14.Münazara: Ailede Kadınlar Çalışmalı mı Çalışmamalı mı?

R
  • Kullanıcı Restful
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Münazara
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Burda genelleme yaparsan ne anneler var bi bilsen benim annem engelli kardesıme ragmen cok kücükken calısıyodu sırf babama yardımcı olmak icin en azından cocugun biside gözü kalınca alamayan ne anne babalar var böyle olunca annemi mutlu oluyo cocukmu hangisi ?

yani elysion :dusun:
anlayamadim son cumleyi az açabilirmisin hurremim :o

Acarım baskanım sen iste :kiss:

Yani demek istedigim hani her anne aynı degil bitanem o anneden anneye degisir calısıp cocuklarına gül gibi bakan anneler var :)

tabiki vardir ona diyecegim yok,
ama aralarindan elle seçilir derecede de olabilirler,
cunku genele baktigimizda bacim, heryerde her turlu anketlerde cali$an annelerin cocuklarinin huysuz inatçi ve soguk oldugu daha agir basiyo,
bu tabiki iyi ilgilenebilen anneler oldugunu yok saymaz, sadece nadir oldugu gostergesi,
yani anne çali$irsa eger, vaktini dogru duzgun ayarlayamazsa
cocugunun cekecegi eziyet hadisz hesapsiz, psikolojik olarak cokuntuye ugratiyo insani cunku,
bu bebeklerde bile gorunur, anne cogu zaman bakiciya birakirsa,
cok ayrilik ya$arlarsa bebeklik depresyonu diye bi$eyde varmi$,
$imdi artstlik yapma demeyin bana valla bak yeni okduum :D :D

neyse xd xd

Hehe canım benim ona bisi dedigim yok benim ama bu bakıcıyı tutucak para zaten anca zenginlerde olur :)

Çok tatlısınız ya, istisnasız hepiniz.:))))

Türk kadını çalışır da, kocasına da bakar, çocuğuna da bakar, her bir şeyi yapar, benim dirençli ve sabırlı insanım diyerek konuyu bağlıyorum.:)

bakici derken kre$ kastettim gi :D :D
her turlu ayrilik haraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam xD xD
(cikiyom konuyu saptirma kitty :T:)

Canım artık cocukların cogu bile kendi istiyo gitmek oraya arkadas ediniyolar yeni bi ortam bence bu kötü bisi degilki :)

hacim, bi erkek yorgun eve gelince anlayi$li ve guleryuzlu bi hanim arar,
yorgunlugunu giderebilecegi, amma velakin bayanda e$iyle ayni anda eve girerse,
ayni derecede yorgun olursa bunu ona nasil saglayabilir?
i$e kari$trima demi$sin de i$le yakindan uzaktan cok alakali :3 :3

çocuk annesinin babasinin destegini gorurse tabiki pozitif cok etkisi olacaktir,
ama olmasini istedigimiz degilde, gunumuzde ya$anan orneklerle konu$alim bence hacilar bacilar :)
cunku benim etrafim çali$an annelerle dolu,
cocuklarina sahip bile cikamiyorlar ilgisizlikten,
bunu anlayip ilgilenmeye ba$layincada cocuk onlari dinlemiyo,
neden? senin i$in benimle olan ili$kinden daha onemliydi zamaninda,
$imdide benim ihtiyacim yok ilgine diyo,
e boyle olunca anne cocuguna rahat bi gelecek sunmu$ ne kdr onemliki?

İlk satır için cevap veriyorum , çalışan bi bayan anlayışlı ve güleryüzlü olamıyor mu ?Ayrıca yorgunluğu giderebilecek bi kadın ister erkekler derken ne kastettin anlamadım .Zaten eve geliyosun ister istemez yorgunluk gideriliyor .Hem ne yorgunluğu bu tarladan mı geliyoruz , madende mi çalışcak kadın yada koca fabrikada ağır iş mi yapcak .Ya hastanede çalışır , ya sekreterdir , muhasebe işleri falan bakalar yada satış işlerine bakar yani güce değilde akla dayalı işlerde uğraşır . Erkekler güce dayalı işler yapıyor genelde .Erkekler kadar yorucu bi işte çalışcaklarını sanmıyorum , öyle olursa tabikide bende istemem .Çocuk konusunada gelirsek aslında tam tersi çocuğun önüne herşeyi anne hazırdan getirirse çocuk kendi başına iş yapamaz ve gelişemez .Bunu şu şekilde örneklendirelim , senin ödevlerin var(ödevin amacı öğrenmektir) sen ödevlerini arkadaşın yapıyor geçiyorsun ödevden ama ödevde anlatılmak isteneni öğrenemiyosun ...Anne sevgisini geldiğindede verir , mesela yazın alır çocuğunu eşiyle parka gider dışarı çıkar yemeğe gider , gezeler ..Hafta sonlarıda bu işlemi daha uzun ve ayrıntılı yaparlar .Sevgi konusu ailenin kendisiyle ilgilidir , işi ile ilgili olamazki .

yorgunlugu giderebilecek derken, muhabbetten bahsettiydim ^^ bi nevi guler yuzluluk x)
zaten fizikten cok akila dayanan i$ler yorar insani ^^
beyin ne kdr cali$irsa o kdr yorgunluk coker ^^
cocugun odevini tek ba$ina yapmasi ayri,
anneden babadan yardim alarak muhabbetlice yapmasi ayri,
ayrica hafta sonu gezerler demi$sin,
genelliklede hafta sonu ev i$lerini yapariz der cali$anlar,
anne sevgisini i$ten eve gelince verebilir bu dogru,
ama ya cocuk kabullenemezse bu durumu? ya tam anlamiyla veremezse?
yani siz $imdi bayana hem ev i$ini yap, hem çali$ hemde cocuga ilgini yeterince ver diyonuz, bunu nasil yapabilirki? bunlarin hepsi birden cok agir yukumlulukler,
yaparsa? kendi cokmeyecekmi?

hem cocugun annenin ilgisine olan ihtiyacini cok az onemsetiriyo postlar,
bi anne cocuga dogru duzgun ilgi vermemi$, ama cok guzel gelecek hazirlami$,
onune istedigi her$eyi vermi$, ne istediyse ikilettirilmemi$,
ne i$e yarar gerektiginde yaninda olamayacaksa?
valla kusura bakmayinda hic bu dediklerimi ya$ayanlar ha anam iyiki çali$mi$ demez,
hatta derlerki çali$masaydida yanimda olaydi, eve gittigimde onu bulaydim.
ama ben bunu anlatamicam gibi gorunuyo,
bu konu oyle olur cocuk ali$ir, yapar, ogrenir, hafta sonu sevgisi, ak$am sevgisi yeter,
demeyle olmuyo, bu daha derinden i$leyen muhabbet, bu yuzdendir susam az -_-

Sultanım sen bunları derken babayı hep ayrı tutuyosun ama baba nerde biz sadece herseyi kadın yapcak demiyoruzki :)

Hiç Din Açısından Bakmıyorsunuz . Kadın Özgürdür Kadın İstediğini elde Eder. Kimse Hakkına Karışamaz Gibi Düşüncelerle Yaklaşılıyoor Fakat Şöyle Bir Gerçek Varki ;

Ailede huzur olması için kadının çalışmaması lazım.

ve Buyurdular ki;

"Erkekler kadınlar üzerinde yönetici (kavvam) dirlar. Çünkü Allah kimini kiminden üstün kılmıştır." (Nisa suresi 34. ayet)

"Ve kadınlar evlerinizde oturunuz" (Ahzab suresi 33.ayet)

"Kadın beş vakit namazını kılar, yılda bir ay orucunu tutar, ırzını korur ve kocasına itaat ederse cennet kapıları ona açıktır" (Buharî, Miskat, II, 202).

Hz. Ali (ra) de şöyle buyurmaktadır: "Kadının cihadı, eşine karşı vazifelerini en güzel şekilde yerine getirmesidir."

Rasulullah sahabesine şöyle sordu: ?Cennetlik kadınlarınızı size bildireyimmi?? Biz ?Evet, ey ALLAH?ın Elçisi? dedik. Şöyle buyurdu: "kocası kendisine kızdığında eşine şöyle der: ?İşte bu elim elinde, sen razı olmadıkça kesinlikle uyku uyumayacağım.? der?

ALLAH Rasulu kadınlara için ne buyurmakta: ?Sadaka verin ey kadınlar. Çünkü cehennem halkının çoğu siz olacaksınız? orda bulunan bir kadın: ?Niçin ya Rasulullah?? diye sordu. Oda: ?Çünkü siz, çok şikâyet eder ve kocanızın nimetini inkâr edersiniz.? (Müslim)

Kocası razı olduktan sonra bi sorun oldugunu düsünmüyorum ben :)

Değerli kardeşimiz;
Kadının çalışmasını engelleyen her hangi bir yasak bilmiyoruz. Ancak kadının çalışırken uyması gereken bazı kurallar vardır. Bu kurallara uymazsa haram işlemiş olur.

“İslam’da insan olmaları bakımından, erkekle kadın arasında herhangi bir ayrım söz konusu değildir; her ikisi de eşit derecede Yüce Allah’ın emir ve yasaklarına muhataptır. Erkek olsun kadın olsun, bütün insanlar yeryüzünü imar etmek ve orada Allah’a kulluk etmekle yükümlüdürler. İslâm’da insanlık ve Allah’a kulluk bakımından kadınla erkek arasında bir fark bulunmadığı gibi temel hak ve sorumluluklar açısından da kadın erkek ayrımı bulunmamaktadır.

Dinimizde, erkeğe tanınan temel hak ve hürriyetler, aynı derecede kadına da tanınmıştır. Buna göre yaşama, maddi ve manevi varlığını koruma ve geliştirme; kişi hürriyeti ve güvenliği; vicdan, dini inanç ve kanaat hürriyeti; mülkiyet ve tasarruf hakkı; meşru vasıta ve yollardan faydalanmak suretiyle yargı mercileri önünde davacı veya davalı olarak iddia ve savunmada bulunma, kanun önünde eşitlik ve adaletle muamele görme hakkı, mesken dokunulmazlığı, şeref ve onurun korunması, evlenme ve aile kurma hakkı, özel hayatın gizliliği ve dokunulmazlığı, geçim teminatı gibi temel haklar bakımından kadınla erkek arasında herhangi bir ayrım söz konusu değildir.

Kur’an-ı Kerim’de Hz. Peygamber'in kadınlardan biat almasının zikredilmesi (Mümtehine, 60/13), İslâm’da kadının iradesinin bağımsızlığını açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Bu itibarla kadın olmak, hak ehliyetini ve fiil ehliyetini daraltan bir sebep değildir. Sahip olduğu hakların, kocası ya da başkası tarafından ihlal edilmesi halinde kadının hakime başvurarak haksızlığın giderilmesini isteme hakkı bulunmaktadır.

İslâm'da kadının konumu ve hakları konusundaki tartışmaların önemli bir kısmı, kadının sosyal hayata katılması, çalışması ve kamu görevi üstlenmesi noktalarında odaklaşmaktadır.

İslâm'a göre, kural olarak kadın, ev içinde ve dışında çalışabilir; ailesinin ihtiyaçlarını sağlamada kocasına yardımcı olabilir. Şartlara ve ihtiyaçlara göre, aile hayatında eşlerin rollerinin değişmesi de mümkündür. Önemli olan hayatın huzur ve düzen içinde geçmesi, ihtiyaçların karşılanmasında bireylerin imkan ve kabiliyetlerine uygun sorumlulukları dengeli şekilde üstlenmeleridir. Bazı kaynaklarda yer alan Hz. Peygamber'in, evin iç işlerini kızı Hz. Fatıma'ya, dış işlerini ise damadı Hz. Ali'ye yüklemiş olması[İbn Ebî Şeybe, Musannef, X/165, No: 9118; XIII/284, No: 16355; Ömer Nasuhî Bilmen, Hukuk-i İslamiyye, II/484.

Müslümanlar için bir aile modeli oluşturma amacına yönelik bağlayıcı bir kural değil, ihtiyaç, örf ve adete dayalı tavsiye niteliğinde bir çözümdür.

Kaldı ki, ev hanımının ailesine ve topluma katkıları küçümsenemeyecek kadar önemli bir iştir.

Kadın, mali ve ticarî alanlarda erkeklerle eşit konumda olup, kadın olması sebebiyle herhangi bir kısıtlamaya maruz değildir; ticaret ve borçlar hukuku alanında erkeklerin sahip oldukları bütün hak ve yetkilere sahiptir. İslâm dininde erkek – kadın ayrımı yapılmaksızın, çalışıp kazanmak teşvik edilmiş, "insan için ancak çalıştığı vardır" (Necm, 53/39); "… Erkeklere kazandıklarından bir pay vardır; kadınlara da kazandıklarından bir pay vardır. Allâh'ın lutfundan nasibinizi isteyin..." (Nisa 4/32) buyurulmuştur.

Çalışma kapsamında değerlendirilen ticaret ile ilgili “Ey iman edenler! Mallarınızı aranızda batıl yollarla yemeyin. Ancak karşılıklı rıza ile yapılan ticaretle olursa başka. Kendinizi helâk etmeyin. Şüphesiz Allah size karşı çok merhametlidir” (Nisa, 4/29), âyeti ile “Sizden herhangi birinizin ipini alıp da dağdan sırtına bir bağ odun yüklenerek getirip satması, dilenmesinden daha hayırlıdır”[Buhârî, Büyû’ 5.>, hadisinde kadın erkek ayrımı söz konusu değildir.

Dinimizin insanlar arası ilişkilerde ve ticarî hayata ilişkin koyduğu açıklık, dürüstük, güven, doğru sözlülük, sözünde durma, şart ve akitlere bağlı kalma, karşı tarafın zayıflığı, bilgisizliği ve sıkıntıda olmasını istismar etmeme gibi genel ilkelerine bağlı kalmak şartıyla, erkek ve kadın herkes helal ve meşru yollardan kazanç elde etme hakkına sahiptir.

Bu açıklamalar ışığında Kadın hem çalışabilir, hem de çalışamaz diyebilirriz. Şartları bulunursa çalışabilir, bulunmazsa çalışamaz.

Bir kadının iş yerinde çalışması için belli başlı şartlardan biri, tesettürüne mani olunmaması, vekar ve ciddiyeti hafife alınmamasıdır. Aynı zamanda bu iş yerinde başka insanlar da bulunması ve kadın tek erkekle başbaşa kalmamasıdır.

Zira bir kadın bir erkekle başbaşa kalırsa üçüncülerinin şeytan olacağını Efendimiz bildirmiştir. Hem böyle bir yalnızlıkta halvet vaki olduğundan erkeğe mehr-i misil gibi maddî ceza, kadına da tâzir gibi dinî ceza terettüb eder.

Demek oluyor ki, ihtiyaç içinde olduğundan çalışmak zorunda kalan kadın, tesettürüne, iffet ve vekarına halel gelmeyen ciddi iş yerinde çalışabilir. Çevredeki yabancı erkeklere bu tesettür ve vekar içinde ciddi şekilde muhatap olabilir. Bu şartların yok olduğu yerde kadının çalışma şartı da yok demektir.

Zaten çalışıp kazanma mecburiyeti erkek içindir. Kadın evinde oturur, çoluk çocuğuna bakar. Erkek ise dışarda çalışıp çabalayarak kadının ihtiyaçlarını karşılamak zorunda kalır. Bizim sözünü ettiğimiz şartlar, herhalde böyle hâmisi olmayan ihtiyaç içinde çırpınan kadınlar içindir. Kocası izin vermeyen kadın zaten çalışma hakkına da sahip sayılmaz. Kocasının kazancıyla idare etmesi şart olur, yahut beyinin izni gerekir.

Bir kadının yabancı bir erkeğin evinde veya iş yerinde çalışması İslâm'ın emrettiği şekilde olursa, yani birkaç kadın ile birlikte veya açık bir yerde çalışırsa beis yoktur. Ama, kapalı bir yerde yalnız olarak yabancı bir kimse ile birlikte kalacak olursa halvet olduğundan haramdır (el-Fıkıh 'ala'l-Mezahip el-Arbaa, c.3 s.125).
İlave bilgi için tıklayınız:
Kadın erkek birlikteliğinde dikkat edilmesi gereken konular nelerdir? Kız arkadaşlarla konuşmanın bir sakıncası var mıdır? Bu konuşma teke tek değil de bir toplumun içinde, sokakta veya birkaç kişinin yanında olursa bir mahzuru var mıdır?

Bakınız üsenmeden okuyunuz efenim :p

yorgunlugu giderebilecek derken, muhabbetten bahsettiydim ^^ bi nevi guler yuzluluk x)
zaten fizikten cok akila dayanan i$ler yorar insani ^^
beyin ne kdr cali$irsa o kdr yorgunluk coker ^^
cocugun odevini tek ba$ina yapmasi ayri,
anneden babadan yardim alarak muhabbetlice yapmasi ayri,
ayrica hafta sonu gezerler demi$sin,
genelliklede hafta sonu ev i$lerini yapariz der cali$anlar,
anne sevgisini i$ten eve gelince verebilir bu dogru,
ama ya cocuk kabullenemezse bu durumu? ya tam anlamiyla veremezse?
yani siz $imdi bayana hem ev i$ini yap, hem çali$ hemde cocuga ilgini yeterince ver diyonuz, bunu nasil yapabilirki? bunlarin hepsi birden cok agir yukumlulukler,
yaparsa? kendi cokmeyecekmi?

hem cocugun annenin ilgisine olan ihtiyacini cok az onemsetiriyo postlar,
bi anne cocuga dogru duzgun ilgi vermemi$, ama cok guzel gelecek hazirlami$,
onune istedigi her$eyi vermi$, ne istediyse ikilettirilmemi$,
ne i$e yarar gerektiginde yaninda olamayacaksa?
valla kusura bakmayinda hic bu dediklerimi ya$ayanlar ha anam iyiki çali$mi$ demez,
hatta derlerki çali$masaydida yanimda olaydi, eve gittigimde onu bulaydim.
ama ben bunu anlatamicam gibi gorunuyo,
bu konu oyle olur cocuk ali$ir, yapar, ogrenir, hafta sonu sevgisi, ak$am sevgisi yeter,
demeyle olmuyo, bu daha derinden i$leyen muhabbet, bu yuzdendir susam az -_-
Madde madde cevap vercem

Ben şunu anlamadım , çalışan bi bayan eve sinirli bi şekilde mi geliyor .Bu insanın ruh haliyle alakalı .Ben diyorumki sevgi mutluluk karşılıklı olan birşey .Sadece kadın gülerse , erkekten karşılık göremezse kadın ister çalışsın ister çalışmasın bu mutluluk huzur sağlanmaz .

Fizikten çok akla dayalı işler yorar demişsin buna katılmıyorum ..Bedensel yorgunluk insanın ruh halinide yorduğu için bi çöküntü yaşarsın.Bayanlar akla dayalı işler yapması o kadarda yorucu olmaz bence ..

Çocuğun ödevini tek başına yapmasına gelince , çocuğun ödevi diye düşünme bunu ben sadece örnek verdim .Anne baba verebileceği eğitimlerini akşam 6 gibide verir .Akşam 6 geç bi vakit değil ki .Zaten çocuk 6 yaşından sonra okula gidecek .Çalışmayan bi bayan yine zamanının çoğunu evde tek geçirecek :)

Anne sevgisini işten gelince verir ama ya çocuk kabullenmezse demişsin ..Bunu yıllardır babalar becerebiliyor ve çocuklarda çok güzel kabul ediyor neden bunu anneler beceremesin :

...Bence bayan ihtiyacı olmasa bile hem zaman bakımından hem çocuklarının geleceği yönelik birikimini yapması bakımından hemde çocuklarına iyi bir eğitim sağlaması bakımından çalışmalıdır .Anne sevgisini yıllardır çalışan babalar gibi verebilir fark eden birşeyde olmaz , çocuk zaten 6 yaşından sonra okula başlıcak , okuldan geldikten sonra 3-4 saat sonra annesini görcek , çalışmayan bayanla çalışan bayanın tek farkı annelik bakımından bu .Çalışmayan bayanı çocukları 3-4 saat daha erken görmesi .3-4 saat için annelik sevgisini tartışmak mantıksız Sadece o 3-4 saatte veriliyomuş annelik sevgisi gibi düşünülüyor .

Çalışan bayan çalışır ekşam olur evine gelir , o yemek yaparken eşi yemek masasını kurar salatasıdır şusudur busudur onları hazırlar çocukla ilgilenir yemek olunca ailecek yemeklerini yerler , biraz dinlenirler sohbet ederler çay kahve içerler bu kadar kasmaya ne gerek var :D madende tarladamı çalışıyoruz sanki :o

Hiç Din Açısından Bakmıyorsunuz . Kadın Özgürdür Kadın İstediğini elde Eder. Kimse Hakkına Karışamaz Gibi Düşüncelerle Yaklaşılıyoor Fakat Şöyle Bir Gerçek Varki ;

Ailede huzur olması için kadının çalışmaması lazım.

ve Buyurdular ki;

"Erkekler kadınlar üzerinde yönetici (kavvam) dirlar. Çünkü Allah kimini kiminden üstün kılmıştır." (Nisa suresi 34. ayet)

"Ve kadınlar evlerinizde oturunuz" (Ahzab suresi 33.ayet)

"Kadın beş vakit namazını kılar, yılda bir ay orucunu tutar, ırzını korur ve kocasına itaat ederse cennet kapıları ona açıktır" (Buharî, Miskat, II, 202).

Hz. Ali (ra) de şöyle buyurmaktadır: "Kadının cihadı, eşine karşı vazifelerini en güzel şekilde yerine getirmesidir."

Rasulullah sahabesine şöyle sordu: ?Cennetlik kadınlarınızı size bildireyimmi?? Biz ?Evet, ey ALLAH?ın Elçisi? dedik. Şöyle buyurdu: "kocası kendisine kızdığında eşine şöyle der: ?İşte bu elim elinde, sen razı olmadıkça kesinlikle uyku uyumayacağım.? der?

ALLAH Rasulu kadınlara için ne buyurmakta: ?Sadaka verin ey kadınlar. Çünkü cehennem halkının çoğu siz olacaksınız? orda bulunan bir kadın: ?Niçin ya Rasulullah?? diye sordu. Oda: ?Çünkü siz, çok şikâyet eder ve kocanızın nimetini inkâr edersiniz.? (Müslim)

Bak , 2014 yılındayız ve askeri ücret 900 tl civarı bişi .Düşünelimki askeri ücretle çalışan evli çocuklu birisi , ev almaya kalksa bankadan kredi çekse 400 tl kafadan ona kesilcek (hiç kirayı düşünmüyoz kirada otursa desem 600 tl civarı ) , kaldı 500 tl yemektir erzaktır 250 tl gitti kaldı 250 , elektriktir suyudur 50 de ona kesilse kaldı 200 , çocuğunun okul masrafıdır yada yeni çocukları olmuştur sütüdür bezidir 100 tlde oraya gitti ...Bu adam ayakkabasını mı alsın 100 tl yi gelecek aya kadar haşlık mı yapsın eşine mi versin .Yukarıda 6 cı yüzyılın şartlarına göre düşünülmüş evet doğru o zaman çalışmaması lazım .Çünkü o zamanlar bireyler aileyi , aileler sülaleyi , sülaleler boyları , boylar töreyi oluşturuyordu , hepsi birbirine bağlıydı hepsi birbirine yardım ediyorlardı .Günümüzde hangi aile hangi ailesine bunlar fakir alın haşlık edin bunu diye yardım ediyor ? :) Günümüz şartlarına göre kadın ailesi için çalışması şart ..

Diyelimki paraya hiç ihtiyacı olmayan bi aile , o zaman tabikide kadın evde oturabilir , buna mecbur demiyoruz , ama kadın ben çalışmak istiyorum bütün günüm evde sıkılarak geçiyor dersede haklıdır ,konunun başında bunu açıkladım :)

Yani sen hic Ciftcilikle Gecinen Yada koylerde Kit kaanat gecinen bir evin kadinini Gòrdunmu? onun Tek Gayesi evinin Huzuru cocuklarina verecegi ilgi esinin memnuniyeti. fakat metropal sehirlerde Calisma Orani Daha cok Fazla. Yetmediginden mi peki? Hayir. Oluyorsa Daha Fazlasi Olsun. cok fazla calisayim kariyer olsun cebime Daha Fazla Girsin. Daha Fazla Harciyayim. cogu is yogunlugundan esiyle nerdeyse yanyana bile gelemiyor. eger kadin evinde olsa kocasinin kazanciyla idare edecek geciminde harcamaasinda idareli olcak fakat calisma durumunda isteklerde daha fazla artacak. ben sukadar aliyorum istedigimi yaparim. gezerimde harcarimda muhabbetlero donecek. erkek eve geldimi yemegi hazir guleryuzku bir esin karsilamasini isterm yorgun argin gelip hemeb uyuyan degil. bin cocuga sorsan binide annem calismason benimle olsun der. gunumuzde son senelerde bosnmalarin sebebi kadinlarin calisma nedeni olarakta gosterildigini biliyoruz..

Bir evde huzur ve duzen olucaksa Kadin calismamalidir.

Ayrica Mobilden anca Bukadar yazabildim. cumlelerimdeki hatalardan Dolayi Kusura Bakmayin. Dokunmatik Tuslara henuz Asina olamadim. :)

tamam ama babalar eve gelince ev i$leriydi yemekti cocugun terbiyesiydi ilgilenmiyoki,
sadece eve gelince yemegin gelmesini bekliyo,
bide sonra yaparsa cocukla tam bi sekilde ilgileniyo,
yani bunu babalar yapar cocuk kabullenirde anneler yapar diye kiyaslayabilirmiyizki?
cunku anneler isten gelince yemegi getirecek, bulasiklari yikicak, ev islerini yapacak,
kendi bakimini ve cocugun terbiyesi ilgisi derken hicmi fay gostermicek?
yapman, babanin evde anne kadar sorumlulugu yok, buda bi gercek,
bu bakimdan tabiki anne her ne kdrda olsa baba gibi yapamaz.

fiziksel yorgunluk ve beyin yorgunlugunu du$ununce aslinda akil yorgunlugu adama daha cok koyar, ama bu sahsi dusunce ikimizinde, bu yuzden.
okuldan geldikten 3-4 saat sonra kac olur? 20.30 oylemi? ondan sonra ne oluyo?
aksam yemegi, toplamak, bulasik, saat kac ? 22.30, odevleri yapacak, saat 23.30, sonra uyku saati, cocugun anasiyla odev yemek i$ konulari haric baska ani olmayacak, bu cok pis bi haksizlik.
kim yapiyo o masayi kurmayi falan? yuzde 20'mi? 15'mi?
biz burda nadiridegil geneli baz aliyoruz,
ve genel olarak ister calissin ister calismasin erkek sofrayi kurmak, yapmaz,
aslinda klasmak degil, gunumuz gercekleri derim ben ona ne kadar haksiz da olsa,
amma velakin bu yanli$, madende olmasa insan fiziksel olarak guclenmis degilse muhasbe isi bile mahveder adami, hadi onu bosver, sadece maden degil agir i$,
in$aatda bir o kdr zor i$lerden.

anne de calisirsa ailenin monoton hayati olmasi olasi.

Yani sen hic Ciftcilikle Gecinen Yada koylerde Kit kaanat gecinen bir evin kadinini Gòrdunmu? onun Tek Gayesi evinin Huzuru cocuklarina verecegi ilgi esinin memnuniyeti. fakat metropal sehirlerde Calisma Orani Daha cok Fazla. Yetmediginden mi peki? Hayir. Oluyorsa Daha Fazlasi Olsun. cok fazla calisayim kariyer olsun cebime Daha Fazla Girsin. Daha Fazla Harciyayim. cogu is yogunlugundan esiyle nerdeyse yanyana bile gelemiyor. eger kadin evinde olsa kocasinin kazanciyla idare edecek geciminde harcamaasinda idareli olcak fakat calisma durumunda isteklerde daha fazla artacak. ben sukadar aliyorum istedigimi yaparim. gezerimde harcarimda muhabbetlero donecek. erkek eve geldimi yemegi hazir guleryuzku bir esin karsilamasini isterm yorgun argin gelip hemeb uyuyan degil. bin cocuga sorsan binide annem calismason benimle olsun der. gunumuzde son senelerde bosnmalarin sebebi kadinlarin calisma nedeni olarakta gosterildigini biliyoruz..

Bir evde huzur ve duzen olucaksa Kadin calismamalidir.

Canım karadenizin kadınları nasıl calısıyo oh miss hem eve bakıyo hem calısıyo kadınları o kafar hamarat ben bütün türk kadınlarının böyle oldugunu dusunuyorum en azından cogunun :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri