, lütfen gereğini yapın.

Mavi grubu neredeyse tek başına Berenis götürdüğü için oyum onlara.

Arkhe nickimi yanlış yazınca beni umursamıyor gibi görünmüyorsun bu bir.
İkincisi yabaninin oruç tutmayanlarla alakalı açtığı konuda yorumumdan cımbızla çekip bana ayar olan sensin.
Sonra da içinden geçeni söyle de münazaracı uslubu bile yok gibisinden bi iki kere laf soktun karşılık vermedim.
Ben en azından bu başlığa direk münazarada diğer emek veren arkadaşların uğraşını da hiçe sayan yorumunu görünce laf sokmak yerine aynı başlıkta ismini vererek düşüncemi yazdım.
Ne yukardaki yazın ne de hakkımda yazacak oldukların gram umrumda değil.
Dikkat çekme çabalarında çok gülünç.

Eğer benim iletilerimden rahatsızsan engelle.
Hadi başka konuya bu konudan sana prim çıkmaz kardeş.

Arkhe nickimi yanlış yazınca beni umursamıyor gibi görünmüyorsun bu bir.
İkincisi yabaninin oruç tutmayanlarla alakalı açtığı konuda yorumumdan cımbızla çekip bana ayar olan sensin.
Sonra da içinden geçeni söyle de münazaracı uslubu bile yok gibisinden bi iki kere laf soktun karşılık vermedim.
Ben en azından bu başlığa direk münazarada diğer emek veren arkadaşların uğraşını da hiçe sayan yorumunu görünce laf sokmak yerine aynı başlıkta ismini vererek düşüncemi yazdım.
Ne yukardaki yazın ne de hakkımda yazacak oldukların gram umrumda değil.
Dikkat çekme çabalarında çok gülünç.

Eğer benim iletilerimden rahatsızsan engelle.
Hadi başka konuya bu konudan sana prim çıkmaz kardeş.

Evet küçük hanım, haklısınız.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri