23 Haziran İBB Belediye Başkanlık Seçimini Kim Kazanır?

Konu sahibi son olarak 965 gün önce görüldü

23 Haziran İBB Belediye Başkanlık Seçimini Kim Kazanır?

• Ekrem İMAMOĞLU

Kullanılan: 27 77.1%
  • Binali YILDIRIM

Kullanılan: 8 22.9%

• Kullanılan toplam oy
    35
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kitapella : Ben size diyorum ki, Avrupa ülkelerinin hiç birinde böyle bir adaletsizlik yoktur, Bakin sizin sistem dediğiniz bu güne kadar hiç bir cumhurbaşkanı devletin gizli odalarına girmemiştir, Bunun yasak ve illegal olduğunu bile bile kanunları çiğneyen ve tarihe geçen tayyip erdoğandir, Hiç bir ülkede kendi vatandaşını kendi çıkarları için kullanan ve ezen fakirliğe iten bir devlet başkanı yoktur, Bana hangi dünyanın cağında kendi egolarını tatmin etmek için ülkenin krizde olduğu milletin ac olduğu bu dönemde bir cumhurbaşkanı kendi maaşına zam yaparak aylık 70 bin alıp lüks yaşam sürmek için, Sizin sistem dediğiniz devletin yüksek kurumlarını ( Hakimler savcılar avukatlar YSK TSK Yayın kanalları iş adamları vs ) ve daha sayamadiklarim bir çok devlet kurumları ve sivil toplum üstünde kendi istekleri dışında hiç birşey yapılmıyor yapılamıyor, Burda adelet hak hukuk tek adamın kaleminden geçiyor, Bunun neresinde sistem ve proje dediginiz var? Keşke sizinde benim gibi düşündüklerinizi açık açık burda yazarak yanlışları dile getire bilseydiniz, Kendiniz diyorsunuz 2002, Peki 2002 de böyle bir bölüşme ayrımcılık yolsuzluk varmıydı? Ben geçmişe bakarak insanları yargılamıyorum ve yapamadığım içinde "aptal" sizin dilinizle cahil lik gibi kelamları ile degilde gerçeklerle yüzleşip gördüklerime yaşadıklarımız yüzleşmek saygı hoş görü seviyesinde doğruları anlatmak, 2023 projesi dediginiz 18 senedir yapamadiklari projeleri 2023 demi yapacaklar, Slogan dediginiz nedir? Biz yaptık mi yinemi yaparız? Biz milleti kuru soğana muhtaç ettik yinede ederiz sloganı ile daha çok yakışıyorlar birbirine,.

CHP konusuna gelince ben şunu açık açık diyorum CHP geçmişi temiz olmayan bir parti ve yanlış kişiler tarafından yönetildi, ve şuan millettin korkusu zamanında bu yanlışları yaptıkları içindir, Muharrem ince veya Kemal bey ikiside o koltuğu hak etmiyen siyasetcilerdir, Siyasette bu gibi oyunlar kumpaslar çok olur ayrı gayri düşenler, Ak parti kurucuları ile Tayyip erdoğan gibi Abdullah gül Ali babacan Ahmet Davutoğlu bunlarda şimdi, Kendi partilerini kurma asamasindalar, Kemal bey Muharrem inceyi yem olarak atmadı bundan emin olun, Eğer muharrem ince kendi oylarına sahib çıksaydı durum farkli olabilirdi, Tıp ki Recep Tayyip erdoğanın tek kelimesi ile Ahmet Davutoğlunun istifası gibi, Bunlar sizin için normal ve proje gibi geliyor şimdi, Her ülkede ülkenin başkanı kendi partisinin belediye başkanları olmak üzere savcı ve hakimlerini görevden istifa etmek için zorluyor ? Ben türkiye dışında sizin dediginiz dünyada öyle bir proje veyahut sistem görmedim, halkasim-u kemal diyerek umarım carpediem anlayışınız ile yönetilmez bu ülke modern cağın modern ülkesi olarak yönetilir, Ve artik bu milletti köyün gibi suzenlerde geldikleri gibi giderler milletin iradesi ile.
Beyefendi verdiğiniz cevaptan anladığıma göre benim yazdıklarımı kalıpsal olarak okumuş fakat hiç anlamamışsınız.

Siyasi tartışmalardan hoşlanıyorsunuz sanırım. Ben fanatik bir partici olmadığım için bu tarz bir tartışmaya dahil olmayı istemiyorum aslında. Zira bu düşünce yapısına karşı bir şeyler ortaya koyabilmem bu zekayla mümkün görünmüyor. (Burada kendi zekamdan bahsettim aman yanlış anlamayın)

Siyasi görüşüm sizin anladığınızdan çok çok farklı. A partisini de b partisini de desteklemiyor ve güvenmiyorum. O nedenle kalkıp sizi ikna etmemi filan bekliyorsanız lütfen beklemeyin.

Fakat bu ülkede hep kötü şeyler oluyormuş gibi lanse etmeniz bir zulümdür. Sizin eleştirileriniz ekonomiyle veya her neyi arzu ediyorsanız onun temini ile son bulabilir. Benim eleştirilerim benimle mezara gider. Ben domatesle patatesle filan ilgilenmiyorum. Eleştirecekseniz daha kalıcı şeylerle eleştirin bi kıymeti olsun. Zira yarın sabah ekonomi bi anda parlarsa muhalefet olmanın bir kıymet-i harbiyesi kalmaz.

Varolan hükümet kendiyle çelişme noktasında zirveye oturmuş durumda.
Bir yandan yerli milli reklamları dönüyor diğer yandan ispark, ido dahi özelleştiriliyor.
Din istismarı konusunda zirveye oturduk.
İmar istismarına değinmek bile istemiyorum.
Ekonomiyi vergilerle düzelteceklerini filan zanediyorlar.
İhracatımız ithalatımızın 5-10kat altında
Ekonomi bakanı çıkıp çıkıp halkın aklıyla alay ediyor
Suriyeliymiş gibi içeriye giren binlerce terörist var ve sağda solda olay çıkarıyorlar çözüm sunan yok.
(Bu liste uzar gider, bitmez)
Öte yandan chp kanadında hiç bir istikrar yok. Daha belediyelerinde bile bir düzen tutturamıyorlar. (Chp belediyesinde ikamet etmekteyim senelerdir)
Çaylak bir belediye başkanını istanbul büyükşehir belediyesinden aday gösterdiler.
Bu adayın beylikdüzünde yaptıkları (yapmadıkladı) ortada.
Vallahi oy verip vermeme konusunda bile hala ciddi düşünce içerisindeyim. Kalkıpta kimse bana biri diğerinden çok iyiymiş gibi yazmasın.

He bu ülkede güzel şeyler de oluyor. Mesela Doğu Akdeniz konusunda 2 gemimizi gönderdik 4e hatta 5e çıkarılmasından yanayım. Duruşumuzun asla bozulmamasından yanayım.
Kin ve nefret dilinin tüm siyasilerce terkedilmesinden yanayım.

Dış ülkeler konusunda çok masalsı bi yaklaşıma sahipsiniz. Trump ın nasıl seçildiği konusunu gidip araştırın sonra gelip diğer ülkeler alice harikalar diyarı diyebiliyorsanız dersiniz. [emoji23] gülmeyeyim diyorum ama bu kadar da olmaz. Sizin o savunduğunuz avrupa papa eliyle hitleri doğurdu. Doğuran kişi bir yahudiydi ama soykırımını istediği kavim de yahudilerdi. Ben size burada dünya tarihi, dünyayı kim nasıl yönetiyor dersleri verecek değilim arzu ederseniz araştırırsınız, sonra dünyanın hiç bir yerinde böyle bir şey yok dersiniz (tabi diyebilirseniz)

Son düzenleme:
Kitapella : Ben size diyorum ki, Avrupa ülkelerinin hiç birinde böyle bir adaletsizlik yoktur, Bakin sizin sistem dediğiniz bu güne kadar hiç bir cumhurbaşkanı devletin gizli odalarına girmemiştir, Bunun yasak ve illegal olduğunu bile bile kanunları çiğneyen ve tarihe geçen tayyip erdoğandir, Hiç bir ülkede kendi vatandaşını kendi çıkarları için kullanan ve ezen fakirliğe iten bir devlet başkanı yoktur, Bana hangi dünyanın cağında kendi egolarını tatmin etmek için ülkenin krizde olduğu milletin ac olduğu bu dönemde bir cumhurbaşkanı kendi maaşına zam yaparak aylık 70 bin alıp lüks yaşam sürmek için, Sizin sistem dediğiniz devletin yüksek kurumlarını ( Hakimler savcılar avukatlar YSK TSK Yayın kanalları iş adamları vs ) ve daha sayamadiklarim bir çok devlet kurumları ve sivil toplum üstünde kendi istekleri dışında hiç birşey yapılmıyor yapılamıyor, Burda adelet hak hukuk tek adamın kaleminden geçiyor, Bunun neresinde sistem ve proje dediginiz var? Keşke sizinde benim gibi düşündüklerinizi açık açık burda yazarak yanlışları dile getire bilseydiniz, Kendiniz diyorsunuz 2002, Peki 2002 de böyle bir bölüşme ayrımcılık yolsuzluk varmıydı? Ben geçmişe bakarak insanları yargılamıyorum ve yapamadığım içinde "aptal" sizin dilinizle cahil lik gibi kelamları ile degilde gerçeklerle yüzleşip gördüklerime yaşadıklarımız yüzleşmek saygı hoş görü seviyesinde doğruları anlatmak, 2023 projesi dediginiz 18 senedir yapamadiklari projeleri 2023 demi yapacaklar, Slogan dediginiz nedir? Biz yaptık mi yinemi yaparız? Biz milleti kuru soğana muhtaç ettik yinede ederiz sloganı ile daha çok yakışıyorlar birbirine,.

CHP konusuna gelince ben şunu açık açık diyorum CHP geçmişi temiz olmayan bir parti ve yanlış kişiler tarafından yönetildi, ve şuan millettin korkusu zamanında bu yanlışları yaptıkları içindir, Muharrem ince veya Kemal bey ikiside o koltuğu hak etmiyen siyasetcilerdir, Siyasette bu gibi oyunlar kumpaslar çok olur ayrı gayri düşenler, Ak parti kurucuları ile Tayyip erdoğan gibi Abdullah gül Ali babacan Ahmet Davutoğlu bunlarda şimdi, Kendi partilerini kurma asamasindalar, Kemal bey Muharrem inceyi yem olarak atmadı bundan emin olun, Eğer muharrem ince kendi oylarına sahib çıksaydı durum farkli olabilirdi, Tıp ki Recep Tayyip erdoğanın tek kelimesi ile Ahmet Davutoğlunun istifası gibi, Bunlar sizin için normal ve proje gibi geliyor şimdi, Her ülkede ülkenin başkanı kendi partisinin belediye başkanları olmak üzere savcı ve hakimlerini görevden istifa etmek için zorluyor ? Ben türkiye dışında sizin dediginiz dünyada öyle bir proje veyahut sistem görmedim, halkasim-u kemal diyerek umarım carpediem anlayışınız ile yönetilmez bu ülke modern cağın modern ülkesi olarak yönetilir, Ve artik bu milletti köyün gibi suzenlerde geldikleri gibi giderler milletin iradesi ile.

O gece programı izledim emin olun ki Ekrem imamoğlu güzel yerlerde güzel cevaplar verdi ateşli ve gergin bir ortam geçmedi, Binali yıldırım istediği beklediği yerlerden soruları alamayınca Ben Ne bilim kardeşim cümlelerini kurdu, Bakin şuan ISPark 1 saat bedava Ak parti seçimlerinin arasında olan bir vaad, ve ISPark ne hikmetse zarar etmiş durumda hiç bir masrafı yokken, 18 günde ekrem imamoğlunun yaptıkları ortada da, Seffaf olarak tüm millet ile canlı yayında paylaşıldı bunlar, Peki bu güne kadar 24 senedir AK Parti de olan IBB belediyesinin hangi ihalesi veya oturumu toplantilari canlı yayında verildi, Biraz araştırın eğer türkiyede yaşıyorsanız türkiyenin ak partinin yaptıkları işlerin hangi kurum ve şirketler tarafından yapıldığını görürsünüz, ve 1 TL olan bir mendi li 5 TL ye devlete satan şirketler 3 şahsın kendisine aittir. Bu şah şöhret kibir yüksekliği yüzünden bakın, Şuan Turkiyede 100-100 zam almış başını geliyor bunu düşünen var mi bir devlet başkanı? Japon yada benzine zam yapıldı diye millet trafikte 1 saat eylem yaptı devlet hemen geri çekildi, ama ne yazık ki türkiyede 100-100 zam yapıldı hiç kimseden ses çıkmadı kuru soğana talip oldukları halde.

“Cumhurbaşkanı devletin gizli odalarını girdi” den sonrasını okumadım. Ağzını açıp gözünü yummuşsun.

Benim kulağıma küpe, senin koluna saat gibi dövme olsun İmam Gazali’nin şu sözü 'Uzlet iki çeşittir; biri farz, diğeri fazilettir. Farz olan uzlet, kötü işlerden ve kötülüğe bulaşmış insanlardan uzaklaşmaktır. Fazilet olan uzlet ise; boş işlerden ve boş işlerle uğraşan kimselerden uzaklaşmaktır.'

“Cumhurbaşkanı devletin gizli odalarını girdi” den sonrasını okumadım. Ağzını açıp gözünü yummuşsun.

Benim kulağıma küpe, senin koluna saat gibi dövme olsun İmam Gazali’nin şu sözü 'Uzlet iki çeşittir; biri farz, diğeri fazilettir. Farz olan uzlet, kötü işlerden ve kötülüğe bulaşmış insanlardan uzaklaşmaktır. Fazilet olan uzlet ise; boş işlerden ve boş işlerle uğraşan kimselerden uzaklaşmaktır.'

Senin işine geleni anliyorsunda gelmeyenimi anlamıyorsun benim yazdıklarım gayet açıklayıcı anlamak veya anlamamak sana kalmış bir durum, Ben ne küpe takmayı severim nede takanları severim sana bir tavsiyem söylediklerim kulağına küpe değilde dolma olsun tıkansin dursun, Sen fazileti tercih et kötü insanlardan ve kötü zihniyetlerden uzak dur boş işler ile tontis canını sıkılmasın gençlere yol açan destek verenlerle yuru.

Sana Nazım hikmetten Memleketimi seviyorum şiirini açıp okumani tavsiye ediyorum okurken bana kısa bir özetle burda paylaşırsan sevinirim.

Bu şehir de oy kullanmayacağım ama gönlüm Imamoğlu diyor. Bu zamana kadar particilik yapmayıp isme oy atmış biri olarak söylüyorum.

Ama bildiğim bir şey var ki bu seçimin sonucu ne olursa olsun çok insanın canı yanacak bence. Çünkü 31 Mart günü itibari ile mazbatayı geri almak için iktidar parti bütün bakan ve buna Cumhurbaşkanı dahil hepsi seferber oldu. Uyuşturucu ile ilgili komisyonun red edilmesi ülke yönetimimizin ne derece aşağılarda olduğunu gösterdi açık açık. Bu gelir kaynağı mı acaba? Sorusunu getirdi akıllara.

"Öyle söylemek zorunda kaldık." Bu laf varya veya benzeri ama o anlama gelen bir sözü istemsizce belirtti Binali Yıldırım. Bunu anlamamak için kulakları kapatmak gerekir sadece. Ağız okuyan insanlar istisna elbet.:D

Adam bir geldi tüm partiyi dahil etti yerel seçime şaka gibi yahu!:D

Senaryo belli;

Imamoğlu kazanırsa söylemediği bir laftan yargılanıp yine mazbatası alınacak. Ha 2023'ü iple çekiyorum desem yalan olmaz. Ben hiç bir partiye sempatizanlık yapmam. Kılıçdaroğlu mesela zerre haz almam konuşmayı bilmeyen biridir. Ve o makamı hak etmiyor.

Inşallah herhangi bir oyun olmazsa Imamoğlu YİNE kazanacaktır.

Senin işine geleni anliyorsunda gelmeyenimi anlamıyorsun benim yazdıklarım gayet açıklayıcı anlamak veya anlamamak sana kalmış bir durum, Ben ne küpe takmayı severim nede takanları severim sana bir tavsiyem söylediklerim kulağına küpe değilde dolma olsun tıkansin dursun, Sen fazileti tercih et kötü insanlardan ve kötü zihniyetlerden uzak dur boş işler ile tontis canını sıkılmasın gençlere yol açan destek verenlerle yuru.

Sana Nazım hikmetten Memleketimi seviyorum şiirini açıp okumani tavsiye ediyorum okurken bana kısa bir özetle burda paylaşırsan sevinirim.

Şiraze; hem kitabın sırt bölümünde bulunan ve sayfaları bir arada tutmaya yarayan ince şerittir hem de pehlivanların giydiği kıspetin paçası. Böylece şirazeden çıkmak, kıçı başı dağıtmak anlamına gelir. siz siz olun kitabınıza da kıspetinize de sahip çıkın.

Makarna muhabbeti yapan “koleston”gazisi kokoşlardan ve patates-soğan muhabbeti yapan altın varaklı şapşallardan, hayatlarında bir tek felsefe kitabı okumamış. Şiir,edebiyat, matematik bilmeyen insanlardan bıktım.

Nazım Hikmet’e gelince “ ey yumurtaya can veren rabbim” isimli şiirini okumanı salık veriyorum

Cumhurbaşkanı devletin gizli odalarına giriyor demek!

Şiraze; hem kitabın sırt bölümünde bulunan ve sayfaları bir arada tutmaya yarayan ince şerittir hem de pehlivanların giydiği kıspetin paçası. Böylece şirazeden çıkmak, kıçı başı dağıtmak anlamına gelir. siz siz olun kitabınıza da kıspetinize de sahip çıkın.

Makarna muhabbeti yapan “koleston”gazisi kokoşlardan ve patates-soğan muhabbeti yapan altın varaklı şapşallardan, hayatlarında bir tek felsefe kitabı okumamış. Şiir,edebiyat, matematik bilmeyen insanlardan bıktım.

Nazım Hikmet’e gelince “ ey yumurtaya can veren rabbim” isimli şiirini okumanı salık veriyorum

Cumhurbaşkanı devletin gizli odalarına giriyor demek!

Burda kendini çok ifade etmişsin ama eksik ifadede bulunmuşsun, Ek olarak da eklemeleri ben yapım bari tam olsun, Şimdi dilbazlik felsefeciler ve edebiyatçılar takımı bu memleketin bu gün bu duruma gelme sebebi olmuş, Cehaletten uzak kalan cahil toplumu kendini namık ile kemal le karıştırmış, senin kide o hesab sen sen ol kemal ol.

Sana bir tavsiyede daha bulanayım belki biraz daha etkili olurum.
Saidi zaat'a sormuşlar Ölüm nedir, Saidi zaat cevap vermiş, Ölüm bin telaş bir bela bir bedende bir "Ruh" bir canda binbir zulümdür.

Gizli oda dedigimi anlamadigin için sana söyle soyleyim belki anlarsın, Kozmik odasına bu güne kadar hangi cumhurbaşkanı girmiştir, Devletin bir asır sırlarını ne hakla 20 gün boyunca oda'da araştırmalar yapılıyor? O kadar izin verilmediği halde şimdi sana soruyorum bana dürüst bir şekilde tarafsızca bu konu hakkında cevap ver. Bu güne kadar hangi cumhurbaşkanı kozmik odaya girmiştir?
Bernard lewis rollerine girmeye gerek yok mustafa abi. Kemal ol dediğim gibi.

Son düzenleme:
Offf bi gidiniz ya. Yemin ediyorum sıktınız.

Siyaset bilimci olmak çok kolay. Sosyal medyadan birkaç paylaşım okuyorsun elini yanağına yastık yaparak Rodin gibi vay be adamlar bizi nasıl kekliyormuş diyorsun. Otomatikman Kissinger oluyorsun.

Biraz önce sıcaktan uyanıp Berat Albayrak ve Özge Ulusoy haberlerini gördüm. Siyaseti ve mizahı iki kadının iffeti ve onuru üzerinden yapan aşağılık insanlarla aynı ülkede yaşam mücadelesi veriyoruz. Kadın cinayetleri, kadın ayrımcılığı, kadına şiddet konusunda sözüm ona en önde hak arayan arkadaşlarım biraz önce bu konudaki yorumları nedeniyle listemden silindi. Seçimi kim kazanırsa kazansın biz bir seçim için şu duruma düştük ya. Değil Istanbul bi Türkiye (KAYBETTİ)

İsterseniz senelerce bu mevzuyu konuşalım, yine sonuç değişmeyecektir. Etki etmeyecektir. İnsanların kafasında oluşan düşünceler medyaya yansıtıldığı kadardır bazı şeylerin. Ya da bir şeylerin yolunda gitmediğinin farkına varan insanlar fikir değiştirip, bu oy kullanma haklarını o yönde kullanıyorlar. Ben şahsen bu tür konulara yorum yapmaya çok çekiniyorum. Düşüncelerime muhtelif düşünceler de olabilir, benim istikametimden de yürüyebilir düşünceler sorun yok, ama maalesef fanatizm boyutuna geliyor hep bu konular. Orada başlıyor bir kırgınlık.. İstanbul'un trafiğini de bilir, metro/tramvay da insanların dip dibe ne kadar huzursuz şekilde yolculuk ettiğini de vb şekillerini de. O yüzden hayırlısı olsun deyip, oyumu Ekrem İmamoğlu'ndan yana kullanacağım.

Seçimler bir kez daha iptal edilirse shahahah

Bunu saymayız

En Çok Merak Ettiğim Şey Alperen`lerin Tavrı Olacak Cigdem :)

Malum Diyarbakır da Kürdistan Diğenler İstanbul`da Bekaa Ankara da Koltuk Diyorlar.

Akabinde Muhsin Yazıcıoğlu Öldüğünde ALPEREN`ler Dağda Reislerini Ararken Binali Yıldırım Erzincan da Oy Peşinde Koşuyordu. O Dönem Ulaştırma Bakanı İdi. ve Şuan Geçen Zaman Zarfında Şimdi Binali Yıldırım ALPEREN`lerden Özür Diledi.

ALPEREN lerin Oyuna Talibim Dedi . Gerçi HDP`ninde Oylarına Talip.

Sen Ne Diyorsun Bu Konuda Cidden Merak Ediyorum.

Seçimler bir kez daha iptal edilirse shahahah

Bunu saymayız

En Çok Merak Ettiğim Şey Alperen`lerin Tavrı Olacak Cigdem :)

Malum Diyarbakır da Kürdistan Diğenler İstanbul`da Bekaa Ankara da Koltuk Diyorlar.

Akabinde Muhsin Yazıcıoğlu Öldüğünde ALPEREN`ler Dağda Reislerini Ararken Binali Yıldırım Erzincan da Oy Peşinde Koşuyordu. O Dönem Ulaştırma Bakanı İdi. ve Şuan Geçen Zaman Zarfında Şimdi Binali Yıldırım ALPEREN`lerden Özür Diledi.

ALPEREN lerin Oyuna Talibim Dedi . Gerçi HDP`ninde Oylarına Talip.

Sen Ne Diyorsun Bu Konuda Cidden Merak Ediyorum.

Araşalim ben sana sesli anlatayım Ender

Her an her şey olabilir

Herkes bir manipülasyon peşinde son kulvarda burun farkıyla kazanan olabilir

Her seçim bir sürü gereksiz boş bilgi tevatürler uçuşmakta

Bunca söylem bunca tartişma neyı değiştirir yüzde 0.2 nin fikri değişir belkı

Herkesin rengi var bu tarz arsız edepsiz söylemlere ben yine fikrimi değiştirmem

Benim adayım belli ikisi de değil!

Bana kalsa Akp kanadı artık yıllardır süregelen hırslı kavgacı tavrı değiştirse ihtimaller yüksek olurdu Binali Yıldırım tek başina kampanya düzenlemeliydi daha sakın ve komık adam halk sukunet istiyor

Hdp seçimlere katılacaği zaman tvler Demirtaş'ı ne kadar sempatıkleştirdiler değil mi?

Oysa parmağimiz yok denirken bile o dönem baz partılere kesin ambargo konuldu tvlere çıkartılmasın diye tehditler savruldu Kanal D de yayın yapan Cengiz Özdemir Twitter hesabından duyurmuştu bu olayı

Yani HDP ye dahi konulmayan ambargo konuldu

Halk cehlinden, korkusundan menfaatinden, alişilagelmişliğinden, oy veriyor .

Gün olur devran döner yağmur yağar boyalar akar

Yanlişi da kabul etmiyor hırsla savunuyoruz

Nasıl yönetiliyorsanı öyle olursunuz, nasıl yaşiyorsanız öyle yönetilirsiniz

Yani konu Alperen lere gelince BBP toplantisinda Soylu, Muhsin yazıcıoğlu nun uçağina ondan sonra biz binecektik dedi bi ağlamaklı haller

Saadet partisine siz teröristsiniz deyıp sonra yine söylem değiştirip sizler abimizsiniz bizim yöneticilerimize abilik yaptınız felan filan

Dediğim halk salak değil

Seçim zamanlarını hiç sevmiyorum

Adaylığımı koyayım da oy ver once o vatan hainlerini bebek tecavüzlerini bi yok edeyım

Durduk yere beslemeyelım

Secimler gelip gecer, kimseye ilah gibi baglanmayin. Burada mumkun mertebe sosyal medyadaki ozgurlukten dolayi mudahale etmiyoruz kirici olmaya hakaret etmeye gerek yok. Siyasetcilerin en sevdigi profil tipi olan taraftar gibi destekleme huyunu birakalim. Ucu keskin yorumlardan yarin pisman olacagimiz soylemlerden kacinalim.

Zaten evvela sorunumuz kime oy verip vermedigimiz ya da kimin pesinden kostugumuz felan degil. Yarin (bugun) bir taraf kazanacak ama biz, ulke olarak tartisma ile kavga, hakaret kulturunden yine sinifta kalacagiz. insanlari asalama, benden olmayan haindir, dusmanimdir safsatasindan vazgecmedigimiz surece asla bir yere varamayacagiz. Ozenti oldugumuz hayat Avrupa hayati ama yasadigimiz hayat (dusuncelerimizden oturu) kabile hayati, ve biz hepimiz bu ulkenin gelecegine talibiz oyle mi?
Her insanin kendine gore fikri olabilir zaten fikirsizlik en buyuk cehalet degil midir? ama bu kadar dalga konusu, tepeden bakma olayini anlamiyorum. Eline kitap alip, iki tarih kelimesinin hosnutluguna kapilan herkes, bir digerini, kendinden olmayani yerden yere vurmaya calisiyor, bu muyuz yani? bu kadar miyiz?
Bir tarafa bakiyorsun heykelci diye aniliyor, diger tarafa bakiyorsun rantci diye aniliyor.
100 yil heykel dedik kaybettik, 17 yildir rantci deyip yine kaybedecegiz, mesele İstanbul degil diyorsun, koyun diyorlar, mesele İstanbul diyorsun, vatan haini oluyorsun.
Daha fazla yazardim ama calisiyorum umarim kavganin, heykel veya rant degil, gelecegimizin kavgasi oldugunu idrak ederiz.
Tesekkurler.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bir Istanbullu olarak dilegim; secimden sonra halkin kararina saygi duyulmasi ve kimsenin gonlunun kirilmamasidir. Siyaset basli basina kirli iken, kimseden pur-i pak olmasini bekleyemeyiz bu yanlis olur. Gecmiste her iki tarafin da eksikleri olmustur gelecekte de olabilir. Sonucta bu olay da bir yerden sonra unutulacak hatirlanmayacak bile o yuzden olaylari fanatizm boyutuna tasimak kimseye bir sey kazandirmaz. Yarin hepimiz adina hayirlisi ne ise o olur insaallah ve bu karmasa bir an once son bulur.

Zaten evvela sorunumuz kime oy verip vermedigimiz ya da kimin pesinden kostugumuz felan degil. Yarin (bugun) bir taraf kazanacak ama biz, ulke olarak tartisma ile kavga, hakaret kulturunden yine sinifta kalacagiz. insanlari asalama, benden olmayan haindir, dusmanimdir safsatasindan vazgecmedigimiz surece asla bir yere varamayacagiz. Ozenti oldugumuz hayat Avrupa hayati ama yasadigimiz hayat (dusuncelerimizden oturu) kabile hayati, ve biz hepimiz bu ulkenin gelecegine talibiz oyle mi?
Her insanin kendine gore fikri olabilir zaten fikirsizlik en buyuk cehalet degil midir? ama bu kadar dalga konusu, tepeden bakma olayini anlamiyorum. Eline kitap alip, iki tarih kelimesinin hosnutluguna kapilan herkes, bir digerini, kendinden olmayani yerden yere vurmaya calisiyor, bu muyuz yani? bu kadar miyiz?
Bir tarafa bakiyorsun heykelci diye aniliyor, diger tarafa bakiyorsun rantci diye aniliyor.
100 yil heykel dedik kaybettik, 17 yildir rantci deyip yine kaybedecegiz, mesele İstanbul degil diyorsun, koyun diyorlar, mesele İstanbul diyorsun, vatan haini oluyorsun.
Daha fazla yazardim ama calisiyorum umarim kavganin, heykel veya rant degil, gelecegimizin kavgasi oldugunu idrak ederiz.
Tesekkurler.
Güzel konuşmuş yazmışın lakin bir kısma kadar.
Heykel dediğin bu ülkenin kurucu liderinin olduğu anıtlardır.Yani kimse gidip o anıtlarda günah çıkarıp tapmıyor Allaha şükrediyor Atatürke teşekkür ediyor. Anmak için kullanılan alanlar yani. Rant dediğin şey ise bu ülkenin temel taşları dünü bugünü yarını olacaktı maalesef ki satıldı. Tarım ülkesinde ekip biçemez hale geldin. Bugun savaşta krizde olan ukrayna gibi bir ülkeye gönderdiğin sebze meyve gerekli koşulları sağlamadığı için ülkeye sokulmazken o ürünler bizim kendi ülkemizde 1. sınıf diye muadillerinden 2-3 katı yüksek fiyata organik diye satılıyor. Rant dediğin şeyde milletin bir yerlerine koyanlar cebine milyarlar indirirken bir kadının çocuklarına üşemesin ısınsınlar diye saç kurutma makinasını açıp diger odada intihar etmesine göz yummaktır. Rant dediğin vergilerimizle yapılıp bize hizmet diye başımıza kakılandır( hepsi için geçerlidir) Rant dediğin küçücük çocuklara tecavüz edilen derneklere aktarılan bütçelerdir ve bir kereden birşey olmaz diyen vasıfsız insanların bize akıl vermesidir. Bu listeyi daha bir sürü uzatabilirim. O yüzden biraz vicdan ve allahtan korku olmalı insanda. Hoş kal.

Sayın Admin bey, dediklerimi anlamamış olduğunuz o kadar açık ki, heykel kısmını tutup anitkabire kadar götürmüşssünüz. Oradaki cümle, sol tarafın rant üzerinden sağ tarafın ise heykel üzerinden, sürekli acımasızca belaltı vurması ama ne yazık değil mi? Ben burada, bunu söylerken bile putçuluk aklınıza gelmiş ise, kusura bakmayın ben daha da birşey yapamayacağım, o kadar çaresiz haldeyiz. Ben insanların sürekli dile getirdiği şeyleri söylediğim halde birazdan Atatürk düşmanı denilirse dahi şaşırmayacağımı bilmenizi isterim.
Konuya dair yorum yapmayacağım artık.
Teşekkür eder, sihhatle kalmanızı dilerim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri