Her dediğime bir önlem alınmış çok sevindiri bir önlem hatta bana garanti veriyorsun %100 diye..
Hayır lütfen yanlış anlamayın asla çevreye %100 zararsız demiyorum ..
%100 ölümcül ifadesini kullandım..
Her nükleer reaktörün çevreye kesinlikle zararı vardır, bugünün yasaları, gelişen teknolojisi ve sanayi imkanları bu zararı olabildiğince aza indirgemektedir.
Peki arkadaşım bu insan kendi kendimi hasta ediyor ?
Çernobilin üzerinden 29 yıl geçti ama orada doğan çocuklar hala kanserli doğuyor veya bazı organları eksik doğuyor?
Çernobil faciası kimsenin savunamayacağı trajik, etkileri en az bir çeyrek yüzyıl daha sürecek kazaydı..
Kesinlikle o dönemin imkanlarıyla önüne geçilememiş bir facia..
Bugün yeni bir çernobil olmaması için her türlü önlem bugün ki sanayi ve teknolojik imkanlarla sağlanmış durumda.
Ya nükler santrali kuralım işimizi sağlama alalım Allah kerim demekle olmuyordur herhalde bu işler ?
Kesinlikle öyle, gelişmiş bir ülke, ileriyi gören bir millet olarak böyle bir yatırım yapıldığında denetleme görevlerinin yerine getirildiğine kesinlikle emin olmalı, raporlar sorgulamalı, çevre örgütlerine destek olup kontrollerin yapılmasına destek olmalı yada iştirak etmeliyiz.
Tümden karşısında durmak yerine doğru işletildiğine emin olmalıyız.
Çevreyi kirlletmekle kalmıyor Dünyanın sonunu hazırlıyor diyoruz Gelecekte bir dünya olmayacak diyoruz gelecekteki yararlarından bahsediyorsunuz.
Hiç bir önlemde alınmıyor ayrıca.
Çünkü bu alanda çalışabilecek yeterli insan, eleman yok.
Şöyle bir bilgi paylaşayacağım bu konuyla ilgili
alıntılıyorum
"Hacettepe Üniversitesi - Nükleer Enerji Mühendisliği Bölümü ülkemizde nükleer mühendislik alanında lisans düzeyinde eğitim/öğretim veren ilk ve tek bölümdür. 1977 yılında kurulan bölümümüz önce yalnızca lisans-üstü program yürütmüş, 1982 yılında lisans düzeyinde de eğitim/öğretim vermeye başlamıştır.
Nükleer Enerji Mühendisliği Bölümünde verilen eğitim/öğretim temel mühendislik konularında yeterince yüksek düzeyde olduğu için, mezunlarımız; programlama, enerji sistemleri, kontrol, ısı aktarımı, akışkanlar mekaniği, sayısal yöntemler, malzeme, modelleme ve simülasyon alanlarında nitelikli mühendis olarak yetişirler."