2. Abdülhamid size göre nedir ?

Konu sahibi son olarak 978 gün önce görüldü

2. Abdülhamid size göre nedir ?

• Ulu Hakan`dır

Kullanılan: 2 100.0%
  • Kızıl Sultan ' dır

Kullanılan: 0 0.0%
  • Bilmiyorum

Kullanılan: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    2
1.592.806 km² toprak kaybeden, (bugünkü Türkiye'nin yaklaşık iki katı) fatih'in, kanuni'nin esamelerinin okunmadığı yerde konu sahibi gibilerin yere göğe sığdıramadıkları tırt padişah.

Bana göre insan.
Sana göre sevmek cennetse
bana göre hüsran.

Hislerimi bir Serdar Ortaç şarkısı ile dillemek istedim.

Hüzünlü bir Ask hikayesi benimki.
Obsesyon.

Peygamber den Asagida (hasa) Ataturkten yukarida Fatih civarlarinda dersek kac puan aliyoruz
Futbolcu hazret

Devletin butunlugunu saglamak icin ve tekrar guclenebilmesi icin calisan hakki hukuku gozeten kendi icin degil devlet icin yasayan siyasi zekasi ile bilinen ve bana gore yanlis bir vakitte taht nasip olan degerli padisahimiz.

Selam olsun

insan
evet hepsi insandı

Öncelikle insandı ve elbette yanlışları vardı.
Dönemin tarihi şartlarına göre, yapabileceğini yaptı sanırım. daha iyisini yapabilir miydi? belki.
İlber Ortaylı'nın Abdülhamit'i anlattığı bir konuşma var, hangi konferanstı bilmiyorum, videosunu bulunca eklerim belki.
Kendisi zeki bir padişahtı ancak yorulmuştu ayrıca etrafındaki kadrolar her zaman onunla birlikte hareket etmiyordu. İkinci ya da üçüncü adamını iyi seçememişti. Böyle tespitleri var Ortaylı'nın. Ve daha bir sürü tespit.
Ayrıca zor bir dönemde devletin başına geçmişti, yine de borçları ödemekte "ustalıklı davrandığı bir gerçektir" (böyle bir şey okumuştum yine Ortaylı'dan)
Bir sürü dinamik var elbet ve söylenecek bir sürü şey.
ben tarihçi değilim, 33 yılın incelenmesi için daha fazla arşiv çalışması gerektiğini tarihçiler söylüyor.
yani baştan sona külliyen ezbere övgü ya da ezbere yergi pek doğru değil.
devlet adamlarının hepsi birer insandı, hepsinin bir devri vardı, yanlışları ve doğruları mevcuttu. göçüp gittiler.
Allah rahmet etsin diyom, ben gezmeye çıkıyom, tşk.

Geri