* En yakınınız dediğiniz insanlara karşı bilerek göz yumulan, gözlerinizin içine baka baka yapmış oldukları yanlışlar ve hatalar. Sonrasında hayatınızdan tamamen o insanların çıkarılması. Ve gayette; vicdani açıdan rahat bir şekilde. Bir daha yüzümüze bakamayacakları şekilde neden ve gerekçelerle gerçekleri yüzlerine patır patır saydırmakla.. Bu yıl bu durumla ilk defa çok karşılaştım.
* Haberler de çıkan Kadın Cinayeti ve Tecavüz haberlerini izledikçe insanlardan iyice nefret eden bir insan hâline geldim. Bu kadar vicdansızlık, bu kadar acımasızlık, bu kadar uçkuruna düşkün olarak insanlara zarar verip, mide bulandırıcı bir hal alması gerçekten beni insanlardan soğuttu artık. İnsanların kalbi leş olmuş, pislikten geçinilmez bir duruma gelmiş, illa ki iyi insanlar da var ama, kim ne derse desin; kötüler fazlasıyla var.
* Bunların haricinde mükemmel denilecek kadar zamanlarım da oldu, hüzünlü zamanlarım da oldu her insanlar gibi, ama yine de güçlü durmasını ve yaşanılan talihsizliklerin üstesinden bir şekilde gelmeyi başardım. Bu sanırım en büyük motivasyonum ve enerjim oldu. Umarım 2020 güzel bir yıl olarak geçer.