23 Haziran İBB Belediye Başkanlık Seçimini Kim Kazanır?

Konu sahibi son olarak 965 gün önce görüldü

23 Haziran İBB Belediye Başkanlık Seçimini Kim Kazanır?

• Ekrem İMAMOĞLU

Kullanılan: 27 77.1%
  • Binali YILDIRIM

Kullanılan: 8 22.9%

• Kullanılan toplam oy
    35
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sayın Admin bey, dediklerimi anlamamış olduğunuz o kadar açık ki, heykel kısmını tutup anitkabire kadar götürmüşssünüz. Oradaki cümle, sol tarafın rant üzerinden sağ tarafın ise heykel üzerinden, sürekli acımasızca belaltı vurması ama ne yazık değil mi? Ben burada, bunu söylerken bile putçuluk aklınıza gelmiş ise, kusura bakmayın ben daha da birşey yapamayacağım, o kadar çaresiz haldeyiz. Ben insanların sürekli dile getirdiği şeyleri söylediğim halde birazdan Atatürk düşmanı denilirse dahi şaşırmayacağımı bilmenizi isterim.
Konuya dair yorum yapmayacağım artık.
Teşekkür eder, sihhatle kalmanızı dilerim.

Sayın Editör bey, cümlemde anıtkabir diye bir şey demedim siz onu nerden çıkardınız?
İşin özüne bakarsanız aynı şeyleri farklı yerden söylüyoruz ama siz cümleleriniz de seçici olmuyorsunuz maalesef. Nereye nasıl gidecegini hesap edemiyorsunuz.Kusura bakmayın ama tam bir devrin insanı kelimeleri olmuş. Kimse kimseyi birine düşman etmeye ve bununla itham etmeye hakkı yoktur.
iyi geceler olsun.

Pardon Heykel`deki Kastınız Nedir. Kim Yada Kimler Heykel Diyorlar. Kimler 100 Yıl Zarfında Heykel Değip de Kaybetti . Bu Konuyu
Biraz Açarmısınız.

Heykel Lafını Dönemin TBMM Başkanı Bülent Arınç Demişti. üzerinden 10 Yıl Geçtikden Sonra Sizin Demeniz Biraz Manidar Oldu. Kusura Bakmayın Kimse Yüce Türk Milletinin Değerlerinden Birine MUSTAFA KEMAL ATATÜRK`e Heykel Deme Cüretinde Kimse Bulanamaz. Kimse Heykel Diye Söyleyipde Kaybetmedi. Eğer Kaybetmiş Olsaydık TÜRKİYE CUMHURİYETİ Yaşamazdi. Ama Fetrhullahın Ve Diğer Cemaatlerin Eteklerinin Altına Saklanıp Her Haltlari Din- iman Olan Sözüm Ona İnsanların Kaybettikleri Çok Şey Oldu Olacakdir. Akabinde İnsanların Dini İnaçlari İle Makaramı - Bakaramı Diye Gecerek Her Haltı Yediklerini Sizde Benim Gibi Gayet İyi Biliyorsunuz. Bununla Beraber Devletin Cumhurbaşkanı Haricinde Kimse İnsanları Ötekileştirmiyor. Birine Cumhur İttifakı Diğerine Zillet Demiyor. Bir Ülke Başkanının Görevi İnsanları Ayrıştırmak Değildir. Bunu Sizde Gayet iyi Biliyorsunuz Ancak Nedense Söylemiyorsunuz. Tekrarında Sizce Bir Cumhurbaşkanının Görevi Belediye Başkanı Seçimlerine Müdahil Olmak mı Yoksa Çekimser Kalip Ikı Adayın Projelerını Vaatlerini İncelemek mi . Ancak Devletin Başindaki Kişi İnsanları Ayırıum Yaparak Sen-Ben Olarak Kutuplaştiyorsa Kusura Bakmayın Söylemlerınızde HAKSIZSINIZ.

Son Olarak Koskoca TÜRKİYE CUMHURİYETİ`nin Başindaki Cumhurbaşkanı Bakanlar Ve Bunlara Bağli Kurum Ve Kuruluşlar Sanırım İstanbul Seçimlerinde Çareyi Öcalan`ın Mektubunda Buldular. Düşün Tunceli Malazgirt Üniversitesi Rektörü Terorist Başinı Ziyarete Gidiyor. Sizce Bu Rektör Hangi Sıfatla Oraya Kim Yada Kimlerce Gönderilmiştir. Ayrıca AA ( ANADOLU AJANSI ) Hangi Sıfatla Terörist Başinın Mektubunu Okuyor. Hemde 15 Temmuz Şehitlerini Kattilerinin Müebbet Hapisle Cezalandırılmasıyla Aynı Güne Denk Gelmesi Tesadüf mü Yoksa Bilerekmi Yapilmiştir..
Daha Düne Kadar CHP-HDP İttifakı CHP -PKK ittifakı var Diye Meydanlarda Nara Atanların Bugun AKP- ÖCALAN Görüşmesini Nasil Buluyorsunuz.

Kolay Gelsin..
100 yil heykel dedik kaybettik, 17 yildir rantci deyip yine kaybedecegiz,
.

Harbiden ya. Chp-Pkk ittifakı diyenler nerde şimdi? Öcalan bir mektup yayımlıyor AKP'i destekleyin diyor ama Selahattin Demirtaş Imamoğlunu destekleyin diyor. Kendi içlerinde bile savaş veriyorlar. ALLAH KİMSEYİ BİR TERÖRİST ELEBAŞINA MUHTAÇ ETMESİN. Ayrıca bu mektubu destekleyen Devlet Bahçeliyi ALLAH bildiği gibi yapsın.:D Komiksiniz ya boşuna "aktroller" demiyorlar. Hakkını veriyorsunuz ha.:D

Yeni Senaryo;

Öcalan'ın cezası ev hapsine dönecek, karşılığında kürtlerin oy vermeleri için mektup yayımlaması. Sağlam oynuyorsunuz senaryo belli.

Tencere dibin kara, seninki benden kara hesabı ama işte illa fanatiğiz ya. Halaa illaa fanatiğiz ya, kendimizi sadece karşı tarafın hatalarının üzerine basarak yükseltiyoruz.

Tencere dibin kara, seninki benden kara hesabı ama işte illa fanatiğiz ya. Halaa illaa fanatiğiz ya, kendimizi sadece karşı tarafın hatalarının üzerine basarak yükseltiyoruz.

CHP'nin en büyük hatalarından biri Muharrem Ince mesela. Ve bir diğeri sert siyaset yapmayı bilmiyor. Kılıçdaroğlu çok pasif. Muhalefet partisi dediğin iktidarı eleştirmekten ziyade amblemindeki okları batıracak. Ama ne yapıyor? Okları bir karşıya ardından kendine batırıyor. İktidar partisi ise geçmişte başkalarının hatasını yüzüne vurup aynı hataları kendi yapıyor. Ben parti sevmem, kişileri severim. Mesela Imamoğlu gibi. Konuşmayı bilen adamı severim. Hangi partiye mensup olduğu umrumda bile değil. Yaşadığım memlekette dün bir olay yaşandı.

CHP teşkilatı ikameti Istanbul olup Hatay'a gelmiş insanlar için otobüsler tahsis etti. Ama polisler saatlerce bir çok otobüsün can güvenliği adı altında "lastikler eski", "motor durumu sağlıksız" söylemleri ile saatlerce o otobüslerin kalkışlarına izin vermedi. Gözlerimle şahit oldum buna. O da rastlantı yollar bunun yüzünden kapanmıştı çünkü. Şu an o otobüslerin bazıları yetişmiş, kalanları da yetişmek üzere. Git-gel ücretsiz ve günü birlik servis olduğunu biliyoruz sadece.(:

Son düzenleme:
CHP'nin en büyük hatalarından biri Muharrem Ince mesela. Ve bir diğeri sert siyaset yapmayı bilmiyor. Kılıçdaroğlu çok pasif. Muhalefet partisi dediğin iktidarı eleştirmekten ziyade amblemindeki okları batıracak. Ama ne yapıyor? Okları bir karşıya ardından kendine batırıyor. İktidar partisi ise geçmişte başkalarının hatasını yüzüne vurup aynı hataları kendi yapıyor. Ben parti sevmem, kişileri severim. Mesela Imamoğlu gibi. Konuşmayı bilen adamı severim. Hangi partiye mensup olduğu umrumda bile değil. Yaşadığım memlekette dün bir olay yaşandı.

CHP teşkilatı ikameti Istanbul olup Hatay'a gelmiş insanlar için otobüsler tahsis etti. Ama polisler saatlerce bir çok otobüsün can güvenliği adı altında "lastikler eski", "motor durumu sağlıksız" söylemleri ile saatlerce o otobüslerin kalkışlarına izin verilmedi. Gözlerimle şahit oldum buna. O da rastlantı yollar bunun yüzünden kapanmıştı çünkü. Şu an o otobüslerin bazıları yetişmiş, kalanları da yetişmek üzere. Git-gel ücretsiz ve günü birlik servis olduğunu biliyoruz sadece.(:
Feyza Altun hanımefendi bu anlamda büyük bir çalışma yürüttü. Otobüs fikri ilk ondan çıktı diye hatırlıyorum (tam emin değilim). Mart evvelinde daha büyük bir çalışma yaptılar bu anlamda. Bu çok güzel bir dayanışma. En beğendiğim konu ise, sadece chp seçmeni için çağrı yapılmadı. Oy kullanacak herkes davet edildi. Yani kime oy verdiğini önemsemediler. Bu bile güzel bir çalışmaydı. Eminim ki bu güzel düşünce karşısında etkilenip fikir değiştiren çok olmuştur. Muharrem İnce konusunda size katılmıyorum ben. Çok güçlü bir adaydı ve o dönem özellikle takip etmiştim. Kendisine soru yöneltildiğinde kelime kalabalığı yapmıyordu.

Ekrem İmamoğlunun programlarını defalarca izledim. Kritik sorularla başa çıkamıyor. Genelde çok cümle kuruyor ama kesin bir cevap veremiyor. Bu da siyasi deneyiminin yetersiz olmasından kaynaklanıyor. Farkındaysanız akp gençlik kolları her iki seçim sürecinde de en çok bu boşluğa çalıştı. Feyza hanım Ekrem beyden bu anlamda daha başarılı. Bir çok programa katıldı izlediniz mi bilmiyorum? Ekrem beyin de hakkını teslim etmek gerek ki akıcı konuşma konusunda muazzam. Siyasi başarısı üzerinden konuşamıyorum çünkü böyle bir şey maalesef ki yok.

Öte yandan Ekrem beyin bu denli sahiplenilmesinin nedeni chp'nin yenilenme ihtiyacından geliyor. Seçimden,sonra Ekrem bey için böyle bir süreç başlayacak ve nasıl egale edileceğini izleyeceğiz gibi görünüyor. Partiyi Kemal beyden kurtardığımız gün bu ülkede yeniden muhalefet doğacak. Şuan muhalefet diye bir şey kalmadı.

Feyza Altun hanımefendi bu anlamda büyük bir çalışma yürüttü. Otobüs fikri ilk ondan çıktı diye hatırlıyorum (tam emin değilim). Mart evvelinde daha büyük bir çalışma yaptılar bu anlamda. Bu çok güzel bir dayanışma. En beğendiğim konu ise, sadece chp seçmeni için çağrı yapılmadı. Oy kullanacak herkes davet edildi. Yani kime oy verdiğini önemsemediler. Bu bile güzel bir çalışmaydı. Eminim ki bu güzel düşünce karşısında etkilenip fikir değiştiren çok olmuştur. Muharrem İnce konusunda size katılmıyorum ben. Çok güçlü bir adaydı ve o dönem özellikle takip etmiştim. Kendisine soru yöneltildiğinde kelime kalabalığı yapmıyordu.

Ekrem İmamoğlunun programlarını defalarca izledim. Kritik sorularla başa çıkamıyor. Genelde çok cümle kuruyor ama kesin bir cevap veremiyor. Bu da siyasi deneyiminin yetersiz olmasından kaynaklanıyor. Farkındaysanız akp gençlik kolları her iki seçim sürecinde de en çok bu boşluğa çalıştı. Feyza hanım Ekrem beyden bu anlamda daha başarılı. Bir çok programa katıldı izlediniz mi bilmiyorum? Ekrem beyin de hakkını teslim etmek gerek ki akıcı konuşma konusunda muazzam. Siyasi başarısı üzerinden konuşamıyorum çünkü böyle bir şey maalesef ki yok.

Öte yandan Ekrem beyin bu denli sahiplenilmesinin nedeni chp'nin yenilenme ihtiyacından geliyor. Seçimden,sonra Ekrem bey için böyle bir süreç başlayacak ve nasıl egale edileceğini izleyeceğiz gibi görünüyor. Partiyi Kemal beyden kurtardığımız gün bu ülkede yeniden muhalefet doğacak. Şuan muhalefet diye bir şey kalmadı.

Ekrem Imamoğlu genç bir siyasetçi ve eksikleri var. Bunu gözardı etmek yanlış olur. Ama genel itibari ile bakacak olursak; Atatürk zihniyetine sahip, gençlere önem veren, geçim sıkıntısı yaşayanlara yardım etme ve yoksullağa dur demek adına adımlar atıyordu. İşsizlere istihdam sözü verdi(kimine sağlamıştı) ve tam uygulayacakken mazbatası elinden zorla alındı. Bunu kabul etmemek için kör ve sağır olmak gerekir.

Muharrem Ince konusuna gelecek olursak seçim gününe kadar savunduğu şeylerin arkasındaydı ama asıl savunmasını yapması gereken gün savunamadı veya savunmasını engellediler bilemiyorum. O konu da çeşitli iddialar var. Net bir şey mantıksız aslında.

CHP zaten yıllardır koltuk sevdalısı Kılıçdaroğlu yüzünden ilerleyemedi. Hoş, bir partinin ilerleyip ilerlememesi bana fayda sağlamıyor. Dediğim gibi kişiye bakar, kişiye oy atarım. Örnek verecek olursam; ailem, buna 2. ve 3. Aile bireylerim dahil her zaman CHP'e oy atmış insanlardı. Taaaa ki AKP den aday olup çıkan o isme kadar. AKP e oy atmışlardı yerel seçim de. Aynı kişi bir sonra ki seçim CHP den aday olunca bu sefer CHP e oy attılar.

Muharrem Ince seçim günü Imamoğlu gibi sahiplenemedi seçimi, oyları koruyamadı. Sustu veya susturuldu bilemem.

Ekrem Imamoğlu genç bir siyasetçi ve eksikleri var. Bunu gözardı etmek yanlış olur. Ama genel itibari ile bakacak olursak; Atatürk zihniyetine sahip, gençlere önem veren, geçim sıkıntısı yaşayanlara yardım etme ve yoksullağa dur demek adına adımlar atıyordu. İşsizlere istihdam sözü verdi(kimine sağlamıştı) ve tam uygulayacakken mazbatası elinden zorla alındı. Bunu kabul etmemek için kör ve sağır olmak gerekir.

Muharrem Ince konusuna gelecek olursak seçim gününe kadar savunduğu şeylerin arkasındaydı ama asıl savunmasını yapması gereken gün savunamadı veya savunmasını engellediler bilemiyorum. O konu da çeşitli iddialar var. Net bir şey mantıksız aslında.

CHP zaten yıllardır koltuk sevdalısı Kılıçdaroğlu yüzünden ilerleyemedi. Hoş, bir partinin ilerleyip ilerlememesi bana fayda sağlamıyor. Dediğim gibi kişiye bakar, kişiye oy atarım. Örnek verecek olursam; ailem, buna 2. ve 3. Aile bireylerim dahil her zaman CHP'e oy atmış insanlardı. Taaaa ki AKP den aday olup çıkan o isme kadar. AKP e oy atmışlardı yerel seçim de. Aynı kişi bir sonra ki seçim CHP den aday olunca bu sefer CHP e oy attılar.

Muharrem Ince seçim günü Imamoğlu gibi sahiplenemedi seçimi, oyları koruyamadı. Sustu veya susturuldu bilemem.
[emoji1652] bende en az sizin kadar particiliği sevmem. Gazi Mustafa Kemal Atatürkte böyle düşünürdü. Kendi partisinin kendi fikirlerine sadık kalacağından emin değildi ve bunu dile getirmişti. Biz insanları en büyük yanlışa iten de bu aslında. Günümüzde kendi aklıyla hareket eden kişi sayısı çoook çok az. Dini de, siyaseti de, aşkı da, evliliği de, anne babalığı da başkalarından kopyalayarak yaşıyoruz.

Ayrıca anlayışlı siyasi sohbetiniz dikkatimi çekti belirtmeden geçemeyeceğim.

[emoji1652] bende en az sizin kadar particiliği sevmem. Gazi Mustafa Kemal Atatürkte böyle düşünürdü. Kendi partisinin kendi fikirlerine sadık kalacağından emin değildi ve bunu dile getirmişti. Biz insanları en büyük yanlışa iten de bu aslında. Günümüzde kendi aklıyla hareket eden kişi sayısı çoook çok az. Dini de, siyaseti de, aşkı da, evliliği de, anne babalığı da başkalarından kopyalayarak yaşıyoruz.

Ayrıca anlayışlı siyasi sohbetiniz dikkatimi çekti belirtmeden geçemeyeceğim.

Her insan aynı şeyi düşünemez veya aynı fikire sahip olamaz sonuçta. Mustafa Kemal Atatürk bunun farkındaydı zaten. Ama bir husus.. bunu yıllardır çiğneyen insanlar var ülkemizin başında. Buna rağmen aksini desteklemek ne derece doğru olabilir? Ama sorsan Atatürk sevdalısı insanlar. Gülünç geliyor.

Her insan aynı şeyi düşünemez veya aynı fikire sahip olamaz sonuçta. Mustafa Kemal Atatürk bunun farkındaydı zaten. Ama bir husus.. bunu yıllardır çiğneyen insanlar var ülkemizin başında. Buna rağmen aksini desteklemek ne derece doğru olabilir? Ama sorsan Atatürk sevdalısı insanlar. Gülünç geliyor.
Atatürkü de herkes sevmek zorunda değil ama paşa paşa saygı duymak zorunda. Bu iktidarın en büyük yanlışı aslında bu oldu. Sevgi kişiseldir insanların kalplerine müdehale edemeyiz ama dil öyle değil. Bugün o beğenilmeyen lozana muhtacız mesela. Lozanın 11. Maddesine dayanarak sınırlarımızı korumaya çalışıyoruz. Fakat bunu kaçımız biliyor?

Arkadaşlar sizi bir daha uyarmak istemiyorum bu konuda. Özelikle sen huri nedir senin derdin yahu? herkesi nefret ettirdin kendine herkese sataşıyorsun? Nasıl bir insansın sen? Bıktırdın usandırdın. Tek kelimende seni uzaklaştırıcam haberin olsun. Tüm mesajları siliyorum. sizden bir post daha görmek istemiyorum.

Sonuç ortada :) İlk seçimi kabul edeceklerdi. Hiç olmazsa %1 farkla kaybettik diyeceklerdi. %1'in adını şaibe koydular, tekrar seçim yaptılar. Bir şaibe lafına şimdi %1 değil, %10 farkla kendi kendilerini dahada ezdiler. :)

Seçim sonuçları belli olduguna göre konu kilitlenmiştir.
Vatanımıza milletimize hayırlı uğurlu olsun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri