1300 TL ile geçinmek....

Konu sahibi son olarak 14 gün önce görüldü
yazın 1250 lira bürüt maaş ile işe başladığım x otelinde maaşımdan kank sen bekarsın para lazım olmaz şimdi sana vergisi, lan vallahi sigortaya kesiyorum emekli olunca söz vericem kesintisi gibi saçmalıklarla elime net 950 lira para geçiyordu. 200 lira ev kirası, 150 lira kredi kartı borcu -onun da asgarisini ödüyom yalnız asjdjska-, 50 lira market, 100 lira cafe cart curt desek elimde sadece 450 lira kalıyordu onu da bizimkilere yolluyordum borçları kapatsınlar diye. :D ayvalığın sarımsaklı beldesinde çalıştım 3 aylık çalışmamda 1 kere ayvalık merkeze gittim. ahdjskakd

bekar öğrenci halimle ben geçinemiyom bu ülkede adamlar imkan olsa 2. hanımı alıp harem kuracaklar. :D

Yahu insanlar borç batağında bankalarla arasi kotu kredi kartlarına tutunmaya çalışıyor ...
Hem banka hem devlet hem işveren somuruyor.

Yoksa gerçekten mümkün değil.

Sezen in konuya girmesi yasaklansiinn:D
Yoksa cumleten kanser olacagiz.

Aklıma yıllar evvel asgari ücret ile ilgili bi kanal da düzenlenen yarışma geldi 102 tl idi o zaman asgari ücret
2 yarışmacıya bu parayı verip 1 ay gecinmeleri hatta kim daha çok para artirirsa karşılığında araba verileceği vaad ediliyordu. Ay şaka gibi. Sınırım bozuldu .

1300 TL

öncelikle en fazla 300 TL kira verebilecekleri rutubet icinde bir gecekonduda oturmaları gerekiyor. akıllılık edip okul ve is yerlerine yürüyerek gidilebilecek bi mmesafede ikamet etmeleri de gerekiyor.
neyse 1000 TL kaldı.
mutfak alışverişi - haftalık kurulan semt pazarına akşam gidilerek diğerlerine nispeten çürük olanlar seçilir ve yarı fiyatına 1 er kilo domates, ıspanak ve 4 kilo pates alınır.

(Aha bi dk işe geç kalıyom bu burda dursun işe gidince devamını yazacağım ben gidene kadar aile açlıltan ölmese keşke )

Yahu insanlar borç batağında bankalarla arasi kotu kredi kartlarına tutunmaya çalışıyor ...
Hem banka hem devlet hem işveren somuruyor.

Yoksa gerçekten mümkün değil.

Hih iste durum tamda boyle....
buyuk sehirlerde yasiyorsaniz ek bir is yapmadan yasamak gercekten imkansiz...
kira fiyatlari almis basini gidiyor, faturalar derseniz caaağnim ulkemde ona care bulan bazi akillilar var ama hak veriyorum onlara :D
Oyuzden herkes kendi capinda borclaniyor
Kredilerin kredi kartlarinin kolesi oluyor
her gun en az 10 kisi geliyor onume bu durumdan batma konumuna gelen
hos sektorun icinde oldugum icin gordugum cogu olay su ki, cogu kiside sadece asgari ucret almiyor
sadece oyle gosteriliyor :msm:
yinede bakarsaniz hepsinin elinden akilli telefonlar tabletler eksik olmuyor
evet maas skalamiz dusuk ama su da bir gercek ki, bizde lukse merakli bir ulkeyiz
Ay neyse bu konuda konusmiyim iyisimi :msm:

Yemin ediyorum millet olarak kafayı sıyırmışız .. 1300 tl ile geçinmeyi tartışmak bile başlı başına saçmalık .. Eğer biraz olsun at gözlüklerimizi çıkarabilmeyi başarsaydık şu anda 2.000-2500 tl ile geçinmeyi tartışır olurduk ..
Yorumlardan birinde bir arkadaş 800 tl ile geçinen bir aile biliyorum demiş :) ATILABİLECEK EN BÜYÜK YALAN ya da o arkadaşı iyi keklemişler ..

Bende bir kadın tanıyorum .. Bir okulda hizmetli olarak çalışıyor .. Asgari ücret alıyor 980 tl ve 650 tlsini kirasına ödüyor .. Üç tane de kızı var .. Kocası yok bırakıp gitmiş bunları .. Eline kalan 330 tl ile bu kadın ve üç çocuğu nasıl geçinecek buyurun hesabını yapın ..
Yani yorum yapacağım derken saçmalamayın, biat ettiğiniz zihniyeti savunacağım derken gülünç durumlara düşmeyin ..

Son olarak müstehak ama bu millete üç kuruş .. Kesinlikle asgari ücretin arttırılmasını doğru bulmuyorum hatta düşürsünler bile .. Böyle bir kitleye ekmek su verin yeter ..

kendisinden dinleyelim

[YOUTUBE]dJXAi8leUf4[/YOUTUBE]

Edit: #89 devamı
1300 dedik ama asgari geçim şeysi var bi de. 1400 diyelim biz ona.
kaldı mı şimdi 1100?
pazar alıs verisi haftalik 50 tl den, 200 tl
ne kaldı?
900 TL
soba yakması lazım, oduna kömüre para vermemek icin iş yerlerinden tahta palet isteyip belediyeden de kömür yardımı başvurusu yapacak.
İnternet kullanmayacak.
herkes haftada 1 defa banyoya girecek. bulaşıklar idareli yıkanacak.
neyse su faturasi 30 tl gelecek gibi ayarlanacak. Kaçak elektrik kullanılacak.
sadece 2 kişide cep telefonu olacak ucuzundan. tarife 20 tl olacak.
900 -70= 830
öglen yemegi yemeyeceksin. aksam patates pisecek.

yetiyo lan!! :nee:

Metal Militia , günde 3 öğün su içmeyip sadece ekmek yeseler bile haftada 50 TLden fazla oluyor pazar alışverişi hacı :'))

bim bile pahalı lan. dün gittim 3 tane ekmek, bir kutu beyaz peynir, bir kutu da zeytin aldım 25 lira tuttu. haftalık 50 tl pazar? neresiymiş orası hacı abi :asd:

Her sey bir yana 3 tane cocuk yapmayida ihmal etmeyin !
Yatak odalarimizdan sorumlu Cumhurbaskani en az 3 cocuk istiyor !

Edit: #89 devamı
1300 dedik ama asgari geçim şeysi var bi de. 1400 diyelim biz ona.
kaldı mı şimdi 1100?
pazar alıs verisi haftalik 50 tl den, 200 tl
ne kaldı?
900 TL
soba yakması lazım, oduna kömüre para vermemek icin iş yerlerinden tahta palet isteyip belediyeden de kömür yardımı başvurusu yapacak.
İnternet kullanmayacak.
herkes haftada 1 defa banyoya girecek. bulaşıklar idareli yıkanacak.
neyse su faturasi 30 tl gelecek gibi ayarlanacak. Kaçak elektrik kullanılacak.
sadece 2 kişide cep telefonu olacak ucuzundan. tarife 20 tl olacak.
900 -70= 830
öglen yemegi yemeyeceksin. aksam patates pisecek.

yetiyo lan!! :nee:

artan parayla bi ps4 patlatamaz mıyız

aylık 300 tl sadece yol parası veriyorum ben.
bir de evli olsam çocuklarım olsa ne olur bilemiyorum.

Metal Militia , günde 3 öğün su içmeyip sadece ekmek yeseler bile haftada 50 TLden fazla oluyor pazar alışverişi hacı :'))

Aga. 830 kaldı biraz harcamayi artirmak icin opsiyon bıraktim. bir de okuyan çocugun %100 burs alması lazım.
ay sonu 100 Tl artirsa onu briktirse 4 ayda 1 gün ailecek Eminönünde balık ekmek bile yer, turşu suyu icerler

Nerede yaşadığına, evli olup olmadığına göre değişir.

1300 tl ile mi geçinmek?

12108923_854445078002060_5721018150661362140_n.jpg

Sezen'i anlamaya çalışırken forum kullanıcıları ajsjfjkakr

images

Konuyu dün gece açtım, bugün geceye kadar asgari ücretli gibi yaşamaya çalıştım, karaköy goyada yediğim yemeği düşersek, günlük yaşamak için harcadığım para sigara hariç tek başıma 60-70 TL civarı idi. 24 saat sürmeyen bu fakirlik deneyimi ileride telafi edilemeyecek yaralara yol açabilirdi. Üzgünün arkadaşlar, olmayınca olmuyor shdjdj

Sezen in konuya girmesi yasaklansiinn:D
Yoksa cumleten kanser olacagiz.

Aklıma yıllar evvel asgari ücret ile ilgili bi kanal da düzenlenen yarışma geldi 102 tl idi o zaman asgari ücret
2 yarışmacıya bu parayı verip 1 ay gecinmeleri hatta kim daha çok para artirirsa karşılığında araba verileceği vaad ediliyordu. Ay şaka gibi. Sınırım bozuldu .

sanırım sende yüziki yaşındasın mariya pudra hanfendi hazretleri 1900lerin başındanmı bahsediyon(soru işareti sımaylesi)

konuya gelicek olursak ben geçinemem abi binüçyüz lirayla,o parayla napılırki metres de mi tutmasın adam yazık lan.bak filipinlerde bile asgari ücret 2000 filipinler pezosu(pezo filipinlerde para birimi çok elitim biliyom ben)
tehlikenin farkındamısınız?

Geri