12.Münazara : Suçlular cezalandırılmalıdır? Suçlular eğitilmelidir?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
oo yine konuyu saptırma, alırım bi dal.

eğitimin insanı törpülemeyeceği kanaatine nasıl ulaştın ve nasıl bu kadar emin törpülemez diyebiliyosun? eğitimden kastın matematik sorusu çözmek herhalde. çok yanlış bakıyosun.

sana burda bir matematik sorusu sorarım 5 saat uğraşsan çözemezsin birader

Araştırmanın sonuçlarına göre, hırsızlık suçları
> genellikle erkekler tarafından işlenmektedir. Hırsızlık suçlularının
> yaşları 16-23 yaş arasındadır. Hırsızlık suçlularının ve ailelerinin
> eğitim seviyesi düşüktür. Hırsızlık suçluları genellikle bekâr, işsiz
> veya düşük seviyeli işlerle uğraşan ve alt sınıf üyelerindendir.

Link

Ardindan kendim bir kac yere bakininca, turkiyede suc oranlarin oldugu iller , egitimle ayni sirada gelmiyor. Egitimin yuksek oldugu iller :
Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli bunlarda refah icinde yasanabilecegini kulturel duzen icinden yuksek oldugu belirtilmekte
Ayni acidan suc orani yuksek illere bakincada egitim ve kulturel acisindan yuksek illerden eser kalmiyor ve su sekilde bir liste cikiyor
1. Corum
2. Agri
3. Mardin
4. Sirnak
5. Siirt
6. Bingol
Diye siralaniyor, bunlar dan yola cikarak insanlar bulunduklari duum ve sikintilardan oturu bazi suclara karisabiliyorlar.
Bunlarin suclarindaki hatalari gosterip, sosyal topluma katilmalari icin egitim den gecmeleri egitim almalari daha stratejik olarak gorunuyor.
Ayrica egitimlerden kasitda artik suc islemis biri icin lise universite ingilizce vs egitimleri degil.
Bir hapishane mudurunun egitim kampi hakkinda yaptigi tanimlama soyle:

"Eğitim Kampları, uzun süren bir kriminel kariyerin ardından, genç suçluların terapi konseptine uygun olarak insanların birbirine saygı duygusunun öğretildiği, katı kuralları olan spor, disiplin ve davranış kalıbı çalışmalarının yapıldığı eğitim merkezleri"

Link

Ardindan kendim bir kac yere bakininca, turkiyede suc oranlarin oldugu iller , egitimle ayni sirada gelmiyor. Egitimin yuksek oldugu iller :
Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli bunlarda refah icinde yasanabilecegini kulturel duzen icinden yuksek oldugu belirtilmekte
Ayni acidan suc orani yuksek illere bakincada egitim ve kulturel acisindan yuksek illerden eser kalmiyor ve su sekilde bir liste cikiyor
1. Corum
2. Agri
3. Mardin
4. Sirnak
5. Siirt
6. Bingol
Diye siralaniyor, bunlar dan yola cikarak insanlar bulunduklari duum ve sikintilardan oturu bazi suclara karisabiliyorlar.
Bunlarin suclarindaki hatalari gosterip, sosyal topluma katilmalari icin egitim den gecmeleri egitim almalari daha stratejik olarak gorunuyor.
Ayrica egitimlerden kasitda artik suc islemis biri icin lise universite ingilizce vs egitimleri degil.
Bir hapishane mudurunun egitim kampi hakkinda yaptigi tanimlama soyle:

dediklerinde haklısın ama sanırım buhari ile olan tartışmamızı okumamışsın, konu eğitimsizliğin suç işlemeyle bağıntısı değil ki, suç işlendikten sonra kişiler cezalandırılmalı mı o konuda eğitilmeli, konu bu. yani suçtan önceki dönemi değil suç işlendikten sonrasını tartışmamız gerekiyor. elbette tüm insanlar eğitilmeli ancak soruyu tekrar okursan şunu diyor: suç işleyen bir insan cezalandırılmalı mı eğitilmeli mi?

dediklerinde haklısın ama sanırım buhari ile olan tartışmamızı okumamışsın, konu eğitimsizliğin suç işlemeyle bağıntısı değil ki, suç işlendikten sonra kişiler cezalandırılmalı mı o konuda eğitilmeli, konu bu. yani suçtan önceki dönemi değil suç işlendikten sonrasını tartışmamız gerekiyor. elbette tüm insanlar eğitilmeli ancak soruyu tekrar okursan şunu diyor: suç işleyen bir insan cezalandırılmalı mı eğitilmeli mi?

Okudum lakin, sen bana nerde okudun dedigin oturu
Sorununda farkindayim kardesim, suc isleyen insan egitilmelidir diyorum bende
Aslinda konunun ikisi ile baglantisi da var diye dusunuyorum
Bakiniz suctan once egitimsizlik bunlara yer ve neden oluyorsa, suc islendikten
sonra ceza verilirse hersey ayni kisir donguden donmus olmuyor mu
egitimsizligin neden oldugu suca , egitim verilerek ciktiktan sonraki hayatindan tekrar ceza islemeye firsati yok etmis olunmazmi ki

Okudum lakin, sen bana nerde okudun dedigin oturu
Sorununda farkindayim kardesim, suc isleyen insan egitilmelidir diyorum bende
Aslinda konunun ikisi ile baglantisi da var diye dusunuyorum
Bakiniz suctan once egitimsizlik bunlara yer ve neden oluyorsa, suc islendikten
sonra ceza verilirse hersey ayni kisir donguden donmus olmuyor mu
egitimsizligin neden oldugu suca , egitim verilerek ciktiktan sonraki hayatindan tekrar ceza islemeye firsati yok etmis olunmazmi ki

ben de zaten suç öncesi eğitimi savunuyorum. bunu savunarak kendi görüşünü savunmuş veya benimkini yıkmış sayılmazsın. dediğim gibi çocuğun ilk beş yaşta aldığı eğitim hayatının geri kalanının en önemli faktörü oluyor. yani küçük yaşta eğitilmemiş 40 yaşındaki bir insanı bir düzine insan öldürükten sonra eğitebilmenizin imkanı yok. bu kişiye uygulanabilecek tek yaptırım 'ceza'dır.

Ceza, özünde "bir kişinin aklını başına getirmek" için uygulanır.
Bu bazen "ani kısa şiddetli ve sarsıcı" bir uygulamadır.
Diğer yöntemler suçluyu birey olarak ele alır ve suça uygun ceza yerine her suçlunun kişiliğine uygun bir ceza uygulamayı amaçlar.
Bazı suçlular tehlikelidir; bu nedenle tehlikeli oldukları sürece onları kilit altında tutmak başkalarını korumanın tek yoludur.

Münazara sona ermiştir.
Münazaracılarımıza ve teşekkür eden , okuyan tüm üyelerimize teşekkür ederiz.
Münazara ankete sunulacaktır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri