2.Münazara Konusu : Toplumun İlerlemesinde Kadın Mı Daha Önemlidir Erkek Mi?

Z
  • Kullanıcı Z3yn3P
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Münazara
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Alıntı elbette yapılacak ;) fikirlerin belgelerle desteklenmesi savunulan fikrin doğruluğunu perçimler ;)

Münazara alıntı yapma değildir. Münazara panel sempozyum yada açık oturum tartışma platformlarında kişiler kendi görüşlerini beyan ederler. Alıntı yapıldıktan sonra tartışmanın ne gereği var. Hepimiz sağdan soldan alıntılar getirip kopyala yapıştır yapalım sonrada üyeler hangilerini beğenirse o grup kazansın. Sence ne kadar mantıklı

Münazara alıntı yapma değildir. Münazara panel sempozyum yada açık oturum tartışma platformlarında kişiler kendi görüşlerini beyan ederler. Alıntı yapıldıktan sonra tartışmanın ne gereği var. Hepimiz sağdan soldan alıntılar getirip kopyala yapıştır yapalım sonrada üyeler hangilerini beğenirse o grup kazansın. Sence ne kadar mantıklı

Münazarada yarışmacıların önünde belgelerini fikirlerini görüşlerini hatırlatacak kağıtlar vardır (reelde) izlediniz mi daha önce bilmiyorum.Alıntılar uyduruk kaytırık birşey değil ki.Belgeler farz etki reelde tartışıyoruz onlarda önümüzde duran kağıtlar.Alıntı yaptık demeden aa bu benim düşüncemde diyebilirdik ona bakarsan ama kaleme,düşünceye saygı denilen birşey var.Ayrıca alıntı yapıp bırakmadık o alıntıdan yola çıkarak görüşler belirttik ki gayette sağlıklı.Mantıksızlık anlamında sizin şu yorumunuz dışında birşey göremiyorum sinyor.

Eğer sadece alıntıyla cevaplıyorlarsa haklısın. ama ben kendi adıma konuşuyorum kendi kalemimden bişeyler yazmadan yorumlamadan yollamam..
Pitre arkadaşımada katılıyorum ..

Münazarada yarışmacıların önünde belgelerini fikirlerini görüşlerini hatırlatacak kağıtlar vardır (reelde) izlediniz mi daha önce bilmiyorum.Alıntılar uyduruk kaytırık birşey değil ki.Belgeler farz etki reelde tartışıyoruz onlarda önümüzde duran kağıtlar.Alıntı yaptık demeden aa bu benim düşüncemde diyebilirdik ona bakarsan ama kaleme,düşünceye saygı denilen birşey var.Ayrıca alıntı yapıp bırakmadık o alıntıdan yola çıkarak görüşler belirttik ki gayette sağlıklı.Mantıksızlık anlamında sizin şu yorumunuz dışında birşey göremiyorum sinyor.

Daha önce sayısız münazara ya da panele açık oturumlara katıldım. Abbas Güçlü ile Genç Bakış Programındada baş rol oynadım. Nasıl olacağını sizlerden öğrenecek değilim. Burda anlatmak istediğim sadece kafa yormak yani senin kafandan geçenleri dikta etmendi. Nefertiti hmm demek alıntılar yapılıyor demiş. Öyle bir demiş ki sanki biz yapıyoruz. İğneyi kendinize çuvaldızı başkasına batırmayı öğrenin güzel kardeşim. Tartışma da fikir savunursun fikir beyan etmezsin. Alıntılarla fikir beyan etmek Sözüm meclisten dışarı beyin yetersizliğidir...

Daha önce sayısız münazara ya da panele açık oturumlara katıldım. Abbas Güçlü ile Genç Bakış Programındada baş rol oynadım. Nasıl olacağını sizlerden öğrenecek değilim. Burda anlatmak istediğim sadece kafa yormak yani senin kafandan geçenleri dikta etmendi. Nefertiti hmm demek alıntılar yapılıyor demiş. Öyle bir demiş ki sanki biz yapıyoruz. İğneyi kendinize çuvaldızı başkasına batırmayı öğrenin güzel kardeşim. Tartışma da fikir savunursun fikir beyan etmezsin. Alıntılarla fikir beyan etmek Sözüm meclisten dışarı beyin yetersizliğidir...

Münazarada sözler meclisin içini bağlar.Ayrıca birşey dikte ettiğimiz yokki :p belgeler eşliğinde görüşleri sağlamlaştırmada bukadar büyütecek ne var ? geçen bir psikoloji münazarasına katılmıştım.Tv çocuklara yararlımı zararlı mı diye.Her iki grupta çeşitli ünlü psikologların görüşleriyle tartışmayı perçimlerdi.Nefertiti arkadaşımız belki beni kast etti iyi yönde ne biliyorsunuz ? bende buna karalama politikası derim ama ;) Konuyu saptırmayın.TArtışma konusu münazarada alıntı yapılmalı mı yapılamamlı mı değil.Münazara tartışma yeridir evet.Ancak fikirler olmadanda ancak meydanda armut toplarlar heralde.Saçma bir hipotez.

Ek olarak o alıntıları ben zaten biliyordum.Alınan yere saygı olarakta alıntı yani kaynağı yazdım bukadar basit.

Nasıl olacağını sizlerden öğrenecek değilim.
Nefertiti hmm demek alıntılar yapılıyor demiş. Öyle bir demiş ki sanki biz yapıyoruz. İğneyi kendinize çuvaldızı başkasına batırmayı öğrenin güzel kardeşim.

siz tamamen beni yanlış anlamaya yönelmiş bi beyin sergiliyorsunuz o zaman Arda bey :)
ben burdaki hmm demek alıntı yapılıyor cümlemi. ne bir kasıt içeren bi duyguyla söyledim nede başka bişey. sadece alıntı yaparken yapılan alıntının çok fazla uzun ve yersiz olduğu için öyle bir cümle kurdum. ama tabi sizi düşünerek uzun bi açıklama yapmadım affedin beni ..
Ayrıca; Sadece size değil kimse kimseye bişey öğretme derdinde değil kimdese o hakka sahip değil!
ayrıca üslubunuzda hoş değil. Madem tartışmaların usulunu biliyorsunuz bunu gözardı etmeniz tuhaf geldi..

Gelelim son olarak yazdığınız o kırmızı olan kısma. hani siz demiştinizya bana önceki konuşmalarda at gözlüklerini çıkar diye. Bence sen o işi ilk kendinde uygulasan iyi olucaktır ;)

Konuyu saptırmanın ve münazaayı uygunsuz hale çevirmenin manası yok bence. Tartışmanın adabı bozulucaksa hiç yorum yapmayın en iyisi ..

Saygılar .

Münazarada sözler meclisin içini bağlar.Ayrıca birşey dikte ettiğimiz yokki :p belgeler eşliğinde görüşleri sağlamlaştırmada bukadar büyütecek ne var ? geçen bir psikoloji münazarasına katılmıştım.Tv çocuklara yararlımı zararlı mı diye.Her iki grupta çeşitli ünlü psikologların görüşleriyle tartışmayı perçimlerdi.Nefertiti arkadaşımız belki beni kast etti iyi yönde ne biliyorsunuz ? bende buna karalama politikası derim ama ;) Konuyu saptırmayın.TArtışma konusu münazarada alıntı yapılmalı mı yapılamamlı mı değil.Münazara tartışma yeridir evet.Ancak fikirler olmadanda ancak meydanda armut toplarlar heralde.Saçma bir hipotez.

Ek olarak o alıntıları ben zaten biliyordum.Alınan yere saygı olarakta alıntı yani kaynağı yazdım bukadar basit.

siz tamamen beni yanlış anlamaya yönelmiş bi beyin sergiliyorsunuz o zaman Arda bey :)
ben burdaki hmm demek alıntı yapılıyor cümlemi. ne bir kasıt içeren bi duyguyla söyledim nede başka bişey. sadece alıntı yaparken yapılan alıntının çok fazla uzun ve yersiz olduğu için öyle bir cümle kurdum. ama tabi sizi düşünerek uzun bi açıklama yapmadım affedin beni ..
Ayrıca; Sadece size değil kimse kimseye bişey öğretme derdinde değil kimdese o hakka sahip değil!
ayrıca üslubunuzda hoş değil. Madem tartışmaların usulunu biliyorsunuz bunu gözardı etmeniz tuhaf geldi..

Gelelim son olarak yazdığınız o kırmızı olan kısma. hani siz demiştinizya bana önceki konuşmalarda at gözlüklerini çıkar diye. Bence sen o işi ilk kendinde uygulasan iyi olucaktır ;)

Konuyu saptırmanın ve münazaayı uygunsuz hale çevirmenin manası yok bence. Tartışmanın adabı bozulucaksa hiç yorum yapmayın en iyisi ..

Saygılar .

İkinize de keyifli münazaralar. Ne siz beni anladınız ne ben sizi. Tartışmanın adabını bozmamak lazım haklısınız. Münazara konusu kapanmıştır benim için ;)

Ben kendi adıma seni iyi anladım Arda abi.Ama sen bizi hiç anlamadın bundan eminim.Görüşlerine uygun birşey bulamayınca,karşındaki insanlara ''Siz tartışılacak tiğniyette biri değilsiniz'' imajı verip hadi bana Eyvallah deyip gitmekte güzel bir münazara stratejisi tebrikler.

İkinize de keyifli münazaralar. Ne siz beni anladınız ne ben sizi. Tartışmanın adabını bozmamak lazım haklısınız. Münazara konusu kapanmıştır benim için ;)

burda iki kişi münazara yapmıyor. olsaydı ben gider arkadaşla konuşur aramızda yorumlaşırdık.
Burda grup olarak bi tartışma konusundaysak ve her iki gruptanda alıntıyla cevap verilebilme özgürlüğü varsa sizin gelip "Alıntılarla fikir beyan etmek Sözüm meclisten dışarı beyin yetersizliğidir..." yazmanız bence konu adabına uymadı. Söz meclisi biz olduğumuza göre üstümüze alınmamız kadar doğal bi durumda oktur heralde..

burda iki kişi münazara yapmıyor. olsaydı ben gider arkadaşla konuşur aramızda yorumlaşırdık.
Burda grup olarak bi tartışma konusundaysak ve her iki gruptanda alıntıyla cevap verilebilme özgürlüğü varsa sizin gelip "Alıntılarla fikir beyan etmek Sözüm meclisten dışarı beyin yetersizliğidir..." yazmanız bence konu adabına uymadı. Söz meclisi biz olduğumuza göre üstümüze alınmamız kadar doğal bi durumda oktur heralde..

Ayrıca size diyecek kadar kaba ya da gerizekalı birisi değilim.

ayrıcası bence si bu sözünüzün kabalığını tartışılır kılmaz. gereksiz ve uygunsuzdu. neyse daha fazla bu konuyu uzatmak istemiyorum..

Toplumsal gelişmede kadının önemi yadsınamiyacak kadar fazladır. Önüne setler çekilse dahi çabalayıp topluma önce kendisini yetiştirmek kendi bilincini açıp daha sağlıklı bireyler yetiştirmek için doğurduğu varlığa aşılamayı yüce tutar. bir erkek kızım okumasada olur diye düşünürken. bir kadın çocuğum okusunda ben giyinemesemde olur düşüncesidir. bu bile kadınlığı üstün tutmaya yeter ..

Saygılar ..

bence tartısma tartısma olmaktan cıktı kişisel çıkarlara dönüştü ve nefertiti bence siz herkesi aynı kefeye koyamazsınız bu bir bnm nice erkek arkadaşlarım var ve arkadaşlarımın kocaları var ve hepside çocuklarının üstüne titriyolar kendileri yemek dahi yemeyip çocuklarına yediriyolar kendilerine almıyolar çocuklarına alıyolar ve onlara bişey olmaması yni çocuklarına bişey olmaması için gözlerinin içine bakıyolar ve başta bnm babam bizlere bu yaşımıza kadar bir fiske bile vurmadı yemedi yedirdi içmedi içirdi en iyi mağazalardan kendine almadı bizlere aldı ve biz hasta oldugumuz zaman başucumuzda bekledi kapı kapı dolaşıp doktor aradı anladınmı o yuzden yani herkesi bir kefeye koyupta herkesi yargılama ha kötü babalarda var ama kötü annelerde var bunu unutmayalım lütfen

ben erkekler tü kaka dediğimi hatırlamıyorum.. çoğu yorumumda erkekleri hiçe saymadığımı sadece kadınların bu konuda daha önde olduğunu birçok defa belirttim. beni anlamamakta ısrarlı olan sizsiniz..
ben herkesi bir kefeyede koymadım. tam tersi aynı grubu paylaştığınız biri bunu benimsedi.. ben erkekler çocuklarına bakmaz demedim ama bayanlar kadar bakamaz dedim evet..
ben toplumdaki yeri vurgulamaya çalışırken grup olarak siz siper almış durumdasınız.

6'ya 2'yiz resmen Pitre ;)

ben size tütü kaka dedin diye bişey yazdığımı hatırlamıyom öyle algıladıysanız o sizin düşüncenize kalmıs bişey ben sadece çocuk yetiştirme veya sağlıklı bireyler geliştirmesinde öncelikle baba sonrada anne önemlidir siz o yazınızda aynı kefeye koydunuz malesef iyicene okursanız anlarsınız siper almak hangi şeyde siper almısız acaba bizim grup düşüncelerini sundu siz yanlış algılıyosanızda algıladıysanızda bilemem orasını babanın çocuk üzerindeki önemi hakkında bir yazı
Araştırmalar göstermektedirki babanın yakın ilgisinin, çocuğun sosyal, fiziksel ve duygusal gelişimi üzerinde olumlu etkileri vardır.
. İlk aylarda baba tarafından yoğun ilgi ve bakım gören bebeklerin çevreleriyle iletişim kurmada daha istekli olduğu belirtilmektedir.
. Babanın çocuğun bakımıyla yakından ilgili olması özellikle erkek çocuklarda, ileriki yaşlarda karşı cinse şiddet uygulama eğilimini düşürmektedir. Tek başına bir anne tarafından yetiştirilen çocuklar büyüme süreçlerinde sadece anneyle beraber oldukları için en ufak mutsuzluklarını ya da sorunlarını bile direk anneye bağlayabilir ve ileriki yaşlarda anneye, dolayısıyla karşı cinse karşı olumsuz tepkiler geliştirebilirler. Babanın çocuğun büyüme sürecindeki aktif rolü ise bu olasılığı düşürmektedir.
Yapılan araştırmalar babalarının yakın ilgisiyle büyüyen çocukların genelde kendilerini ifade etme ve iletişim kurabilme konusunda daha becerikli olduğunu göstermiştir.
. Babanın, çocuğun bireyselleşmeyi öğrenmesi üzerinde rolü büyüktür. Çünkü anneler çocuk bakımında çok daha korumacı, denetleyici bir yaklaşım sergilerken babalar çocuğun çevreyi ve hayatı keşfetme aşamasında ona daha fazla özgür alan bırakmayı tercih eder.

annelik babalık kavramını sorgulamaya benim ahlakım yetmez. o konuda daha fazla yorum getirmek istemiyorum ..

Toplumsal gelişimde kadının baskın olduğunu düşünüyorum ;)

Münazara sona ermiştir ve ankete sunulacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Bence olmamalı olsa da olur gibi olmalı. Sence olmamasının sebebi bence olmaması. Ama sence olursa bence de olabilir tabi. En iyisi ikimiz için de olmaması. Örümcek Ağı neden sağlamdır bilemem ama Network Fakattan iyi. Lakin dersen zira çünkü.

EmRe iFt KumSaL LaL

bütün buluşlar erkeklerin bütün gelişmeleri yapan erkekler.bütün devletleri yöneten erkekler,bütün ağır işlerde çalışanlar erkekler(bir bina yapılıyorsa orda çalışan herkes erkek) dünyayı evreni keşfeden erkekler.bu iş kadınlara kalsaydı halen taş devrindeydik. Erkekler yön veriyor tüm topluma.Bunu hergün Tv de gösterilen haberlerden anlayabiliriz.Hergün bir general tutuklanıyor.Hangisi kadın?
Yada tutuklayanların hangisi kadın? Sürekli gündemi meşgul eden ve topluma yön veren hep erkekler olmuştur..herşeyde haberleri bile dinlediğimizde hep erkeklerden bahsediliyor demekki erkekler herşeyde oldugu gibi toplumdada öngörülüyor erkek çünkü erkek daha zekidir.çoğu mucit erkek.sonra erkek daha güçlüdür.iradesi daha kuvvetlidir.kadınlar gibi duygusal değildir kadının fendi her erkeği yenemiyor ama kendine güvenen erkeğide hiç bir kadın yenemez malesef erkekler her daim her alanda başarılıdır kadınlarda bazan başarabiliyor ama genelde erkekler daha başarılı oluyor

bütün buluşlar erkeklerin bütün gelişmeleri yapan erkekler.bütün devletleri yöneten erkekler,bütün ağır işlerde çalışanlar erkekler(bir bina yapılıyorsa orda çalışan herkes erkek) dünyayı evreni keşfeden erkekler.bu iş kadınlara kalsaydı halen taş devrindeydik. Erkekler yön veriyor tüm topluma.Bunu hergün Tv de gösterilen haberlerden anlayabiliriz.Hergün bir general tutuklanıyor.Hangisi kadın?
Yada tutuklayanların hangisi kadın? Sürekli gündemi meşgul eden ve topluma yön veren hep erkekler olmuştur..herşeyde haberleri bile dinlediğimizde hep erkeklerden bahsediliyor demekki erkekler herşeyde oldugu gibi toplumdada öngörülüyor erkek çünkü erkek daha zekidir.çoğu mucit erkek.sonra erkek daha güçlüdür.iradesi daha kuvvetlidir.kadınlar gibi duygusal değildir kadının fendi her erkeği yenemiyor ama kendine güvenen erkeğide hiç bir kadın yenemez malesef erkekler her daim her alanda başarılıdır kadınlarda bazan başarabiliyor ama genelde erkekler daha başarılı oluyor

Düşünceleriniz için teşekkür ederiz selam :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri