14.Münazara: Ailede Kadınlar Çalışmalı mı Çalışmamalı mı?

R
  • Kullanıcı Restful
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Münazara
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Merhaba ForumBahane.Net Kullanıcıları

14. Münazara İle Yine Sizlerle Birlikteyiz.

Gruplar Belirlendi ve Münazara Esnasında Karışıklığın Önlenmesi İçin Grup Üyelerine Ranklar Eklendi.

Münazara Süresi 3 gündür.

Münazara Üyeleri Dışında Hiç Kimse Yorumda Bulunamaz , Yapılan Yorumlar Silinecektir.

Desteğinizi Teşekkür Butonu İle Gösterebilirsiniz.

24 Saat Boyunca Münazaraya Katılımda Bulunmayan Münazaracı Diskalifiye Edilecek ve Bir Sonraki Münazaraya Katılma Hakkını Kaybedecektir.

14.Münazara konusu : Ailede kadınlar çalışmalıdır / çalışmamalıdır.

Mavi Grup: ''Ailede Kadınlar Çalışmamalıdır.''Fikrini Savunacak.

Kırmızı Grup:''Ailede Kadınlar Çalışmalıdır.''Fikrini Savunacak.

Mavi Grup:

Alalia
mahruyan
Byakuren

Kırmızı Grup:
Akay
Elysion
endofme

Yorumların Saygı Çerçevesinde Yapılmasını Temenni Ediyoruz.

Arkadaşlarımıza Başarılar Diliyoruz.​

Arkadaslara Basarilar Diliyorum Tekrardan :》
#
Bence Calismamalidir. kadinin Calismaktan daha Ònemli Bir isi Vardir oda Anneliktir! Gūnūmūzde calisan Bayanlarin artmasi nedeniyle istekleri Normalin Ùzerine Cikip Kapilmis Olduklari hirs yūzūnden Hem Evliliklet Bitmekte Hem cocuklar Anne Sevgisinden Mahrum Sekilde Bakicilarin Ellerinde Buyumektedir. Ailede Kadinlarin Calismasi oldukca gereksizdir. :l

Geçimin zorlaştığı günümüz şartlarında kadının çalışması bir gereklilikten çok zorunluluk haline gelmiştir. Zira çocuğu olmayan bir kadın için bu çok rahat uygulanabilirken, çocuklu kadınlarda çocuğun bakıcıya ya da eşlerin yakınına bırakılmak suretiyle kadın çalışabilir olmuştur. Bilinçaltının oluştuğu varsayılan 0-2 yaş aralığında, annenin çocuğa yakın olması gerektiği tartışılmaz.. Ki çok zorda kalınmadıkça da, yani ailede anne dışında çalışabilir kimse yoksa, önerilmez de.. Kaldı ki şu da var, burada tarlaya giden anne de çalışır konumundadır. Yanında çocuğunu götürür annelerimiz.. Evinin nafakasını çıkarırken çocuğu da yanında taşıması bir sorun teşkil etmez..

Tartışmanın akışına göre devam edeceğim..

Coğu erkek istemez calısan kadın evin hanımı olsun falan filan der ne gerek var calısınca evin hanımı olamıyormu bu kadın. Kadınların güclü oldugunu düsünüyorum ben herseye güclerini yetcegine inanıyorum bi evde huzur varsa :) tabikide calısıcak yarın öbürgün o kocanın yasıcagı ne malum belki ölücek bu kadın kımın eline bakıcak cocuklarına kim bakıcak kimse kadın kendi ayaklarının üstünde durması lazım. Dinimize göre kadın çalışmak zorunda değil. Babası, abisi, amcası yani hayatta olan yakın akraba erkekleri kadına bakmak zorundadır. Fakat bu devirde hayat şartlarına baktığımız zaman pek çok erkeğin kendi evini zor geçindirdiğini düşünürsek, kız kardeşine bakması onun ev kirası ve ihtiyaçlarını karşılaması biraz zor görünüyor. Zaten böyle bir devirde böyle bi akrabalar bulmak dahi cok zor :) zaten hangi anne baba cocuguna cok güzel bi gelecek hazırlamak istemezki ? Bence en önemlisi eşine muhtac olmayacaksın ben böyle bisi istemem bisi istedigim her zaman ondan para istemek bile cok kötü bisi tabiki bu onu sorun yapmıcaktır belki ama bi kadın olarak bunu kendi istememesi lazım. Ev işleri yemek filan var sonucta herkes esit gerekirse eve gelince birlikte yapıcaklar tabikide buna gerci cogu kadının izin vercegini dusunmuyorum ama :) gerekirse yaparlar inanıyorum buna.

Cogu Calisan Bayan Ben Kimseye Muhtac Degilim Ben Ozgurum Diyerek Hirslarina Kurban Olabiliyor. Cogu Evlilikte Anlasmamazliga hatta Bosanmaya Bile Giden Evlilikler Var. calismasa kocasi Yada Babasi Ele muhtacmi Ediyor ? cocuklar kariyer ugruna bakicilar dadilar tarafindan buyutuluyor. Kimi Kadinda Kariyer Yapicam Diyerek Evlenmiyor yada Kocasinin Maasini Begenmiyor. Kadin ultra zengin Ama Calisiyor Neden Cunku Kariyer Yapicak Gucinu Kanitlicak.. calismadanda Birikim Yapabilir . Hersey Calismak degildir ..

kadınları bu kadar gücsüz görmen neden canım anlamadım ben

Bi kadın hem calısır hem cocugunada bakar gerekirse bakıcıya gerek yok sen böyle dersen kadın erkek arasında ayrımcılık yaparsın bi cocugun anne sevgisine ihtiyacı varsa eger baba sevgisinede bi o kadar var o zaman babalarda calısmasın.

Bence kadınlar çalışmalıdır .Çünkü bu devirde bazı emekler artık basitleştirildi ve insan gücüne ,emeğine fazla
gerek kalmadı .Ne demek istediğimi biraz açınca daha iyi anlıcaksınız .Eskiden ev işleri yemek yapma ,
ekmek yapma , temizlik , cocuklara bakma gibi işler günlük hayatın meşkuliyetine fazlasıyla yetiyordu.Erkekler
tarlada orda burda çalışırken evin idaresini kadın sırasıyla yapıyordu .O devirde ailelerde fazla olduğundan
idari bakım günün büyük bi bölümünü alıyordu zaten .

Günümüze bakarsak , ekmekler fırınlarda , temizlik desen elektronik ve kimyasal gereçlerle 1 saati almıyor .Çocuk
bakımı desen aileler eskisi gibi büyük değil bakımda eskisine göre zorda değil zaten ...Kadın evde ne yapcak ,yemek
yapsa desek akşama doğru yapıyor zaten .Zaman olarak büyük bi kısım kalıyor kadına ve yapcak hiç bişi yok .
Bence kadında çalışmalılar .Artık emek fazla , gelir az .Bu devire geldik .

Hem maddi ihtiyaç gerekliyken , hemde zamanın büyük bir kısmını evde sıkılarak geçiren kadınlar neden çalışmasın ?

Elysion Nedicem Baska Sizin Aksinizi Savunmam Gerek Kural nedeniyle. Icim Kan Aglaya aglaya Yaziyorum Zaten.:kiki: Zit Grubum unutma Bebek:hıh:

#

Çalışma şekli illaki ev dışında bir yere de bağımlı değildir. Freelance olarak da çalışılabilen işler var. Evden çalışarak da kadın geçimini sağlayabilir, aile ekonomisini ayakta tutabilir.. Varsa çocuğuna da bakar, evin işini de yapar, ki Akay'ın da bahsettiği gibi, gelişen teknoloji ile ev işleri eskisi gibi zaman almamakta ve eskisi gibi fazla emek harcanmasını önlemekte...

Yani Bu Konunun Daha Fazl gidecegi Bir yer Yok. Benim savunacagim Belirtecegim Pekte Bisey Kalmadi Artik. Takim Arkadaslariminda Katilimini Bekliyorum. Tek Yurumuyor Bu Gemi:)

minna selamun aleykummmm ^^
geç kalmi$ligimdan oturu kusuruma bakmayiniz, burayi bi kavurucu sicak sonrada sel basinca elektrikler felan gitti, e haliyle sonra net'te gitti anca gelebildim -_- xd

gelelim konuya, mahruyan ada$im tek kalmi$ uleyn xD xD
$imdi ailede bayanlar çali$mamalidir hacilar bacilar,
baktiklarim okuduklarima gore ailede bayan hem cocugu olup hemde gayet rahat cali$abilir gibi bi anlam cikardim ust postlardan, $imdi soyle bi$i var,
bayanin cocugu oldu tamam, 'nede olsa kree$e veririm'
du$uncesi yerle$mi$ durumda $u an cogu cali$an bayanin beyninde,
oysaki bi cocugun taban karakteri, ahlaki edebi 0-2 ya$ arasinda annesi tarafindan verilir,
e tabi kre$te olunca durum degi$ik oluyo tabi,
anne'ler bu durumu soyleyincede, 'e ak$am eve gelince ilgilenirim' diye bi soz cikar,
oysaki ak$am eve gelince hangi biri ile ilgilenilecek?
yemek, ev i$leri, bakim, veyahut cocugun terbiyesi?
zaten yorgun bi anne nasil bunlari ele alabilir?

Ve ba$ka bi durum, bir ankette $oyle denilmi$,
çali$an bayanlar 1 cocukla yetinmek istiyo zaman yetmezliginden dolayi,
cunku bi cocuk ve ev i$leri ayni zamanda cok yorucu geliyomu$, ki haklilarda ikisi birden agir olur,
ama oysaki cali$mayan bayanlar, geni$ aileli ve daha sevimli bi aileye sahip oluyolar.

mahruyan geldim xd xd

Bir aile diyosak eger orda dayanısma olması lazım herseyi tabikide anne yapmıcak baba sadece ise eve yemek ye yat yok böyle bisi o evde kadında calısıyo cocuk isini ev isini gerekirse ikiside yapıcak tabikide :)

Üstteki mesajları tekrar okur musun Byakuren? 0-2 yaş aralığındaki çocuk bakımı ile ilgili fikrimi belirttim, burada sorun yok. Ayrıca ev işlerinin yükünün eskisi kadar olmadığı konusunda hemfikir olmalıyız artık..

Daha huzurlu, daha mutlu bir aile demişsin.. Neye göre çalışmamalıdır peki kadın? Ailenin mutluluğu kadının çalışmamasına mı bağlı? Kocasına bağımlı, ev işlerini yapıyor, (varsa) çocuk bakıyor, akşam eşi gelince de ona hizmet ediyor. Yemekte bir sorun yaptıysa fırça yiyor, çocuğun dersleri kötüyse ondan biliniyor, çünkü evde, çünkü çocukla ilgilenecek tek kişi o.. Evle ilgili her şey onun üstünde, sadece parasal konular erkeği ilgilendiriyor.. Eee, peki "hayat müşterektir"e ne oldu?

Tüm bunları geçelim bence.. Saygı olmadıktan sonra kadın çalışsa da çalışmasa da, o ailedeki mutluluktan bahsedemeyiz, bir yerde patlar çünkü.. Ya şiddet girer işin içine ya boşanmayla neticelenir ya da başka bir şey ile, bu şekilde sınırlayamayız konuyu..

zaten gunumuzde bayanlar ev i$lerini genellikle e$leriyle payla$iyo hafta sonlari :)
tabikide her$eyi anne yapsin demiyoz, anne genel sorumluluklari ile ilgilenebildigi sureyi ayarlamali demekteyim.
Ve endofme geleyim sana, okumama gerek yok, ben genel olarak anlam cikarttigim icin sadece senin dedigini baz almadim ^^
ev i$leri eskisi kadar tabikide degil, ama bu zamanimizda eskiden olmayan cogu eklentiler girdi hayatimiza, bunuda goz ardi edemeyiz diye dusunmekteyim.
daha huzurlu bi aile icin sadece annenin katkisi var demeyi kastetmedimki ben?
orda anneden kaynaklanan huzur payindan bahsedildi,
yani senin o not kotuyse, yemek kotuyse yiyecegi firça olanaksiz,
bunun uzerinde tarti$malimiyiz bilemicem konu o degil :3
ve i$i sadece bu sekilde sinirlamayalim demi$sin,
peki sadece saygi yeterlimi? ben sana saygi duyarim git çali$,
i$in cok vaktini ve fiziksel enerjini çaliyo, bizle ilgilenemiyosun, ak$am eve gelince genel sorumluluklarini dahi yerine getiremeden yorgunluktan du$uyon,
ama bu senin seçimin saygi duyarim, demekle olurmu peki?
nerde kaldi aile? nerde kaldi sevgi? nerde kaldi muhabbet?
yani bu i$ler tek bi saygi noktasindan bakilacak noktazda degil,
tamamlayici butun diyom ben ona.

Bir Bayanin Evine Esine Cocugina Daha Verimli Olabilmesi icin Calismamasi Gerekmektedir.
cogu evliligin gerceklesmemesi ve bitmesinin sebeplerinden biri olarakta gosterebiliriz.

Aile sevgi saygı bunların hepsini göze alarak evlenirler Zaten yemek kötü olmus diye fırca atan bi es den ne hayır gelir zaten evliligin yeminlerini hatırlatmama gerek yok dimi ?

Byakuren diyosun genel sorumlulukları yerine getirmeden yorgunluktan düşüyor diyorsun .Bence muhabbet olsun sevgi saygı olsun sorumluluk olsun bi kadın eşinden karşılık bulamadan bunları yapması zaten imkansız .E tabiki erkeklerde işe gidiyo erkeklerde yoruluyor erkeklerde tükeniyor ama evine gelince karısının o gülümsemesine karşılık vermezse kadın ne yaparsa yapsın bu mutluluğu huzuru sağlayamaz .O yüzde mutluluk , evin huzuru , muhabbet ,sohbet , sevgi genel anlamda ailenin yapısı eşlerin birbirine karşılıklı yapması gereken bir olaydır .Bunu işle karıştırma ...

Zamana bakılırsa zaten eger zengin biriyle evlenmedigin sürece iyi bir ortamda yasıyamazsın cocuklarına iyi bi gelecekte sunamazsın sırf calısmıyım diye de gidip zengin biriyle evlenmicek heralde insan mutluluk sevgidedir o oldugu sürecede esler birbirine destek cıktıgı sürecede ben o ailede hicbir sorun olcagını düsünmüyorum cocukta cok mutlu olcagına eminim annesi babasını birbirine destek cıktıklarını görünce

hacim, bi erkek yorgun eve gelince anlayi$li ve guleryuzlu bi hanim arar,
yorgunlugunu giderebilecegi, amma velakin bayanda e$iyle ayni anda eve girerse,
ayni derecede yorgun olursa bunu ona nasil saglayabilir?
i$e kari$trima demi$sin de i$le yakindan uzaktan cok alakali :3 :3

çocuk annesinin babasinin destegini gorurse tabiki pozitif cok etkisi olacaktir,
ama olmasini istedigimiz degilde, gunumuzde ya$anan orneklerle konu$alim bence hacilar bacilar :)
cunku benim etrafim çali$an annelerle dolu,
cocuklarina sahip bile cikamiyorlar ilgisizlikten,
bunu anlayip ilgilenmeye ba$layincada cocuk onlari dinlemiyo,
neden? senin i$in benimle olan ili$kinden daha onemliydi zamaninda,
$imdide benim ihtiyacim yok ilgine diyo,
e boyle olunca anne cocuguna rahat bi gelecek sunmu$ ne kdr onemliki?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri