1300 TL ile geçinmek....

Konu sahibi son olarak 13 gün önce görüldü
S.a

Bir konu başlığı altında 800 Tl ile 3 çocuk okutarak ev geçindirilebileceği idda edildi biraz önce. Ben arttırıyorum ve asgari ücreti siz forum şirin ve şirineleri için 1300'e çıkardım.

Örnek senaryoyu yazıyorum; baba işçi 1300 TL kazanıyor, anne ise rahatsızlığından dolayı çalışamıyor ve ev işlerini anca yapabiliyor. Çocukları abdullah 5 yaşında, ümmügül 8 yaşında ilkokula gidiyor, en büyük abileri muzaffer ise bu sene ünv sınavlarına girecek. Harıl harıl ders çalışıyor.

Eve giren 1300 TL ile nasıl geçinilebileceğini, kira, elektirik, su, doğal gaz, okul masrafları ve mutfak masraflarını matematik kullanarak, allah yardım eder demeden, somut örneklerle açıklayabilen arkadaşa güzel bir hediye yollamayı düşünüyorum.

abi boşver milletin keyfi yerinde altta kalanın canı çıksın

Sezen merhabalar;
Konuyu çarpma bölme toplama çıkarma yetisine sahip, minimum 7 yaş zeka seviyesi ve üstündeki arkadaşların yorum yapabileceği şekilde uyarladım ve açtım. Dolu yorumlarını bekleriz tabi ki

Doğru 800 tl ile çocuk okutup ev gecindiren insanlar var. Bi fabrika dolusu tanıyorum hem de.
Mesai ücretleri olmasa basaramazlar sanırım.
Gezmiyorlar.
Yeni şeyler almıyorlar.
Hayatın tadını cikaramiyorlar.
Ama maaş olarak asgari ücret alıyorlar. Sanırım mesai ye kaldığı saatleri toplayınca ancak 1300 tl ediyor.

Davulun sesi uzaktan pek hoş geliyor.

Ama geneli akp li. Şöyle söyliyim parti den ziyade. Muhafazakar.

henüz bi aile geçindirmek nedir bilmeyen kişilerin hayatı toz pembe görme hedesi xd

Sezen merhabalar;
Konuyu çarpma bölme toplama çıkarma yetisine sahip, minimum 7 yaş zeka seviyesi ve üstündeki arkadaşların yorum yapabileceği şekilde uyarladım ve açtım. Dolu yorumlarını bekleriz tabi ki

merhaba bayim;
sonuc ne olur? ne degisir?beklenti nedir?slklLdim.

Birak evliligi tek anca yetiyo. Hatta yetiyodan kasit robot olursan is ev yemek icmek uyumak bitti.

Tatil gezmek tozmak keyfi harcama hayatta basarilar. :T:

merhaba bayim;
sonuc ne olur? ne degisir?beklenti nedir?slklLdim.

Ben 1300 tl ile geçinilmez dediğim için asgari ücret 3000tl olmayacak veya sen 1300 tl ile çok rahat geçinilebilir dediğin için 500 tl ye düşmeyecek.
Burası forum, "beyin" fırtınası yapabiliriz mesela ?
Parti ceketlerimizi bir asalım önce.

Ben 1300 tl ile geçinilmez dediğim için asgari ücret 3000tl olmayacak veya sen 1300 tl ile çok rahat geçinilebilir dediğin için 500 tl ye düşmeyecek.
Burası forum, "beyin" fırtınası yapabiliriz mesela ?
Parti ceketlerimizi bir asalım önce.
astim ve geldim buyur

Biz muhafazakarsak Sen nesin?

Muhafazakar in sözlük anlamını biliyor musun? Yeniliğe kapalı..
Gelenekci demek.

Ben muhafazakar falan değilim.
İleri düşünmek yeniliğe açık olmak değişime uyum sağlamak benim yaşamda ki önceliğim Sezen.

Sürekli bir şey'de ısrar eden sabit kafalar mufazakardir.

İnsanlar kendilerini ona göre ayarlıyor yaşam şekli ona göre şekilleniyor yani nasıl diyim o şekilde alışıyolar zaten bu hayatı yaşamaya kıt kanaat geçiniyorlar.
Kirası en ucuz olan bir ev yaşanır mı yaşanmaz mı o kısmı düşünmüyolar başlarını sokabilsinler yeter.
Eşyalar desen olduğu kadar diyolar.Çevresindekiler yardım ediyor genelde.Yeni ev kuruyorsalar tabi anne baba yardımı olmadan imkansız.
Mutfak masrafında tencereye yemek olarak konacak şeylere para veriyorlar sadece,
onlar da et falan değil zaten işte bulgurudur, fasulyedir vs.
Faturalar desen elektiriği korka korka kullanıyorlar mesela akşam otururken televizyon ışığıyla oturanlar biliyorum ben ışık yakmadan.
Okul masraflarına gelince bir kalem ve silgiyle okulu neredeyse bitirmeleri gerektiğini öğretiyorlar çocuklarına süslü püslü okul malzemeleri alamıyorlar tabi ki.

Tabi ki daha üst seviyede hayatını yaşamaya çalışanlar da vardır da benim fikrim bu.

Dip not: Yaşıyorlar demiyorum, yaşamaya çalışıyorlar mecburlar buna.

Bu devirde çok zor maalesef bu parayla gecinmek. Ben tek başıma bundn fazlasını harcıyorum colugu çocuğu olan ne yapsin

Muhafazakar in sözlük anlamını biliyor musun? Yeniliğe kapalı..
Gelenekci demek.

Ben muhafazakar falan değilim.
İleri düşünmek yeniliğe açık olmak değişime uyum sağlamak benim yaşamda ki önceliğim Sezen.

Sürekli bir şey'de ısrar eden sabit kafalar mufazakardir.

aa evet israrciyiz haklisin serap

sarap..icki..seks...felan gibi Ileri dusunmedigim icin soz tabiri yerindeyse salakdami oluyiruz acaba?

cok uzucu....Gercek dunyayi bile yasamiyoruz aslinda... en son nezaman sukur ettik... bizden cok daha fakirler var muhtaclar var

insanlar ulkelerinden kaciyor.savas var askeri darbe var

bilemedim...

İnsanlar kendilerini ona göre ayarlıyor yaşam şekli ona göre şekilleniyor yani nasıl diyim o şekilde alışıyolar zaten bu hayatı yaşamaya kıt kanaat geçiniyorlar.
Kirası en ucuz olan bir ev yaşanır mı yaşanmaz mı o kısmı düşünmüyolar başlarını sokabilsinler yeter.
Eşyalar desen olduğu kadar diyolar.Çevresindekiler yardım ediyor genelde.Yeni ev kuruyorsalar tabi anne baba yardımı olmadan imkansız.
Mutfak masrafında tencereye yemek olarak konacak şeylere para veriyorlar sadece,
onlar da et falan değil zaten işte bulgurudur, fasulyedir vs.
Faturalar desen elektiriği korka korka kullanıyorlar mesela akşam otururken televizyon ışığıyla oturanlar biliyorum ben ışık yakmadan.
Okul masraflarına gelince bir kalem ve silgiyle okulu neredeyse bitirmeleri gerektiğini öğretiyorlar çocuklarına süslü püslü okul malzemeleri alamıyorlar tabi ki.

Tabi ki daha üst seviyede hayatını yaşamaya çalışanlar da vardır da benim fikrim bu.

İşte bundan bahsediyorum ben de. Dediğinin özeti şu; başkasına muhtaç yaşıyorlar, başkasına muhtaç yaşamanın tğrkçe karşılığı da geçinememek.

Geri