26.Münazara : Zengin Olmak Mutlu Olmak İçin Yeterli Midir Yeterli Değil Midir?

R
  • Kullanıcı Restful
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Münazara
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Merhaba ForumSal.Net Kullanıcıları

26. Münazara İle Yine Sizlerle Birlikteyiz.

Gruplar Belirlendi ve Münazara Esnasında Karışıklığın Önlenmesi İçin Grup Üyelerine Ranklar Eklendi.

Münazara Süresi 3 gündür
.

Münazara Üyeleri Dışında Hiç Kimse Yorumda Bulunamaz , Yapılan Yorumlar Silinecektir.

Desteğinizi Teşekkür Butonu İle Gösterebilirsiniz.

24 Saat Boyunca Münazaraya Katılımda Bulunmayan Münazaracı Diskalifiye Edilecek ve Bir Sonraki Münazaraya Katılma Hakkını Kaybedecektir.

26.Münazara konusu :Zengin Olmak Mutlu Olmak İçin Yeterli Midir Yeterli Değil Midir?

Kırmızı Grup:
''Zengin Olmak Mutlu Olmak İçin Yeterlidir'' fikrini savunacak.

Mavi Grup:"Zengin Olmak Mutlu Olmak İçin Yeterli Değildir'' fikrini savunacak.

Kırmızı Grup
pan
Luxor

Mavi Grup
Hatem
Sezen

Yorumların Saygı Çerçevesinde Yapılmasını Temenni Ediyoruz.

Arkadaşlarımıza Başarılar Diliyoruz.

katılımcılara başarılar dileyim önce :p

çok klişe bir münazara olacak ondan eminim :asd:

Katılımcı arkadaşlara tek tek başarılar. Önce rakip başlasın.

Para var huzur var fikrini benimsemişimdir hep ama sağlık olsun. Aksini savunacağız.
Katılımcı arkadaşlara başarılar. Sezenin de başarılar mesajından sonra başlayalım.

Zenginlik nedir?mutluluk nedir? zenginligi insanin cebindeki.miktarmi belirler yoksa yureginde tasidigi Sevgi merhametmi? Ya mutluluk? Eskiden bir ayakkabi alindiginda dunyalar bizim olurdu..belki pembe bir toka/sari sacli bir bebek yada oyuncak bir araba...

Bundan 20sene oncesine kadar digebilirdimki para yoksa mutlulukda yok..

ama ya simdi? isteklerini iyi kotu alabiliyosun.20 sene once hayalini bile edemegin yerlere gidebiliyosun

sadece tvde gordugun ucaga bile yeri geliyor senedr belki 2/3 defa biniyorsun

Zengin Olmak mutlu olmak icin yeterli degil...Insanlar nekadar rahatliga kavusuyorsa okadar Manevi bir bosluguga Keskelerede surukleniyor....Hadi bu sadece manevi ihtiyac olsun

[zenginlik] Para ne aski ne sevgiyi ne Sagligi nede Mutlulugu getirir

acilisim boyle olsun

borç batağında olup hayatına son veren veya vermek isteyen insanlar var.

eğer zengin olsaydı böyle bir durumda kalmayacaktı :umursama:

şimdi bu durumda zengin olmak mutluluk getirmez diyebilecek kim var merak ediyorum :p

borç batağında olup hayatına son veren veya vermek isteyen insanlar var.

eğer zengin olsaydı böyle bir durumda kalmayacaktı :umursama:

şimdi bu durumda zengin olmak mutluluk getirmez diyebilecek kim var merak ediyorum :p

nerden bilelim o borca nasil girmis? nerden neye dayanarak nasil bir borc cekmis?binlerce insan var ihtiyacdan ziyade keyfi luzumsuz gereksiz seyler icin tepeciye kadar varan durumlar var

sonra noluyir? param yok hayatim tehlike altinda Eee ben intihar etcem hayatima son vercem...

Ona bakarsan zengin olup kafayi yiyip yads bir bunalima girip hayatina Son verenlerin Sayisida asikar....

hatta daha fazlasini eklim..Zengin olupda kaciranlarin Soyulanlarin bir derede cukurds yada luks Villa/Condosunda niceleri ölduruldu...

Para var ama surekli bir tedirhinlik
surekli azrail ensesinde gibi..boyle yasanilirmi?

noldu para zenginlik neden bunlari Yenmiyor.

nerden bilelim o borca nasil girmis? nerden neye dayanarak nasil bir borc cekmis?binlerce insan var ihtiyacdan ziyade keyfi luzumsuz gereksiz seyler icin tepeciye kadar varan durumlar var

sonra noluyir? param yok hayatim tehlike altinda Eee ben intihar etcem hayatima son vercem...

Ona bakarsan zengin olup kafayi yiyip yads bir bunalima girip hayatina Son verenlerin Sayisida asikar....
tamam iste. butun bunlarin ana kaynagi parasizlik [emoji18] tefeci diyosun para, banka dersin para, dovizci dersin para.

tamam iste. butun bunlarin ana kaynagi parasizlik [emoji18] tefeci diyosun para, banka dersin para, dovizci dersin para.

bende diyorumki Ayagini Yoeganina gore uzatirsan ne tepwcisinden ne bankasindan Para cekmeye Gerek var

simdi benim gelirim 1500tleyse ben nasil kalkip ayda 2bin 3binliralik Harcama yapabilirum???

Cebindeki para Kaxancin nekadarsa Ona gore hayatina yon cizersin

bende diyorumki Ayagini Yoeganina gore uzatirsan ne tepwcisinden ne bankasindan Para cekmeye Gerek var

simdi benim gelirim 1500tleyse ben nasil kalkip ayda 2bin 3binliralik Harcama yapabilirum???

Cebindeki para Kaxancin nekadarsa Ona gore hayatina yon cizersin
kisitlayacan kendini aman su pahali aman su benim butcemi asar. ee istedigini yiyemedikten sonra istedigini giyemedikten sonra nasil mutlu olacaksin ki [emoji18] bunun aksi polyannacilik olur bence [emoji1]

kisitlayacan kendini aman su pahali aman su benim butcemi asar. ee istedigini yiyemedikten sonra istedigini giyemedikten sonra nasil mutlu olacaksin ki [emoji18] bunun aksi polyannacilik olur bence [emoji1]

Sana kattiyen katilmiyorum...kahvaltida hala ekmek zeytin peynir yiyen cay icen vatandaalarimiz var

bunlar simdi ezikmi oluyor? agzinin tadinimi bilmiyor

tabiri yerindeyse karni tok olup Mutlu olana bak birde Parasi var ama Huzuru Mutlulygu yoklara bak

hergun cesit cesit receli/sucugu/pastirmasimi olmasi lazim??

tavugun fiyadi Ete nszaran daha uygun.. ayda bi kac alirsin baska surekli ee benimde hakkim ama Param yok yinede şu karta yuklenim...bu kartin limiti dolmus dur 3 kart daha acimm

Ac...acarsinda Sonu? Sonu sonra senin tedin gibi intihar olmali

Ayakkabi var 500/bine.. ayakkabi var 70/100/200tlye

hwrseyde bu boyle

Butcen neye yeterse O.
Herseyi alim ama geri odeme imkanim yok..Ben ne anladim o Sucukdan ayakabidan Paltodan vs vs...

Sana kattiyen katilmiyorum...kahvaltida hala ekmek zeytin peynir yiyen cay icen vatandaalarimiz var

bunlar simdi ezikmi oluyor? agzinin tadinimi bilmiyor

tabiri yerindeyse karni tok olup Mutlu olana bak birde Parasi var ama Huzuru Mutlulygu yoklara bak

hergun cesit cesit receli/sucugu/pastirmasimi olmasi lazim??

tavugun fiyadi Ete nszaran daha uygun.. ayda bi kac alirsin baska surekli ee benimde hakkim ama Param yok yinede şu karta yuklenim...bu kartin limiti dolmus dur 3 kart daha acimm

Ac...acarsinda Sonu? Sonu sonra senin tedin gibi intihar olmali

Ayakkabi var 500/bine.. ayakkabi var 70/100/200tlye

hwrseyde bu boyle

Butcen neye yeterse O.
Herseyi alim ama geri odeme imkanim yok..Ben ne anladim o Sucukdan ayakabidan Paltodan vs vs...

500 bine alacağın ayakkabı ile 100 tl ye alacağın ayakkabı aynı verimi vermez. 100 tl'ye alacağın ayakkabı en fazla 1 yıl dayanır ve ayrıca kalitesizlikten dolayı ayakların kokar. Kışın üşür içinde ayağın, yazın da yanar. Canın yanarsa da huzurlu olamazsın.

yalnız daha henüz başlamamışken birşey diycem :T:

fanboyluk yapmayın abi. yok ben sezen'i seviyorum pan'ı seviyorum diye beğenmece yapmayın, kim haklıysa ona verin. oyunuzu :umursama:

Aslında öncelikle bazı kavramların tanımını kısaca yapalım;

Zengin: Çok parası veya malı olan, varlıklı.

Mutluluk: Bütün özlemlere eksiksiz ve sürekli olarak ulaşmaktan duyulan kıvanç durumu. (TDK)

Tanımlardan da görüleceği üzere mutlu olabilmek için özlem duyulana ulaşmak gerekir. Aslında her özlem duyulan da bir ihtiyaçtır. Zengin olan kimse bütün ihtiyaçlarını eksiksiz yerine getirdiği gibi aynı zamanda bu ihtiyaçları en kaliteli şekilde karşılar.

Diğer yandan, zengin olan kimseler sadece kişisel maddi ihtiyaçları dışında da bir çok alanda daha mutludurlar. Zengin kız - fakir oğlan ya da tam tersi zengin erkek- fakir kız eşleşmeleri ancak filmlerde olur. Bir kızı yemeğe götürecek paran yoksa ve ya köfteciye ancak götürebiliyorsan ve o kızın daha zengin bir erkek seçeneği varsa fakir erkek avucunu yalar. Ayrıca çirkin kız yoktur ama bakımsız kız vardır. Fakir bir kız ne kadar bakımını yapabilir ki?

Son olarak; Metrobüs ya da dolmuşlarda tıkış tıkış dolu şekilde ve neredeyse yanındaki kız - erkek farketmeksizin akraba olacak derecede birbirine yapışarak bir yere yolculuk etmek kimseyi mutlu etmez. Lakin son model bir audi ile işe gitmenin huzuru ve mutluluğu başkadır.
Fakir biri bir barakanın altında sobasına koyacak odunu bile bulamazken ne kadar mutlu olabilir?

500 bine alacağın ayakkabı ile 100 tl ye alacağın ayakkabı aynı verimi vermez. 100 tl'ye alacağın ayakkabı en fazla 1 yıl dayanır ve ayrıca kalitesizlikten dolayı ayakların kokar. Kışın üşür içinde ayağın, yazın da yanar. Canın yanarsa da huzurlu olamazsın.
sen inaniyormusun butun zenginler 500bine ayakkabi aliyor? ben buna cogu ditebilirim ama nice zenginler var gayet mutavazi...

kucuk rakamlardan ornek verim.. ayni ayakkabi ama Marka farkliligi var.. biraz daha pahali olani alindi ama 4 ayini bile cikartmadan Onu acildi bile??

normal fiyada bir ayakkabi ama sahsen 1 senesini doldurmus ama hicbir deforme olusmadi??

Pahali mal Kalitelidir diye birsey yok.

Aslında öncelikle bazı kavramların tanımını kısaca yapalım;

Zengin: Çok parası veya malı olan, varlıklı.

Mutluluk: Bütün özlemlere eksiksiz ve sürekli olarak ulaşmaktan duyulan kıvanç durumu. (TDK)

Tanımlardan da görüleceği üzere mutlu olabilmek için özlem duyulana ulaşmak gerekir. Aslında her özlem duyulan da bir ihtiyaçtır. Zengin olan kimse bütün ihtiyaçlarını eksiksiz yerine getirdiği gibi aynı zamanda bu ihtiyaçları en kaliteli şekilde karşılar.

Diğer yandan, zengin olan kimseler sadece kişisel maddi ihtiyaçları dışında da bir çok alanda daha mutludurlar. Zengin kız - fakir oğlan ya da tam tersi zengin erkek- fakir kız eşleşmeleri ancak filmlerde olur. Bir kızı yemeğe götürecek paran yoksa ve ya köfteciye ancak götürebiliyorsan ve o kızın daha zengin bir erkek seçeneği varsa fakir erkek avucunu yalar. Ayrıca çirkin kız yoktur ama bakımsız kız vardır. Fakir bir kız ne kadar bakımını yapabilir ki?

Son olarak; Metrobüs ya da dolmuşlarda tıkış tıkış dolu şekilde ve neredeyse yanındaki kız - erkek farketmeksizin akraba olacak derecede birbirine yapışarak bir yere yolculuk etmek kimseyi mutlu etmez. Lakin son model bir audi ile işe gitmenin huzuru ve mutluluğu başkadır.
Fakir biri bir barakanın altında sobasına koyacak odunu bile bulamazken ne kadar mutlu olabilir?

şu zengin ve fakirlik.kavramini biz burda belirleyemeyiz verilen bir deger/miktar yok.

bak bakalim etrafina..oturdugun semtden tut otobus duragindan yada alisveriz merkezlerden "fakir"degilde normal butceli bir kizin tirnaklari manicurlu degillmi yerine gore?saclarini yaptirmiyormu?marka bir spor ayakkabisi giymiyormu?

Neden hep illa zengin zenginle evlenir diye bir gorus bakisi varki? hicmi zengin kiz fakir oglana evet demedi?yada tam tersi?

Egerki butcesi audiye musayid degilse ister istemez otobusune binip yada taksiye atlayip x'den y'a gidecek illaki... Audiye parasi sayesinde binenlere ben ona huzur demiyorum Zenginligin verdigi komfort/hava diyorum.

sen inaniyormusun butun zenginler 500bine ayakkabi aliyor? ben buna cogu ditebilirim ama nice zenginler var gayet mutavazi...

kucuk rakamlardan ornek verim.. ayni ayakkabi ama Marka farkliligi var.. biraz daha pahali olani alindi ama 4 ayini bile cikartmadan Onu acildi bile??

normal fiyada bir ayakkabi ama sahsen 1 senesini doldurmus ama hicbir deforme olusmadi??

Pahali mal Kalitelidir diye birsey yok.

Pahalı mal kalitelidir. Ancak bir aptal kalitesiz ve maliyeti 10 tl bile olmayan bir ayakkabıya çok para verir. İstisnai ve aptallık gerektirecek kalitesiz mallara çok para verenler zenginliğini yitireceklerdir. Yine de eğer zenginsen 4 ayı bile çıkmayan ayakkabın kullanılmayacak hale geldiğinde yenisini alırsın. Fakirsen o yırtık ayakkabıyı gitmeye devam edersin ve karda kışda yırtık ayakkabıyla gezen biri mutlu olamaz.

Pahalı mal kalitelidir. Ancak bir aptal kalitesiz ve maliyeti 10 tl bile olmayan bir ayakkabıya çok para verir. İstisnai ve aptallık gerektirecek kalitesiz mallara çok para verenler zenginliğini yitireceklerdir. Yine de eğer zenginsen 4 ayı bile çıkmayan ayakkabın kullanılmayacak hale geldiğinde yenisini alırsın. Fakirsen o yırtık ayakkabıyı gitmeye devam edersin ve karda kışda yırtık ayakkabıyla gezen biri mutlu olamaz.

ben goremiyorum yirtik ayakkabiyla gezenleri..egerki israrla fakir fakir dedigin fakir bir durumu varsa

artik hersey okadar bolki birak yirtigi pirtigi ozel isteklere gore bazi seyler degilse onun bile yuzune bakilmiyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri