24.Münazara : Ekonomik Kalkınma Uğruna Çevreye Zarar Verilebilir Mi Verilemez Mi?

R
  • Kullanıcı Restful
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Münazara
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

İzmir'in Çeşme ilçesindeki Port Alaçatı Projesinin çevrede sörf yapan insanlara engel olduğunu belirteyim*
Yapılan inşaa rüzgar seviyesini oldukça düşürüyor ve anaforların meydana gelmesi sebebiyle sörf sporunu olumsuz etkiliyor.
Ayrıca bu turizm yatırımından sonra otelin etrafı teknelerle,yatlarla dolu.
Bu tekne ve yatların da sörf sporunu olumsuz etkilediği çıkabilecek kazalara açık kapı bırakıldığınıda düşünebiliriz demi ?
Nasıl bir önlem alınacak Alaçatıda sörf yapılabilecek.
Port Alaçatıyı şikayet eden Sörf sporcularının şikayetlerine bakacak olursak burdada imar yasasının bile kaale alınmadığını görüyoruz ;

- Rüzgarın estiği yönde yapılan konutlar, rüzgarın kalitesini bozdu.
- Girdaplar oluşturmaya başladı ve sörfçülerin tut-bırak dediği bir anafora neden oluyor. Yani rüzgar sizi bir itiyor sonra bırakıyor. Bu da sörfçülerin en istemediği durum.
- Marinadaki tekneler, sörfçüler için tehlike arzediyor.
- Tekneler için şamandıralardan bir yol yapıldı ancak pek çok tekne kurallara uymuyor ve sörfçülerin arasına dalıyor.
- Bu da sörf eğitimi için çocuklarını getiren velilerde tedirginlik yaratıyor. Bu yüzden eğitim verilen çocuk sayısı son 2 senede düştü. Tabii okulların ciroları da...
- Port Alaçatı projesinde olmayan inşaatlar yapılıyor. Örneğin marinanın dibine deniz doldurularak 2 bin metrekarelik alanda Supper Club açıldı. Oysa bu nokta tam da sörf eğitiminin başladığı okulların bulunduğu yerdeydi. Şimdi burada neredeyse 24 saat çılgınca bir müzik var. (Bu arada sörfçüler Supper Club’dan nefret ediyor. Aralarında haberleşiyorlar ve kesinlikle buraya gitmeyip protesto ediyorlar)

Çevreye zarar verdiği belirtilen Port Alaçatı Projesinden görüntüler..

referans_BBAE1E70-974A-4851-ADDF-4EC6A42C12B3.jpg

referans_1D2130D0-6DA2-4D86-9427-8F9D3E2E6CD1.jpg

referans_5C115076-CA79-48D2-80F4-CACCB209BA0E.jpg

referans_7739AF3C-DE89-4996-BF47-DBC743B73BB4.jpg

referans_145BAFB3-9447-432F-A924-B6F3C27947B8.jpg

"Bakanlık Dil Deresi’ni Kirleten Taşocağını Kapattı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Gebze ve Dilovası ilçelerinden geçip İzmit Körfezi'ne dökülen Dil Deresi üzerindeki incelemesini tamamladı. Kirliliğe sebebiyet veren taşocağı kapatıldı. Taşocağına ayrıca 40 Bin 630 lira para cezası uygulandı"

Selimpaşa Sahili Foursquare yorumları;

Deniz küm güneş koşu yüzmek
Esra Doğrul · Mayıs 2

Esra Doğrul
Kumsalda koşu yapmak muhteşem keyifli ;)))
Esra Doğrul · Mayıs 2

"deniz biraz tas ve yosunlu ama sicak ortamda fena degil"(21 İpucu)
Esra Doğrul
"Kumsalda koşu yapmak muhteşem keyifli ;)))"(5 İpucu)
Cem T.
"Sessiz ve huzur dolu. Sanki istanbul değil"(7 İpucu)
Ahmet Ç.
"Kafa dinlemek için onnumara"(3 İpucu)

Arkadaşlar ..
Tüm yorumlarımda geçmiş çevre kirliliklerinin ekonomik kalkınmanın getirdiği imkanlarla onarıldığını ve artık daha çevreci sanayi kuruluşlarına sahip olduğumuzu belirttim ama tekrar ve tekrar 'eski' 'gündem dışı' 'fi tarihinden kalma' 'onarılmış' 'çevre düzenlemesi yapılmış' bölgeleri fotoğraflarla önüme sunmuşsunuz...
Dil Deresi doğa sporlarına kavuşturulmuş dağ bisikleri rotasına ve rafting turlarına ev sahipliği yapan bir dere halini almış. Dil ovasını besleyen temel su kaynaklarından biri ama burda ...
Lütfen daha seçici olun, bu münazarayı okuyanlar bunu hak ediyor..

Arkadaşım neyin geçmişi bu ?
Sen bana 2006'da çıkan yasalarla geliyorsun bende sana 2006 sonrası çıkan yasalara karşı hala bunların olduğunu ve insanlarımızın zehirlendiğini kansere,koah hastalıklarına yakalandıklarını ve hayatlarını noktaladıklarını söylüyorum,
Güzel koşu,Güzel yürüyüş diyenlerin yüklem ve özneden oluşan iki cümlesi bu koskocaman bir gerçeği bertaraf edemez.

Çevreye zarar verdiği belirtilen Port Alaçatı Projesinden görüntüler..

referans_BBAE1E70-974A-4851-ADDF-4EC6A42C12B3.jpg

referans_1D2130D0-6DA2-4D86-9427-8F9D3E2E6CD1.jpg

referans_5C115076-CA79-48D2-80F4-CACCB209BA0E.jpg

referans_7739AF3C-DE89-4996-BF47-DBC743B73BB4.jpg

referans_145BAFB3-9447-432F-A924-B6F3C27947B8.jpg

O otelin kurulduğu sınırlar, imar sınırlarını usulsüz şekilde geçmiş ve sörfün bizzat yapıldığı alanlara o otel inşası dikilmiştir.
Ayrıca otelin konumu gereği orada sörf etkinliğinin alanını çok dar alana çekmiştir.Rüzgarın önünü kesen yapısı Çok tanınmış Çağla Kubat, Bora Kozanoğlu medyatik sörfcülerin bile tepkisini çekmiştir.
Sanırım bunlar bizden daha çok işin ehli olan insanlar.
Böyle imkanlar onlara sunulsa, sunulacağını bilseler gidip gerekli yerlere tekrar alta yazacağım sebeplerden dolayı şikayette bulunmazlar.

Rüzgarın estiği yönde yapılan konutlar, rüzgarın kalitesini bozdu.
- Girdaplar oluşturmaya başladı ve sörfçülerin tut-bırak dediği bir anafora neden oluyor. Yani rüzgar sizi bir itiyor sonra bırakıyor. Bu da sörfçülerin en istemediği durum.
- Marinadaki tekneler, sörfçüler için tehlike arzediyor.
- Tekneler için şamandıralardan bir yol yapıldı ancak pek çok tekne kurallara uymuyor ve sörfçülerin arasına dalıyor.
- Bu da sörf eğitimi için çocuklarını getiren velilerde tedirginlik yaratıyor. Bu yüzden eğitim verilen çocuk sayısı son 2 senede düştü. Tabii okulların ciroları da...
- Port Alaçatı projesinde olmayan inşaatlar yapılıyor. Örneğin marinanın dibine deniz doldurularak 2 bin metrekarelik alanda Supper Club açıldı. Oysa bu nokta tam da sörf eğitiminin başladığı okulların bulunduğu yerdeydi. Şimdi burada neredeyse 24 saat çılgınca bir müzik var. (Bu arada sörfçüler Supper Club’dan nefret ediyor. Aralarında haberleşiyorlar ve kesinlikle buraya gitmeyip protesto ediyorlar)

Şimdi yakın zamanın değişik haberlerine göz atalım.
Ne derece korunuyor bu fabrikalar, zehirli atıkları doğaya atmaları ne derece engelleniyor siz karar verin.

bursa_da_derelere_birakilan_kimyasal_atiklar_zehir_saciyor_h5837_f066a.Jpeg

Kestel’de bazı fabrikaların atıklarını dereye bırakarak çevreyi kirletmesi ilçe halkını tedirgin ediyor. Bölgede arıtma tesisi olmasına rağmen fazla gelen atık suların dereye bırakıldığını öne süren vatandaşlar, bunun çevreyi olduğu kadar insan sağlığını da tehdit eder durumda

corlu-deresi-zehir-akiyor-2_250x250cutout.jpg

Fabrikaların bıraktığı kimyasal atıklar nedeniyle simsiyah akan çorlu deresi, çevresine zehir saçıyor.

gediz-nehri-zehir-saciyor-IHA-20121008AW000343-4-t.jpg

Gediz Nehri'nin çok kirli olduğuna dikkati çeken Kilimcigöldelioğlu, şöyle konuştu: "Neredeyse hiçbir yerde arıtma yok. Salihli, Selendi, Kula, Demirci ilçelerinin evsel atıkları ve sanayi tesislerinde arıtma tesisleri yok. Salihli Organize Sanayi Sitesi atıklarını arıtmadan Gediz Nehri'ne veriyor. Alaşehir ve Gediz ilçelerinde arıtma tesisi var ama yetersiz. Revize edilmeleri gerekiyor. Salihli ve Alaşehir ilçelerinde yüzlerce fabrikanın arıtma tesisi bulunmuyor. Daha da vahimi Kula tabakhanelerinde arıtma tesisleri yok.

havcay1.jpg

Toksik maddeler içeren zeytin karasuyu ve kimyasal atıklar, yıllardır bırakıldıkları Havran Çayı aracılığıyla toprağa, içme ve sulama suyu kaynaklarına, denize karışarak, çevreyi ve insan sağlığını ciddi biçimde tehdit eder boyuta ulaştı.

Yeni dereler oluşturup yeni balık türleri keşfetmek de varmı ekonomik kalkınma da.

Soran olursa ekonomik kalkınmaya kobay olduk derler artık su canlıları (:

Arkadaşlar ekonomik kalkınma için çevreye zarar verilebilir. Neticede nüfusu git gide artan bi ülkede yaşıyoruz. Daha çok insan daha çok kazanç demektir
Ülkenin kazancı da bizim kazanımı demektir. Yani ülke ekonomisi için birşeyler yapılmazsa ilerlemesi gereken yerde gerileriz. Ve inanıyorum ki kimse git gide gerileyen, krizden çıkmayan bi ülkede yaşamak istemez. Teknoloji, sanayi, turizm gibi faktörlerin gelişmesi için bazı şeylerden ödün verilmek zorunda. Çevre gibi..
Şu da bi gerçek ki verilen zararlar için mutlaka bi yaptırım uygulanır, düzeltmeler yapılır. Ki zaten yapılmakta.

Şöyle düşünelim, karıncalar bildiğimiz üzre en çalışkan hayvan grubudur. Ailesi büyüdükçe daha fazla yiyecek depolamak için evini büyütmesi gerekir. Bunu yaparken evinin farklı bir odasına topraklar doluşabilir. Ama karınca bunu da ortadan kaldırınca büyümüş olan ailesine büyük bir yiyecek alanı oluşturmuş olur.
Odasına toprak doldu diye vazgeçerse yeteri kadar yiyecek alanı olmadığı için kışın bi kısmını aç geçirecekler.

Ekonomik kalkınma için yapılanlar da bu örneğe çok yakın.

sevgili Baggins böyle mi takip ediyorsun sen gündemi? eh! tabii herkes işine geleni seçer değil mi?
Kadim dostum; aklın seninle oyun oynuyor olmalı, çevreye zarar verdiğini kabullendiğin halde hala bir kısır döngü yaratıp savunmaya çalışıyorsun. Neyse fazla uzatmayacağım bence akşam devam edelim.

Var olan kısır döngünün yegane nedeni siz değerli rakiplerimin ekonomik kalkınma öğeleri yerine alternatif doğa dostu projeler sunamamanızdır.
Ben sizlere insan yaşamının devamı için muhtaç olduğumuz projelerin çevreye verdikleri zararın en aza indirgendiğini çevreci yaşam alanlarıyla birlikte geleceğe daha barışık bakabileceğimi sunuyorum ısrarla..

Oysa siz değerli rakiplerim geçmişten önlenmiş, onarılmış hatalı örnekler ve Münazara ahlakıyla bağdaşmayan tartışan değil sataşan ifadelerle cevaplar veriyorsunuz.

İlk mesajımdan son mesajıma
"Ekonomik kalkınma öğeleri çevreye zarar veriyor." ifadesini hep kullandım..
Bununla birlikte zarar verdiği oranın onlarca misli oranda çevre projelerine kaynak yarattığını sadece çevre projelerine değil bugün doğan her bir bebeğin gıda, barınma, eğitim, sosyal, sağlık bütün ihtiyaçlarını sağlayacak parayı sağladığını belirtiyorum...

Benim bu önerime karşın en ufak bir yeni fikriniz var mı?
Bugün doğan bu çocukların bu saydığım ihtiyaçlarından hangisini çevreyi kurtararak sağlayabileceğinizi belirtir misiniz ?

Arkadaşım neyin geçmişi bu ?
Sen bana 2006'da çıkan yasalarla geliyorsun bende sana 2006 sonrası çıkan yasalara karşı hala bunların olduğunu ve insanlarımızın zehirlendiğini kansere,koah hastalıklarına yakalandıklarını ve hayatlarını noktaladıklarını söylüyorum,
Güzel koşu,Güzel yürüyüş diyenlerin yüklem ve özneden oluşan iki cümlesi bu koskocaman bir gerçeği bertaraf edemez.

Ben çıkan yasalarla gelmiyorum..
Verdiğin örneklerin sahteliğini artık o derenin sağlıklı olduğunu belirtiyorum..

O otelin kurulduğu sınırlar, imar sınırlarını usulsüz şekilde geçmiş ve sörfün bizzat yapıldığı alanlara o otel inşası dikilmiştir.
Ayrıca otelin konumu gereği orada sörf etkinliğinin alanını çok dar alana çekmiştir.Rüzgarın önünü kesen yapısı Çok tanınmış Çağla Kubat, Bora Kozanoğlu medyatik sörfcülerin bile tepkisini çekmiştir.
Sanırım bunlar bizden daha çok işin ehli olan insanlar.
Böyle imkanlar onlara sunulsa, sunulacağını bilseler gidip gerekli yerlere tekrar alta yazacağım sebeplerden dolayı şikayette bulunmazlar.

Yani çevreye bir zararı yoktur sadece rüzgar sörfünü engellemiştir doğru mu?

Ekonomik kalkınma:Kalkınmakta olan ülkelerin toplam ve kişi başına gelirlerindeki artış süreciyle ekonomilerinin yapısındaki esaslı değişmedir.
Çevreye zarar vermeyi göze almanın sebebi kişi başına düşen geliri artırmak mıdır ? Kocaelide %25 kanser riskinin bulunması,Dilovasında yaşayanların yarısından fazlasının koah,astım,kanser riskinin bulunmasının yanında büyük bir kısmı bu hastalıklara tutulmuş durumda,Gediz nehrinde bulunan balık türlerinin yok olması,Nizip çayının nükleer atıklarla dolması,bu çaylarla akarsularla tarlasını suluyanların yeterli getiriyi elde edememesi vs. Sayamadığım daha çok kusur kişi başına düşen milli gelirin artması içinmi ?
Mesela HES'ler Nükler Santraller,binlerce hektarlık ormanlar telef edilerek yerine yapılan Turizm merkezleri; Bunlar kişi başına düşen milli geri artırmak için refahı artırmak için toplumun,çevrenin,canlıların riske edilmeyeceği başka alternatifler yokmu ? Öncedende bahsetmiştim mesela şöyle diyeyim ;
Bir nükler santral için 3,2 milyar dolar harcanıyor.
3,2 Türkiye nüfusna böldüğümüzde kişi başına düşen gelirin yemede yanında yat.
Ekonomik kalkınma nasılmı olacak,hani çevreye zarar vermemek için o kadar uğraşlar sarfediliyor ya.Tarımla kalkındırın ekonomiyi, pirinş ihraç edin,ısparta gül ihraç etsin,karadeniz çay ihraç etsin. Çok çok daha az hasar vermiş olacak bir kalkınma planı olmazmı bu ? Fabrikanın bacası dert,atıkları dert, beton yığınları yerine tarımsal alanlar olsa ? Çevre bundan daha tatmin olur,ölülerimizin ruhunada rahmet okur (:

Şimdi yakın zamanın değişik haberlerine göz atalım.
Ne derece korunuyor bu fabrikalar, zehirli atıkları doğaya atmaları ne derece engelleniyor siz karar verin.

bursa_da_derelere_birakilan_kimyasal_atiklar_zehir_saciyor_h5837_f066a.Jpeg

corlu-deresi-zehir-akiyor-2_250x250cutout.jpg

gediz-nehri-zehir-saciyor-IHA-20121008AW000343-4-t.jpg

havcay1.jpg

Yeni dereler oluşturup yeni balık türleri keşfetmek de varmı ekonomik kalkınma da.

Soran olursa ekonomik kalkınmaya kobay olduk derler artık su canlıları (:

Rica etsem paylaştığın fotoğraflara haber tarihi ekleyebilir misin..
En azından dere yada gölet isimlerini paylaş ben bulayım güncel hallerini..
Çünkü her paylaştığın fotoğrafın bugününü tek tek fotoğraflamak zorunda kalıyorum ..
DSİ bu fotoğrafları maziye gömen çalışmalarını son 10 yıldır sürdürmekte ve yeni projelerle devam etmekte ..

Yani çevreye bir zararı yoktur sadece rüzgar sörfünü engellemiştir doğru mu?

Bu olgulara çok takılıyorsun ama eksik düşünerek takılıyorsun kardeşim,sörf çevrede yapılan bir spordur,çevre bu spor dalında bir etkendir ve bu spor dalına bir müdahale var.
Çevreye yapılan bir zarar sonucu sörf sporuda zarar görmüştür

Çünkü her paylaştığın fotoğrafın bugününü tek tek fotoğraflamak zorunda kalıyorum ..
DSİ bu fotoğrafları maziye gömen çalışmalarını son 10 yıldır sürdürmekte ve yeni projelerle devam etmekte ..

Çoğu 2010 yılından sonraki durumlar,
Maziye gömmüştür derken mazi 3 yıllıksa eyvallah derim.
Kanser olan insanlar için kanser riskini düşürmek için ne çabalar var onu söylermisiniz ? Kanser riskini sıfıra indirecek bir çalışma varmı yada var olabilirmi?
Ya da Allah kerim deyip susalım mı

Yahu konuşmayım diyorum beni zorluyorsun sabah beri.
neymiş biz sataşıyor muşuz tartışmıyor muşuz
Sen kendinde misin sevgili dostum?
ağzından çıkanla kulağın arasında ki mesafeler neler değişiyorsa ben bunu çözemedim
konu ne konu? ortada neyi tartışacağız? sen çıkmış ekonomik kalkınma çevreye zarar verir diye kabul ediyorsun. Bunun neyini savunuyorsun?
Yalancı milletvekilleri gibisin
eline bir kaç birşey alıyorsun kürsüde anca naralar atıyorsun
perde arkasında olanlar hep gizli? Ne demek zarar verir ama küçük verir, en az şekilde verir vs. Yahu biz burada azı çoğu mu tartışacağız! Zarar veriyor mu vermiyor mu?
Oruç oruç nasıl sinirlendim yahu

Ya kardeşim bugün tertemiz bir çaylar akarsular olsa?
Çevreye verilen hasar,zarar gerimi alınacak?
Ak parti politikası geldi aklıma biz yol yapıyoruz biz yol yapıyoruz diye diye uyuttular.
Şimdide Dsi biz temizliyoruz biz temizliyoruz diyorda geçmiştekiler ..... yolunda gitti niyazi hesabımı olacak ?
Veya bu fabrikaların olduğu yerlere yakın yaşayan insanların kalıcı hastalıklarla boğuşması tamamen tesadüfmü ? Bunun cevabını verirmisin bana ?

Ekonomik kalkınma:Kalkınmakta olan ülkelerin toplam ve kişi başına gelirlerindeki artış süreciyle ekonomilerinin yapısındaki esaslı değişmedir.
Çevreye zarar vermeyi göze almanın sebebi kişi başına düşen geliri artırmak mıdır ?

Evet kişi başına güşen geliri arttırmak
Sıfırdan 10404$ a

Sıfırdan Jose dikkatini çekerim ..
Senin bu sıfırı 404 $ a çıkarabilecek projen var mı ?

Kocaelide %25 kanser riskinin bulunması,Dilovasında yaşayanların yarısından fazlasının koah,astım,kanser riskinin bulunmasının yanında büyük bir kısmı bu hastalıklara tutulmuş durumda,Gediz nehrinde bulunan balık türlerinin yok olması,Nizip çayının nükleer atıklarla dolması,bu çaylarla akarsularla tarlasını suluyanların yeterli getiriyi elde edememesi vs. Sayamadığım daha çok kusur kişi başına düşen milli gelirin artması içinmi ?

Tüm bu saydığın noktalarda ki sanayi kuruluşları geçmiş denetimsiz çevre zararlarının üzerine sünger çekip Çevre Kanunu yasalarına uyumlu, sık denetim alan ve bugünün teknolojisinde en verimli emisyon sistemlerine sahip sanayi kuruluşları haline gelmiştir.
Bununla birlikte Türk ekonomisini de omuzlamaya devam edecektir.

Mesela HES'ler Nükler Santraller,binlerce hektarlık ormanlar telef edilerek yerine yapılan Turizm merkezleri; Bunlar kişi başına düşen milli geri artırmak için refahı artırmak için toplumun,çevrenin,canlıların riske edilmeyeceği başka alternatifler yokmu ? Öncedende bahsetmiştim mesela şöyle diyeyim ;
Bir nükler santral için 3,2 milyar dolar harcanıyor.
3,2 Türkiye nüfusna böldüğümüzde kişi başına düşen gelirin yemede yanında yat.

3.2 milyar doları 70 milyona böldüğümüz de kişi başı 45 TL 70 Kuruş düşüyor..

Ekonomik kalkınma nasılmı olacak,hani çevreye zarar vermemek için o kadar uğraşlar sarfediliyor ya.Tarımla kalkındırın ekonomiyi, pirinş ihraç edin,ısparta gül ihraç etsin,karadeniz çay ihraç etsin. Çok çok daha az hasar vermiş olacak bir kalkınma planı olmazmı bu ? Fabrikanın bacası dert,atıkları dert, beton yığınları yerine tarımsal alanlar olsa ? Çevre bundan daha tatmin olur,ölülerimizin ruhunada rahmet okur (:

Pirinç i ihraç ettiğin lojistik imkanlarından bahsetmek ister misin?
Pirinç i hasat ettiğin, işlediğin tesislerden??
Mahsülü dış piyasa ya sunmak için kullandığın kullandığın iletişim aygıtlarından ??

Sen bugün bu bahsettiğin kaynaklarının totalinin tüm Türkiye nin elektrik giderini kaç saniye karşılayabileceğini düşün mü hiç?

Baggins
Evet kişi başına güşen geliri arttırmak
Sıfırdan 10404$ a

Sıfırdan Jose dikkatini çekerim ..
Senin bu sıfırı 404 $ a çıkarabilecek projen var mı ?

Güzel kardeşim projeye ne hacet adamlar nükler santrale 3,2 milyar dolar harcıyorlar diyorum bu parayı Yunanistana ver adamlar krizden kurtulur.
3,2 milyar para varki adam bu parayı almışlar nükler santrele yatırmışlar. Bende diyorum ki bu parayı kişibaşına geliri artırmak için nükler santrale vermek yerine bizzat millete dağıt. Yorulmamış olursun.

Ayrıca gönül rahatlığıyla bu nükleer santrallerin,fabrikaların,turizm merkezlerinin çevreye,kültüre,tarihe zarar vermediğini söyleyebiliyor musun ?

Yahu konuşmayım diyorum beni zorluyorsun sabah beri.
neymiş biz sataşıyor muşuz tartışmıyor muşuz
Sen kendinde misin sevgili dostum?
ağzından çıkanla kulağın arasında ki mesafeler neler değişiyorsa ben bunu çözemedim
konu ne konu? ortada neyi tartışacağız? sen çıkmış ekonomik kalkınma çevreye zarar verir diye kabul ediyorsun. Bunun neyini savunuyorsun?
Yalancı milletvekilleri gibisin
eline bir kaç birşey alıyorsun kürsüde anca naralar atıyorsun
perde arkasında olanlar hep gizli? Ne demek zarar verir ama küçük verir, en az şekilde verir vs. Yahu biz burada azı çoğu mu tartışacağız! Zarar veriyor mu vermiyor mu?
Oruç oruç nasıl sinirlendim yahu

Münazara bi konunun olumlu ve olumsuz yanını iki farklı tarafın savunması ve en iyi savunan tarafın ödüllendirilmesidir Kayra. Konu seçimine de biz karar vermiyoruz. Lütfen konuyla alakalı ol kişiyle değil.

3.2 milyar doları 70 milyona böldüğümüz de kişi başı 45 TL 70 Kuruş düşüyor..

Kişi başı milli gelir 45 Tl 70 kuruş birşey yapmadan artmış olacak değilmi ?
Bak ne kadar güzel çevreye zarar vermeden amacına ulaştın.
O kadar Fabrika,Hes,Nükler santral var, ne kadar etkide bulunmuş kişi başına düşen milli gelire ?
Acaba bu projeden toplummu kazançlı çıkcak yoksa önde gelen kişilermi cebini dolduracak onu düşünmek gerek (:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri