2016 Yılı 10. Hafta Sorgu Odası Konuğu Kızıl_mavi

• Kullanıcı Ceku
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Soru - Cevap
Konu sahibi son olarak 2769 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Merhabalar efenim kısa cevaplık sorularınız yok zaten merak etmeyin :hi:

1- Hayata dair birden çok amacım var bazılarına hazırım, bazılarını yakaladım bazıları ise hala hayal ile hedefler arasında ki ice çizgilerde dolaşıyorlar. Paylaşayım.

İyi bir insan olmak hayattaki en büyük amacım. Bu yüzden kendimle yargılarımla, hatta inancıma olan bağlılığımla çok büyük bir mücadele verdim ve veriyorum. Gerek bencilliğim, gerek kinciliğim gerekse asabiyetimi büyük ölçülerde geride bıraktım. Bu benim için çok önemli çünkü insan olmak muthiş bir lüks ve yaratılış.

Aileme vefalı ve iyi bir evlat olmak, babamla anneme güven vermek ve her zaman her durumda yanlarında olacağımı bilmeleri benim en büyük amacımdı şükür ulaştım. Onlara layık olmak benim için çok büyük bir gururdur. Sanırım sıra kendi ailemi kurmaya, iyi bir eş ve hayat arkadaşı olmaya geldi umarım babam gibi 50 yılı devirmiş ama muhteşem bir eş olmuş bir adam olabilirim.

İş hayatımda mesleki olarak istediğim noktayı yakaladım hatta aştığıma inanıyorum. Artık konum, sıfat vs gibi hedeflerim kalmadı adımı yerel sektörde tanıttığıma inanıyorum. Artık uluslararası projelere göz dikmiş durumdayım.

Ve küçücük bir hayalim var, kimsesiz bir çocuğu sahiplenmek ona aile olmak. Umarım bunu başarabilirim.

2- Bu soruyu beklemiyordum, biraz ağır geldi. Hayatımda üç dönüm noktam oldu. İlki ve en çok etkileyeni ailem içinde yaşanan bir olaydı bu yüzden paylaşamam. Bunun için özür dilerim.

İkinci dönüm noktam kabuğumun kırıldığı ve amaçlarımın başladığı yer lisem oldu. Ailemden gizlice kayıt olduğum lise şu anda ki bütün meslek hayatımı ve meslek hayatımın bana kattığı karakteristik özellikleri kazandığım meslek lisesi. Unutamayacağım yıllarım, aileden ilk kopuşum, kendime ait ilk başarılarım ve sonu gelmeyen bir maceraya dönüşen hayatım. Kendimle konuşmaya başladığım, ilk büyük aşkım, ilk fedakarlıklarım lisede başlamıştır.

Üçüncü ise iş hayatımın ilk yıllarında çalıştığım firmanın bana attığı kazık sayesinde olmuştur. O kazığın hırsı beni öyle bir noktaya getirdiki şu anda bana ve işçiye kazık atan bir kaç firmaya bunun bedelini ödetebilmiş bir insana dönüştüm. Sanırım o kazık olmasaydı hala aynı sıfat ve konumda işime devam eden bir adam olurdum. Sağolsun diyemeyeceğim ama genede faydasını gördüğümü de inkar edemeyeceğim.

3- Hem içe dönük hem dışa dönük bir yapım vardır. Dışarıdan bakınca girişken, özgüveni yüksek, ve yırtık bir izlenim uyandırırım. Ama yaklaşıldığında durum tam tersine döner. Susarım sustururum. İç dünyama insan almayı sevmem. Muhakkak yalnız kalabileceğim bir yerim olmalı. Fiziksel olarak olmadığım ortamda asla varlığımı sürdürme çabası içine girmem. Fiziksel olarak uzaksam duygusal olarakta uzağımdır. Ama bir insana duygusal bir yakınlık türü aşk olmadıkça göteriyorsam fizanda olsa da giderim yanına.

4- Sorgu ile kötü bir anım var. Bunu malesef yer ve mekan olarak genel bir ortamda söyleyemem. Ama verdiğim bir ifadeden ötürü 24 saat boyunca kelepçelenmiş bir şekilde fiziksel bir şiddet olmasada aç ve susuz bırakılarak tehdit altında ağır bir sorgudan geçtim. Biraz kanun ve usul bilgim sayesinde doğruyu söylediğim sürece zarar veremeyeceklerini biliyordum. En azından soruşturma kapsamındayken. Fakat o 24 saat yaşadıklarım kötü bir anı olarak beynimde yer etti. Bu yüzden bu kelimeyi sevmiyorum.

5- Kendimle ilgili değiştirmek istediğim bir şey varmı ? Evet bunlardan biride forum yazarlığı. Sanırım artık bunu yapmayacağım. Daha çok düşünmem daha az konuşmam gerektiğine inanıyorum.

İçimden geldiği gibi cevaplarken zorlanmıyorum sadece bazı hatıralar zorluyor samimiyetsizlik olarak algılamayın lütfen.

Bu kadar icten cevapladiginiz icin ben tesekkur ederim.
Umarim sorularim, size herhangi bir rahatsizlik vermemistir.

Cümlelerime nasıl başlıyayım bilemedim. Buraya ilk üye olduğum zamanlarda yorumlarını büyük bir keyifle okuyordum. Şuanda daha büyük bir haz ve keyifle okuyorum. Sanırım ayni şekilde okumaya da devam edeceğim. Senin bende yerin her zaman ayrı öyle de olmaya devam edecektir. Bazı insanlar vardır nerede nasıl davranılması gerektiğini, nerede nasıl konuşulması gerektiğini, insanlara nasıl yardımcı olurum, nasıl faydam dokunur gibi düşünceleri hayatının bir olgusu haline getirmiş insanları tanıdıkça mutlu oluyorum. Anlayacağın senin buradaki varlığın beni mutlu ediyor. Umarım bir gün yönetiminde de bulunursun herkes buna sevinir mutlu olur diye düşünüyorum. Son olarak da hala içilmemiş bir bardak çayımız edilmemiş hoş sohbet sözümüz var unuttum sanma farkındayım bu aradalar biraz yoğunsun bende de bir yoğunluk var. Yoğunluklar azalınca inşallah bu şerefe erişelim. Ben sorularımı çay eşliğinde yaparım zaten burada bir şey sormayı düşünmüyorum. Seviliyorsun güzel insan :cici:

Vay vay vay :) abi popi oldun yahuuu. Buarada ben senin adını unutmuşum galibaaaaa ? :tatlı:

Bu kadar icten cevapladiginiz icin ben tesekkur ederim.
Umarim sorularim, size herhangi bir rahatsizlik vermemistir.

Rica ederim. :hi:
Bilakis yaşanmışlıklar iyisiyle kötüsüyle benim hayatımdır. Sorularınızdan rahatsızlık duymadım.

Cümlelerime nasıl başlıyayım bilemedim. Buraya ilk üye olduğum zamanlarda yorumlarını büyük bir keyifle okuyordum. Şuanda daha büyük bir haz ve keyifle okuyorum. Sanırım ayni şekilde okumaya da devam edeceğim. Senin bende yerin her zaman ayrı öyle de olmaya devam edecektir. Bazı insanlar vardır nerede nasıl davranılması gerektiğini, nerede nasıl konuşulması gerektiğini, insanlara nasıl yardımcı olurum, nasıl faydam dokunur gibi düşünceleri hayatının bir olgusu haline getirmiş insanları tanıdıkça mutlu oluyorum. Anlayacağın senin buradaki varlığın beni mutlu ediyor. Umarım bir gün yönetiminde de bulunursun herkes buna sevinir mutlu olur diye düşünüyorum. Son olarak da hala içilmemiş bir bardak çayımız edilmemiş hoş sohbet sözümüz var unuttum sanma farkındayım bu aradalar biraz yoğunsun bende de bir yoğunluk var. Yoğunluklar azalınca inşallah bu şerefe erişelim. Ben sorularımı çay eşliğinde yaparım zaten burada bir şey sormayı düşünmüyorum. Seviliyorsun güzel insan :cici:

Dostum benim, iyiki varsın sen. Çayımızı yudumlarken ki sohbeti sabırsızlıkla bekliyorum.

Tebrik ederim ,kolay gelsin keyifli haftalar : )

Teşekkür ederim efenim :hi:

Vay vay vay :) abi popi oldun yahuuu. Buarada ben senin adını unutmuşum galibaaaaa ? :tatlı:

Popi :dusun: sen dediğine öre iyi bir şey heralde :asd: Allah allah adımı unutmuş olman beni kırar. :nee:

selam bu gün nasılsın?
senin gözünden ben :p

selam bu gün nasılsın?
senin gözünden ben :p

Selamlar, çok yoğunum mesaide 15 inci saatim ama bir nefes alayım cevabını daha fazla geciktirmeyeyim dedim.

Benim gözümde Alin; gülmeyi seven, hayat dolu, akıllı, ne istediğini bilen ve adımlarını sağlam atan birisi. Alin kendini bir hayli seviyor, kendinin farkında ve bu farkındalığın verdiği samimi bir rahatlığı var. Kendini biraz geride tutup, dozunda bırakmayı seviyor. Bu kadar :hi:

forumda seviyeli ve sınırlı duruşu ile tanınan kızıl_mavi'nin, çılgın ve deli dolu yanları nelerdir acaba?nelerle uğraşmayı sever? "elime bir fırsat geçse ilk yapacağım şey" deyip ötelediği, ihmal ettiği ama içinde ufak da olsa ukte bırakan bir hayali var mıdır mesela? varsa anlat ama olur mu? soruyu açık uçlu sormayı beceremedim. :D

insanlar neden birşeylere inanma isteği duyar?
uzak doğu felsefelerini takip eder misin?
sana göre dünyanın en güzel ülkesi?
özgürlüğü tanımlar mısın?
en sevdiğin şarkı?
etrafındaki insanlara göre sen kimsin?
insanı insan yapan en önemli şey nedir?
insanlar neden açgözlü ve bencildir?
sana en çok huzur veren şey nedir?
en sevdiğin müzik türü?
bilim her soruya cevap verebilir mi?
sence bizi diğer dünya milletlerinden ayıran en belirgin özelliğimiz?

şimdilik bunlar geldi aklıma: )

Tebrikler mi demeliyim ?

Kızıl_mavi, iletilerine binaen söylüyorum ki akıllı bir adamsın ve sana evreni anlatmama lüzum görmüyorum, kafamızı kaldırıp gökyüzüne baktığımız zaman, evrenin o kadar küçük, o kadar küçük bir noktasını görüyoruz ki evrenin tarifi yok, pekala, bu kadar büyük bir evrende, bu kadar çok gezegenin olduğu bir alemde; yalnız olmak mı ürkütür seni, yalnız olmamak mı ? Hangisi daha anlamsız?

Merhaba nasılsın ?

Oncelikle cevaplamama hakkını göz önüne alarak bir kaç soru sormak istiyorum.

-Hayatında hiç dönüm noktası yaşadın mi? Yasadiysan nedir? Bahsetmek istemiyorsan sadece hangi konuda olduğunu söylemen de yeterli olacaktır.

- sence kişisel olanı bir kenara bırakırsam insanligin ihtiyacı olan sey nedir?

- peki ya kontrolün dışında olan olaylar seni huzursuz ederse kendi köşene çekilip bekler misin yoksa üstüne gitmeyi mi tercih edersin ?

-baskın karakter misin? Bir ortama girdiğinde dikkat çektiğini düşündüğün özelliğin ya da özellikerin sence ne?

-şu an ruh halini anlatan bir cümle,kelime var mı? Varsa nedir?

- okuduğun kitap ve filmler içinde seni en etkileyen sahne ve paragraf hangisi paylaşır misin?

Teşekkürler şimdiden.

Tartışma adabını bilen insanı tartışırken tanımayı daha çok severim. O yüzden hakkında soru sorarak pek tanımak seni bana göre değil. Ancak bir sorunun yanıtınıda merak ediyorum.

Forumda tartışma ortamlarında fikirleriyle gözü kapalı kişileri düşünceleri savunan insanların yorumlarına istinaden yazdığın bazı yazılarda yanıtlarda sert üslübunu farkedebiliyoruz. Peki aynı şekilde sen fikirlerini, düşüncelerini savunmuyormusun? Düşünce yapına bakılırsa Siyasi olarak Chp'lisin.

Peki aynı şekilde Mustafa Kemal Atatürk'ü de yaptığı hatalardan dolayı eleştirebilirmisin? Yoksa bu konuda körü körünemi savunursun.

Ay adam çok yorgun bir de ben yüklendim üzüldüm şimdi :(

forumda seviyeli ve sınırlı duruşu ile tanınan kızıl_mavi'nin, çılgın ve deli dolu yanları nelerdir acaba?nelerle uğraşmayı sever? "elime bir fırsat geçse ilk yapacağım şey" deyip ötelediği, ihmal ettiği ama içinde ufak da olsa ukte bırakan bir hayali var mıdır mesela? varsa anlat ama olur mu? soruyu açık uçlu sormayı beceremedim. :D

Forumda mesafeliyim çünkü karşımdaki insanın gözlerinin içine bakmadan, mimiklerini, hareketlerini, oturup kalkışını görmeden samimiyet kuramam. Forumun dışında da samimiyet konusunda hislerimle ciddi bir seçicilik yaparım. Çoğu zaman kelimeler yerine hareketlerim, mimiklerim, bakışlarımla çok sessiz mesafeler koyduğumda vardır, bu mesafeleri kaldırdığımda.

Duruşum değişmesede hayatı yaşayış tarzım sınırlardadır. Şöyle tarif edeyim gün evimle işim arasında mekik dokuyan rutin bir adamken bir akşam yemeği için soluğu 2000 km ötede alabilirim. Toplantı ve iş yemeği sonrası takım elbisemin kravatını bile çıkarmadan roller coaster da çığlık atabilirim. Özel bir uğraşm yoktur. Aslında mesleğim hobim sayılır. Yapmayı sevdiğim işi yapıyorum. Ama şöyle bir huyum vardır, bir konuya kafayı taktıysam ciddi arge yaparım, okumaktan araştırmaktan sıkılmam.

Elime bir fırsat geçse ilk yapaağım şey ? Öyle içimde uhde olarak kalan hadi bir tatil olsa şuraya gitsem, yada şu kadar param olsa şunuda yaparım dediğim bir şeyim yok. Ben çok uzun yıllar önce beklentilerimi düşürerek yaşamayı öğrendim. Şu anda sahip olduğum hayata, işe, maddiyata ve başarılarıma bakınca çok büyük bir lüksün içinde görüyorum kendimi. Sahip olduklarımın çok olmasından, yada iyi bir maddi durumum olmasından kaynaklı değil ben yetinebiliyorum. Kendimi manevi olarak beslemekten daha çok tatmin olabiliyorum. Ama bu demek değil ki yaşamayı rutinleştiriyorum. Aksine daha çok zevklerimi spontane olarak yaşıyorum. İstiyorum ve o anda yapıyorum.

insanlar neden birşeylere inanma isteği duyar?
uzak doğu felsefelerini takip eder misin?
sana göre dünyanın en güzel ülkesi?
özgürlüğü tanımlar mısın?
en sevdiğin şarkı?
etrafındaki insanlara göre sen kimsin?
insanı insan yapan en önemli şey nedir?
insanlar neden açgözlü ve bencildir?
sana en çok huzur veren şey nedir?
en sevdiğin müzik türü?
bilim her soruya cevap verebilir mi?
sence bizi diğer dünya milletlerinden ayıran en belirgin özelliğimiz?

şimdilik bunlar geldi aklıma: )

İnanç insanı garantiye alır. Çünkü iyinin değerinin bilindiği, kötününde affedilebileceği ve mutlu son vaadiyle yaşayabileceği, belirsizliği ve bilinmezliği sorgulamasını gerektirmeyen, herşeyin bir cevabının olması insanın garantisidir.

Uzakdoğu felsefelerini temel olarak araştırmıştım, ama çok ilgi alanıma girmedi. Öğretilerde ki kavramsal değerlilik çok üst düzeyde geliyor bana. Fakat kavram ve değerlerin esnetilebilir olmasını savunurum ben. O yüzden gelenekselci felsefeler bana uzak gelir.

Bence Letonya.

Özgürlük ön yargıların tabularından, aklın sınırlarına, cesaretin ateşinden merhametin serin nefesine kadar çerçevelenmiş bir olgudur benim için.

En sevdiği şarkı, bu çok çok özel bir soru oldu. Paylaşmayı isterdim ama çok bencil olduğum bir zevkimdir müzik.

Etrafımdaki insanlara göre derken çok çeşitli insanlar var etrafımda. Aileme karşı vefalı bir evlat ( vefa duygum sadece onlara karşıdır. ) Arkadaşlarıma göre kırmızı çizgileri geçilmediği sürece samimi ve duyarlı, özelimde tutkulu, iş arkadaşlarıma göre girişken ve sınırları olmayan bir insanım. Hiç mi kötü bilen yok aslında bu konuda bir sır vereyim öyle bilmelerini de ben sağlıyorum.

İnsanı insan yapan en önemli şey zekasıdır, ama insanı insandan ayıran tek olgu vicdan ve merhametidir bence.

İnsan açgözlü ve bencildir derken bundan daha doğal ne olabilir ? Aç gözlülük insanın gördüğü ve sahip olabileceği en iyisine sahip olma isteği, Bencillik ise sahip olduğunu koruma güdüsü olarak basitleştirilirse gayet normaldir. Burada abartılı olan ise insanın sahip olabileceğinden, yada tüketebileceğinden, veyahut ihtiyacı olanından fazlasına kaçtığı zamandır.

Bana en çok huzur veren şey, bunu hayatumda ki huzur verenler arasından seçmek gerekirse vicdanımdır. O rahatsa bende rahatımdır. Ama yalnızlık demedende geçemeyeceğim. Kendi kendime kaldığım zamanlar gerçekten çok ama çok mutluyum.

En sevdiği müzik türü bu ruh halime göre değişsede müzik arşivim jazz, alternatif rock tan oluşmakta.

Bilim her soruya cevap verebilir mi ? Bunu bilimin yeterliliği olarak değerlendirirsek zaman içinde muhakkak cevapları gelecektir. Ama bunu bilimin keskin ve değişmez doğruyu her zaman sunduğu olarak kabule edersek hayır veremez.

Çok konuşuyoruz bence. Mesela futbol, çok fazla yorumcumuz var, ama kaliteli oyuncumuz çok az. Mesela siyaset çok fazla söylemimiz var çoğu söylenmiş sözler. Mesela aşk heralde operatörlerin kar oranlarına bakmak yeterli olur. Ben kendimi en çok frenlemeye çalıştığım noktada budur. Düşünmeden boş konuşmaktan nefret ederim.

Tebrikler mi demeliyim ?

Kızıl_mavi, iletilerine binaen söylüyorum ki akıllı bir adamsın ve sana evreni anlatmama lüzum görmüyorum, kafamızı kaldırıp gökyüzüne baktığımız zaman, evrenin o kadar küçük, o kadar küçük bir noktasını görüyoruz ki evrenin tarifi yok, pekala, bu kadar büyük bir evrende, bu kadar çok gezegenin olduğu bir alemde; yalnız olmak mı ürkütür seni, yalnız olmamak mı ? Hangisi daha anlamsız?

Yalnızlık ve yalnız olmamaktan kasıtı zeki ve gelişmiş bir canlı türünün varlığı ve yokluğu olarak kabul ederek cevap veriyorum.

Yalnız olmak ürkütür beni. Çünkü başka hiç bir galaksi ve sistemli gezegen kümesinin yaşama ve canlıya elverişli olmaması bu uçsuz bucaksız evrende bir başımıza olduğumuzu gösterir ki bu bir okyanusta tek başına kayıkla kürek çekmeye benzer.

Yaşam formları, zeka türleri, farklı biyolojiler ve medeniyetler insanın doğasında bilinmez bir korku yaratıyor. Fakat başka canlıların bizim gibi gezegenlerini ve kendi türlerini yok etmek için kıyasıya rekabet içinde olması çok insanca bir düşünce olur bence.

Farklı bir zeka ve yaşam formunun bırakın istila etmeyi, izleyerek bile iletişim kurmaktan çekineceği bir türüz.

Muzik konusunda bir soru sormak istiyorum. Cok basit bir soru ve sevdigini dusundugum icin soruyorum.

Ornek olarak bu parca'yi sectim. Bu tur muzikleri seviyor, dinliyor musun?

[YOUTUBE]watch?v=dQw4w9WgXcQ[/YOUTUBE]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri