2020 Seçimleri

Konu sahibi son olarak 2081 gün önce görüldü
Ülkemiz her geçen gün büyüyen bir krizle karşı karşıya ve bunun büyük çoğunluğu hesap sorulamayan tek adam rejimi yüzünden oluyor. Bu durum artık bizzat AKP kurmayları tarafından da dilendirilen bir gerçek. Ekonomik kriz, hukuk, demokrasi ve insan hakları iktidarın üzerinde demoklesin kılıcı gibi sallanıyor. Sistem her ne kadar revize edileceği söylense de artık ok yaydan çıktı ve ülke adım adım seçime gidiyor.

Geride bıraktığımız belediye seçimleri AKP açısından bir güvenoyu yoklamasıydı. İktidar tek adam rejimi için halktan onay alamadı, üzerine yenilenen istanbul seçimlerinde yenilen fark kazanmaya alışmış bir partide soğuk duş anlamına geldi. Bu durum sessizce hazırlanan eski AKP kurmaylarına adeta bir işaret fişeği oldu ve ayrılıklar daha yüksek ses çıkarmaya başladı. Önümüzdeki günlerde Babacan ve Davutoğlu partilerine son şekilleri verip partinin kuruluşunu resmen ilan edecekler. Partiden kopuşlar son sürat devam ediyor ancak bu iki hareketin AKP'den iş bitirici ve nitelikli insanları koparıyor. AKP ister kabul etsin ister etmesin kağıttan kule gibi yıkılacak ve seçimin ertelendiği her gün AKP'yi aşağı çekecek.

Diğer yandan seçimlerde bursa hariç diğer bütün büyük illeri koparan CHP'de ise çalkantı devam ediyor. Ekrem İmamoğlu ve Mansur yavaş ise hızla değerleniyor ancak CHP arkalarında set olamıyor. Yeni durulan saray elçisi krizi ise kurultayda kendisini gösterecek. CHP'yi parti içi siyaset çok yoracağa benziyor

İyi parti diğer partilere nazaran daha olumlu bir çizgide devam ediyor. Parti milliyetçi bir tabanda varlığını sürdürse de son dönemlerde ki laik ve demokratik CHP'den olası kopuşlar için iyi bir liman olacaktır. AKP ile ittifak yapan MHP'de ise oy oranıyla beraber milliyetçi tabandan da uzaklaşıyor. MHP'de her kopuş İyi partiyi yükseltiyor.

RTE ise içte ve dışta kaybetmeye devam ediyor. Sn CB dışarıda anlaşma yaparken arkasındaki %50 oy oranına güveniyordu, yani ülkenin yarısı beni destekliyor ve siz benimle anlaşmaya mecbursunuz deyip zorlayıcı bir yol seçiyordu. Arkasındaki bu destek eridikçe RTE daha da kaybediyor. Her ne kadar dillendirilmese bile ekonomik kriz toplumun her kesiminde hissediliyor. Sn CB başkasına suçu attıkça kendi ayağına sıkıyor çünkü tek yetki kendisinde ve hesap sorulamıyor. Düzenli olarak yapılan anketlerde AKP oy oranı düşüyor RTE yakında bir karar vermek zorunda kalacak. Profili değerlenen belediye başkanı, ekonomik kriz, kurulan iki yeni parti AKP'yi sıkıştırıyor. Kemikleşmiş oy oranı bile artık şüpheyle baktığı bir ortamda vakit kaybetmeden biraz daha zaman kazanmak için seçim kararı alacaktır. Üstelik bu seçime MHP desteği olmadan gidecek.

MHP ise AKP'den bir ayrılık hamlesi istiyor ama bunu yapmayı ve kavgayı başlatan taraf olmayı istemiyor. Her ne şekilde olursa olsun Türkiye bu denklemde uzun süre kalamaz ve En geç 2020 haziran sonunda bir seçim olacak.

offf allah aşkına seçim falan olmasın yazın ortasında resen sandık görevi veriyorlar. :'''''(

Kanal İstanbul telaşını eklemeyi unutmuşsun kanka.

Olmasin mümkünse.
Seçim çalışmalari için çalişmaktan çaliştiğim yeri benimseyemiyorum:hıı:

kyk kredi borçları silinirse recep tayyip erdoğan türkiye cumhuriyetinin tekrar başında olur demeyi de unutmuşsunuz....... 2020 seçimleri kyk kredi borçlarına bağlı......

Melih gokcek’in masorune 3800 tl maasini belediye butcesinden odemesine iliskin de bir baslik acsak keske. Ne guzel ovalamistir kadin ex baskanimizi.

Kanal İstanbul telaşını eklemeyi unutmuşsun kanka.

Bizim ülkemizde bürokrasi güç sever. Yapılacak bir kanal istanbul projesi her türlü kamusal ve toplumsal tepkiyi beraberinde getirir. Eğer amaç yeni bir geziyse o yara kaşınır. Ancak AKP çok güç kaybetti ve olası bir kanal istanbul projesi uluslar arası Boğazlar sözleşmesinin de tartışmaya açabilir. Bürokrasi bu kadar risk almaz.

Yeni partilerin kazanacagi ivmeye bagli biraz.

Davutoğlundan değil ama Babacan hareketinden epey beklentim var. Hem sermaye hemde dışarıdan destek görecektir.

• Beğen
Tepkiler: X
Daha önce de İzmirli bir eski AKP'li bir parti kurmuştu. Adını bile unuttum. Boş hayal bunlar.

Turkiye’nin cok partili hayat tarihcesini incelemeyen insanlar ne kadar kolay bir sekilde bos hayal diyebiliyor :)

Her partinin bir miadi vardir, iktidar partiside miadini doldurdu siz istesenizde istemesinizde gercek bu.

Alın bir hayal ürünü daha.. Umarım hayaliniz kabusunuz olmaz.

Aslında düşünülmesi gereken nokta
Aynı düşünceye sahip kişilerin koptukları partiden koparacakları oylar ile nerelere gelebildikleri. Kemal Sunal’ın bir filmi vardı adını hatırlamıyor replikte aynı bokun laciverti diyeyim sizler anlayın

Alın bir hayal ürünü daha.. Umarım hayaliniz kabusunuz olmaz.

Bunlar hayal değil öngörü ve sizin gibi çok insan gördüm.

Ben bu forumda çözüm süreci patlar dedim. Dediğim gibi oldu.
Ben ocak ve mart aylarında ülkede darbe hatta ihtilal bile olabilir dedim Temmuzda darbe girişimi oldu.
Ben bakın ekonomi iyi değil dolar 5 tl geçer 7 tl bile olabilir dedim. Sizin gibi konuşan Futbolcu ve Nightblue'da inanmadı. Dolar bugün ne kadar?
Bu ülkede bugün %30 kararsız seçmen var. Bu kararsızların yarıdan fazlasını AKP'den kopanlar oluşturuyor, AKP artık tabandan kopuk ve cebini dolduran bürokratlarla dolu.
Davutoğlu ve babacan ise AKP'den iş yapan insanları koparıyor. Bu iki parti soldan zaten oy alamaz oy alacakları tek nokta merkez sağ yani AKP'den oy koparacak. AKP eriyor bu erimenin RTE'de farkında her gün önüne anketler konuyor.

Hepsi forumda vardır.

Aslında düşünülmesi gereken nokta
Aynı düşünceye sahip kişilerin koptukları partiden koparacakları oylar ile nerelere gelebildikleri. Kemal Sunal’ın bir filmi vardı adını hatırlamıyor replikte aynı bokun laciverti diyeyim sizler anlayın

Davutoğlu değil ama Babacan hareketi sistemli ve mantıklı hareket ediyor. 40 küsur millet vekili bu partiye geçmek için gün sayıyor. Ayrıca 10-20 civarı vekilde davutoğluyla beraber hareket ediyor. Bu rakamlar meclisin tüm yapısını değiştiriyor ve çoğunluk muhalefete geçiyor. RTE her geçen gün seçim ihtimalini daha çok düşünecek. Ancak bu hükumet 2021 yılını göremez.

Bence Benim Düşüncem Mart Ayında Seçim Gündeme Gelir Devaminda Haziran Veya Eylül Aylarinda Seçim Yapilir. Ancak Davutoğlu Ve Babacan Ekibi Ne Yapar Orası Muamma Ama Şu Kesin Akp`de Çatlak Olacak Ve Şuanda Bile O Çatlak Seziliyor. Önemli Olan Şuan CHP`nin Alacaği Oy Potansiyelini Hesaplamak Lazım Çünkü İYİ PARTİ - SAADET PARTİSİ Tabanı Davutoğlu Ve Babacan İkilisinden Biri İle İttifak Yapmayı Daha Doğru Görüyor. Ancak CHP``nin Alacaği Oy Bence Daha Önemli Şuan Çünkü Akp Kaybetsin Kim Kazanırsa Kazansın Mantiği İle Hareket Edildiği Zaman Yine Akp Çoğunluğu Elde Edecekdir. Bununla Beraber Doğu Ve Güneydoğu da DAVUTOĞLU nun Oy potansiyeli Yüksek Olacağindan Şüphem Yok. Bununla Beraber HDP Olayı Var. Atanan Kayyumlarda HDP`nin Halka Bir Açıklama Borcu Mesela Sizin Seçtıklerınızı Değil Kendı Atadıklarını Getirdilier. Bizlerin Sizlere Hizmet Etme Olanaği Kısıtladılar Gibi Veya Buna Benzer Şeyler.

Kısaca Yolcudur Abbas Bağlasan Durmaz ..

Bekleyelim ve görelim. Ülkemiz için hayırlı olabilecek, yabancıların güdümünde, onların çıkarları doğrultusunda siyaset yapmayacak insanlara ihtiyaç var. Kişiler gelip geçici yapılan doğrular kalıcıdır. Kişilere değil yaptıklarına taraf olunur. Bugünden daha iyi bir gelecek vaad eden olursa onun doğrularını destekleriz siyaset amaç değil, araçtır.

Manwe bey yorumum her ne kadar provakatif olarak algılansa da hoş görüyle verdiğiniz cvp gerçekten tatmin ediciydi. Tşk.ederim

Geri