21.Münazara : Kalkınma Köyden Mi Başlamalı Kentten Mi?

R
  • Kullanıcı Restful
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Münazara
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Nicelik değil nitelik önemlidir.
Doktor ya da mühendis var tamam.
Peki kaçı nitelikli?
Yukarda demiştim Mardin'deki köye yardım için metropollerin imkanı kullanılıyor. Bende diyorum ki tee Ankara ya da Istanbul ile irtibata geçmek yerine her köy yakın civarlarinda kalkınmış yeterli teknolojiye sahip kentlere ulaşabilisin.

Nicelik değil nitelik önemlidir.
Doktor ya da mühendis var tamam.
Peki kaçı nitelikli?
Yukarda demiştim Mardin'deki köye yardım için metropollerin imkanı kullanılıyor. Bende diyorum ki tee Ankara ya da Istanbul ile irtibata geçmek yerine her köy yakın civarlarinda kalkınmış yeterli teknolojiye sahip kentlere ulaşabilisin.

Nitelikli mezunlar için kaliteli akafemik eğitim kadar 4x4 lük ilk ve orta öğrenim de şart.. Bütün bu imkanları kentli müfusa sunup köylü öğrencileri akademik eğitime omuzlarında aşamayacakları yükleme uğurlamak eşitsizlik değildir de nedir??

Köylerin kalkınması nitelikli akademik öğrenimin sağlanabikeceği fi tarihinden sonrasına ertelemek ne yazıktır ki kavramsal olarak trajikomiktir.

Köylerin kalkınmasına yönelik hamle bir an evvel sağlanmak üzere planlanmalıdır ...

Nitelikli mezunlar için kaliteli akafemik eğitim kadar 4x4 lük ilk ve orta öğrenim de şart.. Bütün bu imkanları kentli müfusa sunup köylü öğrencileri akademik eğitime omuzlarında aşamayacakları yükleme uğurlamak eşitsizlik değildir de nedir??

Köylerin kalkınması nitelikli akademik öğrenimin sağlanabikeceği fi tarihinden sonrasına ertelemek ne yazıktır ki kavramsal olarak trajikomiktir.

Köylerin kalkınmasına yönelik hamle bir an evvel sağlanmak üzere planlanmalıdır ki??

Tamam işte.
Fakat o 44 eğitim sisteminde de nitelik önemlidir.
O okullarda çalışan öğretmenlerin aldığı eğitim, öğrenciye yaklaşımı çok önemli.
Pek çok deprem bölgesinde yer alan köylerimiz var.O köylerdeki binaların sağlamlığı da muhendislerimizin mimarlarımızın niteliğine bakar.

Tamam işte.
Fakat o 44 eğitim sisteminde de nitelik önemlidir.
O okullarda çalışan öğretmenlerin aldığı eğitim, öğrenciye yaklaşımı çok önemli.
Pek çok deprem bölgesinde yer alan köylerimiz var.O köylerdeki binaların sağlamlığı da muhendislerimizin mimarlarımızın niteliğine bakar.

300bin çiçek gibi gencecik ışıl ışıl öğrencileriyle tanışmayı bekleyen öğretmen var atanamayan.
Siz nitelikli değilsiniz önce biz nitelikli öğretmenler yetiştirip sonra onları atayacağız mı diyor kentlerin kalkınma planı bize ??

Öğretmenlerin atanamamasının sebebi köylerdeki kalkınma sorunları değildir. Hala okulu olan ama öğretmeni olmayan yada yeterli öğretmene sahip olmayan okullarımız var ve bu sadece köyler içi geçerli değildir aynı sorun kentlerdede var. Ve bu sorun bana göre sadece siyasidir. Bir türlü düzenlenemeyen arap saçına dönen eğitim sistemidir.

Öğretmenlerin atanamamasının sebebi köylerdeki kalkınma sorunları değildir. Hala okulu olan ama öğretmeni olmayan yada yeterli öğretmene sahip olmayan okullarımız var ve bu sadece köyler içi geçerli değildir aynı sorun kentlerdede var. Ve bu sorun bana göre sadece siyasidir. Bir türlü düzenlenemeyen arap saçına dönen eğitim sistemidir.

Konunun siyasi yanını tamamen bir kenara bırakıp; köylere kalkınma yapılması halinde bu öğretmenlerin öğrencileriyle buluşacağı, mezun işsizlerin bu projeler kapsamında projeleriyle buluşacağı aşikar ve sırf kalkınma kentlerden başladı diye işsiz mezunlar olarak yaşlanmamış olacaklar..

Aynı yerde kutu kutu pense oynamaya dönüyor mevzu diyorum ki;
gelişim tek taraflı sürdürülmemeli..
Şehirler ile birlikte köylere de destek sağlanmalı ve yapılanma yoluna gidilmeli.
İlaveten evet öğretmenlerin, doktorların veya basit memurların bile doğuya gitme korkuları var. Çünkü, orada terör denilen bir illet var.
Ve bu olay da siyasi bir girdaptır.
Benim size bahsettiğim şey, en azından ulaşabildiğimiz kadar köye gelişimi sunmak..
2015'in göbeğinde ortaçağı andıran köyler içler acısı bir görüntüyü sunuyor.
Bu sebepten ötürü bir şeyler yapılacaksa yapılsın ama gerçekten de yapılsın.
Ufak tefek adımlar bile ileride koşmayı sağlayacaktır..

Konunun siyasi yanını tamamen bir kenara bırakıp; köylere kalkınma yapılması halinde bu öğretmenlerin öğrencileriyle buluşacağı, mezun işsizlerin bu projeler kapsamında projeleriyle buluşacağı aşikar ve sırf kalkınma kentlerden başladı diye işsiz mezunlar olarak yaşlanmamış olacaklar..

Öğretmenlerin atanamaması, köylerdeki kalkınmayla ilgisi yok bütçeyle ilgisi var, sözümün ucunu haylice açık bırakıyorum.... Bu düzen değişmediği sürece bence öyle yaşlanıp ölecekler. Siyasi boyutuna daha fazla değinmek istemiyorum zaten. Ve işsiz mezunlar sadece öğretmenlerle sınırlı değildir. Hayatının 3'te birini eğitimi için harcayan üniversite mezunlarımız bir o kadar süre de atama bekliyor, geriye ne kaldı

Peki kentlerdeki yaşam koşullarından neden bahsetmiyoruz yıl 2015 diyoruz ama hala sokakta kış günü soğuktan açlıktan ölen insanlarımız var asgari ücretle çalışıp evine ekmek götürmeye çalışan insanlarımız var. Kent meydanına açılan belediye çukuruna düşüp ölen insanlarımız var , 5 tl için canından olan insanlarımız var var da var yani

Öğretmenlerin atanamaması, köylerdeki kalkınmayla ilgisi yok bütçeyle ilgisi var, sözümün ucunu haylice açık bırakıyorum.... Bu düzen değişmediği sürece bence öyle yaşlanıp ölecekler. Siyasi boyutuna daha fazla değinmek istemiyorum zaten. Ve işsiz mezunlar sadece öğretmenlerle sınırlı değildir. Hayatının 3'te birini eğitimi için harcayan üniversite mezunlarımız bir o kadar süre de atama bekliyor, geriye ne kaldı

Geriye kalan şu ki; doğru yatırımlarla, üretken neticeler verecek projelerle, yatırımla şevk bulup işine 4elle sarılacak insanlarla bu kaynakları buluşturma ümidimiz.
Köylerle geleceği biraraya getirip taö bağımsız bir Türkiye yle yola devam edebilmek toprağa ne kadar değer verdiğimizle alakalı bir netice verecek..

Peki kentlerdeki yaşam koşullarından neden bahsetmiyoruz yıl 2015 diyoruz ama hala sokakta kış günü soğuktan açlıktan ölen insanlarımız var asgari ücretle çalışıp evine ekmek götürmeye çalışan insanlarımız var. Kent meydanına açılan belediye çukuruna düşüp ölen insanlarımız var , 5 tl için canından olan insanlarımız var var da var yani

Tek karelik cevap vericem affınıza sığınarak
3SMP8UngeHnzpHrz9V9w3bPkrZ4pQWtFWivI7o0r67NtFHBGsN4P61xptdE1n0v_xyaEMhEi2Wt-414hZ6Qt-BFAxyMXykvlryzL6CiblvuDTC2SqV4c261Yk66XY5vEB0CEO5S0EcpZyom4=w530-h277-nc

Bu baba oğlunun cansız bedenini taşıyor

Bunları göz ardı ettiğimi hiçbir zaman kabul etmedim. Aksine bu tür olayları görüp duyduğumda içim acıyor.
Ancak;
olayı bu tarafa taşırsak emin olun bize gece değil yıllar lazım. Çünkü, bu münazara bitmez..
Belediyecilik ile övünen, köprüler, yollar, parklar yaparak milletin gözünü boyamak ile bir şehir yönetilemez.
Türkiye'deki en önemli sorunlardan biri denetimsizlik.
Bağımsız bir denetim yetisine sahip değiliz.
Ayrıca size şunu da anımsatmak isterim. Eğer haberleri dikkatli bir şekilde izlediyseniz, geçen sene Şubat ayında yüksek ateşten ölen oğlunu sırtındaki çuvala koyup 16 kilometre boyunca taşıyan babayı hatırlayın (aklın yolu bir ki sevgili Baggins te belirtmiş.)
İşte benim size demek istediğim her şeyin özeti bu..
Karla kaplı yollardan, imkansızlıklardan, yetersiz bir altyapıdan, olmayan bir sağlık ocağından yani gelişimin hep şehirlere indirgenmesinden dolayı 3 yaşındaki küçücük bir çocuk öldü.
Tarihimizde bu tür ölümlerin daha bir sürü örneği mevcuttur. İşte bu yüzden diyorum size, köyler biraz olsun desteklenmeli ve yardım edilmeli..

21.Münazaramız sona ermiştir.
Katılan ve takip eden arkadaşlara teşekkür ederiz.
Konu ankete sunulacaktır.​

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri